تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هرگاه رسول اكرم صلى‏الله‏عليه‏و‏آله يكى از اصحاب خود را غمگين مى‏ديدند، با شوخى او...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827709759




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رويترز:نامزدهاي انتخابات كويت بدون برنامه هستند و بازار اتهام و شايعه داغ است


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: رويترز:نامزدهاي انتخابات كويت بدون برنامه هستند و بازار اتهام و شايعه داغ است
تهران / واحد مركزي خبر / سياسي 1390/11/13 خبرگزاري رويترز در گزارشي از كويت به قلم محمود حربي درباره انتخابات پارلماني اين كشور نوشت: آتشي كه دوشنبه شب چادرهاي انتخاباتي محمد الجويهل نامزد انتخابات كويت را در منطقه العديليه در حومه شهر كويت سوزاند نشانه روشني از داغ بودن غيرعادي رقابت در انتخابات پارلماني كويت است.

اين چادرها را گروهي از جوانان قبيله مطير كه مخالف معروف كويتي مسلم البراك عضو آن است به آتش كشيدند.

اين حمله پس از آن صورت گرفت كه الجويهل اقدام به حمله لفظي عليه نامزدهاي قبيله مطير كرد.

در انتخابات امروز پنجشنبه پنجاه نماينده پارلمان از بين دويست و هشتاد و شش نامزد از جمله بيست و سه زن انتخاب خواهند شد.

انتخابات امروز با انتخابات قبلي تفاوت زيادي دارد زيرا پس از ناكامي هاي سياسي برگزار مي شود كه تا حد درخواست براي بركناري كابينه و انحلال پارلمان پيش رفت و منجر به حمله به پارلمان شد.

رويدادي كه در تاريخ كويت سابقه نداشته است.

به دستور شيخ صباح الاحمد امير كويت، استعفاي كابينه شيخ ناصر المحمد پذيرفته و معاونش شيخ جابر المبارك مامور تشكيل كابينه شد.

محمد الرميحي استاد جامعه شناسي سياسي در دانشگاه كويت درباره اين انتخابات مي گويد: «گرمي بازار انتخابات ناشي از توجه نكردن به اصلاحات واقعي در نظام انتخاباتي است كه علاوه بر وجود صندوقهاي رأي به تكثرگرايي سياسي نيز نياز دارد.

از اين رو تكثر گرايي در شكل طايفه گرايي و قبيله گرايي و افول خط مشي سياسي به علت منافع تنگ نظرانه ظهور يافته است». اما صلاح الهاشم وكيل مدافع و نويسنده سياسي و عضو جمعيت حقوق بشر بحرين مي گويد: «داغ كردن تنور انتخابات از طريق متهم كردن رقبا، برنامه اي است كه طرفهاي سياسي تحت تاثير رويكرد كشورهاي همسايه در پيش گرفته اند، كشورهايي كه نمي خواهند دموكراسي به خاك آنان منتقل شود.

به همين علت به همه اجازه داده شده است بدون حساب و كتاب فقط حرف بزنند و اختلافات از مرحله حرف به مرحله عمل و توسل به خشونت تبديل شده است».

از زمان آغاز مبارزات انتخاباتي در كويت صحنه سياسي اين كشور شاهد كشمكش شديد بين جناحهاي مختلف و گروههاي مستقل و گروههاي قبيله اي بوده است.

اين انتخابات صحنه قطب بندي شديد طايفه اي در حوزه هاي انتخاباتي شده و برخي نامزدها به خريد راي و تقديم هداياي زنانه مثل عطر و كيفهاي گران قيمت متهم شده اند.

كميسيون شفافيت كويت گزارشي موثق درباره خريد راي در اين انتخابات به وزارت كشور كويت ارسال كرده است.

تحولات مربوط به انتخابات كويت سه شنبه شب وارد مرحله تازه اي شد چرا كه گروهي از جوانان در اعتراض به حمايت شبكه اسكوپ از الجويهل نامزد انتخابات و انتقاد اين شبكه از شخصيتهاي مخالف مانند احمد السعدون رئيس سابق پارلمان و نامزد احتمالي رياست پارلمان آينده تظاهرات كردند ولي نيروهاي پليس توانستند اوضاع را كنترل و معترضان را متفرق كنند. همچنين گروه ديگرياز جوانان قبيله مطير به شبكه الوطن هنگام پخش زنده اظهارات نبيل الفضل نامزد انتخابات كه از شخصيتهاي مخالفان به شدت انتقاد كرد حمله و تلاش كردند وارد آن شوند ولي پليس اوضاع را كنترل كرد.

در انتخابات امروز بيش از چهارصد هزار راي دهنده كه نيمي از آنان را زنان تشكيل مي دهند نمايندگان خود را در چهاردهمين پارلمان تاريخ كويت انتخاب خواهند كرد.

دولت كويت تدابيري را براي تامين امنيت انتخابات اتخاذ و يك مركز رسانه اي پيشرفته ايجاد كرده و توانسته است شمار زيادي از خبرنگاران عرب و خارجي را براي پوشش انتخابات جذب كند.

ناظران مي گويند احتمالا پنجاه درصد نمايندگان پارلمان قبلي جاي خود را به نامزدهاي جديد خواهند داد و شمار قابل توجهي از نمايندگان پارلمان در دوره هاي قبلي به پارلمان باز خواهند گشت و در برخي حوزه ها ائتلافهاي سني در مقابل ائتلافهاي شيعه تشكيل خواهد شد.

جنبش الدستوريه كه شاخه سياسي اخوان المسلمين كويت محسوب مي شود نيز تلاش مي كند از طريق ائتلاف با جناح سلفي محافظه كار بيشترين تعداد نامزدهاي خود را به داخل پارلمان بفرستد.

از سوي ديگر جناح اسلام گرا در صدد افزايش تعداد كرسيهاي خود از طريق جمع آوري آراء قبايل و جناحهاي محافظه كار است.

پيش بيني هاي اوليه نشان مي دهد تعداد نمايندگان شيعه در پارلمان كويت از حوزه نخست انتخاباتي تقريبا ثابت باقي خواهد ماند و قبيله العوازم و نمايندگان مستقل نيز كرسي هاي خود را حفظ خواهند كرد.

اما در حوزه دوم انتخابتي، فراكسيونها حضور كمتري دارند و شخصيتهاي مستقل مانند محمد الصقر رئيس سابق پارلمان عربي و مرزوق الغانم و علي الراشد وزير سابق و معان الحربش از اخوان المسلمين و خالد السلطان از سلفي ها و خلف دميثير از قبيله عنزه شانس بيشتري براي راه يافتن به پارلمان دارند.

اما حوزه سوم انتخاباتي كه برخي آن را به علت حضور همه طيفها كويت كوچك مي نامند انتخاباتي جنجالي خواهد داشت و پيش بيني مي شود نمايندگان كهنه كار مثل وليد الطبطبايي و فيصل المسلم و صالح الملا و علي العمير و احمد السعدون و اسيل العوضي از اين حوزه به پارلمان راه پيدا كنند و نامزدهايي مانند محمد الجويهل و نبيل الفضل و صفاء الهاشم نيز به ورود به پارلمان اميدوارند.

حوزه چهارم انتخاباتي حوزه اصلي فعاليت مخالفان است و عمدتا قبايل آن را اداره مي كنند.

گفته مي شود در اين حوزه پنج كرسي به قبيله مطير و سه كرسي به قبيله الرشايده و دو كرسي به قبايل عنزه و شمر اختصاص يافته است.

در حوزه پنجم نيز دو قبيله بزرگ العجمان و العوازم با يكديگر رقابت مي كنند و پيش بيني مي شود هركدام چهار كرسي و ائتلاف نامزدهاي مستقل و قبايل كوچك نيز دو كرسي را به دست آورند.

به علت تبليغات شديد و اتهامات متقابل و پخش شايعاتي درباره خريد راي و اجاره كردن منازل با قيمتهاي بسيار زياد نزديك مناطق راي گيري، پيش بيني مي شود برگزاري انتخابات با تنشهايي بين هواداران نامزدها همراه باشد.

آراء به صندوقهاي شيشه اي ريخته و در حضور نمايندگان نامزدها و احزاب شمارش و روند شمارش نيز به طور زنده پخش خواهد شد.

كويتي ها اميدوارند اين انتخابات نقطه آغاز بازگشت ثبات به حيات سياسي كشور و آغاز روند توسعه بعد از جدالهاي سياسي و بحرانهاي پياپي باشد.

146/104

پنجشنبه|ا|13|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن