واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدير پروژه لوح فشرده جامع الاحاديث:
خبرگزاري فارس: مدير پروژه لوح فشرده جامع الاحاديث گفت: به دليل توصيههاي مداوم اهلبيت(ع) علماي شيعه از زمان امامت حضرت علي(ع) همچون فرزندان ابورافع به نگارش احاديث روي آوردند.
به گزارش خبرگزاري فارس از قم، حجت الاسلام محمدحسين بهرامي ظهر امروز در مراسم رونمايي از نرم افزار جامع الاحاديث نسخه3.5 كه با حضور طلاب و دانشجويان در مركز علوم كامپيوتر اسلامي برگزار شد، ضمن تبريك آغاز امامت امام زمان (عج) و تقارن آن با دهه مبارك فجر و پيروزي انقلاب اسلامي به رهبري حضرت امام خميني(ره)، اظهار داشت: پس از رحلت رسول اكرم(ص) از مسئلههايي كه سبب اختلاف بين مسير حق به رهبري اهلبيت(ع) و جريان مخالف آن شد اختلاف در تدوين حديث بود.
وي ادامه داد: اگر چه خلفاي اول و دوم در دورهاي اقدام به جمع آوري حديث نبوي كردند اما به اين نتيجه رسيدند كه جمع آوري احاديث به خصوص كتابت احاديث به صلاح نيست و اقدام به ممانعت كتابت احاديث كردند در حالي كه ائمه اطهار(ع) اصحاب خود را به صورت جدي به حفظ احاديث پيامبر سفارش ميكردند.
مدير پروژه لوح فشرده جامع الاحاديث با بيان اينكه به دليل توصيههاي مداوم اهلبيت(ع) علماي شيعه از زمان امامت حضرت علي(ع) همچون فرزندان ابورافع به نگارش احاديث روي آوردند، تصريح كرد: در دوره زندگاني امام صادق(ع) نگارش احاديث نبوي و اهلبيت(ع) به اوج خود رسيد و اين حركت متناسب با نياز روز ادامه داشت.
وي با اشاره به اينكه اسلام در دورههاي بعد به نگارش و موضوع بندي كتابهاي جوامع روي آورد، خاطرنشان كرد: در آغاز دوران غيبت امام زمان(عج) نخستين و برجستهترين كتابي كه به احاديث اهلبيت(ع) ميپرداخت، اصول كافي از آثار مرحوم كليني(ره) بود.
بهرامي با بيان اينكه نگارش و كتابت احاديث اهلبيت(ع) در دوران متاخر و در غالب جوامع و نيازهاي جديد تداوم يافته است، افزود: در دورههاي مختلف شاهد هستيم علما به جمع آوري، نگارش و عرضه احاديث در شرايط زماني خود كردهاند.
وي با اشاره به اينكه اين حركت در دوران معاصر ادامه پيدا كرد، اظهار داشت: دردوره معاصر كه عصر فناوري اطلاعات همه ابعاد زندگي هر كسي را تحت تاثير قرار داده است امروزه احاديث ائمه اطهار(ع) در بستر نرم افزارهايي كه در مركز كامپيوتر علوم اسلامي توسط طلاب فاضل و متعهد توليد شده است به سراسر جهان عرضه ميشود.
مدير پروژه لوحه فشرده جامع الاحاديث با تاكيد بر اينكه در لوح فشرده سه زبانه جامع الاحاديث كه آخرين دستاورد مركز علوم كامپيوتر اسلامي است، تصريح كرد: در اين نرم افزار سعي شده است از آخرين دستاوردها و تكنولوژيهاي برتر و امكانات در دسترس براي عرضه و تسهيل دسترسي به روايات ائمه اطهار(ع) استفاده شود.
وي با بيان اينكه نرم افزار لوح فشرده سه زبانه جامع الاحاديث نسخه جديد لوح فشرده فرهنگ جامع روايات پيامبر(ص) و اهل بيت(ع) است كه با افزايش متن 34 عنوان كتاب در قالب 179 جلد است، خاطرنشان كرد: لوح فشرده «جامعالاحاديث 3.5»، حاوي متن كامل 427 عنوان كتاب در هزار و 142 جلد از منابع روايي شيعه به همراه ترجمه و شرح است كه به سه زبان عربي، انگليسي و فارسي عرضه شده است.
بهرامي با اشاره به اينكه اين لوح فشرده نسخه تكميل شده «جامع الاحاديث 3» است گفت: در نسخه پيشين كاربران و محققان با 393 عنوان كتاب در قالب 963 جلد كتاب و از امكانات محدودتري برخوردار بودند كه در نسخه جديد سعي شده است علاوه بر تنوع ابزار پژوهشي به منابع و غناي آن افزوده شود.
وي با تاكيد بر اينكه ادعيه و زيارات، اخلاق، تاريخ، تفسير، جوامع حديثي، فقه، فضايل، كلام و رجال همراه با مشاهده ترجمهها و شروح در كنار متن كتاب اصلي از جمله مطالب اين نرمافزار مذهبي محسوب ميشوند، اضافه كرد: بازسازي سند احاديث اربعه و وسائلالشيعه مشتمل بر تحويل، تعليق، عطف و ضمير از جمله موارد افزوده شده در اين نسخه است.
مدير پروژه لوح فشرده جامع الاحاديث با بيان اينكه در اين نرم افزار كاربران ميتوانند ترجمهها و شروح را در كنار متن اصلي كتاب مشاهده كنند، اضافه كرد: قابليت دسترسي به روايات مشابه و مقايسه بين آنها از ديگر ويژگيهاي نرم افزار لوح فشرده جامع الاحاديث 3.5 است.
وي با اشاره به اينكه در نرم افزار لوح فشرده جامع الاحاديث 3.5 محيط جستجو ساده سازي شده است، ادامه داد: ارائه جستجوي همزمان تركيبي، الگو و ريشه كلمات از مهم ترين ويژگيهاي اين نرم افزار است.
بهرامي با تاكيد بر اينكه متن كامل 10 دوره لغت نامه عربي و فارسي در 62 جلد با قابليت جستجو در نرم افزار لوح فشرده جامع الاحاديث 3.5 تعبيه شده است، اظهار داشت: در اين نرم افزار كاربران ميتوانند به تفسير آيات در دامنه احاديث عرضه شده دسترسي داشته باشند.
انتهاي پيام/و۱۰
پنجشنبه|ا|13|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 195]