واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدير مركز اسناد و كتابخانه ملي شمالغرب كشور خبر داد
خبرگزاري فارس: مدير مركز اسناد و كتابخانه ملي شمالغرب كشور گفت: تاكنون حدود 520 ميليون برگ سند ادارت و سازمانهاي استان آذربايجانشرقي بررسي شده است.
سيدمسعود نقيب امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در تبريز اظهار كرد: يكي از وظايف مركز اسناد بررسي اسناد موجود ادارات مختلف است كه بيش از 40 سال از عمر آنها ميگذرد.
مدير مركز اسناد و كتابخانه ملي شمالغرب كشور ادامه داد: هدف از اين بررسي نگهداري اسناد با ارزش و تاريخي در آرشيو اين مركز است.
وي ادامه داد: مركز اسناد و كتابخانه ملي شمالغرب كشور در سال 71 در تبريز تشكيل شده است و در حوزه استانهاي آذربايجانشرقي، غربي و اردبيل فعاليت ميكند.
مدير مركز اسناد و كتابخانه ملي شمالغرب كشور يادآور شد: در طول 9 سال فعاليت اين مركز تا به حال 519 ميليون و 267 هزار و 871 برگ از اسناد ادارات مختلف استان كه بيش از 40 سال از عمرشان ميگذرد، توسط كارشناسان اين مركز بررسي شده است و از اين رقم حدود 4 ميليون و 680 هزار برگ سند به آرشيو مركز اسناد ملي منتقل شده است.
مدير مركز اسناد و كتابخانه ملي شمالغرب كشور در ادامه خاطرنشان كرد: حاصل بررسي اين مقدار سند، آزاد شدن بيش از 27 هزار و 620 مترمربع فضا در ادارات و امحا 514 ميليون و 587 هزار و 716 برگ سند بوده است.
وي در ادامه افزود: در طول 9 سال فعاليت اين مركز بيش از 34 هزار و 282 قطعه سند و عكس توسط مردم به اين مركز اهدا شده است و 6 هزار و 942 جلد كتاب و نشريه در حافظه اين مركز ثبت شده است.
نقيب، همچنين از ارائه 23 هزار و 123مورد خدمات به محققان خبر داد و گفت: در طول 9 سال گذشته يكهزار و 288 قطعه سند بازسازي و مرمت شده و در حال حاضر در آرشيو اين مركز نگهداري ميشود.
مدير مركز اسناد و كتابخانه ملي شمالغرب كشور، از برگزاري 91 نمايشگاه در طول 9 سال گذشته خبر داد و افزود: نمايشگاههاي برگزار شده در اين مدت شامل عكسها و اسناد تاريخي، اسناد و عكسهاي دوران پيروزي انقلاب، عكسهاي از تبريز قديم و... ميشود.
سند 445 ساله در تبريز
نقيب، در مورد قديميترين سند موجود در اين مركز گفت: قديميترين سند موجود در اين مركز مربوط به سال 988 هـ .ق بوده و بنچاق يك زمين است.
وي همچنين در مورد معتبرترين سند موجود نيز توضيحاتي داد و افزود: معتبرترين سند موجود در مركز اسناد شمالغرب كشور مربوط به مصالحهنامه مهربان است كه توسط شاه طهماسب ثاني در سال 1135 هـ . ق به مبلغ 235 ريال تبريزي به اهالي مهربان فروخته شده است.
مدير مركز اسناد و كتابخانه ملي شمالغرب كشور در ادامه به وجود دستخط مرحوم ميرزاي شيرازي در مقابل نامه علماي تبريز در خصوص تحريم تنباكو، نخستين نقشه برجسته نماي ايران، 50نمونه از دستخط مرحوم استاد شهريار، دستخط مرحوم استاد بخت شكوهي، تلگرافهاي دوره قاجار، عكسها و اسناد دوره مشروطه، برخي از اسناد، احكام و فرامين دوره صفويه، دستخط مرحوم آيتالله قاضي طباطبايي از نجف مربوط به سال 1370 هـ.ق و اسناد مربوط به پيروزي انقلاب اسلامي در اين مركز اشاره كرد.
انتهاي پيام/ح10
يکشنبه|ا|16|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 328]