تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837718501
لاريجاني در نشست خبري: مذاكره ايران و آمريكا به بازي حاشيهاي نياز ندارد
واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: لاريجاني در نشست خبري: مذاكره ايران و آمريكا به بازي حاشيهاي نياز ندارد
جام جم آنلاين: رئيس مجلس با تاكيد بر اينكه "سياست ايران وحدت بين كشورهاي اسلامي است" در خصوص مسائل مطرح شده در زمينه مذاكره با آمريكا گفت: حقوق ما پايمال شده و بعد از انقلاب اقداماتي عليه منافع ملت ما صورت گرفته است. بنابر اين آمريكاست كه بايد گره هاي مذاكره را باز كند تا معلوم شود عقلانيت جديدي براي صلح وامنيت در اين كشور بوجود آمده است .
به گزارش واحد مركزي خبر، علي لاريجاني كه عصر امروز دوشنبه وبه مناسبت سي امين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي در يك نشست مطبوعاتي با حضور خبرنگاران داخلي و خارجي در محل مجلس شوراي اسلامي سخن مي گفت با اشاره به سي امين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي تصريح كرد: سالگرد پيروزي انقلاب كه با پيروزي هاي ملت شجاع و عزيز فلسطين قرين شده است را به فال نيك مي گيريم.
وي با بيان اينكه در سه دهه گذشته دوره هاي مختلفي را پشت سر گذاشته ايم، اظهار داشت: شكست برخي نگاه هاي ناعادلانه در صحنه بين المللي و شكست برخي تئوري هاي فقير از لحاظ نظري كه زور را توجيه كننده صحت راه عنوان مي كردند از بعد از انقلاب اسلامي آغاز شد و اما در سه دهه گذشته بيداري مردمي بوجود آمده و شرايط جديدي را ايجاد كرده است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي تاكيد كرد: ايده هاي انقلاب اختصاص به سرزمين ما نداشت و انقلاب اسلامي استقلال را ترويج مي كرد، آرمان انقلاب اسلامي استقلال سياسي بود ، انقلاب اسلامي آزادي فكر و انديشه چه درون سرزمين و چه بيرون آن را پيگيري مي كرد و سلطه گري قهاران را نمي پسنديد و آن را مانعي براي رشد و بروز و ظهور استعدادهاي افراد مي دانست.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به اينكه نگاه انقلاب به دين به عنوان امري وحياني و مبتني بر فطرت به شمار مي رفت تاكيد كرد: كاوشگري در فكر انقلاب اسلامي امروز برخي رشحات آن را بروز داده و من اين پديده مهم يعني سالگرد پيروزي انقلاب را به همه خبرنگاران تبريك مي گويم.
هدفمندكردن يارانهها مسير خاص خود را دارد
علي لاريجاني در پاسخ به سوالي در مورد جايگاه لايحه هدفمند كردن يارانه ها و قانون جامع مديريت خدمات كشوري در لايحه بودجه 88 كل كشور گفت: قانون مديريت خدمات كشوري مصوب نهاد قانونگذاري است و تلاش كرديم با همفكري دولت زمينه اجراي آن در سالجاري محقق شود.
وي افزود: اين قانون نيازمند آئيننامههاي مختلف است كه برخي از آنها تهيه شده و برخي ديگر در دست تهيه است و با توجه به شرايط بازنشستگان تلاش كرديم در جلسات با مسئولان دولتي انطباق خدمات به اين قشر متناسب با نيازها را در اولويت قرار دهيم.
رئيس مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: براي ساير كارمندان نيز بايد بر اساس آئيننامه، خدماتي را در نظر ميگرفتيم كه دولت در لايحه بودجه سال آينده حدود 9 هزار ميليارد تومان براي اين كار در نظر گرفته كه كميسيون تلفيق بودجه در مجلس براي فراهم شدن زمينه اجراي فراگير آن انطباق رقم درنظر گرفته شده با نيازها را مورد بررسي قرار ميدهد.
لاريجاني افزود: هدفمندكردن يارانهها مسير خاص خود را دارد و كميسيون ويژه مجلس مامور بررسي اين موضوع است كه به صورت مستمر جلسات خود را برگزار ميكند و كميسيونهاي تخصصي نيز نظرات موافق و مخالف خود را با لايحهاي كه در اين زمينه ارايه شده اعلام كردهاند.
وي تصريح كرد: كميسيون ويژه بررسي طرح تحولات اقتصادي كليات لايحه هدفمند كردن يارانهها را تصويب كرد، ولي جزئيات آن ابعاد مختلفي دارد كه بايد كارشناسي شود و تئوريهاي مختلفي نيز براي اين كار مطرح ميشود كه آنگونه از سرعت بلاوجه مصرف انرژي بكاهيم كه تنش و مشكلي براي مردم بوجود نيايد.
لاريجاني گفت :مجلس عقيده دارد بايد نظامي براي هدفمند كردن يارانهها درنظر گرفته شود كه شرايط زندگي مردم دستخوش تنش و چالش نشود.
رئيس مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: لايحه بودجه سال 88 كل كشور با اندكي تاخير ارائه شد، ولي كميسيونهاي تخصصي با جديت به اين موضوع ميپردازند و برخي پيشنهادات را نيز به كميسيون تلفيق دادهاند و با توجه به وضعيت نفتي بايد بودجههاي عمراني و جاري به گونهاي درنظر گرفته شود كه شرايط درآمدها و هزينهها به طور دقيق مشخص شود.
لاريجاني افزود: برخي وجوه هدفمندكردن يارانهها در لايحه بودجه سال آينده لحاظ شده و كميسيون تلفيق اوايل اسفند ماه نظر خود را براي تثبيت ارايه ميكند و تلاش ميكنيم لايحه هدفمندسازي يارانهها قبل از لايحه بودجه تعيين و تكليف شود.
وي در عين حال خاطرنشان كرد: چنانچه لايحه هدفمندسازي يارانهها قبل از لايحه بودجه مورد بررسي و نهايي شدن قرار نگرفت، مجلس سعي ميكند برخي عناصر اصلي آن را حتيالمقدور بطور جداگانه بررسي و نهايي كند و اين عناصر را در بودجه سال آينده درنظر گيرد.
تاثير بحث مذاكره با آمريكا بر انتخابات ايران بعيد است
خبرنگاري از نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي در مورد سفر آتي اش به مونيخ براي شركت در اجلاس امنيتي و احتمال مذاكره با مقامات آمريكايي در اين اجلاس سئوال كرد و پرسيد كه آيا بحث مذاكره ايران و آمريكا پروژه تبليغاتي براي تاثير در انتخابات رياست جمهوري ايران نيست كه پاسخ داد: بعيد مي دانم مذاكره با آمريكا وزني داشته باشد كه درانتخابات رياست جمهوري اثر گذار باشد ، بله دعوت رسمي از من براي شركت در اجلاس امنيتي مونيخ شده بود كه من قدري تعامل كردم و در نهايت جمعه در اين اجلاس شركت مي كنم و بعد هم بر اساس دعوتي كه صورت گرفته سفري به اسپانيا خواهم داشت.
وي با اشاره به دستور كار اجلاس امنيتي مونيخ و با بيان اينكه موضوع اين اجلاس روشن است، تصريح كرد: دو سه نوع هدف گذاري در رابطه با اجلاس مونيخ صورت گرفته كه يكي رسيدن به راه جديدي براي خلع سلاح است كه اين موضوع اميدوار كننده به شمار مي رود و موضوع ديگر نيز بررسي وضعيت نفت و گاز و موضوع بعد چالش هاي حوزه بالكان و شرايط امنيتي اروپا است و قطعا صحبت هاي من نيز در اين اجلاس از اين سنخ خواهد بود.
مذاكره ايران و آمريكا به بازيهاي حاشيه اي نياز ندارد
خبرنگار يكي از روزنامه هاي آمريكايي از لاريجاني پرسيد، آيا براي شروع مذاكره بين ايران و آمريكا به يك پيش مذاكره سري يا علني نياز است يا خير؟ كه وي پاسخ داد : اينكه مذاكرات علني يامخفي باشد تاكتيك هايي است كه بر حسب جنس موضوع نظر داده مي شود اما موضوع اين است كه هم اكنون ابهاماتي مطرح است و اوباما گفته بود كه براي جهان اسلام راه جديدي را در نظر گرفته اما در برخي مطالب كه از ايشان به مطبوعات درز كرده حرفهاي متفاوتي ديده مي شود و صحبتهايي مانند چماق بزرگ و هويچ بزرگ نه در شان ملت ايران است و نه زمانه به آن اعتنايي خواهد داشت .در مجموع بايد ديد نگاه جديد آمريكا چيست تا بر اساس آن تصميم گيري شود و كساني كه ادعا مي كنند راه جديدي را طي مي كنند بايد اين موضوع را نشان بدهند.
اگر اصل 44 به درستي اجرا ميشد،بحث كسري بودجه نداشتيم
يكي ديگر از خبرنگاران در مورد روند كسري بودجه دولت سئوال كرد كه نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي در اين رابطه گفت:اگر قانون هدفمند كردن يارانه ها محقق نشود و پيش بيني هاي درآمدي دولت محقق نشود كسري بودجه خواهيم داشت اما راه تحقق آن اين است كه بودجه هاي جاري و عمراني با گام هاي دقيق تري بررسي شود يكي از اين گام هاي اصل 44 است و من بارها گفته ام كه اگر اصل 44 به درستي اجرا مي شد اينقدر شاهد كسري بودجه نبوديم و به جاي اين كه دولتي فربه داشته باشيم دولتي چابك داشتيم و نيازي هم نبود كه روي پروژه هاي ريز و درشت مستقيما زير نظر دولت مورد بررسي و اداره قرار گيرند.
وي ادامه داد: من به صاحب نظران دولت و مجلس توصيه مي كنم به اجراي اصل 44 قانون اساسي پايبند باشند و اين نقشه اي است كه مي تواند كشور را قوي كند.
1+5 دغدغه هاي خود را صريح بگويند
يكي از خبرنگاران رسانه هاي فرانسوي به برگزاري نشست 1+5 در آينده نزديك اشاره كرد و خطاب به لاريجاني گفت انتظارات شما از اين جلسه چيست كه لاريجاني گفت: زماني كه تئوري 1+5 متولد شد بسترهاي خوبي براي تحرك داشت اما برخي افراد نگذاشتند ابعاد مختلف پديده در راستاي حل مسئله باشد. اما از آن شرايط متفاوت است و قبلا تصور مي شد كه در چارچوب اين گفتگو ها مي توان ايران را مجبور كرد كه دست از دانش هسته اي بردارد و بارها نيز در مذاكرات اعلام شد كه اين مسير، مسير موفقي نيست و البته من نمي خواهم بگويم كه گفتگوهاي 1+5 هيچ دستاوردي نداشت چون برخي مباحث روشنگرانه بود و مخصوصا بسياري از ابهامات رفع شد به نحوي كه اخيرا آقاي البرادعي گفته كه آژانس بين المللي انرژي اتمي نظارت تامه به غني سازي ايران دارد و بايد گامي به جلو برداشت و اگر مذاكرات ادامه يابد مي توان ابهامات را رفع كرد و ما توصيه مي كنيم كه دغدغه هايي كه در جلسات خصوصي به ما مي گفتند صريح تر و خارج از پروپاگانداهاي رسانه اي به ما بگويند تا براي هر كدام راه علاجي پيدا شود اما اگر هدف از مذاكرات اين است كه ايران از حقش صرف نظر كند بي جهت اين حرف را مطرح مي كند و اين ادعا براي ملت ايران پسنديده نيست.
خبرنگاري در مورد ظرفيت ديپلماسي پارلماني سئوالي مطرح كرد كه لاريجاني گفت: در صحنه بين المللي پارلمان ها مي توانند بر حسب نقش آفريني و تحرك جهت گيري داشته باشند و براي مجلس شوراي اسلامي نيز چنين وضعي طراحي شد كه در چارچوب گروههاي دوستي پارلماني دنبال مي شود.
آمريكا بايد گره هاي مذاكره را باز كند
يكي ازخبرنگاران خارجي از نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي پرسيد كه آيا ايران منتظر حركت خاصي از جانب آمريكا براي آغاز مذاكرات است كه رئيس مجلس در اين رابطه ياد آور شد: احتياجي نيست كسي ما را به مذاكره دعوت كند آنچه مهم است اين است كه حقوق ايران پايمال شده و از بعد از انقلاب هم اقداماتي رخ داده از جمله اينكه اموال ايران مصادره شده و در عراق هم ديپلمات هاي ما را به اسارت گرفته اند، آمريكا اين گره ها را باز كند تا معلوم شود عقلانيت جديدي براي صلح وامنيت در اين كشور بوجود آمده است و ايالات متحده بايد گام هاي اوليه عاقلانه را بردارد و شعار ندهد.
يكي از خبرنگاران ادعاي يكي از روزنامه هاي غربي مبني بر اينكه يكي از چهره هاي شاخص كنگره آمريكا قصد ملاقات در بحرين را داشته اما با بي اعتنايي رئيس مجلس ايران مواجه شده است را مطرح كرد كه وي در اين رابطه خاطرنشان كرد: اسم اين چيزها را نبايد بي اعتنايي گذاشت اگر كسي در ذهنش برنامه اي دارد خودش بايد پاسخگو باشد اما ما برنامه اي براي مذاكره در بحرين نداشتيم. هرچند از كنگره آمريكا درخواست هايي براي گفتگو دريافت شده و در حال بررسي اين درخواست ها هستيم و مسائل جديدي نيز در اين رابطه بوجود آمده كه اين مسائل را لحاظ مي كنيم اما پاسخ دادن به اين درخواست ها زمان مي برد.
لاريجاني درپاسخ به سئوال ديگري درمورد ماده 13 لايحه هدفمند كردن يارانه ها كه بر اساس آن قانون مديريت خدمات كشوري ملغي مي شود ، تاكيدكرد: طبق بودجه سال 88 مبلغي براي اجراي قانون مديريت خدمات كشوري در نظر گرفته شده و مجلس بر اجراي اين قانون اصرار دارد و در بودجه نيز به اين موضوع توجه كافي خواهد شد.
سياست ما وحدت بين كشورهاي اسلامي است
خبرنگار يكي از رسانه هاي عرب زبان نظر نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي را در مورد اتهامات برخي مقامات مصر عليه ايران جويا شد كه وي در اين رابطه گفت: شايد برخي تصور ديگري درمسائل فلسطين داشتند كه محقق نشده واكنون فرافكني مي كند اما سياست جمهوري اسلامي ايران دامن زدن به اختلافات نيز و معتقديم در رابطه با كشورهاي اسلامي بايد اتحاد برقرار باشد اما با چارچوب هاي امروزي بين كشورهاي اسلامي برخي كساني كه فوق تخصصي خرابكاري بين كشورهاي اسلامي را دارند مثل ويروسي كه در شكاف ها زندگي مي كنند فعال شدند و ما اجازه نمي دهيم بين ايران وكشورهاي اسلامي ويروس هاي خرابكار تنفس كنند و به بقيه كشورهاي اسلامي توصيه مي كنيم فضا ندهند تا ديگران از ظرفيت فتنه گري خود استفاده كنند و سياست ما در كل وحدت بين كشورهاي اسلامي است.
وي به اظهار نظر رئيس رژيم صهيونيستي مبني بر اينكه برخي سران كشورهاي اسلامي از اين رژيم خواسته اند حماس را از بين ببرد اشاره كرد و ياد آور شد: اين اظهار نظر حركتي شيطنت آميز براي اختلاف افكني بين كشورهاي اسلامي بود و نمي خواهم بگويم ادعاي پرز درست بوده يا نه و يا اگر بوده اين كشورها اشتباه كرده اند اما به نظر من آمريكا و اسرائيل دنبال اين هستند كه هيزم بياورند و به آتش اختلاف دامن بزنند.
لاريجاني تاكيد كرد: با حرف تند و فرافكني مشكلي حل نمي شود و بايد با تفاهم و وحدت مسائل حل شود.
كنار گذاشتن پيش شرط هاي كهنه آمريكايي
يك خبرنگار آمريكايي گفت: شما به سياست چماق و هويج اشاره و آن را رد كرديد و گفتيد آمريكا بايد قدم هاي ملموسي در رابطه با ايران بردارد.او سپس پرسيد: اگر رئيس جمهور جديد آمريكا پرونده اقدام نظامي عليه ايران را از روي ميزش بردارد و همچنين از پافشاري بر ضد پرونده هسته اي ايران دست بكشد، آيا شما اين اقدامات را گام هاي ملموس تلقي مي كنيد يا خير؟
لاريجاني در پاسخ گفت: فكر نمي كنم آقاي اوباما چنين گرانفروشي بكند ضمن اينكه طرح حمله نظامي به ايران از آغاز يك دروغ بود و بالاخره هم هيچ وقت معلوم نشد چنين چيزي وجود داشته يا نه؛ چرا كه اصولاً شرايط اقتضا نمي كند چنين چيزهايي روي ميز رئيس جمهور امريكا باشد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: به نظر ما راه حل معقول براي آمريكايي ها اين است كه پيش شرط هاي كهنه اي را كه قبلاً از زبان سياستمداران آمريكايي مطرح مي شد كنار بگذارند و خود را از سنگلاخ هايي كه دولت قبلي براي آنان فراهم كرده است برهانند.
اين خبرنگار در دومين سوال خود پرسيد: سي سال است كه سياست ضديت با آمريكا و امپرياليزم جزئي از پايه هاي نظام جمهوري اسلامي ايران است؛ آيا اين سياست در سي سال آينده هم دنبال خواهد شد؟
لاريجاني پاسخ داد: جواب اين سوال به رفتار آمريكايي ها بستگي دارد؛ اينكه ما سياست ضد ظلم را دنبال مي كنيم كار درستي است؛ امريكايي ها هستند كه نبايد فكر كنند چون زورمندند پس بايد ظلم كنند.
رئيس مجلس گفت: من فكر مي كنم آقاي اوباما درك درستي از فضاي جهان اسلام پيدا كرده كه معتقد به ضرورت تغيير در سياست هاي دولت امريكا شده و فضاي نفرت آميزي را كه درباره بوش وجود دارد درك كرده است.
وي افزود: اگر رئيس جمهور جديد آمريكا سياست زورمندي و ظلم را عوض كند براي آبرو و ژست بين المللي دولتش هم خوب است.
رئيس مجلس ادامه داد: البته متاسفانه ما نشانه هاي متفاوتي از آنچه انتظار داريم مي بينيم؛ مثلاً بعد از جنايات رژيم صهيونيستي در غزه جا داشت رئيس جمهور جديد آمريكا موضع عاقلانه و داهيانه اي مي گرفت ولي متاسفانه اول سكوت كرد و بعد حمايت.
لاريجاني افزود: مردم دنيا اين واكنش ها و اين جنايات را مي بينند و تحليل مي كنند؛ خوب است قبل از اينكه مردم دنيا به باور منفي برسند آنها خودشان شرايط را تغيير دهند.
رئيس فراكسيون اصولگرايان مجلس در پاسخ به سئوال خبرنگاري كه پرسيد آيا اصولگرايان بر نامزدي احمدي نژاد اجماع مي كنند و تكثر نامزدها چه تاثيري بر صحنه انتخابات خواهد داشت گفت: اينكه تكثر وجود دارد خوب است چون انتخابات را پرشور مي كند البته اين هم حدي دارد و اگر از حد بگذرد شأن كار را خراب مي كند ولي آنچه كه امروز در جريان اصولگرا و اصلاح طلب مي بينيم اين است كه هنوز از حد نگذشته ست.
لاريجاني تصريح كرد: اينكه مي گويند "مي آييم و نمي آييم" و "هست يا نيست" مانع اين است كه مردم بتوانند ذهن خود را متمركز كنند ، البته ما بايد صبر كنيم و آرايش نهايي صحنه را ببينيم.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به سئوالي در مورد خروج زودتر از موعد نيروهاي آمريكايي از عراق گفت: در صورت تحقق چنين چيزي فضاي جشن و سرور در عراق و كشورهاي همجوار ايجاد مي شود. واقعيت اين است كه اصرار آمريكاييها براي ماندن در عراق هم براي خودشان دردسر ايجاد كرده است و هم براي مردم منطقه.
رئيس مجلس شوراي اسلامي هشدار داد: بايد توجه كرد كه سلطه نظامي به سلطه سياسي امنيتي تبديل نشود بلكه بايد اجازه بدهند خود عراقي ها كار را بر عهده بگيرند. عراق كشوري قوي است و مشكلي باهمسايگان ندارد، ايران هم دوست عراق است.
لاريجاني در مورد سياست تغيير از سوي اوباما گفت: ما هنوز تغييري را در اوباما احساس نكرده ايم اما هنوز هم نااميد نيستيم.
رئيس مجلس در پاسخ به سئوالي در مورد امكان ايجاد گروه پارلماني دوستي ايران و آمريكا گفت: مناقشه ميان ايران و امريكا جدي است و موضوع تفنني نيست و شرايط ما شرايطي نيست كه گروه دوستي پارلماني داشته باشيم و مناقشات ما با برخي ژستهاي بينالمللي قابل حل نيست.
وي افزود: بايد خواستههاي ملت ايران روي نقشه دقيقي مورد بررسي قرار گيرد و رنجهاي گذشته اين ملت علاج شود و تشكيل گروه پارلماني دوستي و كارهاي مشابه در چنين شرايطي راهگشا نيست و دور از ذهن است.
رئيس مجلس هشتم تشريح كرد: درخواست نمايندگان كنگره آمريكا در زمان بوش ارائه شد كه يك سنخ حرفهاي خاصي ميزدند و فريادهاي عجيب و غريب بياثري داشتند اما وضعيت امريكا پس از انتخابات متفاوت شده و حالا گفتارها مبتني بر تغيير است و بايد شرايط اين تغيير مشخص شود تا بتوان تصميمگيري كرد.
خبرنگار ديگري از رئيس مجلس شوراي اسلامي در خصوص پيگيري موضوع سرنوشت 4 ديپلمات ايراني ربوده شده توسط رژيم صهيونيستي سوال كرد كه لاريجاني پاسخ داد: ديپلماتهاي ايراني ربوده شدهاند و از سرنوشت آنها اطلاعي در دست نيست و هيچوقت پاسخ درستي در اين زمينه به ما داده نشده است و لازم است اين موضوع با جديت پيگيري شود.
اگر بودجه زودترارائه شود، تراكمي نداريم
لاريجاني همچنين در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري كه با استناد به مقالهاي در يك نشريه چيني دو دليل عمده مشكلات اقتصادي كشورمان را تمركزگرايي در پايتخت و همزماني موعد پايان سال مالي و سال باستاني عنوان كرده بود، گفت: تصور ميكردم چينيها باهوش هستند و موضوعات را با دقت بررسي ميكنند.
وي تصريح كرد: همزماني پايان سال مالي و سال باستاني تاثيري در بروز مشكلات اقتصادي به خاطر تراكم كار در پايان سال ندارد و اگر بودجه را 4 ماه قبل بدهند ارتباطي با نوروز ندارد. مهم اين است كه تراكم به دليل زمان ارائه بودجه است.
لاريجاني گفت: اگر لايحه بودجه سالانه را اول آذر ارائه دهند تراكمي نخواهيم داشت ضمن اينكه تراكم كار در نزديك به عيد وحشتناك نيست و با اين روند اتفاقي نميافتد و شايد امر مفيدي هم باشد.
خبرنگار ديگري از رئيس مجلس هشتم در خصوص علت مخالفت هيئت رئيسه مجلس با طرح سوال برخي نمايندگان درباره مدرك تحصيلي معاون حقوقي و پارلماني رئيس جمهور سوال كرد كه وي پاسخ داد: سوال موردنظر مطرح شد و هيئت رئيسه موضعي جز اجراي آئيننامه داخلي مجلس ندارند.
لاريجاني در عين حال گفت: سوالي كه در خصوص موضوعي مطرح ميشود بايد در حل مسائل اثرگذار بوده و نتيجه داشته باشد و اگر درباره وزير كشور سابق چنين سوالي مطرح شد به دليل آن بود كه در تريبون رسمي مجلس مطلب ديگري مطرح شده بود.
ترافيك تهران و آلودگي هوا دغدغه ما است
خبرنگار ديگري از رئيس مجلس شوراي اسلامي درباره تلاشهاي قوه مقننه براي حل معضل ترافيك پايتخت و آلودگي هوا و سرنوشت نامهاي كه لاريجاني در اين خصوص به محمود احمدينژاد رئيس جمهور نوشته، سوال كرد كه وي پاسخ داد: موضوعات مربوط به ترافيك تهران و آلودگي هوا ابعاد مختلفي از جمله آرامش رواني و سلامت مردم، صرف زمان و هزينههاي بسياري كه از جنبه توان ملي ايجاد ميكند، دارد.
لاريجاني افزود: موضوع ترافيك تهران و آلودگي هوا كه از دغدغههاي ماست، در سطح سران قوا مورد بررسي قرار گرفت و گزارشي نيز در اين زمينه همراه با پيشنهادات حل مسئله براي رئيس جمهور فرستاده شد كه زمينهساز برگزاري جلسات كارشناسي از سوي دولت بود.
وي ادامه داد: بخشي از مشكلات ترافيك تهران و آلودگي هوا ناشي از كمبود ناوگان حمل و نقل عمومي و عدم سرمايهگذاري مناسب در اين زمينه است و معتقديم پيشبينيهاي صورت گرفته در اين زمينه به ميزان قابل انتظار تحقق نيافته است.
او گفت: در خصوص ميزان استفاده از موضوع تبصره 13 و سرمايهگذاري در توسعه مترو و ناوگان حمل و نقل شهري مناقشاتي وجود دارد و ما معتقديم اين حوزه كار بيشتري ميطلبد و همچنين استفاده بهتر از امكانات توسط مديريت شهري بايد جديتر گرفته شود و مجلس نيز موضوع را با حساسيت پيگيري ميكند.
لاريجاني اين نكته را نيز متذكر شد كه مسئولان امر بايد در كنار راهكارهاي درازمدت از راهكارهاي كوتاه مدت و مسكن براي حل مشكلات شهر تهران استفاده كند و در ادامه ابراز اميدواري كرد كه نتيجه كارشناسيهاي دولت و شهرداري تهران حل سريعتر معضلاتي باشد كه گريبانگير مردم پايتخت شده است.
لاريجاني در اين كنفرانس در پاسخ به سوال يك خبرنگار انگليسي مبني بر اينكه مسئولين جمهوري اسلامي ايران در آستانه سيامين سال انقلاب اسلامي چه تلاشي براي انتقال ارزشهاي انقلاب اسلامي به نسل جواني كه در زمان پيروزي انقلاب حضور نداشت ميدهد، گفت: تمام جوانان و نوجوانان در فضاي تحولات بنيادين انقلاب اسلامي ايران زيست ميكنند و با آن زندگي ميكنند و به انقلاب ميانديشند و بنا نيست كه به مناسبت سالگرد پيروزي انقلاب شرايط جديد محقق شود.
وي با بيان اينكه يك تصوري براي انقلاب بود كه ايرانيان يك زيست آزادانه اجتماعي و مستقلانه سياسي داشته باشند، گفت: اين خواستههاي انقلاب محقق شد و تلاش مسئولين جمهوري اسلامي ايران اين است كه تا اين اهداف در نهايت مطلوبيت خود رخ دهد البته بسياري از اين اهداف محقق شد و امروز هر كسي در ايران زندگي ميكند به خوبي ميفهمد كه ملت و مردم در موضوعات مهم سرنوشتساز تصميمگيرنده هستند و زير فشار هيچ قدرتي قرار ندارند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر اينكه در جمهوري اسلامي ايران آزادي فكر و انديشه كاملا محسوس است، خاطرنشان كرد: در چارچوب قانون اساسي افراد ميتوانند نظرات خود را مطرح و در رسانهها بيان كنند و وقتي اين موضوع با گذشته مقايسه شود كاملا قابل درك است.
لاريجاني در پاسخ به سوال خبرنگاري كه از مسائل صنفي خبرنگاران پرسيد، كار خبرنگاري را كار خوب دانست و گفت: نمايندگان يك سلوك سالمي با خبرنگاران دارند و خبرنگاران بايد سعه صدر بيشتري داشته باشند. خبرنگار بايد كاوش كند و اگر از مسائل زودرنج باشد نميتواند به حقايق دست پيدا كند.
وي در پاسخ به همين خبرنگار كه از برخي مسائل گله ميكرد و آن را به كل مجلس تعميم ميداد، گفت: مجلس به فرموده امام نهادي است كه در راس امور است و نبايد يك رفتار كوچك را به كل مجلس تعميم داد.
حماس يك جريان پيشرو در مبارزه و مقاومت است
رئيس مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به سئوالي در خصوص رابطه حماس با ايران و اتهام غرب مبني بر جدايي اين جنبش از كشورهاي عربي به خاطر اين رابطه، اظهار داشت: حماس يك جريان پيشرو در مبارزه و مقاومت است و با اين اصطلاحات، نژادها عوض نميشوند.
وي افزود: حماس آرمان مستقلي را دنبال ميكند و جريان شجاع و جهادي مدافع حقوق ملت مظلوم فلسطين است و ايران حامي اين جنبش است، اما شايد برخي تصور ميكردند حماس بايد ابزار دست آنها باشد كه ما به آنها توصيه ميكنيم به خود آيند و واقعيتها را ببينند.
لاريجاني گفت: جمهوري اسلامي ايران خود را ملزم ميداند از هر جريان آرمانخواهي كه از حقوق قانوني خود دفاع ميكند، حمايت كند و به اين مساله كه برخي ميخواهند با خلق كلمات گروههايي نظير حزبالله، حماس و جهاد اسلامي را متهم كنند توجه نداريم و معتقديم موضوعات بايد با واقعيت سنجيده شود.
وي تصريح كرد: سئوال اين است كه چرا دولت قانوني حماس كه در يك انتخابات آزاد قدرت را به دست گرفت، از سوي غربيها كه مدعي دموكراسي هستند، حمايت نشدهاند و حتي در مسير آنها سنگاندازي شده است و به نظرم غربيها با تداوم نهضت خلق كلمه راه به جايي نميبرند.
او افزود: نميدانم منظور از اينكه ميگويند حماس به كشورهاي ميانهرو تعلق دارد، چيست، ولي ما توصيه نكردهايم كه حماس با كشورهاي مختلف تماس نگيرد؛ چرا كه بروز اختلافات را به نفع عالم اسلام نميدانيم، اما پرهيز از اختلافات را به معناي نفي استقلال فكري نبايد دانست.
مشكلي در تعامل سه قوه وجود ندارد
خبرنگار ديگري از رئيس مجلس هشتم در خصوص اقتدار اين مجلس و تعامل آن با دولت نهم سوال كرد كه لاريجاني پاسخ داد: مجلس هشتم ميخواهد بدون توجه به هياهوها و اظهار نظرها مستقل باشد و از حقوق ملت دفاع كند و نمايندگان ملت بر اساس راي مردم و سوگندي كه مي خورند وظيفه دارند از حقوق ملت پاسداري كنند.
وي افزود: امكان دارد يك مقام دولتي يا يك مسئول از عملكرد مجلس در دفاع از حقوق ملت خوشش نيايد و ديگري از اين كار خوشش بيايد، ولي ملاك براي ما اجراي نص قانون بخصوص قانون اساسي و وظيفه ما استيفاي حقوق ملت است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در عين حال اين نكته را متذكر شد كه بناي كار مجلس هشتم با قواي ديگر برادارانه است، ولي اين مساله به معناي صرف نظر از حقوق مجلس نيست بلكه به مفهوم آن است كه مجلس تعامل را سلوك خود قرار داده و در عين حال روي حقوق ملت پافشاري خواهد كرد.
رئيس مجلس هشتم گفت: مجلس شوراي اسلامي براي تعامل با قواي ديگر مكانيزمهايي دارد و در حال حاضر رابطيني كه در اين حوزه فعاليت دارند، اين مسوليت خطير را انجام ميدهند و مشكلي در مسير همكاري و تعامل مجلس با قوه مجريه و قوه قضائيه وجود ندارد.
خبرنگار ديگري از لاريجاني در خصوص علت عدم تداوم گفتگوهاي ايران و آمريكا درباره مسائل عراق سوال كرد كه وي پاسخ داد: قبلا آمريكاييها تقاضا داده بودند كه با جمهوري اسلامي در خصوص مسائل مرتبط با عراق بخصوص مسائل امنيتي مذاكره كنند و ما اين درخواست را بررسي كرده و تصميم گرفتيم مذاكره كنيم.
لاريجاني گفت: مذاكرات ايران و آمريكا در خصوص مسائل عراق طي سه مرحله انجام شد ولي در حال حاضر تقاضاي جديدي از سوي آمريكاييها براي تداوم اين مذاكرات ارائه نشده كه ايران بخواهد در اين زمينه تصميمگيري كند.
خبرنگار ديگري از رئيس فراكسيون اكثريت مجلس در خصوص علت تشكيل فراكسيونهاي جديد از سوي برخي چهرههاي اصولگرا در مجلس هشتم با وجود فراكسيون اصولگرايان سئوال كرد و پرسيد آيا اين مساله ناشي از كم تحركي فراكسيون اكثريت است كه وي پاسخ داد: فراكسيون اكثريت كم تحرك نيست.
لاريجاني افزود: فراكسيون اكثريت به صورت مستمر هر هفته جلسه دارد و اين جلسات در سطح هيات رئيسه و شوراي مركزي برگزار ميشود و سه هفته قبل نيز مجمع عمومي فراكسيون تشكيل جلسه داد، اما در اساسنامه فراكسيون تصريح شده اصولگرايان صاحب سلائق مختلف ميتوانند ذيل اين فراكسيون اقدام به تشكيل فراكسيونهاي خرد كنند.
وي تصريح كرد: تشكيل فراكسيونهاي خرد در مجموع اصولگرايان ظرفيت خوبي براي آن است كه نيروهاي همفكرتر با هم كار كرده و نظرات خود را به شوراي مركزي فراكسيون اصولگرايان بگويند كه آخرين فراكسيون خرد و تشكيل شده در مجلس فراكسيون انقلاب اسلامي است، اما نبايد از اين نكته غافل شد كه فراكسيون اكثريت نميتواند رفتار اقليت داشته باشد و به عنوان فراكسيون فراگير بايد در خصوص مسائل استراتژيك تصميمگيري كند.
خبرنگار ديگري نظر لاريجاني را درخصوص مذاكرات ايران با مسئولان عراقي در خصوص اخراج منافقين از آن كشور جويا شد كه وي پاسخ داد: مقامات عراقي به خوبي ميدانند كه منافقين گروه ناپاكي هستند كه دست آنها به خون هزاران انسان بيگناه آغشته شده است.
وي تصريح كرد: مشاور امنيت ملي عراق در جريان سفر به كشورمان گفت كه آنها باور دارند دست منافقين نه تنها به خون مردم ايران آغشته است، بلكه با رژيم بعثي صدام در سركوب مردم آن كشور همكاري داشتند و به نفع خود آنهاست كه اين جنايتكاران را اخراج كنند و قطعا دنبال اين مساله هستند.
خبرنگار ديگري از رئيس مجلس هشتم در خصوص وضعيت امروز ايران در صورت تداوم حيات رژيم پهلوي سئوال كرد كه لاريجاني پاسخ داد: رفتار گذشته آمريكا و نسبت آن با رژيم ديكتاتوري شاه به نقطهاي رسيده بود كه آن رفتارها ديگر قابل تداوم نبود.
وي افزود: نوعي بيداري در منطقه در حال اوج گرفتن بود كه انقلاب اسلامي اين جريان را شدت بخشيد و در واقع دوران تئوريهاي كهنه و خام تمام شده بود و ادامه حيات رژيم شاه كه خود را ژاندارم منطقه ميدانست و تداوم دخالتهاي آمريكا در امور ايران امكانپذير نبود.
رئيس مجلس هشتم در پاسخ به انتقاد خبرنگاري كه نظر برخي نمايندگان در خصوص برخي داوطلبان رياست جمهوري را مغاير با ادبيات مجلس اصولگرا دانست، گفت: مجلس از ادبيات سياسي خوبي برخوردار است و راه اين مجلس آراسته است.
لاريجاني افزود: امكان دارد برخي افراد خارج از مسير اين مجلس مطالبي را بگويند كه از نظر برخي با ادبيات فاخري بيان نميشود، اما مديريت مجلس علاقهاي به طرح اين مسائل ندارد و البته خوب هم نيست برخي بخواهند با استفاده از اين مطالب در رسانهها مظلومنمايي كنند.
عدم افزايش حقوق كارمندان منتفي است
خبرنگار ديگري از لاريجاني پرسيد بر اساس ماده 13 طرح تحول اقتصادي افزايش حقوق كاركنان دولت قطع ميشود، بنابراين مجلس براي حمايت از كاركنان و كارگران چه برنامهاي دارد؟ و تكليف قانون مديريت خدمات كشوري با اجراي طرح تحول اقتصادي چه ميشود؟
لاريجاني در پاسخ گفت: زماني كه طرح تحول اقتصادي به مجلس ارائه شد چنين بندي بود كه تغيير حقوق كارمندان فعلا مسكوت بماند، اما با لايحه بودجهاي كه دولت ارائه داد و مبلغي را براي تحقق قانون خدمات كشوري مطرح كرد، قاعدتا اين نظر منتفي است.
وي با بيان اينكه بحث هدفمندكردن يارانهها ابعاد خيلي وسيعتري دارد كه بايد بررسي شود، اظهار داشت: به نظر ميرسد تحقق قانون خدمات كشوري يكي از موضوعات مهمي است كه ميتواند برخي از اين چالشها را هم از نظر فربه شدن دولت و هم رسيدگي به كاركنان موجود را مرتفع كند، لذا ما مصر هستيم آن قانون اجرا شود در بررسي بودجه هم به اين نكته توجه كافي خواهد شد.
آخرين خبرنگاري كه از رئيس مجلس هشتم و رئيس فراكسيون اصولگرايان سوال پرسيد از لاريجاني سوال كرد كه آيا اكنون كه قصد كانديداتوري در انتخابات آينده را ندارد، از محمود احمدينژاد در انتخابات آينده حمايت ميكند كه وي پاسخ داد: همانطور كه گفتم نيروهاي زيادي در صحنه هستند و لازم نيست نيروي جديدي وارد عرصه شود.
وي در عين حال گفت: هنوز شرايط انتخاباتي شفاف نشده و بايد اندكي درنگ كرد تا جريانات سياسي مختلف (اصولگرا، اصلاحطلب، اصولگرايان اصلاحطلب و نيروهاي مستقل) ظهور خود را در اين صحنه به رسميت اعلام كنند و سپس راجع به رفتار ديگران صحبت كرد.
سه|ا|شنبه|ا|15|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 183]
-
گوناگون
پربازدیدترینها