واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: سند راهبردي ترويج فرهنگ ايثار و شهادت تدوين مي شود
مديركل مطالعات و تحقيقات بنياد شهيد و امور ايثارگران گفت: سند راهبردي ترويج فرهنگ ايثار و شهادت توسط بنياد شهيد و امور ايثارگران تدوين مي شود.
به گزارش سرويس اجتماعي برنا به نقل از پايگاه اطلاع رساني ايثار، جليل صفري با اشاره به اين مطلب گفت: در جلسه شوراي هماهنگي و نظارت بر فرهنگ ايثار و شهادت تدوين سند ترويج راهبردي فرهنگ ايثار و شهادت تصويب شد و اين وظيفه برعهده معاونت پژوهش بنياد شهيد و امور ايثارگران نهاده شد.
وي با اشاره به اهداف تدوين اين سند گفت: به منظور تدوين برنامه هاي منظم و منسجم در زمينه ترويج فرهنگ ايثار و شهادت اين سند تهيه مي شود و در اختيار سازمان ها و نهادها قرار مي گيرد.
صفري با دعوت از علاقه مندان گفت: از همه كساني كه به نوعي خواهان ترويج فرهنگ ايثار و شهادت هستند تقاضا مي شود چنانچه دغدغه اي در اين زمينه دارند، برنامه ها و پيشنهادات خود را به ما منتقل كنند و ما را در تدوين اين سند ياري دهند.
وي با اشاره به اينكه جامعه با نيل به سمت فرهنگ ايثار و شهادت شكوفا مي شود، افزود: از خودگذشتگي محور همه فعاليت هاست كه اوج آن شهادت است و هيچ كار خوب و ممتازي بدون گذشت و فداكاري انجام نمي شود.
صفري با اشاره به ضرورت تدوين برنامه منسجم با رويكردهاي استراتژيك بلندمدت و كوتاه مدت گفت: از خودگذشتگي و ايثار به افراد خاصي محدود شده كه بايد درميان عامه مردم جدي تر و قابل وصول شود و دركل جامعه متبلور شود تا به نتيجه مطلوب برسيم.
وي با اشاره به نقش مساجد، دانشگاه ها، حوزه هاي علميه و مدارس در ترويج فرهنگ ايثار و شهادت گفت: فرزندان ما صندوقچه هاي اطلاعات نيستند كه عدد و رقم در آنها وارد كنيم بلكه بايد چگونه زندگي كردن را ياد بگيرند تا گذشت و ايثار را سرلوحه زندگي خود قرار دهند.
صفري گفت: اگر بتوانيم زندگي دين مدار با ويژگي هايي كه ائمه معصومين گفته اند طراحي كنيم، مي توانيم بگوييم ايثار و فداكاري شكل گرفته است.
وي با اشاره به ضرورت تبيين شاخصه هاي زندگي دين مدار اضافه كرد: زندگي دين مدار، نيت الهي داشتن است و اين چيزي است كه در جامعه ما كمرنگ شده است.
صفري به ضرورت باز تعريف مفهوم ايثار و شهادت اشاره كرد و گفت: با توجه به شرايط فعلي دنيا و نوع عملكرد دستگاه هاي تبليغاتي دنيا، فرهنگ ايثار و شهادت بايد با شاخصه هاي جديد و به روز تعريف شود تا از مسيرهاي مناسب اين فرهنگ در خانواده ها و جامعه نهادينه شود.
وي به سازوكارهاي نهادينه كردن فرهنگ ايثار و شهادت اشاره كرد و افزود: طراحي سازوكارها، نكته اساسي است و هر برنامه تربيتي و پرورشي كه براساس نظريات علمي شكل نگيرد منجر به شكست است.
صفري اضافه كرد: انسان تنوع طلب است و در دوره هاي مختلف زندگي خود نيازهاي متفاوتي دارد و اگر ما به اين نيازها پاسخ نگوييم، دشمنان ما اين كار را انجام خواهند داد.
وي با اشاره به اينكه آموزش بدون عمل محقق نمي شود گفت: مربيان، معلمان و استادان مراكز آموزشي بايد خود عمل كننده، به آموزش ها باشند تا آموزش واقعي محقق شود.
صفري با اشاره به تفاوت مفهوم ايثار در كشور ما با كشورهاي ديگر گفت: جنس شهادت و ايثار در كشور ما از لحاظ مبنايي با كشورهاي ديگر تفاوت اساسي دارد.
وي اضافه كرد: ايثار ترجيح آگاهانه ديگران برخود با قصد تقرب الهي است كه حركتي كاملا اختياري بوده و سود اصلي آن متعلق به شهيد خواهد بود.
انتهاي خبر // شبكه خبري برنا//90 - 90 - 44//www.BornaNews.ir
سه|ا|شنبه|ا|15|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 237]