تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 26 اسفند 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):هیچکس حقیقت ایمان را کامل نمی کند مگر اینکه جدال لفظی را رها کند، هر چند حق با او باش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

ویزای توریستی ژاپن

قالیشویی اسلامشهر

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1865632060




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

امروز در آيينه تاريخ


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: امروز در آيينه تاريخ
امروز سه شنبه پانزدهم بهمن سال 1387 هجري شمسي برابر است با هفتم صفر سال 1430 هجري قمري و مصادف است با سوم فوريه سال 2009 ميلادي. سرويس بين الملل برنا نگاهي كوتاه به مهم ترين رويدادهاي تاريخي در اين روز دارد:


سي سال پيش در چنين روزي درسال 1357 هجري شمسي امام خميني (ره) طي حكمي مهندس بازرگان را مامور تشكيل دولت موقت كردند. دراين حكم آمده است: "جناب آقاي مهندس بازرگان، بنا به پيشنهاد شوراي انقلاب بر حسب حق شرعي و حق قانوني ناشي از آراي اكثريت قاطع قريب به اتفاق ملت ايران كه طي اجتماعات عظيم و تظاهرات وسيع و متعدد در سراسر ايران نسبت به رهبري جنبش ابراز شده است و به موجب اعتمادي كه به ايمان راسخ شما به مكتب مقدس اسلام و اطلاعي كه از سوابقتان در مبارزات اسلامي و ملي دارم، جنابعالي را بدون در نظر گرفتن روابط حزبي و بستگي به گروهي خاص، مامور تشكيل دولت موقت مي نمايم تا ترتيب اداره امور مملكت و خصوصا انجام رفراندوم و رجوع به آراي عمومي ملت درباره تغيير نظام سياسي كشور به جمهوري اسلامي و تشكيل مجلس موسسان از منتخبين مردم جهت تصويب قانون اساسي نظام جديد و انتخاب مجلس نمايندگان ملت بر طبق قانون اساسي جديد را بدهيد. مقتضي است كه اعضاي دولت موقت را هر چه زود تر با توجه به شرايطي كه مشخص نموده ام تعيين و معرفي نماييد. كارمندان دولت و ارتش و افراد ملت با دولت موقت شما همكاري كامل نموده و رعايت انضباط را براي وصول به اهداف مقدس انقلاب و سامان يافتن امور كشور خواهند نمود. موفقيت شما و دولت موقت را در اين مرحله حساس تاريخي از خداوند متعال مسالت مي نمايم. روح الله الموسوي الخميني"

متن حكم حاضر توسط حجه الاسلام والمسليمن هاشمي رفسنجاني در حضور خبرنگاران داخلي و خارجي قرائت شد. سپس ترجمه حكم امام توسط آقاي دكتر ابرهيم يزدي براي خبرنگاران حاضر در مراسم قرائت شد.

*****

در چنين روزي درسال 1327 هجري شمسي محمد رضا پهلوي شاه مخلوع ايران درمقابل ساختمان دانشكده حقوق وعلوم سياسي دانشگاه تهران آماج تير اندازي قرار گرفت. د راين تير اندازي، وي تنها كمي از ناحيه صورت جراحت برداشت. دوران سلطنت محمد رضا شاه را مى‏توان به دو دوره عمده تقسيم كرد. دوره نخست از ابتداى كسب قدرت در سال 1320 تا سال 1334 و دوره دوم از سال 1334 تا 26 دي 1357. دوره نخست حكومت وي را مي توان از متشنج‏ترين دوره‏هاى حيات سياسى ايران بر شمرد. در اين دوره، شاه فاقد قدرت و اختيارى است كه در دوره دوم حيات سياسى خود دارد. اين دوران شامل دو سال و نيم نخست وزيرى مصدق نيز است. مصدق با سلب قسمت اعظم اختيارات شاه، ضعيف ترين دوران سلطنت را فراهم آورد. اما وي در دوران دوم و پس از كودتاي 28 مرداد 1332 به كمك آمريكا به نظام ديكتاتوري تمام عيار روي آورد.

*****

در چنين روزي در سال 1915 ميلادي و دراثناي جنگ جهاني اول براي نخستين بار كانال سوئز مورد حمله دو كشور آلمان و عثماني قرار گرفت. اين كانال در اختيار انگليسي ها بود و نيروهاي متحدين خواستار خروج آن از دست آنان بودند. پس از شكست آلمان در جنگ جهاني اول، عملا كانال سوئز نيز در دست انگليسي ها باقي ماند. اما در سال 1956 جمال عبدالناصر رييس جمهور كشور مصر طي نطقي در اسكندريه، كانال سوئز را ملي اعلام كرد.

*****

در چنين روزي درسال 1919 ميلادي جامعه ملل نخستين مجمع عمومي خود را در پاريس برگزاركرد. جامعه ملل بعد از جنگ، در چنين روزي در سال 1920 ميلادي تاسيس شده بود و مقر آن ژنو در سويس قرارداشت.

*****

در چنين روزي در سال 1969 ميلادي "ياسر عرفات" به عنوان رهبر سازمان آزاديبخش فلسطين انتخاب شد. مراسم اين انتخاب در كنگره فلسطين در قاهره صورت گرفت.

سه|ا|شنبه|ا|15|ا|بهمن|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن