واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: با تشريح جزئيات نسخه 02 برنامه پزشك خانواده رييس مركز توسعه شبكه وزارت بهداشت: خدمات در سطح يك برنامه پزشك خانواده رايگان خواهد بود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي
رييس مركز ارتقاي شبكه و توسعه سلامت وزارت بهداشت، جزئيات برنامه 02 پزشك خانواده را تشريح كرد.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، دكتر محمد شريعتي در نشست اعضاي شوراي عالي نظام پزشكي با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه سلامت پس از پيروزي انقلاب اسلامي گفت: ايجاد شبكههاي بهداشتي درماني و زيرساختهاي سلامت در كشور از دستاوردهاي انقلاب اسلامي است. اصول اين شبكه تحقق عدالت، همكاري بين بخشي، مشاركت مردم و استفاده از تكنولوژي مناسب بود. همچنين PHC با كمك بهورزان افتخارات زيادي را به دنبال داشت. ادغام آموزش پزشكي و خدمات بهداشتي درماني نيز سبب شد كه متخصصان و پزشكان زيادي تربيت شوند و به پزشكان خارجي بي نياز شويم.
شريعتي با اشاره به مطرح شدن طرح پزشك خانواده و نظام ارجاع از سال 84 گفت: اين برنامه از سال 84 در روستاها به اجرا گذاشته شد و همچنان نيازمند ارتقا است. اكنون طرح پزشك خانواده بيش از 95 درصد روستاها را تحت پوشش دارد و بيش از 30 هزار بهورز در 18 هزار خانه بهداشت و با حضور شش هزار پزشك عمومي در حال ارائه خدمت هستند.
وي تاكيد كرد: پزشك خانواده مسئول پاسخگويي مستمر است و به صورت مقطعي به افراد نگاه نميكند. پزشك خانواده مسئول ارتقاي سلامت جسمي، رواني و اجتماعي است و پس از ارجاع نيز مسئول سرنوشت افراد است.
وي با اشاره به آغاز اجراي آزمايشي برنامه پزشك خانواده در سه استان سيستان و بلوچستان، خوزستان، چهار محال بختياري از 23 بهمن ماه سال گذشته ادامه داد: برنامه پنجم توسعه به اجراي برنامه پزشك خانواده در كل كشور و همچنين تشكيل پرونده الكترونيك سلامت تاكيد دارد. اهداف در نظر گرفته شده براي برنامه پزشك خانواده، شامل ايجاد نظام ارجاع، افزايش پاسخگويي، افزايش دسترسي، كاهش هزينههاي غيرضروري و در نهايت ارتقاي سلامت جامعه است. برنامه پزشك خانواده پزشك را از حالت رادار گونه خارج ميكند و تمام تلاش تيم سلامت آن است كه فرد را از وضعيت مستعد ابتلا به بيماريها خارج كنند.
شريعتي با اشاره به وظايف پزشك خانواده ادامه داد: پزشك خانواده خدمات را به صورت فعال ارائه ميدهد و نظام پرداخت در سطح يك پزشك خانواده به صورت سرانه است. پرداختهاي موردي نيز وجود خواهد داشت. حتي برنامه پاداش نيز براي پزشكان خانواده در نظر گرفته شده است. در مجموع بين 80 تا 120 درصد پرداخت براي پزشكان خانواده در نظر گرفته ميشود كه براي كيفيتهاي بالاي ارائه خدمات پاداشهايي نيز در نظر گرفته ميشود. تعداد جمعيت تركيب سني و جنسي جمعيت و ضريب محروميت منطقه از جمله عوامل موثر در محاسبه دريافتي پزشكان خانواده خواهد بود.
وي ادامه داد: در نسخه 02 برنامه پزشك خانواده براي شهرها طراحي به گونهاي صورت گرفته كه از بخش خصوصي حداكثر استفاده به عمل آيد. به اين ترتيب پايگاه پزشك خانواده مطب پزشكان عمومي خواهد بود كه به سامانه سلامت متصل هستند اما استانداردهاي مطب پزشكان بايد مطابق استانداردهاي برنامه پزشك خانواده باشد.
قائم مقام معاون بهداشتي وزير بهداشت گفت: در سطح يك خدمات برنامه پزشك خانواده فرانشيز حذف شده و خدمات بابت پزشك و دارو به صورت رايگان ارائه خواهد شد. همچنين سرانه به صورت ماهانه به پزشك پرداخت مي شود. ساعت كار تيم سلامت نيز 4 ساعت در صبح و 4 ساعت بعدازظهر خواهد بود كه با نظر ستاد استان تغيير ميكند.
وي ادامه داد: براي جمعيت ده هزار نفري حدود 4 پزشك عمومي، دو پرستار، دو ماما، يك روانشناس باليني و ... در نظر گرفته شده و در مجموع 17 نفر اعضاي تيم سلامت را تشكيل مي دهند. نگاه ما به برنامه پزشك خانواده نگاهي كاملا ملي است و مجري آن نيز دولت است و بايد حمايتهاي لازم از اين برنامه صورت گيرد.
شريعتي با اشاره به مشكلاتي كه در نحوه عقد قرارداد با پزشكان در نسخه 01 برنامه پزشك خانواده وجود داشت، گفت: چالشهايي در اين زمينه وجود داشت و همين موضوع سبب شده بود كه پزشكان از آن استقبال نكنند اما در مدل جديد قراردادها به صورت مستقيم با بيمهها صورت ميگيرد و ما ناظر بر آن در شبكههاي بهداشتي درماني خواهيم بود. همچنين پزشك مسئول خود و دستيارش خواهد بود و به اين ترتيب بار مسئوليتي قانون كار به پزشك تحميل نخواهد شد.
شريعتي ادامه داد: پزشك خانواده ميتواند از 500 تا 2500 نفر را تحت پوشش قرار دهد. در مناطق محروم نيز اگر پزشك كم باشد، پزشك خانواده ميتواند تا سه هزار نفر را تحت پوشش قرار دهد. همچنين در ساعاتي كه پزشك خانواده فعاليت نميكند نيز تكليف مردم روشن شده است و مردم سرگردان نخواهند بود.
وي همچنين با اشاره به مشكلات مربوط به تعويض دفترچهها بر اساس نسخه 01 برنامه پزشك خانواده گفت: تعويض دفترچهها براي سازمانهاي بيمه گر امري مشكل و هزينه بر بود و در نسخه جديد مقرر شد دفترچههاي كنوني باقي بمانند و در آنها مهر پزشك خانواده شهري درج شود. در آينده نيز كارت ملي هوشمند جايگزين دفترچه بيمه خواهد شد.
وي با اشاره به نظام پرداختي به پزشكان نيز گفت: به ازاي هر پزشك خانواده و دستيارش ماهانه به ازاي هر نفر يك هزار و 750 تومان پرداخت ميشود كه اگر دو هزار و 500 نفر تحت پوشش پزشك خانواده قرار گيرند، دريافتي پزشك خانواده از پزشكان عمومي كنوني بيشتر خواهد شد. سرانه پرداختي بر اساس گروههاي خاص مانند زنان باردار، كودكان زير 6 سال و سالمندان تغيير ميكند. در مناطق محروم نيز سرانه افزايش مي يابد.
وي همچنين در تشريح روش پرداخت به متخصصها بر اساس نسخه 02 برنامه پزشك خانواده گفت: روش پرداخت به متخصصها به صورت كارانه خواهد بود. انتخاب نوع تخصص نيز با پزشك خانواده است. در مجموع بيمار با مراجعه به متخصص دولتي يا خصوصي تنها ده درصد را ميپردازد. در بخش خصوصي نيز 90 درصد ويزيت متخصص را بيمه خواهد پرداخت. زماني كه متخصص مربوطه در بخش سرپايي بيمار ارجاعي را پذيرش ميكند علاوه بر ويزيت بخش خصوصي 100 درصد ويزيت دولتي را نيزدريافت ميكند. در بخش دولتي نيز 10 درصد ويزيت متخصص مربوطه را بيمار پرداخت ميكند و معادل سه ويزيت دولتي به پزشك متخصصي كه بيمار ارجاعي را پذيرش كرده پرداخت ميشود.
شريعتي با اشاره به پرداختهاي صورت گرفته در بخش بستري نيز گفت: 95 درصد پرداختهاي بستري از مسير ارجاع توسط بيمه خواهد بود. اگر پزشك مربوطه استانداردها را رعايت و بازخورد ارجاع را به پزشك خانواده ارائه دهد تا 50 درصد حقالزحمه پزشك به عنوان جايزه رعايت استانداردها و پذيرش بيمار ارجاعي به وي پرداخت ميشود. در بيمارستانهاي خصوصي، غيردولتي و خيريه نيز به منظور ايجاد رقابت در بخش دولتي پرداخت 95 درصد هزينههاي بستري به عهده بيمه خواهد بود.
انتهاي پيام
شنبه|ا|15|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]