واضح آرشیو وب فارسی:پرتال دانشگاهی کشور:
موارد ممنوعيت ثبت نام در آزمون دکتری و شرط شرکت دارندگان مدرک معادل
سازمان سنجش آموزش کشور شرايط و ضوابط داوطلبان برای ثبت نام در آزمون ورودی دوره دکتری نيمهمتمرکز (Ph.D) سال 91 را اعلام کرد و پذيرفته شدگان آزمون سال 90 نمی توانند در اين دوره ثبت نام کنند.
به گزارش پرتال دانشگاهی کشور به نقل از خبرگزاری مهر، بر اساس اعلام سازمان سنجش هدف از آزمون دکتري (Ph.D) سال 91 به صورت نيمهمتمرکز اجراي عدالت آموزشي و فرصت برابر براي متقاضيان ورود به دوره دکتري است.
اهداف برگزاري آزمون دکتري از سوي سازمان سنجش
سنجش علمي داوطلبان ورود به دوره دکتري براساس دروس اختصاصي مقاطع کارشناسي و کارشناسي ارشد، ايجاد وحدت رويه و هماهنگي دانشگاه با سياستهاي وزارت علوم در پذيرش دانشجو و کمک به دانشگاه براي پذيرش دانشجويان مستعد در دوره دکتري از ديگر اهداف برگزاري آزمون است.
همچنين کاهش هزينه اجراي آزمونهاي موازي و جلوگيري از اتلاف منابع، کمک به موسسات و وزارتخانه ها جهت ارزشيابي متقاصييان استخدام آنها و جلوگيري از شرکت متعدد داوطلب در آزمونهاي مختلف از جمله اهداف آزمون دکتري است.
پذيرش دانشجو رشتههاي گروه علوم پزشکي منحصراً براي دانشگاه تربيت مدرس صورت مي گيرد و پذيرفتهشدگان فقط در آن دانشگاه ادامه تحصيل خواهند داد. هر داوطلب بر اساس ميزان علاقهمندي خود به رشته يا رشتههاي تحصيلي دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالي، ميتواند حداکثر در يک کدرشته امتحاني از يک گروه آزمايشي ثبتنام و در آزمون مربوط شرکت کند.
شرايط عمومي داوطلبان:
الف) اعتقاد به اسلام يا يکي از اديان تصريح شده در قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران.
ب) ملتزم بودن به احکام عملي اسلام (انجام دادن واجبات و پرهيز کردن از محرمات). ملاک، وضع کنوني داوطلب در هنگام ثبتنام است. اقليتهاي ديني (اديان رسمي) مندرج در قانون اساسي از اين شرط مستثني هستند (به شرط عدم تجاهر به نقض احکام اسلام).
ج) عدم احراز عناد (نه اعتراض) نسبت به نظام جمهوري اسلامي ايران. در صورتي که داوطلب سابقاً با نظام جمهوري اسلامي عناد داشته، بايد تغيير نظر او احراز شود.
د) نداشتن سابقه عضويت در ساواک و فراماسونري و اعقاب آن براساس استعلامهاي انجام شده.
ه) عدم احراز فساد اخلاقي.
و) عدم اشتهار به ارتکاب اعمال خلاف شئون شغلي و تحصيلي در طول تحصيل يا زمان اشتغال (در صورت اشتغال فعلي).
ژ) برخورداري از توانايي جسمي به تناسب رشته انتخابي و عدم اعتياد به مواد مخدر.
شرايط اختصاصي داوطلبان :
الف) داشتن کارشناسي ارشد (فوق ليسانس) يا دکتري حرفهاي يا اشتغال به تحصيل در سال آخر مقطع کارشناسي ارشد يا دکتري حرفهاي که مدرک مذکور مورد تأييد شوراي عالي انقلاب فرهنگي يا وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و يا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي باشد.
فارغ التحصيلان و دانشجويان رشتههاي گروه پزشکي متقاضي شرکت در اين آزمون، قبل از اقدام به ثبتنام بايد توجه داشته باشند که از نظر طرح تعهد خدمت به وزارت بهداشت، وضعيت خود را مشخص و از نظر وزارت مذکور منعي براي ثبتنام و شرکت در آزمون و در صورت قبولي براي ادامه تحصيل نداشته باشند و در غير اين صورت عواقب مترتب بر آن، به عهده شخص متقاضي خواهد بود.
موافقت کتبي و بدون قيد و شرط محل کار براي داوطلبان شاغل
ادامه تحصيل در مقطع دکتري بصورت تمام وقت است و داوطلبان شاغل در وزارتخانهها، سازمانها و نهادهاي دولتي بايد قبل از ثبتنام موافقت کتبي و بدون قيد و شرط محل کار خود را مبني بر ادامه تحصيل دريافت و آن را نزد خود نگه دارند.
لزوم تناسب رشته مقطع کارشناسي ارشد با رشته انتخابي دکتري
رشته تحصيلي انتخابي داوطلبان در دوره دکتري بايد متناسب با رشته مقطع کارشناسي ارشد آنها باشد، به عبارت ديگر داوطلباني که رشته تحصيلي آنها در مقطع کارشناسي و کارشناسي ارشد مغايرت دارد بايد بر اساس رشته تحصيلي مقطع کارشناسي ارشد در رشته مورد نظر ثبت نام کنند.
شرايط شرکت دارندگان مدرک معادل در آزمون دکتري
ب) براساس مصوبات شوراي عالي برنامهريزي به فارغالتحصيلان دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالي معتبر خارجي که به دليل کيفيت (اعتبار دانشگاه و محتواي درسي) به مدرک فارغالتحصيلي ارزشيابي شده آنان عنوان معادل تعلق گرفته است، اجازه شرکت در آزمون مذکور داده نميشود. مگر اينکه در آزمونهاي معادل دوره کارشناسي ارشد که در سالهاي 87، 88 و يا 89 توسط سازمان سنجش آموزش کشور برگزار شده است پذيرفته شده باشند.
ج) دارندگان مدرک معادل کارشناسي ارشد (معادل فوق ليسانس) مورد تأييد وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي و يا سازمان مديريت و برنامهريزي کشور که در آزمون جامع دارندگان مدرک معادل کارشناسي ارشد (ساللهاي 87، 88 و يا 89 ) حدنصاب نمره علمي لازم را کسب کرده و پذيرفته شدهاند، ميتوانند در آزمون رشتههاي تحصيلي دوره دکتري (Ph.D) گروه امتحاني مربوط، ثبتنام و شرکت کنند.
اين گروه از داوطلبان در صورت موفقيت در اين آزمون لازم است کارنامه نتيجه آزمون جامع مدرک معادل کارشناسي ارشد خود را پس از پذيرفته شدن به همراه ساير مدارک لازم به دانشگاه محل قبولي ارائه کنند. همچنين دارندگان مدرک معادل کارشناسي ارشد که دوره تحصيلي آنان با مجوز شوراي گسترش آموزش عالي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري صادر شده باشد و مدرک آنان مورد تائيد وزارت علوم، تحقيقات و فناوري باشد، مي توانند در آزمون دکتري (Ph.D) شرکت و در صورت پذيرفته شدن ادامه تحصيل دهند.
شرايط دارندگان مدارک تحصيلي حوزه هاي علميه
د ) بر اساس مصوبه جلسه 368 مورخ 3/11/74 شوراي عالي انقلاب فرهنگي در مورد مدارک تحصيلي صادر شده توسط مديريت يکي از حوزههاي علميه قم و خراسان، فضلا و طلاب حوزههاي علميه که بر اساس مدرک صادر شده توسط مديريت يکي از حوزههاي علميه قم و خراسان دوره سطح 3 را گذراندهاند و يا تا تاريخ 31/6/1391 فارغالتحصيل ميشوند، منحصراً ميتوانند در يکي از کدرشتههاي امتحاني مرتبط در گروه علوم انساني ثبتنام و در آزمون آن شرکت کنند و در صورت پذيرفتهشدن مشروط به گذراندن دروس پيشنياز به تشخيص گروه آموزشي ادامه تحصيل دهند. اين دسته از داوطلبان بايد تصوير مدرک فراغت از تحصيل خود را که توسط مديريت حوزه هاي علميه صادر شده است در اختيار داشته باشند.
پذيرفتهشدگان نهايي دکتري سال 90 حق ثبتنام در آزمون 91 را ندارند
ه ) پذيرفتهشدگان نهايي آزمون دکتري (Ph.D) سال 1390 حتي در صورت انصراف قطعي حق ثبتنام و شرکت در اين آزمون را ندارند.
و ) داوطلباني که فارغالتحصيل شدهاند، لازم است معدل دوره کارشناسي و کارشناسي ارشد خود را در رديفهاي مربوطه تقاضانامه درج کنند. همچنين داوطلباني که حداکثر تا تاريخ 31/6/91 فارغالتحصيل خواهند شد لازم است علاوه بر درج معدل دوره کارشناسي، ميانگين نمرات واحدهاي درسي گذرانده شده در مقطع کارشناسي ارشد را حداکثر تا تاريخ 31/6/1390 در تقاضانامه درج کرده و نسبت به تکميل و تأييد فرم معدل مندرج در دفترچه راهنما از سوي دانشگاه محل تحصيل دوره کارشناسي ارشد اقدام کنند.
شرايط درج معدل دوره هاي کارشناسي و کارشناسي ارشد در آزمون دکتري 91
داوطلب بايد در زمان قبولي نهايي، معدل خود را با مدرک معتبر به دانشگاهها و مراکز آموزش عالي محل قبولي ارائه دهد و لازم است مغايرتي بين معدل اعلام شده به اين سازمان با معدل مدرک ارائه شده به محل قبولي وجود نداشته باشد. در صورت مغايرت معدل، قبولي فرد پذيرفته شده در هر مرحله از تحصيل که باشد لغو و به درخواست وي ترتيب اثر داده نخواهد شد و حق هرگونه اعتراضي از داوطلب سلب خواهد شد.
دانشجويان و فارغالتحصيلاني که معدل آنان کمتر از 14 است، حق ثبتنام ندارند
دانشجويان سالآخر و يا فارغالتحصيلان مقطع کارشناسي ارشد و دکتراي حرفه اي که معدل آنان کمتر از 14 است حق ثبتنام و شرکت در اين آزمون را ندارند.
ز ) پذيرفتهشدگان با توجه به تعهدات آموزش رايگان بايد دو برابر طول مدت تحصيل دوره دکتري، در موقع ثبتنام تعهد بسپارند تا در صورت نياز محلي که وزارت علوم، تحقيقات و فناوري تعيين ميکند به خدمت اشتغال ورزند. پذيرفتهشدگان شاغل در وزارتخانهها، سازمانها و نهادهاي دولتي با توجه به تعهدات آموزش رايگان بايد برابر طول مدت تحصيل دوره دکتري (Ph.D)، در موقع ثبتنام به وزارتخانه، سازمان و يا نهاد دولتي مربوط تعهد خدمت بسپارند.
وزارت علوم به هيچ يک از دانشجويان مقطع دکتري، بورس تحصيلي اعطاء نمي کند
ح ) وزارت علوم، به هيچ يک از دانشجويان مقطع دکتري، بورس تحصيلي اعطاء نمي کند، در صورت لزوم و بورسيه شدن پذيرفته شدگان نهايي پس از اعلام نتايج نهايي براساس نياز دانشگاهها و مراکز آموزش عالي کشور صورت خواهد گرفت.
ي) استفاده از مأموريت آموزشي تابع مقررات مربوطه است و شرکت و پذيرش در آزمون براي متقاضي بمنزله موافقت با مأموريت آموزشي نخواهد بود. چنانچه هر يک از فارغالتحصيلان پس از اشتغال و کسب درآمد نسبت به پرداخت اقساط وام خود اقدام نکرده باشند، مشمول تسهيلات موضوع اين بند نخواهند شد و لازم است قبل از ثبتنام در مقطع تحصيلي جديد با صندوقهاي رفاه دانشجويان تسويه حساب کنند.
ثبت نام براي شرکت در آزمون ورودي دوره دکتري (نيمهمتمرکز) سال 1391 از طريق شبکه اينترنت سازمان سنجش از روز يکشنبه 25 دي ماه 90 آغاز مي شود و در روز يکشنبه 2 بهمن ماه 90 پايان ميپذيرد. آزمون در روز جمعه 25 فروردين ماه 91 برگزار مي شود.
1390/09/09
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پرتال دانشگاهی کشور]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 301]