واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: مردم عراق بيش از نتايج انتخابات به خروج آمريكاييها چشم دوختهاند
منابع رسانهاي آمريكايي اعلام كردند كه بيشتر عراقيها بدون در نظر گرفتن نتايج انتخابات خواستار خروج اشغالگران از اين كشور شده و ميخواهند كه نظاميان آمريكايي با سلاحهاي خود اين كشور را ترك كنند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران روزنامه آمريكايي نيويوركتايمز با اشاره به انتخابات شوراي محلي در عراق، اين انتخابات را آغاز مرحله جديد و متفاوتي شامل عقبنشيني نيروهاي آمريكايي از عراق دانست.
نيويوركتايمز در گزارش ديروز خود درباره انتخابات عراق با اعلام اينكه پديده بارزي كه در انتخابات خودنمايي ميكرد آمادگي دو طرف عراق و آمريكا در جدا كردن سرنوشت خود از يكديگر و خروج نيروهاي آمريكايي از عراق بود، نوشت: انتخابات عراق گامي در راستاي بازسازي آينده عراق است.
انتخابات شوراهاي استاني عراق در حالي در فضايي كاملاً امن برگزار شد كه به نوشته روزنامه آمريكايي نظاميان آمريكا اصرار شديدي داشتند كه در صحنه حاضر نشوند و بسياري از مناطق عراق كاملا از نيروهاي آمريكايي خالي بود.
به نوشته نيويوركتايمز با اينكه هنوز صد و چهل هزار نفر از نظاميان آمريكايي در عراق حضور دارند، بايد بگوييم كه بيشتر آمريكاييها به اين نتيجه رسيدهاند كه جنگ ديگر به پايان رسيده است و دليلي براي ادامه حضور آنها در عراق وجود ندارد.
انتخابات شوراهاي استاني عراق كه ساعت هفت صبح ديرز آغاز شده بود راس ساعت شش به وقت محلي در فضايي آرام به پايان رسيد و درهاي حوزههاي راي گيري در همه استانها بسته شد.
"حمديه الحسيني " مسئول كميسيون عالي مستقل انتخابات عراق گفت: اين انتخابات به خوبي و بدون هيچ گونه مانعي برگزار شد.
كميسون عالي مستقل انتخابات عراق مدت راي گيري را يك ساعت تا ساعت شش به وقت محلي تمديد كرده بود.
راي دهندگان آراي خود را در اولين راي گيري از سال 2005 ميلادي در ميان تدابير شديد امنيتي براي جلوگيري از حملات احتمالي و بدون مشكل و درگيري خاصي به صندوقها ريختند.
دفاتر راي گيري در 6500 حوزه انتخابيه درهاي خود را ساعت هفت صبح به وقت محلي (ساعت 4 صبح به وقت گرينويج) به روي حدود 15 ميليون راي دهنده براي برگزيدن نمايندگان خود در شوراهاي استاني از استان نينوا در شمال عراق گرفته تا بصره در جنوب بازكردند.
در اين انتخابات 14 هزار و 431 نامزد براي تصدي 440 كرسي شوراهاي استاني كه استاندار را تعيين و طرحهاي (خدماتي) را اجرا و پشتيباني مالي ميكند، به رقابت پرداختند.
مسئولان امنيتي مقررات منع آمد و شد وسايل نقليه را به استثناي خودروهاي داراي مجوز برقرار كرده بودند اما "نوري المالكي " نخست وزير عراق حدود ساعت 13 به وقت محلي دستور برداشته شدن آن را صادر كرد.
مرزهاي عراق و وروديهاي استانها نيز بسته شده بود و مسئولان امنيتي همچنين از حمل سلاحهاي داراي مجوز جلوگيري كردند.
انتخابات در 14 استان از مجموع 18 استان برگزار شد و استانهاي اربيل، سليمانيه و دهوك در منطقه كردستان عراق به همراه استان كركوك از اين انتخابات مستثني بودند.
صدها هزار نيروي پليس و ارتش در تدابير امنيتي شديد براي جلوگيري از حملات احتمالي در مدت انتخابات شركت داشتند.
برخي منابع در كميسيون عالي مستقل انتخابات عراق پيشبيني كردند كه نتايج انتخابات به طور مداوم اعلام خواهد شد تا اينكه نتايج نهايي آن در سوم فوريه اعلام شود.
در همين حال، نخست وزير عراق پس از برگزاري انتخابات در سخنان تلويزيوني خود از فضاي حاكم بر انتخابات ابراز خرسندي و به حضور گسترده مردم در راي گيري اشاره كرد.
دوشنبه|ا|14|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]