واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: اشاره - 10 نظر مشاور جوان وزير مسكنمسكن مهر انصافا كار سختي است
اعتراض برخي به خاطر سودي است كه از اين طرح انتظار دارندمشاور جوان وزير مسكن و شهرسازي در اولين گفتوگوي رسانهاياش تحليلهاي متفاوتي از پروژه ملي «مسكن مهر» ارائه كرده است.
هادي عباسي درباره اميد به خانهدار شدن به مقاله مديرمسوول كيهان اشاره ميكند و ميگويد: «يك بار آقاي شريعتمداري مقالهاي در كيهان نوشته بود كه بسيار جالب بود. در اين مقاله آمده بود اگر دولت نميتواند هيچ كاري انجام دهد، حداقل يكسري زمينهايي مشخص كند و به كساني كه فاقد مسكن هستند بگويد كه در آينده اينجا متعلق به شماست. آن وقت كساني كه از لحاظ مسكن زير فشارند ميتوانند آنجا را به خانوادههايشان نشان دهند و بگويند كه قرار است چند سال ديگر ما در اين مكان صاحب خانه شويم. پس اين چند سال را تحمل كنيد زيرا آدمي به اميد زنده است و اين نكته كليدي است يعني اگر اميد داشته باشيم كه روزي مشكلات حل ميشود سختترين مساله را هم ميتوانيم تحمل كنيم حال اگر زير فشار اقتصادي باشي و هيچ اميدي نداشته باشي بسيار شكننده خواهد بود.» بخشهايي از گفتوگوي مشاور جوان وزير مسكن با سايت «برنا» را در زير بخوانيد:
انصافا اجراي مسكن مهر بسيار سخت است اما براي ما پيگيري راهاندازي اولين پروژه مسكن مهر بسيار اهميت دارد. بعضيها ميگفتند طرح مسكن مهر برگرفته از يك طرح خارجي است. البته برخي از كشورها مانند روسيه از ما ياد گرفتند و در دستور كار خود قرار دادند. در كشور ما مساله مسكن به همه چيز مربوط است كه هركدام از لوازمش نباشد كار ميلنگد. طول كشيدن مسكن مهر به خاطر بوروكراسي دولت است.
كشور مشكلي دارد كه كارها در سطوح تقسيمبندي و مرزبندي ميشود و بدينگونه نيست كه يك بخش به تنهايي بتواند يك پروژه را جلو ببرد. كار بايد دست جمعي صورت گيرد. اين نيازمند يك سري افراد پادو و بازيكن آزاد است كه اينها را با هم جمع كرده و كار را جلو ببرد. مثلا وقتي قرار است يك پروژه اجرا شود سه معاونت در يك وزارتخانه، بايد با هم جمع شوند تا كار انجام شود. آنهايي كه معاون ميشوند نميتوانند از حيطه كار خود فراتر روند اما مشاور به خاطر لفظ مشاور بودن ميتواند در همه اينها سرك كشيده و بازيكن آزاد باشد تا ببيند كه كجاي كار نقص دارد و براي حل مشكل به رييس آن دستگاه كمك كند.
وزارت تعاون طرح مسكن مهر را بر اساس يك سري استعلامها انجام داده است. از آب، برق و ... با كلي پيچيدگي استعلام كرده، البته ميدانيم كه روشمان نقص داشته چون جاي تقلب در آن وجود دارد.
ولي كار را بايد شروع كرد و سپس خطاهايش را پلهپله كرد. نميتوانيم بگوييم چون خطا داريم كار را شروع نميكنيم. ما بعد از شروع كار تدابيري ميانديشيم تا خطاها را كم كنيم. اساسا حسن آقاي احمدينژاد اين است كه كار را راه مياندازد. كار كه به جلو ميرود خطاهايش در فرآيند حل ميشود. اين بهتر از اين است كه بگوييم چون خطا خواهيم داشت نبايد هيچ كاري بكنيم.
اطلاعرسانيها ضعيف است و بايد روابط عمومي ما فعالتر شود. ما اين همه كار ميكنيم نه تنها قبلش حرفي نميزنيم بلكه بعدش هم چيزي نميگوييم.
هزينه ساخت مسكن مهر به اين شكل است كه به عنوان مثال در حال حاضر اگر كسي بخواهد خانهاي در شهر جديد پرند خريداري كند بايد حداقل 50ميليون تومان بپردازد اما در مسكن مهر به طور متوسط 25ميليون تومان تمام ميشود كه از اين 25ميليون تومان 15ميليون وام آمادهسازي و ساخت بوده و 10 ميليون آن به صورت تدريجي توسط متقاضي پرداخت خواهد شد. يعني طي پروسه ساخت. اين را بايد در نظر بگيرند كه 10ميليون، پول يك پرايد است و حتما همه پيش صاحبخانههايشان چهار يا پنج تومان دارند. كافي است چهار الي پنج تومان جور كنند تا به صورت تدريجي پرداخت كنند تا صاحب مسكن شده و بعد از طريق قسط وام ساخت پرداخت كنند. اعتراضهايي هم كه گاهي اوقات درباره نقش انبوهسازان در مسكن مهر گفته ميشود بر سر سودي است كه از ساخت مسكن انتظار دارند. آخر اين حرفها اين است كه آنها زماني سود تورمي ميخورند، ما طرفدار سود كاري هستيم؛ يعني سود توليد و سرمايهگذاري مولد. كسي كه توليد ميكند سودش را هم ميبرد براي همين است كه ما ميگوييم مردم از توليد پولدار شوند و توليدكننده شكل بگيرد؛ توليدكنندهاي كه بيشتر ميسازد نه توليدكنندهاي كه آهسته آهسته ميسازد تا تورم ايجاد شود. هر چند معتقديم كه بايد انبوهسازان غيردولتي را هم حمايت كرده و وام ساخت دهيم.
انبوهسازان سود پيمانكاريشان را ميگيرند ولي تاكنون به سود تورم عادت كردهاند مثلا 100واحد مسكوني ميساختند روي هر كدام 70درصد سود ميبردند. ما ميگوييم هزار واحد بسازيد روي هر واحد 30درصد سود ببريد كه عملا سودش هم از قبلي بيشتر است اما بايد كار بيشتري انجام دهند.
سه|ا|شنبه|ا|15|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]