واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: اخبار
معاون اداري مالي وزارت علوم:
بودجه 91 وزارت علوم2900 ميليارد تومان شد
معاون اداري مالي و مديريت منابع وزارت علوم با اشاره به بودجه پيشنهادي وزارت علوم كه از سوي دولت به مجلس ارائه شده است، گفت: بر اين اساس بودجه هزينهاي آموزش عالي كشور براي سال آينده 2900 ميليارد تومان در نظر گرفته شده است.
به گزارش ايسنا، دكتر علي اكبر متكان روز چهارشنبه در يك نشست مطبوعاتي كه در محل وزارت علوم برگزار شد، در خصوص وضعيت بودجه عمراني سال آينده به آموزش عالي گفت: رقم بودجه عمراني به پروژههاي عمراني دانشگاهها بستگي دارد اما در اين زمينه رشد خوبي در نظر گرفته شده است. وي همچنين گفت: در سالي كه دكتر دانشجو وزارت علوم را تحويل گرفت، بودجه دانشگاههاي كشور 1470 ميليارد تومان بود كه با تلاشهاي وزيرعلوم، اين بودجه طي دو سال گذشته 100 درصد افزايش يافته است. متكان با اشاره به رشد تحصيلات تكميلي در دانشگاهها نيز اظهار اميدواري كرد: نگرانيهايي كه در مورد تجهيزات وجود دارد با در نظر گرفتن بودجه مناسب حل شود. وي با اشاره به تورم موجود در كشور، تصريح كرد: عليرغم تورم موجود اما هيچگونه افزايشي در نرخ خدمات دانشجويي ايجاد نشده است. وي همچنين با بيان اينكه امسال در تخصيص بودجه سه ماهه چهارم تاخير وجود داشت، در عين حال ابراز اميدواري كرد كه همانند سالهاي گذشته دولت بودجه آموزش عالي را به صورت كامل تخصيص دهد. معاون وزيرعلوم در خاتمه در خصوص خبر يكي از رسانهها مبني بر انتقال دانشگاه خواجهنصير به كرج گفت: چنين خبري در وزارت علوم مطرح نيست.
آموزش و پرورش مكلف به استخدام 8 هزار دانشجوي تربيت معلم شد
عضو كميسيون آموزش و تحقيقات درباره كليات طرح اصلاح بند 111قانون بودجه سال 90 گفت: طبق مصوبه امروز مجلس، آموزش و پرورش مكلف است هشت هزار دانشجوي ورودي سال 1388 را تا پايان بهمن ماه امسال تعيين تكليف و آنها را استخدام كند.
علي كريمي فيروزجايي در گفتگو با مهر افزود: همچنين وزارت آموزش و پرورش مكلف است دانشجويان فعالي مراكز تربيت معلم و پذيرفته شدگان آينده اين دانشگاه را تعيين تكليف و آنها را استخدام كند. وي ادامه داد: در قانون فعلي آمده بود كه دولت در قبال اين دانشجويان مكلف است كه اين بند قانون معناي كلي ميداد و مبهم بود اما هم اكنون متولي طبق تصويب امروز نمايندگان مجلس آموزش و پرورش شد. اين عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس در تشريح بند 111ماده واحده قانون بودجه سال 1390 كل كشور گفت: به منظور احياء مراكز تربيت معلم در آموزش و پرورش، دولت ميتواند بخشي از نيروي انساني مورد نياز خود را در چارچوب مجوزهاي استخدامي موضوع ماده 51 قانون برنامه پنجم ساله توسعه با رعايت شرايط قانوني استخدام و طبق قانون متعهدين خدمت به وزارت آموزش و پرورش مصوب 8 خردادماه سال 1369 به استثناء دانش آموزان دانشسراهاي تربيت معلم و احكام مترتب بر اين گونه دانش آموزان و دانشسراهاي مقدماتي بدون هرگونه بار مالي جديد تامين كند. كريمي فيروزجايي افزود: تصويب جزئيات اين طرح بدليل حضور رئيس جمهور در مجلس به هفته بعد موكول شد.
دانشآموزان تا يك ماه آينده به عُمره مفرده اعزام ميشوند
در حالي كه يك هفته از اعلام خبر تعويق عمره دانشآموزي ميگذرد، خبرهاي ديگري نيز احتمال اعزام نخستين گروه تا كمتر از يكماه آينده را مطرح ميكند.
به گزارش فارس، در حالي كه قرار بود اعزام نخستين گروه از دانشآموزان به سفر عُمره مفرده از روز پنجم بهمنماه آغاز شود، اين موضوع در همان روز بدون اعلام علت مشخصي به تعويق افتاد. پيش از اين مسئولان سازمان دانشآموزي علام كرده بودند كه امسال 4 هزار نفر از دانشآموزان پسر مقطع متوسطه در قالب كاروانهاي عمره دانشآموزي به سرزمين حرمين شريفين اعزام ميشوند، اما اعزام دانشآموزان دختر به دليل ممانعت عربستان سعودي از صدور رواديد (ويزا) براي آنها، صورت نميگيرد. با اين حال، اعزام پسران نيز به تعويق افتاده است؛ هرچند برخي شنبدهها حاكي از اين است كه اعزام تمام كاروانها در سطح كشور متوقف شده است. با گذشت يك هفته از اعلام تعويق برگزاري عمره دانشآموزي، برخي خبرها حكايت از اين دارد كه موعد جديد اعزام از سوي سازمان حج و زيارت به آموزش و پرورش اعلام شده است و نخستين گروه از دانشآموزان پسر، كمتر از يكماه آينده به سرزمين نزول وحي اعزام ميشوند.
سلامت مردم در اولويت است
رئيس كل سازمان نظام پرستاري گفت: عنوان برنامه پزشك خانواده معنا ندارد، اساس اجراي اين طرح پيشگيري و تامين سلامت مردم است و پزشك، پرستار و هر يك از اعضاي تيم نقش خود را دارند بنابراين عنوان درست اين طرح، برنامه"تيم سلامت خانواده" است.
به گزارش مهر، غضنفر ميرزابيگي درباره پيشنهاد اجراي برنامه پرستار خانواده گفت: بحث ما بحث پرستاري با پزشكي نيست، سلامت مردم مهم است بايد به دنبال تسري مفاهيم به سطوح عامتري باشيم به اين معنا، پزشك خانواده ديگر معنا ندارد، بايد اسمش را تيم سلامت خانواده بگذاريم. وي ادامه داد: در اين تيم، پزشك، پرستار، ماما، كارشناس بهداشت محيط، بهداشت خانواده و... هر كدام نقش خودشان را انجام ميدهند بنابراين درست نيست وقتي كه عده اي بحث پزشك خانواده را مطرح ميكنند ما هم در مقابل بحث پرستار خانواده را مطرح كنيم. رئيس كل سازمان نظام پرستاري ادامه داد: ما به مفاهيم عامتري در نظام سلامت نيازداريم و با توجه به همه قابليتها و توانمنديهايي كه اكنون به آن دست پيدا كرديم بايد بحث سلامت مردم را اولويت برنامه ها بدانيم. ميرزابيگي گفت: در اين موضوع به مسئولان پيشنهاد ميدهيم كه به جاي كلمه پزشك خانواده كلمه تيم سلامت خانواده را به كار ببرند در آن صورت تمام فضاي برنامه هم تحت پوشش اين نگاه قرار ميگيرد. وي تأكيد كرد: اين برنامه در دنيا به همين نام"تيم سلامت خانواده" است و كاركرد اين برنامه نيز بيشتر بر محور خدمات پيشگيرانه است و به نسبت جمعيتي معيني مثلا هر 500 خانوار، يك تيم سلامت خانواده فعال ميشود. رئيس كل سازمان نظام پرستاري تشريح كرد: كار اين تيم اين است كه اين 500 خانوار را مرتب مانيتور ميكنند و با آزمايشهاي مختلف هر گونه علامت بيماريابي را كه مشاهده ميكنند، به سرعت براي درمان و پيشگيري اقدام ميكنند، لذا سرانه سلامت ميگيرند نه سرانه درمان. وي اضافه كرد: در اين صورت اگر بيماري مطرح شود، اعضاي اين تيم اين مسئله را به عنوان شكست پروژه تيم سلامت خانواده تلقي ميكنند و بعد از طريق سيستم ارجاع و پزشكان مرتبط قضيه پيگيري ميشود. ميرزابيگي گفت: متأسفانه به خاطر نبود اين سيستم در كشور ما، مردم خودشان بدون اطلاع از بيماري و سيستم بزشكي كشور در اقدام اوليه كه شايد با چند مشورت و داروي ساده مشكل فرد حل شود معمولاً به سراغ پزشكان متخصص و فوق تخصص ميروند و نتيجه آن هم هزينه هاي سنگين مالي است كه به فرد، دولت و نظام سلامت تحميل ميشود. وي ادامه داد: جزئيات برنامه تيم سلامت خانواده كاملا مشخص و تعريف شده است و بر اساس خدمات پيشگيرانه خانواده محور است، در اين برنامه شرح وظايف هر يك از اعضاي ا ين تيم اعم از پزشك و پرستار كاملاً مشخص است. ميرزابيگي گفت: در ابتداي رياست جمهوري آقاي احمدي نژاد، ما و تشكلات مختلف پرستاري طي طرحي كاركردهاي پرستاران را در تيم سلامت خانواده بر شمرديم و به وزارت بهداشت وقت هم پيشنهاد داديم كه اسناد آن موجود است، نيازي به كار جديدي نيست. در اين طرح پيشنهادي روشهاي متداول در دنيا به به صورت خدمات به روز شده و منتاسب با فرهنگ بومي خومان تعريف شده و در اختيار وزارت بهداشت قرار گرفت كه هنوز هم ميتواند ملاك عمل مسئولان اجرايي قرار گيرد.
ارسال نظر
چهارشنبه|ا|12|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابتکار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 196]