واضح آرشیو وب فارسی:مهر: پاسندي:توليد خاويار در گلستان به خط آخر رسيد
توليد خاويار در گلستان به خط آخر رسيد
گرگان - خبرگزاري مهر: مديركل شيلات گلستان گفت: در سال 70 توليدات خاويار استان 125 تن بوده است كه امروز به كمتر از دو تن رسيده است و اين خط آخر توليدات خاويار است.
به گزارش خبرنگار مهر، علي اكبر پاسندي ظهر پنجشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: با كاهش خاويار در دريا مي خواهيم برند و جايگاه اول در توليد خاويار را در گلستان حفظ كنيم.
مديركل شيلات از كلنگ زني دو مزرعه ماهيان خاوياري در بندرگز با ظرفيت 615 تن خاويار، 95 تن گوشت خاويار خبر داد.
وي بيان داشت: 35 ميليارد تومان تسهيلات بانكي به اين امر اختصاص داده شده است و در چهار سال آينده شاهد بهره برداري گوشت خاويار هستيم و در سال 91 نيز شاهد بهره برداري از خاويار اين مزارع پرورشي هستيم.
پاسندي در ادامه گفت: تا 25 سال آينده پيش بيني مي كنيم 500 تن گوشت خاويار و 300 تن خاويار را در استان توليد كنيم.
وي با بيان اينكه خليج گرگان بهترين و شاخص ترين مكان توليد ماهيان خاوياري كشور است، افزود: آماده استقبال از سرمايه گذاران اين بخش در استان هستيم.
مديركل شيلات گلستان گفت: قوانين و مقررات حاكم بر صيد غير مجاز بسياز ضعيف و مربوط به 50 سال قبل است.
علي اكبر پاسندي اظهار داشت: نگاه ما به دريا يك نگاه بخشي است اما بايد اين نگاه مثل ديگر انفال چون جنگل، كوه، درخت و غيره باشد.
وي افزود: همكاران ما در دريا همه تلاششان را مي كنند اما تلاششان سرابي بيش نيست چون شبكه هاي صيادي غيرمجاز همه موانع را پشت سر مي گذارند و زحمات را به باد فنا مي دهند.
وي بيان داشت: از طريق استانداري، نمايندگان مجلس و ديگر مقامات استان تلاش هايي در حال انجام است كه ماهيان خاوياري در ليست صيد قاچاق معرفي شود كه اگر انجام شود اتفاق موثري است.
صيد غيرمجاز خاويار فاجعه است
پاسندي تصريح كرد: آنچه امروز ما در بخش صيد غيرمجاز خاويار در دريا مي بينيم يك فاجعه است و اين موجود گرانسنگ دريايي نياز به حفاظت دارد، چون در ليست انقراض نسل قرار دارد.
مديركل شيلات گفت: در حال حاضر ماهيان خاويار غيرمجازي كه عرضه مي شود، غيراستاندارد و غيربهداشتي و نارس نيز است و همه متولي اين بخش تنها شيلات نيست.
وي افزود: يك ماهي خاويار 13 تا 16 سال طول مي كشد تا به رسيدگي جنسي و مولد شدن برسد واگر اين سيكل به هم بخورد فاجعه اي در اين نسل رخ مي دهد.
پاسندي بيان داشت: امروز شاهد حضور افراد غيرمسئول بسياري در دريا هستيم كه ماهيان نارس و نرسيده را برداشت مي كنند و اجازه نمي دهند ماهيان به وزن مطلوب برسند.
وي با بيان اينكه در اين بخش نياز به فرهنگ سازي است، گفت: ما تا سال قبل صادرات ماهيان خاوياري را داشتيم اما در حال حاضر صيد تجاري ماهيان خاوياري ممنوع شده است.
© 2003 Mehr News Agency .
پنجشنبه|ا|13|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 166]