واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: وزير نفت خبر داد64 ميليارد دلار درآمد نفتى در 9 ماه اول سال
گروه اقتصادي- وزير نفت از درآمد نفتى 64ميليارد دلارى كشور طى 9 ماهه اول سال جارى خبر داد و گفت: در 30 سال پس از پيروزى انقلاب 450 ميليارد دلار در صنعت نفت سرمايهگذرى شده است. به گفته نوذرى متوسط سرمايهگذارى سالانه در صنعت نفت در 30 سال گذشته 15 ميليارد دلار تخمين زده شده است. وزير نفت كه در جمع نمايندگان رسانههاى گروهى سخن مىگفت از واردات 3/3 ميليارد دلار سوخت بيش از مصوبه مجلس خبر داد و گزارش مشروحى از حجم ذخاير نفت و گاز كشور قبل و پس از پيروزى انقلاب را ارائه كرد. به گفته نوذرى پيش از انقلاب حجم ذخاير نفت كشور 41 ميليارد بشكه و حجم ذخايرگاز طبيعى ايران 2/8 تريليون مترمكعب بوده است، پس از انقلاب با شناسايى 41 ميدان حجم ذخاير نفت كشور به 138 ميليارد بشكه و حجم گاز طبيعى كشور با كشف ميادينى همچون پارس جنوبى و كيش به 13/28 تريليون مترمكعب افزايش پيدا كرده است. وى ادامه داد: همچنين ظرفيت پالايش نفت خام ايران از 800هزار بشكه به 7/1 ميليون بشكه در روز رسيده است كه پيشبينى مىكنيم با احداث هر پالايشگاه جديد، اين ظرفيت 2/3 ميليون بشكه در روز افزايش پيدا كند. به گفته وزير نفت، از سوى ديگر سهم گاز از سبد انرژى ايران پيش از انقلاب يك درصد بوده كه پس از انقلاب به 61 درصد افزايش پيدا كرده است.نوذرى با اشاره به وجود پنج واحد پتروشيمىدر دوران قبل از انقلاب تصريح كرد: بعد از انقلاب 37 واحد پتروشيمىبه بهرهبردارى رسيده كه ظرفيت توليد محصولات از 5/4 به بيش از 35 ميليون تن در سال افزايش پيدا كرده است. وى از جذب 18 ميليارد دلار سرمايهگذارى بهطورمتوسط و ساليانه در صنعت نفت از پيروزى انقلاب تاكنون خبر داد و افزود: از سال 74 تاكنون همواره كشور با قطعىهاى گاز و توقف صادرات گاز به تركيه مواجه بود كه علت اصلى آن افزايش مصرف و نوع مسير انتقال گاز بوده است.وى ادامه داد: اما امسال يك لحظه هم با قطعى گاز مواجه نبودهايم و اين در حالى است كه زمستان امسال 10ميليارد مترمكعب گاز بيش از سال گذشته به شبكه ملى تزريق شده و تعداد انشعابات گاز هم 900 هزار مورد افزايش پيدا كرده است.
نوباكو بدون ايران اجرايى نيست
وزير نفت در مورد غيبت ايران در مذاكرات خط لوله گاز نوباكو اظهار كرد: اين پروژه گازى با توجه به اينكه در بلندمدت گازى براى تامين آن وجود ندارد، بدون ايران اجرايى نيست و در اين رابطه ايران خط لوله پرشين را براى صادرات گاز اروپا تعريف كرده است. وى در ادامه توان توليد فعلى نفت خام كشور را 3/4 ميليون بشكه در روز اعلام كرد و افزود: در سال گذشته به طور متوسط روزانه حدود دوميليون و 339 هزار بشكه نفت صادر شده است كه پس از تصميم اعضاى اوپك مبنى بر كاهش 2/4 ميليون بشكهاى توليد صادرات نفت كشور نيز روزانه حدود 500 هزار بشكه كاهش پيدا كرده است. به گفته وزير نفت، با اجراى طرح هوشمند بنزين و سهميهبندى 20 تا 22 ميليون ليتر در مصرف بنزين صرفهجويى شده كه پيشبينى مىكنيم با عرضه گازوئيل از طريق كارت هوشمند ضمن مديريت مصرف اين حامل انرژى از قاچاق آن نيز جلوگيرى كنيم.
محوريت با اجراى طرح تحول
وزير نفت در رابطه با بودجه پيشبينى شده براى واردات بنزين و گازوئيل در سال 88 توضيح داد: دولت در اين رابطه طرح هدفمند كردن يارانهها را به مجلس ارائه كرده و در صورت تصويب آن با لحاظ كردن هزينههاى مالياتى و عوارض قيمت بنزين و گازوئيل را بر مبناى قيمت جهانى محاسبه مىكنيم. به گفته نوذرى عمده طرحهاى پالايشى بر اساس برنامه به ترتيب تا سال 91 به بهرهبردارى خواهند رسيد. وزير نفت در ادامه از افزايش توليد ميدان نفت آزادگان به 50 هزار بشكه در روز خبر داد و افزود: در حال حاضر ايران 16 درصد ذخاير گاز دنيا را در اختيار دارد كه بنا داريم هشت تا 10 درصد بازار گاز دنيا را داشته باشيم. اين مقام مسئول از افزايش توليد گاز كشور به 4/1 ميليارد مترمكعب تا پايان برنامه پنجم خبر داد و افزود: همچنين تاكنون براى صادرات گاز قراردادى با سوئيس امضا شده و تركيه هم درخواست افزايش خريد گاز از ايران را داشته است كه مذاكره با كشورهاى اروپايى براى فروش گاز در حال انجام است. نوذرى با بيان اينكه در 9 ماهه نخست سال 64ميليارد دلار درآمد نفتى داشتهايم، در رابطه با افزايش حجم ارزى واردات گازوئيل و بنزين گفت: در سال گذشته با توجه به افزايش قيمت نفت، قيمت هر تن بنزين به 1300 دلار و هر تن گازوئيل به بيش از 1300 دلار افزايش پيدا كرد. از اين رو پيشبينى مىكنيم علاوه بر بودجه مصوب مجلس حدود 3/3 ميليارد دلار ديگر نيز واردات بنزين و گازوئيل داشته باشيم. نوذرى در رابطه با آخرين وضعيت قرارداد كرسنت بيان كرد: موضوع ايران در اين رابطه همان مسائل قبلى بوده و شركت اماراتى تا قيمت گاز را اصلاح نكند، گاز را به هيچ شركتى تحويل نمىدهيم. وى خاطر نشان ساخت: در حال حاضر بازارهاى گاز متفاوتتر از گذشته شده است و مشكلات گازى روسيه و اوكراين نشان داد كه هماكنون قيمت 370 دلارى هر هزار مترمكعب گاز با قيمتهاى فعلى نفت هيچ همخوانى ندارد.
شنبه|ا|12|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]