واضح آرشیو وب فارسی:ايران: اخبار كوتاه
جو زمين مانع بروز فاجعه در پكن شد
بررسيهاي اخير سازمانهاي فضايي نشان داده كه پكن چند ماه پيش با اختلاف هفت دقيقه از ويراني توسط ماهواره در حال سقوط نجات يافته است. عواقب سقوط قطعات اين ماهواره روي شهر پكن ميتوانست بسيار فاجعهبار باشد: گودالهاي عظيم، شكستن خطوط انتقال سوخت، انفجار، ويراني ساختمانها و تلفات انساني سنگين در اين منطقه كه جمعيت 20 ميليوني دارد، تنها بخشي از اين فجايع به شمار ميرود. سرعت اين ماهواره در زمان ورود به جو زمين بسيار زياد بود، اما خوشبختانه اصطكاك حاصله از برخورد با آن، بخش زيادي از اين سرعت را گرفته و بخشهاي زيادي از آن را سوزانده يا تكه تكه كرده بود.
كشف سيارهاي كه تدريجاً بخار ميشود
ستارهشناسان «ام.آي. تي» با كمك اطلاعات جمعآوري شده توسط رصدخانه فضايي كپلر يك ستاره سنگي مشابه عطارد را كشف كردند كه به دليل فاصله بسيار نزديكي كه به ستاره خود دارد بخار ميشود. اين سياره مشابه عطارد كه تاكنون نامگذاري نشده است در اطراف ستارهاي به نام KIC 12557548 ميچرخد. ارزيابيهاي اوليه نشان ميدهد كه اين سياره هر 15 ساعت يكبار با شعاع يك درصد فاصله زمين تا خورشيد به دور ستاره خود ميچرخد. دماي سطحياين كره سنگي به 2 هزار درجه كلوين (هزار و 727) ميرسد. به دليل نزديكي بيش از حد به ستاره KIC 12557548 پوسته اين سياره به طور مرتب تصعيد ميشود.
بارش ژله آبي از آسمان در بريتانيا
بارش باراني تند از كرههاي ژلاتيني آبي رنگ در منطقهاي از بريتانيا موجب شگفتي دانشمندان و مقامات محلي شده است. مردي در منطقه «دورست» بريتانيا در زماني كه هفته گذشته در حين وقوع توفاني از تگرگ شاهد بارش باراني از كرههاي آبي رنگ ژلاتيني از آسمان بود. اين كرههاي ريز ژلاتيني بدون بو بوده و چسبنده نيستند و به گفته مقامات بريتانيايي در دسته پديدههاي آب و هوايي قرار ندارند. در واقع تا كنون هيچ نشانهاي كه بتوان با استفاده از آن هويت اين كرههاي ژلاتيني را مشخص كرد، به دست نيامده است. «استيو هورنزبي» مهندس بازنشسته هواپيما اين كرههاي آبي را در ميان توفان تگرگ در حياط خانه خود مشاهده كرد، به گفته وي آسمان پيش از اينكه بارش اين كرههاي آبي رنگ آغاز شود به رنگ زرد عجيبي تغيير پيدا كرد و پس از آن اين گلولههاي ژلاتيني براي 20 ثانيه به زمين باريدند.
رقابت عجيب طراحان شارژ موبايل
طراحان اين بار علاقهمندان كتاب را با طراحي شارژي در شكل جلد كتاب شگفتزده كردهاند. جلدهاي كتاب مدرسه براي بسياري از افراد يادآور خاطرات دوران كودكي است و طراحان از اين طرحها براي شارژ گوشيهاي موبايل، تبلت و كتابخوانهاي ديجيتال استفاده كردهاند. شارژر جديدي كه طراحان براي علاقهمندان كتاب طراحي كردهاند، در اصل يك جلد نازك كتاب است كه گوشي موبايل با قرار گرفتن روي آن شارژ ميشود. گوشي موبايل روي جلد كتاب قرار گرفته و از طريق يك كابل USB يا يك آداپتور ديواري دستگاه به راحتي شارژ ميشود.
شنبه|ا|15|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 174]