واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: سخنگوي شوراي نگهبان:برگزاري رايانهاي انتخابات به صورت كامل منتفي شد
سخنگوي شوراي نگهبان امكان رايانهاي برگزار شدن انتخابات پيش رو به صورت كامل را رد كرد و تصريح كرد: اينكه مراحلي را در انتخابات به صورت رايانهاي داشته باشيم و در انتخابات بعد مراحلي ديگر را اضافه كنيم كار خردمندانهاي است كه ما هم از آن استقبال ميكنيم.
به گزارش ايسنا، دكتر عباسعلي كدخدايي در نشست مطبوعاتي روز گذشته در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه وزير كشور بيان كرده در مورد رايانهاي برگزار شدن انتخابات رياست جمهوري پيش رو در سه مرحلهثبت نام، استفاده از كد ملي و تجميع آرا با شوراي نگهبان به نتيجه رسيدهايم. آيا اين توافقات اين نتيجه را در بردارد كه انتخابات پيش رو به طور كامل به صورت رايانهاي برگزار شود؟ گفت: همان طور كه وزير كشور اعلام كرده است مقرر شده در اين دوره برخي از مراحل را به صورت رايانهاي داشته باشيم، اين سه مرحله با كارشناسان شورا در حال بحث و بررسي است و انشاء الله اگر امكانات برقرار شود اميدواريم اين سه مرحله را به صورت رايانهاي انجام دهيم.
وي خاطرنشان كرد: اما اينكه امكان رايانهاي برگزار شدن انتخابات به صورت كامل در اين دوره باشد پاسخ منفي است و وزير كشور نيز به اين نكته اشاره كردهاند اما اينكه مراحلي را در انتخابات به صورت رايانهاي داشته باشيم و در انتخابات بعد مراحلي ديگر را اضافه كنيم كار خردمندانهاي است كه ما هم از آن استقبال ميكنيم.
سخنگوي شوراي نگهبان در پاسخ به اين سوال كه مجلس بر اصلاح قانون انتخابات رياست جمهوري اصرار دارد آيا انتخابات پيش رو با اصلاحيه مجلس برگزار ميشود يا با قانون فعلي اظهار كرد: قانون هنوز تصويب نشده است اگر مجلس اصرار كند بايد به مجمع تشخيص مصلحت نظام برود اما زمان اصلاحاتي از اين قبيل گذشته است.
كدخدايي در ابتداي نشست خبري اين هفته در مواجهه با اين سوال كه تاريخ ثبت نام كانديداهاي دوره دهم رياست جمهوري، تاريخ رسيدگي به سوابق آنها و تاريخ اخذ راي چه زماني است؟ اظهار كرد: تاريخ اخذ راي 22 خرداد ماه است كه پيش از اين مشخص شده بود اما در مورد تاريخ ثبت نام خواهشم اين است كه چون اين مورد مربوط به امور اجرايي است از وزارت كشور سوال كنيد.
وي در مورد تشكيل هيئتهاي نظارت استانها و شهرستانها، گفت: تاريخ شروع فعاليت هيئت مركزي پيش از اين اعلام شد. هيئتهاي نظارت استاني در كليه استانها شكل گرفته و ما آماده هستيم تشكيل هيئتهاي شهرستاني را اعلام كنيم و انشاءالله تا پايان هفته هيئتهاي شهرستاني شكل ميگيرند و اكنون كارهاي مقدماتي در حال انجام است.
خبرنگاري از كدخدايي در مورد اعلام نظر شوراي نگهبان نسبت به مصوبه مجلس در مورد ارث بردن زن از اموال شوهر سوال كرد كه وي پاسخ داد: هنوز مصوبه مذكور مورد بررسي در شورا قرار نگرفته و ما پس از وصول اعلام نظر ميكنيم.
خبرنگار ديگري با طرح اين سوال كه عدهاي در مورد سلامت انتخابات و دخالت نظاميان در اين عرصه اظهار نگراني كردهاند از كدخدايي خواستار توضيح شد كه وي پاسخ داد: شوراي نگهبان همچون گذشته قول خواهد داد از آراي تك تك شهروندان به بهترين وجه صيانت كند و تمام تلاشش را براي انتخاباتي سالم و با مشاركت حداكثري به كار ببندد و من تاكيد ميكنم كه جاي هيچ گونه نگراني نيست.
كدخدايي در پاسخ به اين سوال كه رئيس مجلس شوراي اسلامي در مورد اصل 136 قانون اساسي مباحثي را مطرح كردهاند آيا شورا تفسير جديدي ارائه كرده است، گفت: تفسير رسمي از شورا درخواست نشده است اما صحبتهايي كه با برخي از اعضاي شورا هم بنده و هم چنين برخي از بزرگان از جمله رئيس مجلس شوراي اسلامي داشتيم، احتمالا چنين نظري وجود دارد اما تفسير رسمي درخواست نشده است.
خبرنگاري با طرح اين سوال كه يك عضو ارشد جامعه روحانيت بيان كرده شوراي نگهبان فقط بايد صلاحيت سه نفر را تاييد كند اگر بيش از سه نفر باشد حتما خطا كرده و اين خطايي سياسي است. هم چنين بيان كرده كه اين سه نفر بايد افرادي بوده كه از نظر توانايي به رهبري نزديك باشند از كدخدايي خواستار پاسخ شد. سخنگوي شوراي نگهبان از خبرنگار مذكور سوال كرد كه چه كسي اين بحث را مطرح كرده كه خبرنگار پاسخ داد آقاي دعاگو. كدخدايي ادامه داد: شورا هيچ وقت براساس نظرات افراد تصميم گيري نميكند، شوراي نگهبان براساس قانون وظيفه دارد و نسبت به هر كس كه ثبت نام كند نظر خود را اعلام خواهد كرد و منتظر پيشنهادات و نظرات افراد نخواهد بود.
كدخدايي تاكيد كرد: ما در مورد صحبت كردن افراد مسئوليت نداريم. خبرنگاري به نامه آيت الله سبحاني به آقاي لاريجاني مبني بر تبيين احكام شرع اشاره كرد كه كدخدايي پاسخ داد: آنچه در قانون اساسي ما آمده اين است كه چنانچه مجلس قوانيني را در حوزه شرع وضع كند و نيازمند بررسي باشد به صورت طبيعي در شوراي نگهبان مطرح ميشود و فقها در اين مورد نظر خواهند داد. اينكه از ابتدا مجلس اين رايزني را داشته يا نداشته باشد، امري كارشناسي است. ولي اگر اين كارشناسي صورت گيرد، بهتر است.
سخنگوي شوراي نگهبان در پاسخ به اين سوال كه برخي از كانديداها به صورت رسمي اعلام كانديداتوري كرده و حتي سفرهاي تبليغاتي خود را شروع كردهاند، گفت: ما نشنيدهايم كه كسي اعلام رسمي كرده باشد.
خبرنگار سوال كننده با اسم بردن از حجتالاسلام والمسلمين كروبي گفت كه آيا اين موضوع مشمول تبليغات زودهنگام ميشود؟ كه كدخدايي پاسخ داد: تبليغات در قانون تعريف مشخص و ضوابط خاصي دارد. اگر چه قانون ما در اين مورد ضعف دارد اما نميتوان فعاليتهايي كه پيش از تاريخ معين شده صورت ميگيرد و به صورت سخنراني است را مشمول تبليغات به مفهوم خاص دانست اين گونه اقدامات را افراد انجام ميدهند. وي افزود: قبل از هر چيز لازم است قانون انتخابات به ويژه تبليغات مشخص شود تا اظهارنظر صورت گيرد.
يکشنبه|ا|13|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 552]