واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: پژوهش هاي تاريخي و داستانهاي انقلاب، قالب هاي كتب روز پنجم
موسسه فرهنگي ، هنري و انتشارات مركز اسناد انقلاب اسلامي به مناسبت پنجمين روز از دهه فجر مجموعه اي مرتبط با تاريخ انقلاب اسلامي را در قالب پژوهش هاي تاريخي و داستاني معرفي كرد.
به گزارش خبرنگار سياسي باشگاه خبرنگاران ،موسسه فرهنگي ، هنري و انتشارات مركز اسناد انقلاب اسلامي ، به مناسبت ايام الله دهه فجر و پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي، مجموعه اي برگزيده و نفيس از منشورات مرتبط با تاريخ انقلاب اسلامي ايران در قالب پژوهش هاي تاريخي و داستانهاي انقلاب تقديم به علاقه مندان و پژوهشگران كرده است .
گفتني است ،اين موسسه در نظر داشته در هر روز از دهه فجر ،كتب مرتبط با آن روز را به علاقه مندان معرفي نمايد.
عنوان روز پنجم دهه فجر :
انقلاب اسلامي ، قرآن ، بصيرت ديني و وحدت امت اسلامي
فرهنگ شعارهاي انقلاب اسلامي
معرفي كتاب: شعارها و ديوار نوشته هاي دوران انقلاب اسلامي اوج احساسات و هيجانات دروني و خواسته هاي واقعي اقشار مختلف مردم بود كه در سراسر كشور با لهجه ها و گويش هاي مختلف سر داده و يا نگاشته مي شدند. اين كتاب به عنوان دايرةالمعارفي از شعارها و ديوار نوشته هاي آن دوران تلاشي است در جهت فهم و درك عميق تر ارزشها و خواسته هاي والاي مردم ايران كه بطور ملموس و شفاف در آن شعارها و ديوار نوشته ها تجلي پيدا كرده است.
امت و ملت در انديشه امام خميني
معرفي كتاب:امت و ملت در انديشه امام خميني به عنوان متفكري اسلامي كه در چارچوب نگاه جهاني اسلام ميانديشيده است، در سيره نظري و عملي خود همواره نگاه امتمدارانه به موضوعات سياسي داشته و با اقدام به تشكيل حكومت، در مورد تحقق امت اسلامي و آرمانهاي جهان شمول اسلام خود بر آمده است. از طرفي ملت ايران به عنوان يك واحد سياسي مورد توجه خاص وي بوده است. ايشان با پذيرش واقعيت سياسي موجود در جوامع انساني معاصر (ملت) پيوندي خاص بين اين مهم با آرمان سياسي اسلام (امت اسلامي) برقرار ساخته است.
سينماي ديني پس از پيروزي انقلاب اسلامي (1380-1358)
معرفي كتاب:سينما به عنوان هنر هفتم از جمله رهآوردهاي تجدد براي انسانغربي بود كه به سرعت راه خويش را در آفاق فرهنگي بشريت يافت و آن چنان به شهرت و عموميت رسيد كه در آستانهي صد سالگي خود به فراگيرترين هنر در طول تاريخ بشري تبديل شد. انقلاب اسلامي ايران تلاش كرده است تا ضمن ايجاد تحول در سينماي مقلد و عاري از هنر به جا مانده از عصر طاغوت، تا حد امكان از اين رسانه براي توسعهي تفكر ديني و احياي ارزشهاي اسلامي و انقلابي بهره گيرد و در پي چنين ارادهاي است كه مقولهي سينماي ديني پس از انقلاب شكل گرفته و رشد يافته است. پديدهي سينماي ديني در جهان امروز بيسابقه نيست اما ويژگيهاي خاص مكتب اسلام و بخصوص ديدگاه شيعه باعث شده تا سينماي ديني پرورش يافته در دامان انقلاب اسلامي به گونهاي متفاوت با سينماي ديني رايج در دنيا پا گرفته و توانايي حركت يا پيشرفت پيدا كند و از اين روست كه لزوم ترسيم چارچوبهايي نظري براي تحديد حدود آن و كاستن ابهامهاي موضوعي دربارهي آن خودنمايي ميكند. در پاسخ به چنين نيازي، تحقيق حاضر ميكوشد تا ضمن ارايه قالبي نظري براي مقولهي سينماي ديني، به بررسي نمونهي آثار سينماي ديني پس از انقلاب اسلامي نيز بپردازد.
مباني ديني قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران
معرفي كتاب:قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران بازتاب طبيعي و ميثاق بزرگ انقلاب اسلامي به رهبري حضرت امام خميني (ره) بود كه در شرايط خاص اجتماعي، سياسي، اقتصادي و تحتتأثير عقايد و افكار و آرمانهاي انقلابي تدوين شد و به تصويب نهايي رسيد. اين قانون كه بنيانگذار جمهوري اسلامي بهحق آن را بزرگترين ثمرهي جمهوري اسلامي ناميد، پس از پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي با اكثريت آراء نمايندگان مجلس خبرگان قانون اساسي در 24 آبان 1358 به تصويب رسيد و ملت ايران نيز در همهپرسي دوازدهم آذرماه همان سال با 5/99 درصد آراء به آن قاطعانه رأي مثبت داد. قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران به دلايل گوناگون از ويژگيهاي منحصربهفرد و برجستهاي برخوردار است: نخستين و مهمترين آنها اين است كه اين قانون تجسم آرمانها، عقايد و ارزشهايي است كه مردم مسلمان ايران در پي تحقق آن بودهاند. كليهي محتوا و اصول اين قانون كه مبين نهادهاي فرهنگي، اجتماعي، سياسي و اقتصادي جامعهي ايران براساس اصول و ضوابط اسلامي است، در فضايي برخاسته از شرايط خاص انقلاب اسلامي ايران شكل گرفت و تدوين يافت و به همين دليل هرگز نميتوان رابطهي علمي و منطقي بين درك صحيح و توجيه اصول آن را با تاريخ سياسي ـ مذهبي انقلاب اسلامي ناديده انگاشت. مردم ايران ابتدا در همهپرسي دهم و يازدهم فروردين 1358 پس از سالها مبارزه با استبداد داخلي و استعمار خارجي و كوتاهنمودن دست اجانب از ايران، به اسلاميبودن نظام و حكومت جديد در اين كشور رأي مثبت دادند و سپس در همهپرسي بيست و چهارم آبان همان سال از محتواي اصول قانون اساسي اين نظام كه بر لزوم تطبيق كليهي قوانين و مقررات مدني، جزايي، اقتصادي، اداري، فرهنگي، نظامي، سياسي و غير اينها با موازين اسلامي تأكيد داشت، بهعنوان اصل حاكم بر ساير اصول و مقررات نظام استقبال شايان توجهي نمودند. ويژگي ديگر آنكه محتواي قانون اساسي جمهوري اسلامي ضمن برخورداري و بهكارگيري صحيح عبارات و كلمات حقوقي جديد و به چالش كشاندن تازهترين و پيشرفتهترين قوانين اساسي جهان مدرن، به تشخيص برجستهترين عالمان و فقيهان اسلام از احكام الهي ريشه گرفته است. بدينترتيب ادعاي گزافي نيست اگر بگوييم قانون اساسي ما يكي از بزرگترين نعمتهاي الهي است كه خداوند به ملت مسلمان ايران ارزاني داشته است. هماكنون اين قانون پس از گذشت سه دهه از پيروزي انقلاب و پشت سر نهادن فراز و نشيبها و تجارب ارزنده در ادارهي نظام و اجراي موفق سياستهاي قضايي، اقتصادي و سياسي، ارزش و توان علمي و دقت خود را اثبات نموده است. با اين حال جايگاه واقعي آن همچنان براي بسياري ناشناخته باقي مانده است. تاكنون به صورت پراكنده، تفسيرها و شرحهايي بر قانون اساسي به رشتهي تحرير درآمده است ـ كه در جاي خود غالباً مفيد و سودمندند ـ اما در اين ميان جاي پژوهشي كه به صورت جامع به شرح مباني ديني قانون اساسي بپردازد و تمام اصول و فصول قانون اساسي را دربرگرفته باشد، همچنان خالي است. پژوهش حاضر، ضمن بررسي اصول قانون اساسي، مباني ديني آن اصول را به صورت مجزا و يا در چهارچوبي مشخص شرح نموده است.
روشنفكري ديني و انقلاب اسلامي
معرفي كتاب:اين كتاب با بررسي زمينه ها و بسترهاي پيدايش جريان روشنفكري ديني، چگونگي تعامل آن با روحانيت شيعه را در براندازي رژيم پهلوي تحليل كرده است. از ديدگاه نويسنده ، روشنفكري ديني با ارائه نوعي سيماي سياسي از اسلام ، نسل جوان و معترض را در راستاي آرمان هاي ديني هدايت كرد و با هماهنگي با گرايش انقلابي روحانيون شيعه توانست در به ميدان آوردن توده هاي مذهبي جامعه و برپايي انقلاب اسلامي نقش ايفا كند. شرح كامل مفهوم روشنفكري ديني ، نحوه شكل گيري ، عملكرد و نقش آن در پيروزي انقلاب اسلامي ايران را مي توان در اين كتاب مطالعه كرد.
/ع2
شنبه|ا|15|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 352]