واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: لاريجاني:/3/نميخواهيم در اجراي لايحه هدفمند كردن يارانهها مشكلي براي مردم به وجود آيد
تهران- خبرگزاري كار ايران
رئيس مجلس در ادامه كنفرانس مطبوعاتي عصر امروز خود در پاسخ به سوالي كه به بررسي همزمان لايحه هدفمند كردن يارانهها و لايحه بودجه 88 در كميسيونهاي تخصصي مجلس اشاره داشت، گفت: لايحه هدفمند كردن يارانهها در برخي كميسيونهاي مجلس رد و در برخي ديگر از اين كميسيونها تاييد شده است.
كميسيون ويژه بررسي طرح تحول اقتصادي نيز كليات اين لايحه را تصويب كرده اما بررسي جزييات آن با توجه به ابعاد گسترده اين لايحه نيازمند كار كارشناسي بيشتري است.
وي با اشاره به تئوريهاي مختلفي كه در مورد چگونگي هدفمند كردن يارانهها وجود دارد، ادامه داد: ما در مجلس ميخواهيم روشي اعمال نشود كه تنش و مشكلي را در اجرا براي مردم به وجود آورد.
رئيس قوه مقننه با تاكيد بر اينكه كميسيون ويژه مجلس در جلسه خود در نظر دارد تا نظامي را براي هدفمندكردن يارانهها در نظر بگيرد كه شرايط زندگي مردم را دچار چالش نكند، ادامه داد: اميدواريم نهايت دقت در اين زمينه انجام شود.
لاريجاني با بيان اينكه لايحه بودجه 88 كمي با تاخير به مجلس ارايه شد، ادامه داد: بررسي بودجه جاري و عمراني سال آينده با توجه به وضعيت قيمت نفت، نيازمند نگاه دقيقتري است تا درآمدها و هزينهها به يكديگر نزديك شوند.
وي با بيان اينكه برخي از وجوه هدفمندكردن يارانهها در لايحه بودجه لحاظ شده است،خاطرنشان كرد: كميسيون تلفيق اوايل اسفند ماه نظر نهايي خود در مورد لايحه بودجه به مجلس ارايه ميدهد.
تصويب لايحه هدفمندكردن يارانهها پيش از بررسي لايحه بودجه امكانپذير است
رئيس مجلس با بيان اينكه تصويب لايحه هدفمند كردن يارانهها قبل از بررسي لايحه بودجه امكانپذير است، گفت: البته ممكن است اين مساله كمي خوشبينانه به نظر برسد اما نميتوان آنرا ناديده گرفت، اگر نتوانيم لايحه هدفمندكردن يارانهها را تاپيش از بررسي لايحه بودجه تصويب كنيم، قدري از آنرا در لايحه بودجه لحاظ خواهيم كرد.
بودجه اجراي قانون مديريت خدمات كشوري را بررسي ميكنيم
رئيس مجلس با بيان اينكه قانون مديريت خدمات كشوري از جمله مصوبات مجلس است كه در سال جاري آييننامههاي آن تدوين شده و براي بازنشستگان به اجرا درآمده است، افزود: اميدواريم هر چه زودتر با اجراي آييننامههاي اين قانون، نظام هماهنگ پرداخت براي ساير كارمندان نيز به اجرا درآيد و در سال آينده شاهد اجراي كامل اين قانون باشيم.
وي با اشاره به اينكه دولت حدود نه هزار ميليارد تومان براي اجراي اين قانون در بودجه سال 88 در نظر گرفته است، افزود: در كميسيون تلفيق به بررسي دقيق اين موضوع ميپردازيم تا ببينيم كه اين بودجه براي اجراي قانون مديريت خدمات كشوري كافي هست يا نه؟
كسري بودجه داريم
لاريجاني در پاسخ به سوال ديگري كه به موضع كسري بودجه در سال آينده اشاره داشت، گفت: اگر قانون هدفمندكردن يارانهها محقق نشود و پيشبينيهاي درآمدي كه در لايحه بودجه آمده رخ ندهد؛ با كسري بودجه مواجه خواهيم بود. البته راه مقابله با آن، اين است كه در تنظيم بودجه جاري و عمراني كشور دقت زيادي انجام شود.
وي با بيان اينكه يكي از مهمترين راهها در اين زمينه اجراي سياستهاي اصل 44 قانون اساسي است تصريح كرد: اگر اين سياستها به درستي اجرايي شده بود ما امروز اينقدر بحث در مورد بودجه نداشتيم. چرا كه به جاي يك دولت فربه، با يك دولت چابك روبهرو بوديم كه كمككننده و بسترساز بخش خصوصي بود.
به گفته وي، چون سياستهاي اجرايي اصل 44 به خوبي اجرا نشده است، همچنان با مشكلاتي روبهرو هستيم.
رئيس مجلس براين اساس از دستاندركاران دولت و مجلس خواست تا به اجراي سياستهاي كلي اصل 44 پايبند باشند. البته درشرايط كنوني نگراني از حجم بودجه، نگراني به جايي است.
مذاكره مخفي يا علني، تاكتيكهايي بر حسب جنس موضوع است
رئيس مجلس در پاسخ به سوال يك رسانه خارجي كه ميپرسيد آيا پيشمذاكره سري يا علني را براي مذاكره با آمريكا لازم ميدانيد يا نه؟ اظهار داشت: اينكه مذاكرات مخفي يا علني باشد، تاكتيك بر حسب جنس موضوع است آنچه مهم است ابهامات موجود در اين مساله است.
رئيسجمهور آمريكا پيش ازاين گفته بود كه راه جديدي را براي جهان اسلام در پيش ميگيرد اما حرفهاي ديگري پس از آن از قول وي در رسانهها منتشر شد تا جاييكه ما هنوز شاهد نگاه جديدي از سوي آمريكا به جهان اسلام نيستيم.
وي با بيان اينكه همچنان شاهد رويكرد چماق و هويج از سوي آمريكا هستيم متذكر شد كه چنين رويكردي نه در شان ايران است و نه اينكه ميتوان به چنين رويكردي اعتنا كرد.
لاريجاني افزود: احتياجي به بازيهاي حاشيهاي نيست كسانيكه ادعا ميكنند راه جديدي را ميخواهند در پيش بگيرند بايد مقداري از آن را نشان دهند تا ما ببينيم كه چهقدر با صداقت برخورد ميكنند.
آمريكا به جاي تعارفهاي رسانهاي گامهاي اوليه را بردارد
خبرنگار CBS آمريكا نيز از لاريجاني پرسيد كه آيا ايران منتظر حركت ملموسي از طرف آمريكاست تا بر سر ميز مذاكره حاضر شود؟ رئيس مجلس هشتم در پاسخ به اين سوال گفت: احتياج نيست كسي ما را دعوت كند تا بر سر ميز مذاكره بياييم. كساني كه از مذاكره و دموكراسي فرار كردند، بايد خودشان را به اين ميز برسانند.
وي از پايمال كردن حقوق ملت ايران از طرف آمريكا سخن گفت و از دخالتهاي آمريكا در سرنوشت كشور ايران، مصادره اموال ايران و دستگيري ديپلماتهاي ايران در عراق ياد كرد و افزود: عليرغم ادعاهاي حقوقبشري آنها شاهد عقلانيت جديدي براي ايجاد صلح و امنيت در منطقه نيستيم. از اينرو به جاي تعارفات رسانهاي بهتر است كه آنها گامهاي اوليه را بردارند.
1+5 دغدغههاي جلسات خصوصي را صريحتر بيان كند
رئيسمجلس در پاسخ به سوال خبرگزاري فرانسه كه به اجلاس 1+5 و بررسي پرونده هستهاي ايران در آن اشاره داشت، گفت: وقتي تئوري 1+5 متولد شد، بسترهاي خوبي براي تحرك داشت اما برخي افراد كه جنسشان مخرب بود نگذاشتند كه همه ابعاد اين پديده در راستاي حل مساله هستهاي ايران فعال شود.
وي با بيان اينكه در حال حاضر در شرايط متفاوتي به سر ميبريم ادامه داد: بايد با نگاه و ارزيابي دقيقتري به اين موضوع بپردازيم در طول اين مذاكرات با فراز و فرودهاي بسياري مواجه بوديم كه نقطه براقي در آن وجود داشت كه چشمها را ميزد.
به گفته وي، اين نكته براق آنبود كه آنها از ايران ميخواستند تا دست از دانش هستهاي خود بردارند.
دبير پيشين شوراي عالي امنيت ملي با بيان اينكه بارها در خلال مذاكراتش با 1+5 و سولانا تاكيد كرده است كه مسير در پيش گرفته شده از سوي آنها مسير مناسبي نيست، خاطرنشان كرد: البته دستاوردهايي در اين زمينه داشتيم كه منجر به روشن شدن برخي موضوعات شد كما اينكه مذاكره با سولانا و تفاهم بر مداليته با البرادعي منجر به رفع ابهام از برخي موارد مورد ادعاي آنها شد.
لاريجاني با بيان اينكه بايد گامي به جلو برداشت افزود: بايد مذاكرات ادامه پيدا كند و آنها از پيششرطهاي بيربط خود صرفنظر كنند و دغدغههايي را كه در جلسات خصوصي مطرح ميكنند، صريحتر بيان كنند.
به گفته وي، آنها چندين بار در اين جلسات خصوصي گفتهاند كه ما ميدانيم ايران به سمت صلاح هستهاي نميرود اما وقتي از آنها پرسيدهايم كه مشكل چيست؟، آنها گفتهاند كه نگراني ما اين است كه شما بالاخره روزي به سمت صلاحهاي هستهاي برويد.
رئيس مجلس ادامه داد: چنين نگرانياي ميتواند در مورد كشورهاي ديگر هم وجود داشته باشد كه البته راه رفع آن نيز وجود دارد. با نظارت قوي ميتوان چنين نگرانيها را مرتفع كرد. اما آنها بيجهت ميخواهند با ادعاهاي غيرحقوقي مانع از پيشرفت ايران شوند.
به گفته وي، پيدا كردن يك مسير جديد كه دردرون آن مذاكره هم صورت بگيرد به نفع هر دو طرف است كه ميتواند مفيد واقع شود و بهره بيشتري را براي دو طرف به همراه داشته باشد.
پارلمانها ميتوانند نقش كاتاليزور در عرصه ديپلماسي داشته باشند
رئيس مجلس در پاسخ به سوالي كه به ديپلماسي پارلماني اشاره داشت، گفت: اصولا در صحنه بينالملل پارلمانها ميتوانند براي خودشان نقش به سزايي تعريف كنند كما اينكه مجلس هشتم نيز به خوبي از ظرفيتهاي ديپلماتيك خود استفاده ميكند.
گروههاي دوستي پارلماني در اين مجلس بخشي از اين ظرفيتهاست كه به كار گرفته شده است.
وي با بيان اينكه پارلمانها ميتوانند نقش كاتاليزور در عرصه ديپلماسي ايفا كنند، افزود: در برخي مطالب حساس پارلمانها ميتوانند به دريافت سريعتر موضوعات كمك كنند.
ادامه دارد...
كد خبر: 472329
دوشنبه|ا|14|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]