تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):عبادت را نزد خويش ناپسند مگردانيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840552561




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

منظور از دولت‌ها در راهبري اينترنت حاكميت سياسي نيست


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: منظور از دولت‌ها در راهبري اينترنت حاكميت سياسي نيست
جامعه‌اطلاعاتي- توانايي كارشناسي و ديپلماسي در اجلاس جهاني كارساز است، همانگونه كه ما توانستيم در اجلاس‌هاي جامعه اطلاعاتي كه در آن‌ها شركت داشتيم امتيازاتي بگيريم

كه البته به دليل پيگيري نكردن ما، اجرايي نشد. به گزارش خبرنگار جامعه‌ي اطلاعاتي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، نصرالله جهانگرد - عضو هيات مديره‌ انجمن ايراني مطالعات جامعه‌ اطلاعاتي - در سمينار «ايران و مسايل جهاني راهبري اينترنت» با بيان اين مطلب، درباره‌ اهميت حاكميت اينترنت براي ايران اظهار كرد: در دنياي جديد مرز منافع و ترسيم هويت كشورها، ملل و فرهنگ‌ها زبان جديدي پيدا كرده‌ و فهم اين اتفاق و مرزباني آن و همچنين دفاع از منافع ملي، مسووليت كساني است كه اين حوزه را درك مي‌كنند.

وي با اشاره به اين كه هميشه از آن‌ها كه در گذشته از مرزها خوب دفاع كردند، تقدير و از آنان كه دفاع خوبي نداشته‌اند بدگويي مي‌شود، افزود: در دهه‌هاي اخير در دنيا تحولات بسيار عميقي در حوزه‌ي علم و تكنولوژي پيدا شده است كه تاثير جديدي در ترسيم منافع كشورها، تحولات اقتصادي، سياسي و اجتماعي، بافت‌هاي جمعيتي، جنگها و غيره گذاشته است.

او ادامه داد: سرعت مبادله‌ي اطلاعات به يك چشم به هم زدن رسيده و دولت‌ها و صاحبان قدرت توانمندي‌هاي زيادي كسب كرده‌اند و ما نيز اگر توانمند شويم مي‌توانيم مرزها را خوب حفظ كنيم.

عضو هيات مديره انجمن ايراني مطالعاتي جامعه اطلاعاتي با بيان اين كه محيط اينترنت به زودي محيط پردازش جهاني مي‌شود تصريح كرد: ملت‌ها به صورت پهنه‌هاي جغرافيايي همراه با فرهنگ، زبان و مجموعه‌اي از تاريخ تعريف مي‌شوند، امروز و آينده اين توانمندي‌ها اگر نگاشتي در فضاي ديجيتال پيدا كرد ما هم مي‌توانيم به جلو برويم و گرنه، به سمت اضمحلال خواهيم رفت.

او اضافه كرد: امروز ديگر مرزهاي جغرافيايي مطرح نيست. وقتي زبان، سليقه و خواست تغيير كند تقسيم‌بندي‌هاي جغرافيايي نيز اتفاق مي‌افتد؛ امروز سعي مي‌شود اينترنت به زبان انگليسي گسترش يابد و اين در حالي است كه ما نيز برنامه‌ريزي براي انتقال داشته‌هايمان به زبان فارسي نداريم و سهم ما فقط از طريق وبلاگ‌نويس‌ها انجام مي‌شود.

جهانگرد با بيان اين كه منازعات سياسي نبايد به كارهاي علمي خدشه وارد كند ضمن اين كه نبايد در اين كارها توقع تشكر داشت، دكتر معتمدنژاد را نمونه‌ي بارز حركت در جهت رشد منافع كشور در حوزه تخصصي‌اش در دوره‌هاي مختلف در اين زمينه دانست و اظهار كرد: در دنياي مخابرات، دو نشانه فركانس در اختيار و آدرس‌دهي است كه منافع مرزي دولت و شركت‌ها را تعريف مي‌كند.

وي اضافه كرد: در حال حاضر دعوا در جهان بر سر اين است كه مخابرات و اينترنت كدام يك بايد آدرس‌دهي كنند؛ زيرا دنياي ارتباطات به سمت اين مساله‌ فلسفي مي‌رود كه در كل كره‌ي زمين هر فرد يك شماره و يك هدست داشته و تمام ارتباطش نيز از اين طريق برقرار مي‌شود و موضوع مهم نيز اين است كه اين آدرس را چه كسي بايد بدهد، آيكان يا آي ‌تي ‌يو.

جهانگرد ادامه داد: در آي‌ تي ‌يو دولت‌ها به‌عنوان حافظان ملت‌ها تصميم‌گيري مي‌كنند امروز دعوا اين است كه چه كسي بايد حاكميت داشته باشد و چرا بايد تمام سطوح تصميم‌گيري درباره‌ اينترنت به دو شركت آمريكايي واگذارشود.

وي افزود: آيكان موسسه‌ي خوبي است اما بايد در رژيم حقوقي سازمان ملل قرار بگيرد؛ زيرا در حال حاضر در رژيم حقوقي آمريكاست و اگر تحريمي اتفاق بيفتد هيچ تضميني وجود ندارد كه آيكان از آن پيروي نكند كه البته اين طرح‌ تنها خواسته‌ي ما نيست بلكه ساير كشورها مانند برزيل، چين، كوبا و غيره نيز اين نظر را تاييد مي‌كنند.

او با اشاره به اين كه توانايي كارشناسي و ديپلماسي در اجلاس جهاني كارساز است، همانگونه كه ما توانستيم در اجلاس‌هاي جامعه‌ي اطلاعاتي كه در آن‌ها شركت داشتيم امتيازاتي بگيريم گفت: ما چند تقاضا از آيكان داشتيم كه آن‌ها نيز قبول كرده بودند انجام شود اما به دليل پيگيري نكردن ما اجرايي نشد، ضمن اين كه اهميت ارزش و حاكميت اينترنت كهنه نيست و هر روز تازه‌تر مي‌شود چون همه‌ي ما بايد سهمي مساوي از اختيارات را دارا باشيم و از حقوق دولت‌ها و ملت‌هايمان دفاع كنيم.

عضو هيات مديره‌ي انجمن ايراني مطالعات جامعه‌ي اطلاعاتي در ادامه اظهار كرد: اينكه عده‌اي پيشرو (آيكان) در آمريكا در عرصه‌ي اينترنت خوب كار مي‌كنند و سهم ما را هم مي‌دهند دليل نمي‌شود كه از حق خود بگذريم. درست است كه بايد سهم خود را خوب مديريت كنيم اما نبايد در دفاع از منافع خود نيز خاموش باشيم.

وي افزود: كلينتون در سال 98 بيانيه‌اي ارائه كرد كه در آن آمده بود توسعه‌ي اينترنت به زبان انگليسي، توسعه‌ي مرز منافع آمريكاست و براي آن بودجه‌اي نيز اختصاص يافت. اين در حالي است كه تنها پنج درصد از مردم كشور كره كه امروز در زمينه‌ي فن‌آوري اطلاعات مقام دوم را داراست، مي‌توانند به زبان انگليسي صحبت كنند و اين بدان معناست كه اهميت و مديريت كردن فرصت‌ها در پيشرفت در حوزه‌ي فن‌آوري اطلاعات بسيار مهم است. آن‌ها توانسته‌اند با استفاده از فرصت‌ها فرهنگ و مرزهاي خود را حفظ كنند.

به گفته‌ي او اگر زبان و ادبيات كشورها قوي باشد مي‌توانند اقتصاد قوي نيز داشته باشند چرا كه اقتصاد در آينده تحت مجموعه‌اي از زبان و فرهنگ آن‌هاست.

جهانگرد با تاكيد بر اينكه سازمان آيكان از لحاظ فني بسيار خوب است اما بايد تحت نظام حقوقي سازمان ملل قرار گيرد گفت: بحث در اين جا اين است كه نهادي كه مرز منافع آينده را تامين مي‌كند از نظر حقوقي بايد به كجا وابسته باشد كه همه مطمئن باشند، در تمامي مراحل عادلانه قضاوت خواهد كرد.

او با اشاره به اين كه حضور تخصصي ايران در مجامع بين‌المللي ضعيف است ادامه داد: در توسعه‌ي اينترنت نقش همه‌ي دولت‌ها موثر است. ما در اداره‌ي اين امر يعني اينترنت چهار امتياز بزرگ گرفتيم از جمله اين كه آيكان رژيم حقوقي ما را در مرافعات حقوقي بپذيرد، سهم ما از IP ورژن 4 را در آدرس‌دهي زياد كند و تهران به عنوان اجلاس آسيايي قبول كند كه با تمام اين امتيازات موافقت شد و حتي مصوبه‌ي برگزاري اجلاس آسيايي در تهران نيز در بهار 85 گرفته شد اما به دلايلي از سوي مديران كشور رد شد و ساير امتيازات نيز به دليل عدم پيگيري ما اجرايي نشد.

به گفته‌ي وي بحث امروز كشور بر سر توسعه‌ي دسترسي است. امروز در كشور با اختلاف سليقه در كنترل و فيلترينگ اينترنت مواجهيم كه بخش اصلي آن نيز به دليل كج فهمي است البته اين امر نبايد ما را از منافع كشور در آينده دور كند. ما بايد در قطعنامه‌هاي جهاني از منافع خود حمايت كنيم زيرا ديده‌بان و مرزبان هستيم و نسل آينده قطعا ما را به خاطر سستي‌هايمان مورد بازخواست قرار خواهد داد.

جهانگرد ادامه داد: دامين در دنيا، تخصيص و توابع اقتصادي آن، حق دولت‌ها و ملت‌هاست و در تقسيم‌بندي جهاني بايد عادلانه باشد كه اگر اين منطق رعايت نشود هيچ‌كس نمي‌تواند از آن استفاده كند.

او اضافه كرد: ما علاوه بر همكاري مهندسي و ديدن ضعف‌هاي خود و همچنين نقد يكديگر بايد مسايل بلندمدت و آينده را نيز ببينيم و از منافع اقتصادي، سياسي، اجتماعي و فرهنگي خود دفاع كنيم و سهم محتواي فارسي خود را در فضاي ديجيتال افزايش دهيم و دسترسي به آن را نيز عام كنيم.

وي با اشاره به اينكه در راهبري اينترنت منظور از دولت‌ها، حاكميت سياسي نيست، ادامه داد: حضور نيروهاي تخصصي در مجامع بين‌المللي صددرصد با موفقيت همراه است همانگونه كه امروز در هر حوزه‌اي به صورت تخصصي و كارشناسي شركت كرده‌ايم، موفق بوده‌ايم.

عضو هيات مديره‌ي انجمن ايراني مطالعات جامعه‌ي اطلاعاتي تاكيد كرد: از ياد نبريم دشمن انگاري محيط پيرامون، ما را از دستيابي به فرصت‌ها باز مي‌دارد. گرچه مديريت بد منابع ملي، جزو انتقادات مطرح به بخش داخلي است اما حضور در كميسيون‌هاي بين‌المللي نيز قطعا به نفع ما خواهد بود، ضمن اينكه بخش خصوصي نيز بايد نقش فعال‌تري در اين زمينه داشته باشد

دوشنبه|ا|14|ا|بهمن|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 179]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن