واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: مدير سازمان جهاد كشاورزي همدان: رتبه اول كشوري در توليد گردو، سير و سيب زميني نصيب همدان شد
مدير سازمان جهاد كشاورزي استان همدان در جمع خبرنگاران با اشاره به افتتاح 242 پروژه كشاورزي در ايام الله دهه فجر در استان گفت: اين پروژهها زمينه اشتغال 701 نفر را فراهم نموده است.
ايلنا-همدان: رنجبرضرابي گفت: پروژههاي كشاورزي شامل 202 پروژه آب و خاك، 13 پروژه توليدات دامي، 7 پروژه توليدات گياهي، 3 پروژه صنايع تبديلي، 13 پروژه منابع طبيعي و آبخيزداري، 2 پروژه تعاون روستايي و 4 پروژه عشايري است.
به گزارش ايلنا؛ وي با بيان اينكه در توزيع شهرستاني، اسدآباد با 75 پروژه بيشترين سهم از اين پروژهها را به خود اختصاص داده است، تصريح كرد: شهرستانهاي همدان با 35 پروژه، رزن با 30 پروژه، فامنين 25 پروژه، ملاير با 24 پروژه، نهاوند و بهار با 16 پروژه، تويسركان با 6 پروژه در رتبههاي بعدي قرار دارند.
وي با اشاره به اينكه با افتتاح اين پروژهها مجموع پروژههاي سازمان در سال جاري به 650 پروژه بالغ ميشود، اظهار داشت: اين بدان معني است كه در سالي جهاد اقتصادي اين سازمان توانسته ماهيانه 54 پروژه را به بهرهبرداري برساند.
رنجبرضرابي با اشاره به گزارشي از فعاليتهاي بخش كشاورزي استان در سالجاري بيان داشت: عليرغم تنشهاي خشكي در سال جاري و افزايش قيمت حاملهاي انرژي، توليدات كشاورزي استان در حد مطلوبي قرار داشت و براساس آخرين ارزيابيها توليدات امسال كشاورزي در استان قريب به 4 ميليون و 800 هزار تن بوده است.
وي اين توليدات را شامل 3 ميليون و 600 هزار تن محصولات زراعي، 581 هزار تن محصولات باغي و 600 هزار تن محصولات دامي عنوان و گفت: در مجموع بيش از 24 هزار ميليارد ريال ارزش ريالي دارند.
رنجبرضرابي با بيان اينكه در حوزه زراعت طرح هاي خودكفائي گندم، پنبه و دانه هاي روغني، افزايش توليد چغندرقند، طرح ذرت دانه اي و نباتات علوفه اي از محل اعتبارات ملي و طرحهاي افزايش توليد حبوبات و افزايش سبزي و صيفي از محل اعتبارات استاني به صورت ساليانه اجرا ميگردد، افزود: در سال جاري مبلغ 4 هزار و 900 ميليون ريال اعتبار ملي از خودكفايي گندم و يك هزار و 528 ميليون ريال اعتبار استاني در قالب طرح افزايش توليد حبوبات براي اين حوزه مصوب شده كه تاكنون 92 درصد از اعتبارات ملي و 51 درصد از اعتبارات استاني اين حوزه تخصيص يافته است.
وي با اشاره به كسب رتبه اول كشوري در توليد سيب زميني و سير و رتبه سوم در توليد جو و يونجه، رتبه چهارم در توليد كلزا، رتبه پنجم در توليد ذرت و چغندرقند و رتبه ششم در توليد گندم تصريح كرد: توسعه استفاده از بذر اصلاح شده از 12 درصد به 27 درصد، افزايش توليد محصولات زراعي به ميزان 330 هزار تن، انجام پژوهش به ميزان 33 مورد و مساحي اراضي به 330 هزار هكتار در قالب برنامه پنجم از عمده ترين برنامه هاي مديريت زراعت مي باشد.
مدير سازمان جهاد كشاورزي استان گفت: در حال حاضر سطح باغات استان به مرز 70 هزار هكتار رسيده است كه در سال جاري افزون بر 581 هزار تن محصول باغي شامل سيب، گلابي، آلبالو و گيلاس، هلو و شليل، انگور، گردو، بادام و ساير محصولات از آن توليد شده است.
رنجبرضرابي، سطح گلخانههاي فعال استان را در حال حاضر 220 واحد در قالب 71 هكتار اعلام و تصريح كرد: ساليانه افزون بر 25 هزار تن محصول در اين واحدها توليد ميشود.
وي اظهار داشت: در اين حوزه با توليد 49 هزار تن گردو رتبه اول و با توليد 351 هزار تن انگور رتبه دوم كشوري در توليد اين محصولات در اختيار استان همدان است.
رنجبرضرابي با بيان اينكه در حال حاضر 128 تشكل خصوصي با 412 نفر اشتغال در زمينه گياهپزشكي در استان فعاليت مي كنند، خاطرنشان كرد: در سال زراعي 90-89 بيش از يك ميليون و 780 هزار هكتار عمليات مختلف مبارزه با آفات، بيماريها و علفهاي هرز در استان انجام شده كه 7 هزار و 500 هكتار آن به صورت بيولوژيك بوده است.
وي با اشاره به توليد بيش از 554 هزار تن محصولات دامي طي سال 89 گفت: پيش بيني مي شود اين ميزان امسال و تا پايان سال از 600 هزار تن فراتر رود.
رنجبرضرابي طرح افزايش توليد شير، طرح حفظ و حراست منابع ژني و اصلاح نژاد و طيور و طرح كمك به تامين نهاده ها و تجهيزات دامپرري با اعتبار يك هزار و 420 ميليون ريال را از طرح هاي در حال اجرا در اين حوزه عنوان نمود.
وي با بيان اينكه توسعه طرحهاي آبياري تحت فشار در استان شتاب بيشتري گرفته است، افزود: طي 5 سال گذشته بيش از 50 هزار هكتار طرح در استان اجرا شده است.
رنجبرضرابي با اشاره به اينكه اجراي 12 هزار و 687 هكتار طرح آبياري تحت فشار در دستور كار قرار گرفته است، تصريح كرد: تاكنون 8 هزار و 100 هكتار آن اجرا و 7 هزار و 131 هكتار در دست اجرا است.
وي اظهار داشت: در حال حاضر بيش از صد هزار هكتار از اراضي آبي استان به آبياري تحت فشار مجهز هستند.
مدير سازمان جهاد كشاورزي استان گفت: درحال حاضر بيش از 260 واحد صنايع تبديلي در استان فعال هستند كه براساس پروانههاي بهره برداري حدود 6/3 ميليون تن ظرفيت جذب دارند.
رنجبرضرابي با اشاره به 61 هزار نفر تعهد اشتغال استان افزود: سهم سازمان در سال 90 تعداد 6 هزار و 650 شغل در 16 زيربخش بوده كه در حال حاضر 6 هزار و 504 شغل ايجاد شده و به عبارتي 98 درصد از تعهدات سازمان محقق شده است.
وي، اعتبارات عمراني سازمان در سال جاري را 1/114 ميليارد ريال عنوان و ادامه داد: اين رقم براي انجام 32 طرح در قالب 259 پروژه تخصيص داده شده كه در حال حاضر 72 درصد از اعبارات تخصيص داده شده است.
مسئول كميته روستايي و عشايري ستاد دهه فجر انقلاب اسلامي در استان همدان گفت: كميته روستايي و عشايري با تشكيل كميته هاي فرعي در شهرستانها و بخشها، 3 هزار برنامه براي اجرا در دهه مبارك فجر در مناطق روستايي استان همدان تدارك ديده است.
حجت الاسلام نجفي زاده افزود: به صدادرآوردن زنگ انقلاب دراولين روزازدهه مبارك فجر دربيش از2 هزار مدرسه روستايي، برگزاري ميهماني لاله ها غبارروبي وعطرافشاني وتعويض پرچم مزارشهداي گرانقدردرتمامي روستاهاي داراي شهيد، ديدارباخانواده معظم شهدا،جانبازان وسايرايثارگران انقلاب اسلامي ساكن درروستاها، برگزاري مسابقات حفظ و قرائت قرآن ويژه روستاييان و عشايردر تمامي شهرستانها ومرحله نهايي درمركز استان واعزام افراد برتر به مسابقات كشوري به مشهد مقدس، برگزاري بيست و يكمين مسابقه سراسري علمي، فرهنگي شهيد مصطفي خميني ويژه روستائيان و غيره ازجمله برنامههاي اين كميته است.
پايان پيام
پنجشنبه|ا|13|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]