واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزاش خبري مهر /جشنواره خاطرهها برگزار شد/ خاطرهاي از گروه سرود "خميني اي امام"
"جشنواره ملي خاطرهها" بعد از ظهر امروز با تقدير از برگزيدگان و اجراي مجدد و خاطره انگيز سرودهاي انقلابي توسط خوانندگان اصلي آنها در كتابخانه ملي برگزار شد.
به گزارش خبرنگار مهر، در ابتداي اين مراسم علي اكبر اشعري رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي، انقلاب اسلامي را "پديده منحصر به فردي" دانست كه "هر چه زمان از آن ميگذرد، يكتايي خودش را حفظ ميكند".
وي ادامه داد: ما در همان روزها و حتي قبل از 17 شهريور با تعدادي از دوستان حوادث روز و در عين حال تاريخ را مطالعه ميكرديم و ميديديم كه همه نهضتها و انقلابها مثل موجي كه در آبي ايجاد ميشوند دامنههايي در آب ايجاد ميكنند و تنها نقطه ثابت و ساكني كه از آنها ميماند همان نقطه كانوني و مركزي است. ما در اين فكر بوديم كه چه كار كنيم حركت ما گرفتار اين موج نشود.
پايبندي حركت انقلاب به تمام شعارهاي اوليه
اشعري افزود: انقلابهاي الجزاير، فرانسه، روسيه، جنبشهاي آزادي بخش در ويتنام و حتي نهضتهاي انبيا از اين آفت مصون نبودهاند اما در تداوم حركت و برقراري حكومت ما شاهد بوديم كه چنان نظامي مستقر شد كه نه تنها باعث شد اين موج به سراسر دنيا صادر شود و توسعه پيدا كند و همزمان به پالايش خودش هم ميپردازد در عين اينكه به تمام شعارهاي اوليهاش پايبند است.
مشاور فرهنگي رئيس جمهور اين ويژگي را ناشي از "نوع رهبري و مديريت جامعه و ولايت فقيه" دانست.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي وظيفه اين سازمان را "گردآوري اسناد و مدارك براي تدوين تاريخ شناسي انقلاب اسلامي" توصيف كرد و گفت: تا كنون گفتگوهاي مفصلي با بيش از 1000 نفر از كساني كه در حوزه زندگي خودشان در پيروزي انقلاب نقش موثري داشتهاند، انجام شده و برخي از اين مصاحبهها پياده شده است.
ارسال اثر به جشنواره خاطرهها توسط سرلشكر فيروزآبادي
اشعري برگزاري "جشنواره خاطرهها" را گامي در جهت "ثبت و ضبط تمام زواياي تاريخ معاصر" توصيف كرد و افزود: انقلاب متعلق به همه مردم است و هيچ گروه و دستهاي سهم ويژهاي از انقلاب ندارد و حتماً هم همه خاطرات خوبي از اين نهضت بزرگ دارند كه در اين جشنواره ثبت شده است. از جمله كساني كه به جشنواره ما خاطره ارسال كردهاند ميتوان به سرلشكر فيروزآبادي اشاره كرد.
در ادامه اين مراسم حميد سبزواري پس از قرائت شعري درباره پيروزي انقلاب اسلامي در سخنان كوتاهي گفت: آن زمان (دوران انقلاب) گاهي كساني نصيحت ميكردند كه كارهايي كه ميكني عاقبت ندارد حالا ديديم كارهايي كه ما كرديم عاقبت داشت و اتفاقاً آنها عاقبت نداشت.
وي افزود: انقلاب ما انقلاب ملتهاي اسلامي بود و توانسته در دلهاي بيشتري جا پيدا كند. ملتهاي خروشاني هستند كه دور تا دورشان را دشمنان گرفتهاند و ميخواهند ملتها را آرام كنند اما اگر خدا بخواهد و كمك كند ميتواند كاري ميكند كه آنها فرار را بر قرار ترجيح دهند.
خاطره اي جالب از گروه سرود استقبال از امام (ره) در روز 12 بهمن 57
در اين مراسم همچنين حميد شاهنگيان رئيس گروه سرودي كه در روز ورود امام خميني (ره) به ميهن در فرودگاه مهرآباد سرودهاي "برخيزيد اي شهيدان خدايي" و "خميني اي امام" را اجرا كردند به بيان خاطراتي از آن روز پرداخت.
شاهنگيان گفت: قرار بود گروه ما با كارت ورود به فرودگاه مهرآباد برود و من هم به حساب اينكه اگر اين كارتها پيش من نباشد، امن تر است آنها را در شب قبل از آن روز (12 بهمن 57) به يكي از بچههاي عضو گروه (حسن آقا) دادم و به او گفتم كه آنها را امانت پيش خودش نگهدارد و فرداي آن روز ساعت 5 صبح كارتها را در پيچ شميران به ما برساند.
وي ادامه داد: صبح كه آمد ديدم رنگش مثل گچ ديوار سفيد شده است گفتم "چي شده؟" گفت "كارتها را با خودم آوردم و وقتي خواستم از صندوق عقب ماشين درشان بياورم يك موتوري آمد آنها را قاپيد". اين كارتها براي ما زياد مهم نبود اما براي منافقين، چرا! حدود 70 كارت بود و آنها ميتوانستند با همين كارتها به فرودگاه وارد شوند و هر كاري خواستند بكنند.
شاهنگيان افزود: وقتي من موضوع گم شدن كارتها را با مسئولين در ميان گذاشتم گفتند كه تمام كساني كه وارد سالن محل استقبال از امام در فرودگاه شدهاند بايد خارج شوند. به همين خاطر همه شخصيتهايي هم كه آمده بودند از جمله شهيد بهشتي، شهيد مطهري و ديگران خارج شدند و دوباره از آنها بازرسي شد و بعداً اجازه دادند حاضران به سالن برگردند!
در ادامه اين مراسم گروه سرود مذكور يكبار ديگر پس از 30 سال دو سرود "برخيزيد اي شهيدان خدايي" و "خميني اي امام" را اجرا كردند كه با استقبال حاضران روبرو شد.
12 هزار زنداني سياسي در بند رژيم شاه بودند
جشنواره خاطرهها با سخنان عبدالعلي حسينيون مسئول كتابخانه كانون زندانيان قبل از انقلاب ادامه يافت كه در آن وي با اشاره به پژوهشي كه درباره ادبيات زندانيان انقلابي و اصطلاحات زندانيان سياسي قبل از انقلاب انجام داده، گفت: آمار دقيقي از زندانيان سياسي قبل از انقلاب وجود ندارد اما در پژوهشي كه انجام شد، ما به عدد 12 هزار زنداني رسيديم. اين زندانيان افراد مابين 14 تا 51 ساله بودهاند.
حدود 10 درصد از كساني كه در زندان بودند امروز از مسئولين جمهوري اسلامياند
وي به توليد 70 كتاب خاطرات زندانيان سياسي قبل از انقلاب پرداخت و افزود: نويسندگان اين خاطرات را زندانيان سياسي رژيم شاه تشكيل ميدهند كه در حال حاضر يا جزو مسئولين نظام جمهوري اسلامياند يا مسئوليتي نگرفتهاند يا در خارج از كشور به سر ميبرند. حدود 10 درصد از كساني كه در زندان بودند و مبارزه ميكردند، امروز از مسئولين جمهوري اسلامي هستند.
در پايان اين مراسم از عبدالعلي حسينيون، محسن كاظمي، شكوهالسادات سميعي، گيتي آرا اميني، اعظم مهراني، حميد داوود آبادي، غلامرضا شيخي و غلامعلي غلامي - برگزيدگان جشنواره ملي "خاطرهها" - تقدير شد.
تقدير از برگزيدگان جشنواره خاطره هاي انقلاب با تجليل از حميد سبزواري
در اين جشنواره همچنين از حميد سبزواي - شاعر انقلاب - و اعضاي گروه سرودي كه در روز ورود امام خميني (ره) به ميهن در فرودگاه مهرآباد سرودهاي "برخيزيد اي شهيدان خدايي" و "خميني اي امام" را اجرا كردند، تجليل شد.
در پايان اين جشنواره همچنين نمايشگاهي از اسناد و عكسهاي دوران انقلاب افتتاح شد.
شنبه|ا|12|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 221]