واضح آرشیو وب فارسی:فارس: بنياد حفظ آثار و وزارت نفت تفاهمنامه همكاري امضا كردند
خبرگزاري فارس: رئيس بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس از احداث مركز فرهنگي آبادان براي ثبت و نمايش نقش آبادان و نفت در جنگ خبر داد و گفت: كشور ما در زمان جنگ تحميلي از تحريم نفتي آسيب نديد و تهديد آن به تحريم در زمان صلح يك شوخي بيمزهاي است.
به گزارش باشگاه خبري فارس «توانا» به نقل از روابط عمومي بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس، سردار سيدمحمد باقرزاده در حاشيه انعقاد تفاهمنامه همكاري براي ايجاد مركز فرهنگي و پارك موزه دفاع مقدس در زمينهاي «بريم» در آبادان بين بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس و وزارت نفت، اظهار داشت: تا به حال كاري منسجم درخصوص نقش نفت در جنگ به جز چند تصوير، فيلم سينمايي، عكس و فيلمهاي آرشيوي صورت نگرفته و باز توليد نشده است.
* بايد به نقش دليرمردان وزارت نفت در دفاع مقدس پرداخته شود
وي ادامه داد: حتي در پارك موزههاي دفاع مقدس استانهاي همدان، كرمان و خرمشهر به موضوع نفت در جنگ پرداخته نشده است چرا كه در اين موزهها هر استاني بيشتر به نقش استان خود در دوران دفاع مقدس پرداخته است و اين نگراني وجود دارد كه به مرور زمان، نقش نفت در دوران دفاع مقدس به فراموشي سپرده شود و آيندگان نيز به اين موضوع نپردازند.
رئيس بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس يادآور شد: اين درحالي است كه در دوران دفاع مقدس با تمام فشارها و حوادث و تحريمهاي صورت گرفته به منظور صادرنشدن نفت توسط ايران، صادرات فراوردههاي نفتي در جنوب كشور، حتي يك روز هم قطع نشد.
وي در ادامه اظهار داشت: در چنين شرايطي اقتضا ميكند كه نقش دليرمردان، كارگران، كاركنان، مهندسين و مديران شركت نفت نشان داده شود.
* احداث مركز فرهنگي آبادان به منظور ثبت و نمايش نقش آبادان و نفت در جنگ
سردار باقرزاده با بيان اينكه نقش آبادان و مردم اين شهر در دوران دفاع مقدس بيبديل بوده است، افزود: ايجاد يك مركز فرهنگي دفاع مقدس به تعبيري پارك موزه دفاع مقدس مطالبهاي ديرينه از طرف مردم شهر آبادان است و باتوجه به اينكه منطقه «بريم» جزو حوزه استحفاظي آبادان و يكي از تنها آثار بازمانده از دوران دفاع مقدس است، اين توانايي را دارد كه نشاندهنده آنچه كه در دوران دفاع مقدس در آبادان و به خصوص صنايع نفتي و پالايشگاههاي ما رخ داده، باشد.
وي گفت: اين مركز فرهنگي به منظور ثبت، نگهداري و نمايش نقش آبادان در جنگ، جنگ در آبادان و نفت در جنگ، ايجاد خواهد شد كه بر همين اساس وزارت نفت و بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس با يكديگر در اين زمينه همكاري خواهند داشت. فلذا شروع احداث پارك موزه دفاع مقدس آبادان براي مردم فهيم و شجاع آبادان در ايام دهه فجر ميتواند خبر مسرت بخشي باشد.
* مسئله زمين براي ساخت پارك موزه دفاع مقدس در خراسان رضوي و ياسوج
رئيس بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس يادآور شد: براي ايجاد پارك موزه دفاع مقدس، مسئله زمين پاركموزههاي دفاع مقدس به جز در استانهاي خراسان رضوي و ياسوج در بقيه استانها حل شده است و هم اكنون وارد عملياتهاي طراحي و اجرا و بعضاً چينش محتوايي شدهايم و اميدواريم با مساعدت مسئولين دو استان ياد شده، مسئله زمين در آن دو استان نيز حل شود.
سردار باقرزاده در پايان با اشاره به نقش مردم آبادان در دوران دفاع مقدس گفت: در دوران دفاع مقدس نقش آبادان و مردم اين شهر كمتر از خرمشهر نبود با اين تفاوت كه اين شهر به اشغال نيروهاي بعثي درنيامد ولي اين شهر همواره پشت و پناه رزمندگان ما بود.
* در كل دوران دفاع مقدس، 3 درصد از كشتيهاي نفتي مورد هدف قرار گرفت
عليرضا ضيغمي معاون وزير نفت ضمن گراميداشت دهه فجر يادآور شد: در زمان جنگ هرگاه كه رزمندگان ما شكست سختي به نيروهاي عراقي وارد ميكردند، دشمن به سراغ تأسيسات نفتي ميآمد و آنها را مورد هدف قرار ميداد و سپس با استفاده از فيلمهاي آرشيوي به شانتاژ تبليغاتي ميپرداخت و به طور وسيع از طريق رسانهها، آن را منعكس ميكرد.
وي افزود: افراط دشمن در تبليغات و از جمله نابود ساختن تأسيسات جزيره خارك موجب شد تا امام راحل در يكي از سخنان خود با اشاره به تبليغات رژيم بعثي عراق كه تا آن زمان 49 بار از نابودي جزيره خارك سخن گفته بود، يادآور شوند «مگر جزيره خارك را چند بار ميتوان نابود كرد؟!».
ضيغمي با بيان اينكه در دوران دفاع مقدس، فشار سنگيني بر روي مراكز توليد نفت به ما وارد ميشد و گاه پيش ميآمد كه با يك بمباران و در يك روز، 2 ميليون بشكه از صادرات نفت ما كاهش پيدا ميكرد و بمبارانهاي تأسيسات نفتي همواره ادامه داشت اما با اين وجود حتي يك روز هم توليد، واردات و صادرات نفت قطع نشد.
وي در ادامه با بيان خاطراتي از نقش كاركنان پالايشگاههاي آبادان و تأسيسات نفتي جزيره خارك در دوره دفاع مقدس گفت: در آن زمان ارتش بعث عراق به اين خاطر كه ميخواست از لحاظ اقتصادي به ايران ضربه وارد كند و تأسيسات جمهوري اسلامي ايران را براي رسيدن به انرژي كافي ناكارامد كند حتي با بالگردش، اسكلههاي نفتي و كشتيهاي نفتي ما را هدف قرار ميداد ولي با انتقال هواپيماهاي اف ـ 14 به بوشهر با حمايت شهيد عباس بابايي اين امكان هم از آنها گرفته شد. به طوري كه در كل دوران دفاع مقدس تنها سه درصد از كشتي هاي نفتي ما مورد هدف قرار گرفتند كه در مقام مقايسه با شرايط جنگي ركود خوبي بود.
*صيانت نيروي هوايي از كشتيهاي باري در خليج فارس
معاون وزير نفت اضافه كرد: يكي از افتخارات نيروي هوايي ارتش و نيروي دريايي سپاه و وزارت نفت در دوران دفاع مقدس اين بود كه توانست با هدايت درست ناوگان دريايي در كل جنگ از حدود 4 هزار واندي كشتي، تنها 200 كشتي مورد هدف قرار گيرند كه اين استاندارد خوبي است.
وي گفت: براي ثبت، نگهداري و انتقال اسناد دفاع مقدس كه خدمات و تلاشهاي كاركنان وزارت نفت در دوران دفاع مقدس نقش مهمي در آن داشت، ساخت موزه و مركز نگهداري اسناد كار بسيار شايستهاي است؛ چراكه مي توان با اين كار، آن را به نسل جوان منتقل كرد.
وي از آمادگي كامل وزارت نفت براي همه نوع همكاري با بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس خبر داد.
در پايان اين مراسم، تفاهمنامه همكاري ايجاد مركز فرهنگي دفاع مقدس در منطقه «بريم» آبادان در مساحت 30 هكتار بين وزارت نفت و بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس امضاء شد.
انتهاي پيام/
پنجشنبه|ا|13|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]