واضح آرشیو وب فارسی:فارس: روايت شكست از زبان صهيونيستها-10
خبرگزاري فارس: با وجود هشدارهاي برخي مقامات صهيونيست حمله به بنت جبيل آغاز شد، البته ورود نظاميان اسرائيلي به بنت جبيل در دست خودشان بود، اما ديگر اين جنگ بود كه سرنوشت خروج آنها از اين شهر را تعيين ميكرد.
به گزارش فارس، كتاب "اسرا در لبنان، واقعيت هاي جنگ دوم لبنان" نوشته "عوفر شيلح و يوآف ليمور" دو خبرنگار صهيونيستي روزنامه معاريو و شبكه اول تلويزيون اسرائيل است، اين كتاب روايتگر شكست هاي اتاق عمليات و محافل مخفيانه نظامي اسرائيل در جنگ 33 روزه است، اسناد اين كتاب از طريق گفتگو با بيش از صد فرد اسرائيلي و اسناد و اطلاعات محرمانه اي كه در معرض ديد عموم قرار نگرفته، تهيه شده است. روزنامه السفير لبنان بخش هايي از اين كتاب را در شماره هاي متعدد خود آورده است:
اين بخش از مطالب روزنامه السفير لبنان در زمينه اين كتاب شامل مذاكرات و آمادگي هايي است كه ميان سران نظامي رژيم صهيونيستي براي حمله به بنت جبيل صورت مي گيرد، سران اسرائيل تمايل زيادي داشتند كه اين شهر را به كلي نابود كنند، چرا كه در اشغال كامل اين منطقه ناتوان بودند.
* حزب الله به دنبال اسير كردن نظاميان صهيونيست بود
عصر روز يك شنبه 23 ژولاي و ساعت 8 و 15 دقيقه بود كه تيپ گولاني به سوي داخل لبنان حركت كرد، تيپ 51 از اين يگان راه خود را به سوي شرق اين شهر در پيش گرفت، صبح روز دوشنبه اين گروه با يك تيم سه نفري از اعضاي حزب الله مواجه شدند، در تبادل آتش ميان اين دو گروه دو نفر از اعضاي حزب الله كشته شده و نفر سوم موفق به فرار شد، اين دو نفر به همراه خود مقداري زنجير و بمبهاي دست ساز و يك دستگاه ارتباطاتي در اختيار داشتند، مشخص بود كه هدف آنا به اسارت در آوردن نظاميان اسرائيلي بوده است، به اين ترتيب به اسرائيلي ها دستور داده شد كه در كنار هم حركت كنند و خود را نمايان نكنند.
* حضور ارتش اسرائيل در نزديكي بنت جبيل و استقرار عناصر حزب الله
بنت جبيل شهري بزرگ است ك بيش از 20 هزار نفر جمعيت دارد، اين شهر وسعت زيادي نيز دارد و هيچ محافظ طبيعي نيز ندارد، در اين شهر صدها نفر از اعضاي حزب الله لبنان مستقر بودند. البته بر خلاف دفعات پيش كه اسرائيل به اين شهر حمله كرده بود، اين بار اشغال اين شهر هيچ فايده اي براي اسرائيل نداشت.
اسرائيل پيشتر در سال هاي 1972 و 1982 اين شهر را به اشغال خود درآورده بود، در آن زمان اين شهر هيچ مشكلي براي اسرائيل ايجاد نكرده بود و نيروهاي اسرائيلي به اين شهر بيشتر به ديد يك گذرگاه نگاه مي كردند تا يك هدف.
* اسرائيل بيهيچ ملاحظه اي بنت جبيل را موشك باران ميكرد
با توجه به وسعت بالاي اين شهر عليرغم اينكه تيپ چتربازان نيز شب دوشنبه به اين شهر رسيد، امكان محاصره آن وجود نداشت، البته عناصر حزب الله نيز در داخل منازل وارد استحكاماتي شدند كه پيشتر براي خود تهيه كرده بودند و مواد غذايي و آشاميدني كافي براي خود در اين مكان ها انبار كرده بودند، به اين ترتيب آنها با عمليات موشك باراني كه از سوي صهيونيست ها صورت مي گرفت نيز آسيب پذير نبودند.
اسرائيلي ها مي پنداشتند كه بيشتر مردم شهر خانه هاي خود را رها كرده اند و از شهر خارج شده اند، بويژه در پي اعلاميه هايي كه اسرائيل در اين زمينه صادر كرده بود؛ البته مراكزي نيز وجود داشت كه حضور شهروندان در آن مسلم بود، اما با اين حال هيچ قيد و بني در موشك باران شهر نداشتند، ارتش اسرائيل بر خلاف ادعاهايي كه بعدها مطرح كرده و گفت كه دست وي به علت مسايل اخلاقي در موشك باران لبنان بسته بود، هيچ قيد و بندي براي خود نمي ديد. تمام كساني كه از تخريب كاملا بنت جبيل سخن مي گفتند، به علت درك ماهيت جنگ نبود، بلكه تمايل شخصي خود را مي گفتند، اما براي تخريب شهري با اين وسعت موشك باراني به اندازه جنگ جهاني دوم لازم بود تا تمام اين شهر را به ويرانه تبديل كند.
در طرف مقابل نيروهاي ارتش اسرائيل در معرض تهديد واقعي قرار نداشتند، چرا كه عناصر حزب الله شيوه مبارزاتي چريكي را انتخاب كرده بودند، آنها قصد نداشتند با مبارزاني كه بسيار بيشتر از آنها بودند وارد درگيري مستقيم شوند. به اين ترتيب در زمان حضور نيروهاي اسرائيلي در بنت جبيل هيچ موشكي از اين شهر به سمت اسرائيل شليك نشد، اين نيروها حتي نمي توانستند يك نفر از عناصر حزب الله را در اين شهر ببينند.
* ورود صهيونيستها به شهر و تلفات سنگين آنها
سه شنبه 25 ژولاي روزي بود كه ارتش بايد براي انجام مأموريت خود وارد عمل مي شد. هگاي مردخاي فرمانده گردان چتربازان و يانيف عاشور فرمانده يگان 51 از تيپ گولاني تصميم گرفتند تا تماس با دشمن را اندكي بيشتر كند، به اين ترتيب يبود كه نظاميان اسرائيلي وارد منطقه مسكوني شدند، آنها در خانه هاي اطراف شهر مستقر شدند، اين موضوع باعث شد تا شليك هاي حزب الله به سوي آنان نيز بيشتر شود، در روز اول اولين زخمي ها از نظاميان دشمن بر جاي ماند. البته اين زخمي ها به علت راكت هاي اسرائيلي بود كه به اشتباه نيروهاي خودشان را هدف قرار داده بودند. در اين اتفاق 6 نفر از نيروهاي اسرائيلي زخمي شدند، اما در تلاش هايي كه براي نجات دادن اين زخمي ها صورت گرفت، ضربات سخت تري به اسرائيلي ها وارد شد، در اين راه دو تانك اسرائيلي به روي بمب رفتند در هر دو حالت آتش دقيق ضد زره به روي آنها گشوده شد و اين دو تانك زمين گير شدند، مشخص بود كه حزب الله از قبل كمين هايي را براي اسرائيلي ها آماده كرده بود، آنا با كمال صبر و آرامش منتظر بودند تا كسي روي اين بمب ها قرار بگيرد، اين درگيري منجر به كشته شدن دو نظامي اسرائيلي شد، دو تانك اسرائيل نيز تا مدت ها در منطقه باقي ماندند، چرا كه امكان نجات آنها نبود و اسرائيل از ارسال تجهيزات نظامي بيشتر به داخل شهر نيز مي ترسيد.
اين موضوع با اتفاقات دردناكتري براي صهيونيست ها نيز همراه بود، چرا كه يك بالگرد نظامي بسيار پيشرفته اسرائيلي از نوع آپاچي لونگباو، در نزديكي روستاي الريحانه در داخل سرزمين هاي اشغالي از ارتفاع 8000 پايي سقوط كرد و دو خلبان آن جان خود را از دست دادند، از سويي ديگر هم اسرائيلي ها با جنگنده هاي خود اشتباها نيروهاي خودي را هدف قرار دادند، در توجيه اين اشتباه اعلام شد كه اختلال فني در پرتاب موشك به وجود آمده است.
فرماندهان نظامي اسرائيل مي خواستند اينگونه وانمود كنند كه اين يك پيروزي براي آنهاست، در همين راستا گال هرش خبرنگاران را پذيرفته و گفت كه حزب الله خسارت هاي زيادي را متقبل شده و نظاميان آن از شهر بنت جبيل فرار كرده اند و ارتش اسرائيل بر بسياري از تجهيزات آنها مسلط شده اند، او در پايان سخنان خود گفت: در چند ساعت آينده ما كنترل تمام شهر را در دست مي گيريم.
هرش پيشتر اعلام كرده بود كه به دست گرفتن كنترل شهر به معني اشغال آن نيست، اما شهرك نشينان صهيونيست كه از دستاورهاي ادعايي خوشحال بودند به اين تفاوت ها دقت نمي كردند و برداشتهاي خود را مي كردند، آنها فكر مي كردند ك يك فرمانده عالي رتبه نظامي گفته است كه شهر بنت جبيل در دستان ما قرار دارد.
* هشدارهاي پايان دادن به جنگ براي صهيونيستها
دو روز پيش از اين بوگي يعلون رئيس سابق ستاد ارتش به اسرائيل رسيده بود، او در آمريكا به معاون ديك چني معاون رئيس جمهور اين كشور گفته بود كه اطمينان مي دهد كه اين عمليات نظامي در طول يك هفته پايان پذيرد، به همين علت وي از اينكه اسرائيل از آمريكا دو هفته ديگر زمان گرفته بود تا بتواند ضربه سختي را به حزب الله لبنان وارد كند، متعجب شد. آمريكايي ها مي گفتند كه اين پيامي بوده كه دان هرئيل وابسته نظامي اسرائيل و دو فرستاده ايهود اولمرت به آمريكا به آنها داده اند.
يعلون قبل از ترك واشنگتن عصباني بود و مي گفت كه چه در سر اولمرت و حالوتص ميگذرد؟ آيا آنها معتقدند كه شهروندان اسرائيلي هفته ها و ماهها را در پناهگاه باقي خواهند ماند تا آنان بيهوده سعي كنند حزب اله را شكست دهند؟ به اين ترتيب يعلون تصميم گرفت به اسرائيل بازگردد تا با تصميم سازان اين رژيم ديدار كند.
يعلون در روز 23 ژولاي به سرزمين هاي اشغالي رسيد و در تماسي با حالوتص گفت كه آماده است كه با وي ديدار كند، وي در ساعت هاي بعد از ظهر حالوتص را در صفحه تلويزيون منزل خود ديد، او از يك مركز نظامي ويژه جذب جوانان كه زمان انجام خدمت سربازيشان شده بود، بازديد مي كرد، او با خونسردي با مادران سربازان سخن مي گفت، يعلون با خود گفت كه گويا حالوتص نمي داند كه در شرايط جنگي به سر مي برد.وي بعد با گادي شامني مشاور نظامي اولمرت تماس گرفت و آنچه در واشنگتن شنيده بود را به اطلاع وي رساند، او گفت: اسرائيل اشتباه مي كند و مسايل را به صورت وارونه درك كرده است، زمان به نفع اسرائيل نيست، بايد نيروهاي احتياط را آماده كرده و به جنگ پايان داد، ما بايد اين هفته تا موقعي كه فرصت را از دست نداده ايم، به جنگ پايان دهيم.
شامني اين مطالب را به اولمرت منتقل كرد، با وجود تلاش هايي كه يعلون در اين زمينه انجام داد، نه اولمرت و نه حالوتص و نه طبعا عمير پرتص كه قبلا هرگز يعلون را نديده بود، ديدار با وي را نپذيرفتند، البته اولمرت ديدار را پذيرفت، اما گفت كه اين ديدار بايد با حضور حالوتص صورت گيرد كه حالوتص اين ديدار را رد كرد. يعلون 8 روز بعد به واشنگتن بازگشت، اما در آن روزها ديگر چهره جنگ بسيار تغيير كرده بود.
روز سه شنبه 25 ژولاي بود، تيپ گولاني چند ساعت بعد بايد از بنت جبيل خارج مي شد، موشه كابلينسكي به مركز فرماندهي گردان 91 رسيد و منظره سخت و دردناكي را ديد، نيروها آنگونه كه در طرح تهيه شده بود؛ مستقر نشده بودند، چرا كه تيپ چتربازان دير به منطقه رسيده بود، عمليات نظامي نيز هيچ دستاوردي جز كشته شدن سه نظامي اسرائيلي كه به اشتباه به دست نيروهاي يگان51 كشته شده بودند، نداشت.
* باتلاق صهيونيستها در بنت جبيل
اودي آدام فرمانده منطقه شمالي در آستانه صدور دستور خروج به گولاني بود، اما شليك به نظاميان اسرائيلي و روي مين رفتن دو تانك و كشته شدن دو نظامي اين رژيم مسايلي بود كه باعث شد آدام در مورد پايان دادن به عمليات نظامي ترديد داشته باشد، به اين علت در جريان ديداري كه با ويدئو كنفرانس با حالوتص داشت، حالوتص به وي اجازه داد كه يك تيپ را در منطقه نگه دارد و تنها يك تيپ را خارج كند.
اين دستور نشان از آن ايده بيماري داشت كه راه حل هاي نيمه كامل را مطرح مي كرد و وي هفته گذشته از آن انتقاد كرده بود، او با حالوتص تماس گرفت و گفت كه نبايد نيروها را عقب بكشيم. او ادامه داد: ما اهداف را مشخص كرده ايم و فضاي عمليات نظامي را تعيين كرده ايم، همه مي دانند كه در داخل بنت جبيل فعاليت مي كنيم و دو تانك داريم كه در منطقه گير كرده اند، ما اگر الان از منطقه خارج شويم حزب الله خواهد گفت كه ما را عقب رانده و پيروزي خود را جشن خواهد گرفت. در اين صورت ما در حالي از منطقه فرار كرده ايم كه هيچ اسيري از حزب الله نگرفته ايم و اوضاعمان بسيار بد خواهد بود.
ادامه دارد...
انتهاي پيام/++
پنجشنبه|ا|13|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 215]