واضح آرشیو وب فارسی:پرتال دانشگاهی کشور:
نگاهی به فعالیتهای دانشگاه صنعت نفت
دانشگاه صنعت نفت با بیش از 70 عضو هیئت علمی، فعالیت گستردهای را برای تربیت نیروهای متخصص جهت رفع نیازهای صنعت نفت کشور انجام داده است.
آشنایی با دانشگاه صنعت نفت
با توجه به اهمیت صیانت منابع عظیم نفت و گاز در کشور، تربیت نیروی انسانی متخصص جهت توسعه و بهرهبرداری بهینه از این منابع در زمره اولویتها و اهداف راهبردی وزارت نفت قرار دارد. جهت نیل به این هدف، دانشگاه صنعت نفت مأموریت دارد تا با بسیج تمامی امکانات در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، این نیاز مهم را برآورده سازد. لذا دانشگاه صنعت نفت علاوه بر ارائه دورههای تخصصی در مقاطع مختلف، با ایجاد زمینه همکاری با دانشگاههای داخل و خارج از کشور، به این امر مهم اهتمام ورزیده گامهای اساسی برداشته است.
از آن میان میتوان به اعزام دانشجو به خارج از کشور در مقاطع کارشناسی ارشد و همکاری با دانشگاههای داخل کشور جهت راهاندازی رشتههای بالادستی نفت اشاره نمود. از سوی دیگر، دانشگاه صنعت نفت در کنار انجام امور آموزشی، از پیشرفتهترین امکانات پژوهشی نیز برخوردار بوده با ایجاد رابطه نزدیک با صنعت نفت کشور و مراکز علمی تحقیقاتی خارج از کشور، به سطح توانمندی نیروهای تربیت شده هرچه بیشتر افزوده است.
این دانشگاه با مجموع فضای بیش از 370 هزار متر مربع و با بیش از 70 عضو هیئت علمی، فعالیت گستردهای را برای تربیت نیروهای متخصص جهت رفع نیازهای صنعت نفت کشور انجام داده است. در حال حاضر دانشگاه صنعت نفت در سه دانشکده خود در شهرهای اهواز، آبادان و تهران در رشتههای بالادستی نفت در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد اقدام به پذیرش دانشجو مینماید و کلیه دروس تخصصی، به زبان انگلیسی ارائه میشود. همچنین این دانشگاه در دانشکده علوم دریایی خود در شهرستان محمودآباد، به آموزش دانشجو در رشتههای دریانوردی میپردازد.
رشتههای بالادستی و سایر رشتههای مرتبط با صنعت نفت در این دانشگاه
مهندسی شیمی ( مهندسی آتش ) مهندسی بازرسی فنی مهندسی ایمنی و حفاظت محیط زیست مهندسی اکتشاف نفت مهندسی شیمی ( صنایع گاز ) مهندسی شیمی ( انتقال و فرآوری گاز ) مهندسی استخراج نفت ( حفاری ) مهندسی نفت ( مخازن نفت ) مهندسی نفت ( بهره برداری از منابع نفت ) مهندسی برق ( کنترل ) مهندسی مکانیک مهندسی دریایی ناوبری و مدیریت مدیریت بازرگانی مدیریت صنعتی حسابداری
با توجه به پیشرفت همه جانبه و گسترده علوم و تکنولوژی در زمینه های بالا دستی نفت و نیاز صنعت نفت کشور به دستیابی به آخرین یافتههای علمی و فنی در این زمینه ، فعال کردن هرچه بیشتر دانشگاه صنعت نفت با کیفیت مطلوب مورد توجه مسئولین وزارت نفت قرار گرفته است که برای حصول به این مقصود میتوان از اقدامات مؤثر و مفید زیر نام برد:
راه اندازی رشته های بالا دستی نفت از کارشناسی تا دکترا راه اندازی رشته های کارشناسی و کارشناسی ارشد مهندسی فرآوری و انتقال گاز راه اندازی رشته کارشناسی ارشد ابزار دقیق و اتوماسیون استقرار سیستم کیفیت ISO در مجتمع آموزشی علوم دریایی محمود آباد اخذ 19 مجوز دوره های تخصصی بین المللی در زمینه علوم دریایی راه اندازی و بهره برداری از سیمولاتور پیشرفته کشتی قرارداد زبان انگلیسی به عنوان زبان اصلی متون دانشگاه و ارائه مطالب نوشتاری دروس به این زبان توسعه ارتباطات و روابط علمی دانشگاهها و مراکز مهم بین المللی فال در زمینه نفت و گاز تجهیز و راه اندازی ازمایشگاههای مختلف در زمینه های صنایع نفت و گاز ایجاد دورههای مؤثر کارآموزی دانشجویان در زمینه های نفت در حین تحصیل
دانشگاه صنعت نفت اکنون با تکیه بر تجربیات موفق خود در امر آموزش تربیت نیروهای انسانی در صنایع نفت و گاز و با نگاهی ویژه به آخرین دستاوردهای سایر مراکز علمی، فتح بزرگترین قله های علمی در صنایع نفت و گاز را با در اختیار داشتن اساتید مجرب و دانشجویانی ممتاز در دستور کار خود دارد.
آرمان
تبدیل شدن به دانشگاه پیشتاز در منطقه در زمینه مهندسی نفت و رشته های وابسته و حفظ این پیشتازی
ماموریت ها
1-جذب اعضای هیئت علمی مجرب در رشتههای مورد نظر و ایجاد شرایط مناسب برای پیشرفت و ارتقای آنان
2-جذب دانشجویان ممتاز از طریق آزمون ورودی
3-برقراری ارتباط با دانشگاههای تراز اول جهان در زمینه های بالا دستی نفت و گاز به منظور همکاریهای مشترک
4-تربیت نیروی انسانی در رشتههای مورد نیاز صنعت نفت در مقاطع کارسناسی ،کارشناسی ارشد و دکتری
5-گسترش و تعمیق فعالیت های پژوهشی دانشگاه با صنعت نفت
6- گسترش و تعمیق ارتباط دانشگاه با صنعت برای پاسخگویی به نیازهای آن
7-ایجاد و توسعه فضاهای آموزشی ،پژوهشی ، ورزشی و رفاهی
8- ایجاد و توسعه مراکز کتابخانه ای، مراکز کامپیوتر و ارتباطات اینترنتی
جایگاه جهانی
دانشگاه صنعت نفت با تربیت مناسب دانشجویان در زمینه های مرتبط با صنعت نفت توانسته است مهندسان و متخصصان زبدهای به صنعت تحویل دهد که نقش مؤثری در رشد و گسترش آن در سراسر جهان داشتهاند. آوازه چشمگیر متخصصان ایرانی، پرورش یافته در این دانشگاه در اکثر دانشگاه ها و شرکت های معتبر جهان همواره به گوش میرسد.
پر واضح است که این اراده و پشتکار در دانشگاه صنعت نفت هر روز بیش از پیش عمق و شتاب خواهد گرفت و صنعت نفت می تواند همچنان چشم امید به ایجاد تحولاتی شگرف، توسط متخصصان و کارشناسان این دانشگاه داشته باشد .
مزیت های دانشگاه صنعت نفت
1-دانشگاه صنعت نفت،جهت ارتقای سطح کمی و کیفی اساتید و اعضای هیآت علمی و تکنولوژی، فرصت های مطالعاتی را با همکاری مراکز معتبر تحقیقاتی و صنعتی جهان در دستور کار خود دارد.
2-این دانشگاه فرصت را برای دانشجویان خویش مهیا نموده است،تا علاوه بر استفاده از امکانات آموزشی و رفاهی مناسب در طول تحصیل پس از فارغ التحصیلی از این دانشگاه بتوانند در بهترین مراکز تحقیقاتی و صنعتی کشور مشغول به فعالیت شوند.
3-دانشجویان این دانشگاه پس از فارغ التحصیلی در صورت داشتن شرایط مشخص از بورس تحصیلی وزارت نفت بهره مند بوده و از شرایط و امتیازات خاص کاری و شغلی مناسب برخوردار می شوند.
4-این دانشگاه با توجه به ارتباط تنگاتنگ با انجمن های علمی،دانشگاه ها و شرکت های معتبر نفتی جهان،دانشجویان و اعضای هیآت علمی خود را تشویق به عضویت در انجمن ها و مراکز مختلف تخصصی و صنعتی نظیر انجمن بین المللی وزارت نفت SPE مینماید.
5-دانشجویان این دانشگاه پس از فارغ التحصیلی به عضویت انجمنهای فارغ التحصیلی دانشگاه در میآیند که ارتباط و ارتقای سطح کیفی آنان را همچنان تقویت مینمایند.
6-دانشجویان این دانشگاه در طول تحصیل از مزیت حضور در صنعت نفت و امکان تجربه علمی آموختههای خود در صنعت نفت برخوردار میباشند.
7-ارائه متون دانشگاهی به زبان انگلیسی از ویژگیهای تحصیل در این دانشگاه میباشد.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی منطقه ویژه پارس
1390/08/28
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پرتال دانشگاهی کشور]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]