تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كسى كه كارهاى خود را به خدا بسپارد همواره از آسايش و خير و بركت در زندگى برخوردار اس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838129989




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

در دفاع از «مي‌زاك»، ليالستاني از دايناسورها گفت!


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: در دفاع از «مي‌زاك»، ليالستاني از دايناسورها گفت!
نشست خبري فيلم «مي‌زاك» به كارگرداني حسينعلي ليالستاني شامگاه گذشته با حضور پررنگ اهالي رسانه در سينما فلسطين برگزار شد. اين نشست با اعتراض منتقدان به شيوه طرح سوالات و نيز پاسخگويي كارگردان فيلم به درگيري لفظي انجاميد.


به گزارش خبرنگار هنري برنا، در اين نشست كه اداره آن را منصور ضابطيان عهده‌دار بود، حسينعلي ليالستاني(كارگردان و نويسنده)، جهانگير كوثري(تهيه‌كننده)، تورج منصوري(مدير فيلمبرداري)، محمدرضا فروتن، عليرضا خمسه و باران كوثري (بازيگران فيلم) حضور داشتند.

برپايه گزارش برنا اين نشست كه از ابتدا با پاسخ‌هاي متفاوت كارگردان به سوالات و انتقادات آغاز شد، در ادامه به يكي از پرحاشيه‌ترين نشست‌هاي جشنواره تبديل و با خروج اعتراض آميز منتقدان به پايان رسيد.

واقعگرايي و نمادگرايي توأمان

ليالستاني در بخش نخست صحبت‌هايش در پاسخ به دليل انتخاب لوكيشن شمال براي ساخت فيلم‌هاي اخيرش گفت: من كوير را دوست دارم. عاشق صخره و فضاهاي سخت همچون كوه‌هاي كردستان هستم اما ترجيح دادم اين كارها را در شمال بسازم.

وي درباره اينكه «مي‌زاك» فيلمي واقعگراست و يا نمادين هم گفت: من نمي‌توانم به طور قطع بگويم فيلم واقعگرا بوده و يا نمادگرا در عين اينكه از هيچكدام از اين دو هم دور نبوده است. فكر مي‌كنم فيلم هر دو جنبه واقعگرايي و نمادگرايي را توأمان داراست.

بازيگران براي داشتن لهجه آزاد بودند

لهجه هنرپيشگان در فيلم يكي از اصلي‌ترين سوالات منتقدان درباره «مي‌زاك» بود كه كارگردان فيلم درباره آن توضيح داد: من اصلاً به دنبال اين نبودم كه لهجه محلي خاصي را در فيلم مورد تأكيد قرار دهم و براي همين بازيگران را آزاد گذاشتم تا هر كدام مي‌توانند با لهجه شمالي صحبت كنند. از كساني هم كه نمي‌توانستند، تنها خواستم به زباني به جز فارسي تهراني صحبت كنند.

موج نوي سينماي ايران

در ادامه اين نشست جهانگير كوثري تهيه‌كننده «مي‌زاك» گفت: امسال در جشنواره فجر شاهد بوديم كه نسبت به دوره‌هاي گذشته درخواست حضور از سوي فيلمسازان رشد قابل توجهي داشته و اين نشان مي‌دهد كه جشنواره فجر توانسته است جايگاه ويژه‌اي را در ميان جشنواره‌هاي داخلي و خارجي بدست بياورد و به تعبيري در تمام ژانرها و گونه‌ها به نوعي به موفقيت رسيده‌است.

وي افزود: مي‌زاك هم برآمده از گونه و ژانري خاص خود است كه بواسطه علايق كارگردان اينگونه تصوير شده‌است.

كوثري در تشريح دلايل خود براي سرمايه‌گذاري روي فيلم «مي‌زاك» تصريح كرد: سرمايه‌گذاري روي فيلم‌هاي هنري به اين دليل مهم است كه امروز هيچ جشنواره‌اي در جهان نيست كه براي حضور يك فيلم و يا يك داور ايراني تلاش نداشته باشد و اين نشان دهده جايگاه قابل توجه و غيرقابل انكار سينماي ايران در جهان است.

وي ادامه داد: اين موج نوي سينماي ايران است كه به عقيده من پديده‌اي بسيار موفق بوده و توانسته برتمام موانع پيش رو فايق بيايد. «مي‌زاك» هم به اندازه خودش فيلمي شريف است و همين شرافت باعث مي‌شود كه پشتش بايستم و از آن دفاع كنم. روي اين فيلم سرمايه‌گذاري كردم چراكه به تشخيص من فيلمي شريف و غير مبتذل بود.

كوثري در پاسخ به منتقدي كه متر و معيار شرافت يك فيلم از نگاه او را مورد سوال قرار داد، گفت: فيلمي مثل مي‌زاك حائز نوآوري‌هايي است كه به‌واسطه عدم تكرار و فريب مخاطب، فيلمي شريف محسوب مي‌شود. من اينگونه فيلم‌ها را همواره مدنظر داشته و از آن حمايت كرده‌ام.

فروتن:با تمام وجود «مي‌زاك» را دوست دارم

محمدرضا فروتن نيز در اين نشست درباره حضور در اين پروژه متفاوت گفت: زماني كه فيلمنامه آقاي ليالستاني را خواندم، آن‌را با دل انتخاب كردم و به تعبيري فلسفه فيلم، پيام فيلم، شعار فيلم و يا هر چيزي كه شما اسم آن را بگذاريد، دوست داشتم.

فروتن افزود: پس از آن هم در طول كار كه با جناب ليالستاني همراه شدم ساده‌بودن، عميق بودن و درست بودن ايشان سبب شد كه در طول كار لذت ببرم و براي وجود انسان شريفي مانند ايشان در سينماي ايران خدا را شكر كنم.

بازيگر فيلم «مي‌زاك» درباره تكرار نقش يك انسان ساده‌دل روستايي هم گفت: من هيچ‌گاه بازيگري مدعي نبوده و نيستم اما اگر كاري را انتخاب كرده‌ام تمام سعي‌ام را هم كرده‌ام كه به درستي آن را انجام دهم.

وي ادامه داد: آنچه درباره اين نقش فكر مرا مشغول كرده بود همين بود كه مانند هر بازيگر ديگري دوست نداشتم در يك نقش تكرار شوم. براي همين در هر سه باري كه نقش يك روستايي شمالي را ايفا كرده‌ام تمام تلاشم اين بود كه تكرار نشوم. اينكه به نتيجه رسيده‌ام يا خير را هم مخاطبان بايد نظر بدهند.

فروتن در پايان صحبت‌هايش بارديگر تأكيد كرد: با تمام وجودم فيلم «مي‌زاك» را دوست دارم.

اندر حكايت انسان و دايناسورها

اما بخش جنجال‌ساز و آغازگر حاشيه‌ها در نشست شب گذشته حرف‌هاي ليالستاني درباره مضمون فيلم و دغدغه‌اش در فيلمسازي بود كه با اعتراض برخي حاضران مواجه شد.

كارگردان فيلم «مي‌زاك» با اشاره به واكنش‌هاي مخاطبان در سالن نمايش فيلم گفت: چنين عكس‌العمل‌هايي حين تماشاي اين فيلم طبيعي است.

وي ادامه داد: چندين ميليون سال پيش از اين، دايناسورها با تواضع بسيار زياد روي كره خاكي زندگي مي‌كردند و دنبال نفس‌كش مي‌گشتند، اما امروز چند ميليون سال از انقراضشان مي‌گذرد و به دليل تواضعي كه داشتند هيچ اثري هم از‌آنها باقي نيست و تازه توانسته‌اند استخوان‌هايشان را بيابند(!)

ليالستاني ادامه داد: اما بشري كه من امروز در فيلم‌هايم از او سخن مي‌گويم بشري چند هزار ساله است كه از زمان غارنوشته‌ها تا كنون آثار بسياري از خود به جاي گذاشته است. هر چند او هم خون و خونريزي را متوقف نكرد؛ آن از عراق، آن از افغانستان، آن از....

كارگردان «مي‌زاك» در ادامه با تشريح نسبت سينما و تاريخ بشر تصريح كرد: سينما نسبت به عمر بشر در دوران خردسالي به سر مي‌برد و هنوز راه زيادي در پيش رو دارد. ما نيز بايد تحمل داشته باشيم و انواع و اقسام نگاه‌ها را تجربه كنيم.

اعتراض به تمسخر

اين صحبت‌هاي ليالستاني در كنار اصرار مجري نشست در تلطيف سوالات مكتوب منتقدان سبب بروز اعتراضاتي از سوي برخي از منتقدان شد.

مهدي‌كرم‌پور، امير پوريا، امير قادري، نيما حسني‌نسب و علي علايي از منتقداني بودند كه شب گذشته در بيان اعتراضات نسبت به نوع اجراي جلسات نقد و بررسي در جشنواره بيست‌وهفتم پيش قدم شدند.

اعتراضات زماني شدت گرفت كه محمدرضا فروتن در دفاع از مجري نشست برآمد و گفت : من وقتي برخي از اين سوالات ارسالي را مي‌خوانم به جاي نگارنده آن خجالت مي‌كشم، پس حق بدهيد كه برخي از اين‌ها فيلتر شوند.

فروتن تأكيد كرد: ما به احترام شما منتقدان اينجا هستيم و نبايد فراموش كنيم كه بالاتر از دانش و سواد و نقد، احترام متقابل است.

اين سخنان بازيگر فيلم «مي‌زاك» زماني كه با اصرار ليالستاني در ارائه پاسخ‌هاي عجيب و غريب به انتقادات همراه شد بارديگر سبب درگيري لفظي ميان منتقدان و عوامل فيلم شد.

اوج انتقادات از سوي اميرقادري خطاب به جهانگير كوثري مطرح شد كه بر محور سرمايه‌گذاري و اختصاص هزينه‌ها دولتي براي توليد فيلمي ضعيف همچون «مي‌زاك» شكل گرفت.
مجادله لفظي قادري و كوثري اگرچه با مداخله ضابطيان تا حدودي آرام شد اما علي علايي به نمايندگي از انجمن صنفي منتقدان در دفاع از هم‌صنفان خود برآمد و با عتراض به ليالستاني گفت: ايشان در سال 72 نيز در نشتسي مشابه عبارات و روايت‌هاي غريبي را بر زبان آوردند كه مصداق تمسخر جمع بود و امروز هم ايشان دربرابر منتقدان همان شيوه را درپيش گرفته‌اند. من بايد دربرابر چنين رفتاري از همكاران خود دفاع كنم.

علايي پس از اين اعتراض كه با تشويق منتقدان و اهالي رسانه همراه شد، سالن نشست را ترك كرد. پس از آن و در ميانه صحبت‌هاي پاياني جهانگير كوثري منتقدان ديگر نيز سالن نشست را به نشانه اعتراض ترك كردند.

گمان مي‌رود نشست فيلم «مي‌زاك» كه قطعاً از لحاظ كيفيت و محتوا فيلمي قابل طرح در سطح مباحثات جشنواره نبود، يكي از مباحثات محوري نيمه دوم جشنواره بيست‌وهفتم در ميان رسانه‌ها و منتقدان را رقم بزند.

سه|ا|شنبه|ا|15|ا|بهمن|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن