واضح آرشیو وب فارسی:قدس: عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس در گفتگو با قدس: بررسي طرح تحول اقتصادي 4 ماه زمان مي برد
گروه اقتصادي - غلامي: عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس شوراي اسلامي از تأخير دولت در ارايه لايحه بودجه سال 88 به مجلس انتقاد كرد.
موسي الرضا ثروتي تأخير دولت را به معناي سلب امكان بررسي لايحه از سوي نمايندگان و بي توجهي به پيشنهادهاي آنان دانست.
اين نماينده مجلس به خبرنگار ما گفت: قاعدتاً بايد نمايندگان طي 10 روز پيشنهادهاي خود را در ارتباط با بودجه به كميسيونهاي تخصصي ارايه كنند كه اين فرصت از چهارشنبه گذشته شروع شده است و همچنين كميسيونها بايد طي دو هفته به طور تخصصي لايحه را بررسي كنند، اما چون فرصت بسيار محدودي وجود دارد، ناگزير اين دو مرحله منطبق و همزمان با هم انجام مي شود.
ثروتي با بيان اينكه پيشنهادهاي نمايندگان فداي تأخير شده است، اذعان داشت: علاوه بر اين و با توجه به اينكه تعطيلات يك هفته اي مجلس هم در پيش است، كميسيون 47 نفره تلفيق، لايحه را در حالي تحويل مي گيرد كه اثري از حضور مؤثر نمايندگان در آن نيست و در حالي آن را به صحن علني مي آورد كه بسيار خلاصه، مختصر و گذرا بررسي شده است.او پيش بيني كرد، لايحه بودجه سال آينده دوازدهم يا سيزدهم اسفند به صحن علني آورده شود.
ثروتي ادامه داد: به هر حال در ادامه اين روند رئيس مجلس و هيأت رئيسه نيز به جاي اينكه از نمايندگان حمايت كنند، به آنان فقط فرصت طرح يك پيشنهاد را مي دهند كه اين امر به منزله مماشات آنان با تأخير دولت است.
وي اين تأخيرها را عاملي براي كسري بودجه دانست و تصريح كرد: در حال حاضر هم بحث اصلاحيه بودجه سال جاري در مجلس مطرح است و اين در حالي است كه دولت هنوز به اجراي هدفمندي يارانه ها در سال آينده اطمينان ندارد و از مجلس درخواست كرده بود تا سريعاً بحث هدفمندي يارانه ها را بررسي كند، اما مجلس به دولت پيام داد كه بررسي لايحه هدفمندي يارانه ها حداقل چهار ماه زمان نياز دارد و بهتر است لايحه بودجه در اولويت باشد.
خبرنگار ما از ثروتي در مورد ميزان احتمال تحقق هدفمندي يارانه ها در سال آينده پرسيد كه وي در پاسخ تصريح كرد: دولت 340 هزار ميليارد ريال را به هدفمندي يارانه ها اختصاص داده كه 25 درصد اين رقم را بايد از محل منابع درآمدي دولت محقق سازد، اما بايد توجه داشت كه منابع دولت ايرادات زيادي دارد از جمله اينكه بايد 300 هزار ميليارد ريال اين درآمدها از ماليات محقق شود و هر ساله اين هدف برآورده نمي گردد و اصولاً رقم دقيقي از درآمدهاي مالياتي شنيده نمي شود.
عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس همچنين گفت: 370 هزار ميليارد ريال بايد از فروش نفت و 50 هزار ميليارد ريال هم بايد با فروش شركتهاي دولتي محقق شود كه با توجه به بازار آشفته نفت و وضعيت نامعلوم بورس بايد گفت شايد هدفمندي يارانه ها به فراموشي سپرده شود و بسياري از موارد مورد نظر بودجه 89 هزار و 341 ميليارد توماني دولت صورت اجرايي به خود نگيرد.
او خاطرنشان كرد: در حالي كه تحقق درآمدها قطعي نيست، هزينه ها حالت قطعي دارد. به اين معني كه دولت برخلاف قانون برنامه چهارم كه بايد 320 هزار ميليارد ريال به هزينه هاي جاري اختصاص دهد، قصد دارد 50 هزار ميليارد ريال را به اين بخش اختصاص دهد كه اين امر احتمال كسري بودجه 200 هزار ميليارد ريالي را براي سال 88 به ارمغان خواهد آورد.
او با بيان اينكه اين انتقادها صرفاً تذكرات ضروري براي دولت است، اذعان داشت: خوب است يادآوري كنيم، دولت در سال 85 و 86 نسبت به اجراي طرحهاي عمراني بسيار حريص بود و 3 برابر رقم مورد نظر قانون برنامه چهارم به اين بخش اختصاص داد، اما در عمل فقط شاهد افزايش نقدينگي و تورم در جامعه بوديم كه اين اشتباه در سال جاري و احتمالاً در سال آينده هم به اشكال ديگري خودنمايي خواهد كرد. ثروتي رقم اختصاص يافته به هزينه هاي عمراني سال 88 را 80 هزار ميليارد ريال كمتر از رقم مصوب در قانون برنامه چهارم دانست و اضافه كرد: قطعاً اينها نشانه هاي خوبي براي اقتصاد ما نيست.
يکشنبه|ا|13|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]