واضح آرشیو وب فارسی:حيات: گزارش حيات از آخرين وضعيت مصرف مواد مخدر در كشور ؛قيمت مواد مخدر در تهران 60 درصد كاهش يافت182 هزار تومان ميانگين هزينه يك معتاد در كشور است
تهران - حيات
گفته ميشود قيمت برخي انواع مواد مخدر، با 60درصد كاهش به پايينترين حد ظرف 10 سال گذشته رسيده است.
فروشندگان محلي از كاهش شديد قيمت مواد مخدر در شهر تهران خبر داده و مي گويند اين قيمت ها به پايين ترين حد ممكن در 10 سال گذشته رسيده است.
بنابر اين گفته ها، قيمت انواع مخدرها به خصوص ترياك و كراك ظرف 2 ماه گذشته در برخي نقاط شهر دست كم 30 درصد و در برخي ديگر حتي تا 60 درصد كاهش يافته است اين در حالي است كه گفته مي شود همزمان كيفيت اجناس ارايه شده نيز به طرز محسوسي بهبود يافته است.
هم اكنون ارزانترين نوع ترياك در مناطق جنوبي شهر تهران به قيمت هر گرم 400 تومان خريد و فروش مي شود. اين قيمت در بالاترين نقطه شهر تهران و شهرك غرب با كيفيت بسيار خوب به گرمي 1300 تا 1500هزار تومان مي رسد. در نواحي مركزي و غربي تهران نيز قيمت ها بين 800 تا 1000 هزار تومان در نوسان است.
همزمان اخبار رسيده حكايت از آن دارد كه قيمت هرويين نيز بين 500 تا 700 تومان كاهش يافته است. تا روز پنج شنبه در يكي از مراكز اصلي توزيع مواد مخدر جنوب تهران هر بسته هرويين 1500 تومان، يك سوت شيشه 8 هزار تومان و كراك 4 هزار تومان معامله مي شد.
قيمت همين كالاها در حوالي ميدان ونك با كمي بهبود كيفيت به طور متوسط 500 تا 750 تومان افزايش را نشان مي دهد. فروشندگان مي گويند كه اين قيمت ها دست كم 30 درصد كاهش داشته اند. اين قيمت ها نسبت به اواخر سال گذشته حدود 100 درصد كاهش يافته است.
برآوردهاي كشوري كاهش بيشتري را در قيمت مواد نشان مي دهد. در اواخر سال 1386 گزارش هاي رسمي از آن حكايت داشت كه هر كيلو هرويين 3 ميليون و 147 هزار تومان خريد و فروش مي شود. براساس همين گزارش ها قيمت هر كيلو ترياك بالغ بر 594 هزار تومان بوده است. خرده فروشان مواد مخدر در نقاط مختلف تهران از بي سابقه بودن روند كنوني كاهش قيمت ها در پنج سال گذشته خبر مي دهند. اما برآوردهاي غير رسمي نشان مي دهد كه دست كم قيمت ترياك با كاهشي چشمگير به قيمت اواخر دهه 70 بازگشته است.
در اين سالها كه همزمان بود با موج افزايش توليد خشخاش در افغانستان قيمت ها به شدت كاهش يافته و به پايين تر از 500 هزار تومان در هر كيلو رسيد . البته با تمهيدات صورت گرفته اين قيمت ها به يكباره در سال 1382 بيش از 100درصد افزايش يافته كه سردار ابويي معاون وقت مبارزه با مواد مخدر چندي پيش دليل آن را سياست هجومي كشور در مبارزه با مواد مخدر عنوان كرد.
به گفته وي در آن زمان ايران امر مبارزه را از داخل خاك افغانستان آغاز كرد كه اين امر به كاهش توزيع و بالطبع افزايش قيمت ها منجر شد. اين روند نيز البته تداومي نداشت و پس از اين سالها مجددا قيمت ها كاهش يافت.
قيمت هر كيلو ترياك در سال 1383 به 737 هزار تومان، در سال 1384 به 650 هزار و در سال 1385 به 598 هزار تومان رسيد. در مجموع نمودار ميانگين قيمت سالانه انواع مواد مخدر يك روند نزولي را از سال 1383 به بعد نشان مي دهد كه به نظر مي رسد در سال 1387 به پايين ترين حد ممكن رسيده باشد. اين كاهش قيمت در حالي است كه تنها چند ماه از اجراي طرح امنيت اجتماعي در شهر تهران كه يكي از مهمترين اهداف آن برخورد با توزيع مواد مخدر بود مي گذرد و اين موضوع نگراني بسياري را برانگيخته است.
البته بسيار بديهي است زيرا به گفته اظهارات اخير فرمانده ناجا در سال جاري به طور ميانگين روزانه 2 تن ترياك و مشتقات آن در كشور كشف ميشود كه اين ركوردي بسيار حيرتآور است.
برخي منابع غير رسمي نيز مي گويند كه كاهش اخير پس از يك دوره ركود فروش و عرضه مواد مخدر در شهر به وجود آمده است. به اعتقاد اين عده، كاهش مشتريان كه به خصوص مصرف كنندگان تفنني را شامل مي شد توزيع كنندگان بزرگ را واداشت تا براي جلب دوباره اين عده قيمت ها را تا حدي كاهش دهند.
چنين رويكردي سابق بر اين نيز مشاهده شده است. در معروف ترين نمونه يك توزيع كننده آمريكايي در دهه 70 ميلادي براي كسب مشتري بيشتر مدت به نسبت طولاني بهترين نوع مواد تاريخ شهر نيويورك را با قيمت اجناس معمولي روانه بازار كرد.
كاهش اخير مخدرها در شهر تهران گذشته از نگراني نهادهاي كارشناسي، نيروهاي انتظامي و امنيتي محلي را نيز به نگراني انداخته است. در اين باره فرمانده يكي از كلانتري هاي تهران كه نمي خواست نامش فاش شود از افزايش فعاليت فروشندگان در سطح منطقه خود خبر مي دهد. وي حتي از نوآوري هايي فروشندگان براي فروش بيشتر خبر داده و مي گويد در همين مدت متوجه شده است كه بسياري از افرادي كه براي نخستين بار به جرم همراه داشتن مواد مخدر دستگير مي شوند نه معتاد و فروشنده بلكه مصرف كنندگان تفنني هستد. اين سرهنگ نيروي انتظامي مي گويد، اين مشكل همواره در دوره هاي ارزاني مواد وجود داشته و بالطبع اينها معتادان بالقوه اي هستند كه در شهر تردد مي كنند.
وي پيش بيني مي كند كاهش قيمت مواد در شهر همچنان ادامه داشته باشد و صراحتا مي گويد اين نه يك نظر شخصي كه برآورد چندين تن از همكارانش در نقاط ديگر شهر نيز هست.
با اينحال هومان نارنجيها، مديركل امور فرهنگي و پيشگيري ستاد مبارزه با مواد مخدر نظر ديگري داشته و مي گويد: دسترسي آسان به مواد مخدر و ارزان بودن آن در سطح كشور را به عنوان عامل تعيينكننده گرايش جوانان به مصرف آن، قبول نداشته و آن را باوري غلط مي دانند.
هم اكنون آمار رسمي معتادان به مواد مخدر در كشور يك ميليون و 20 هزار نفر اعلام مي شود كه ساليانه سه ميليون دلار را صرف خريد مواد مخدر مي كنند. البته در اين ميان آمارهاي غير رسمي بر ارقام ديگري تاكيد دارند. بر اساس آخرين نتايج ارزيابي ستاد مبارزه با مواد مخدر معتادان كشور در مجموع بر حسب ميزان درآمد، از يك هزار تا پنج ميليون تومان در ماه براي اعتياد خود هزينه ميكنند كه اين رقم به طور متوسط به 182 هزار تومان در ماه ميرسد.
پايان پيام
يکشنبه|ا|13|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]