واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: سرپرست دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي: با كمبود تختهاي بيمارستاني در تهران مواجهيم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي
سرپرست دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي گفت: در تهران كمبود تخت بيمارستاني داريم و در برخي مناطق وضعيت به گونهاي است كه بايد بيمارستان تاسيس كنيم.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، دكتر حسن ابوالقاسمي در مراسم افتتاح ICU بيمارستان شهداي يافت آباد افزود: اميدواريم دولت و مجلس در زمينه افزايش تخت، مساعدتهاي لازم را انجام دهند چرا كه در برخي از مناطق به قدري نياز به تخت ضروري است كه بايد تا 2 – 3 سال آينده اين تختها را راه اندازي كنيم. به ازاي هر هزار نفر بايد يك تخت وجود داشته باشد در حالي كه در برخي از مناطق اين ميزان يك تخت به ازاي هر 4 هزار نفر است.
وي افزود: خوشبختانه اراده خوبي در دولت در زمينه بازسازي بافتهاي فرسوده وجود دارد كه در صورت تداوم اين امر تا سه سال آينده هيچ بيمارستاني با بافت فرسوده وجود نخواهد داشت.
وي با اشاره به بيمههاي مكمل اظهار كرد: بيمههاي مكمل چندين هزار ميليارد تومان در بيمارستانها هزينه ميكنند ولي متاسفانه رقم كمي از آن مربوط به بيمارستانهاي دولتي است. اين وضعيت عادلانه نيست و اميدواريم شرايط به گونهاي فراهم شود كه بيمه مكمل بيشتر در بيمارستانهاي دولتي هزينه كنند البته يكي از بيمهها قولهاي مساعدي به دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي داده است.
وي تاكيد كرد: هزينههايي كه از بابت پرداخت تعرفه از بيمهها دريافت ميشود به هيچ وجه پاسخگوي نياز بيمارستانها و كيفيت خدمات درماني نيست و در جلسهاي كه با مديران بيمارستانهاي خصوصي داشتيم مديران آنها اظهار ميكردند كه حتي با 10 برابر تعرفه نيز نميتوانند بيمارستانهاي خود را اداره كنند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در ادامه اظهار كرد: زماني كه مديرعامل سازمان انتقال خون ايران بودم تاكيد ميكردم كه بهترين مراكز انتقال خون بايد در مراكز محروم مستقر شوند و زماني كه نمايندگاني از سازمان جهاني بهداشت به ايران ميآمدند آنان را براي بازديد به استان سيستان و بلوچستان ميبردم. بنابراين ميتوان اين گونه مناطق را از نظر امكانات به مناطق مطلوب تبديل كرد.
وي تاكيد كرد: ميتوان شرايط را به گونهاي فراهم كرد كه بيماران شمال شهر تهران براي دريافت خدمات به جنوب شهر مراجعه كنند.
وي گفت: بدون وابستگي به بيگانگان توانستهايم به مردم خدمت ارائه دهيم ودر حوزههاي مختلف علمي نيز وابستگي چنداني به دول غربي نداريم و خدمات بهداشتي ارائه شده در كشورمان دست كمي از خدمات ارائه شده در آن كشورها ندارد.
وي تاكيد كرد: وظيفه ماست كه مردم تهران به ويژه جنوب اين شهر از خدمات لازم بهداشتي درماني برخوردار شوند.
وي تاكيد كرد: بازسازي بيمارستانهاي فرسوده براي ارائه خدمات امكان پذير است و توانستيم بخشي از 100 ميليارد اعتبار دولتي را جذب كنيم و شاهد ساخت ساختمان جديد و مدرني براي بيمارستان شهداي يافت آباد باشيم.
ابوالقاسمي افزود: بهينه كردن امكانات موجود بيمارستان شهداي يافت آباد در دستور كار است و بازسازي اورژانس و ICU از جمله اولويتهاي ماست.
سرپرست دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در ادامه گفت: بخشهاي سوختگي از اولويتهاي مهم تهران است و نبايد منتظر باشيم كه بيمارستانهاي خوبي در شمال شهر تهران ساخته بشود و ارائه خدمات مطلوب را از آنان انتظار داشته باشيم بلكه يكي از اولويتهاي ما ارائه خدمات مطلوب در بيمارستانهاي جنوب شهر مانند بيمارستان يافت آباد است و اميدواريم 30 تخت سوختگي اين بيمارستان آماده بهره برداري شود.
وي با اشاره به مذاكرات انجام شده با استاندار تهران اظهار كرد: قرار است 5/1 ميليارد تومان براي ادامه فعاليت ساخت اورژانسها و تكميل اورژانسها و بخش سوختگي اختصاص داده شود.
ابوالقاسمي در ادامه گفت: از معاون رييس جمهور و معاون پارلماني رييس جمهور درخواست كردهام كه هر كاري كه ميتوانيم براي جنوب شهر تهران انجام دهيم چون در حال حاضر اعتبارات بخش دولتي در بخش سلامت محدود است و لازم است مختصر اعتباري كه در بخش دولتي در اين زمينه هزينه ميكنيم باعث شود كه مردم براي دريافت خدمات بيمارستانهاي بخش خصوصي دچار فقر نشوند و بتوانند خدمات مطلوب را در بيمارستانهاي دولتي دريافت كنند.
وي تاكيد كرد: استانداردها و خدمات ما بايد براي مردم بخشهاي مختلف يكسان باشد و اين امر جزو وظايف ماست.
وي با اشاره به بحث بودجه اظهار كرد: اميدوار بوديم كه سه هزار ميليارد تومان اعتبار به بخش بهداشت و درمان اختصاص داده شود چون با توجه به آن كه ده درصد از خدمات كل دانشگاههاي علوم پزشكي را ارائه ميدهيم در صورت تخصيص اين اعتبار300 ميليارد تومان در اختيار دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي قرار ميگرفت و در اين شرايط ميتوانستيم به سرعت بيمارستانها را بازسازي كنيم و تعداد كادر پزشكي و پرستاري را افزايش دهيم اما تاكنون اين بودجه اختصاص نيافته است.
وي با اشاره به خيرين فعال در حوزه سلامت اظهار كرد: هزاران ميليارد تومان معامله اقتصادي انجام ميشود و چه راهي بهتر از آن كه افراد خير بتوانند پول خود را در بيمارستانهايي هزينه كنند كه افراد نيازمند در آن بستري مي شوند.
وي اظهار كرد: سه هزار ميليارد تومان گردش مالي بخش بهداشت و درمان است كه ده هزار ميليارد تومان آن مربوط به بخش خصوصي است اين در حالي است كه 80 درصد از خدمات بهداشت و درمان در اين بخش به مردم ارائه ميشود.
ابولقاسمي با بيان اينكه پرسنل بخشهاي دولتي با از خودگذشتگي و بعضا حقوق پايين فعاليت ميكنند، گفت: گاهي اوقات يك پرستار به اندازه سه پرستار فعاليت ميكند و در حال حاضر در دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با كمبود 4 هزار نفري پرستار مواجه هستيم اما متاسفانه اجازه استخدام پرستار نيز نداريم. البته اميدواريم در سال آينده دولت اجازه اين كار را صادر كند.
وي با اشاره به ضريب اشغال تخت اظهار كرد: بيش از 75 درصد ضريب اشغال تختهاست كه در برخي بخشها اين ميزان به بيش از 95 درصد ميرسد. البته ممكن است در برخي مناطق محروم تختهايي راهاندازي شده باشد كه چندان اشغال نشده باشند ولي راه اندازي اين تختها لازم است.
انتهاي پيام
شنبه|ا|15|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 161]