واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: افتتاح 135 طرح عمراني و توليدي جهادكشاورزي در قزوين
خبرگزاري دانشجويان ايران - قزوين
سرويس: استانها
رييس سازمان جهادكشاورزي قزوين 135 طرح عمراني و توليدي جهادكشاورزي در قزوين افتتاح ميشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، محمدرضا صفري در جلسه شوراي برنامهريزي و توسعه استان كه با حضور احمد عجم استاندار و مديران دستگاههاي اجرايي در سالن جلسات استانداري قزوين برگزار شد، گفت: همزمان با ايام الله دهه مبارك فجر و سي و سومين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي 135 طرح عمراني و توليدي جهادكشاورزي دراين استان افتتاح و به بهرهبرداري خواهد رسيد.
وي افزود: براي اجراي اين طرحها كه شامل 69 طرح آب وخاك، 52 طرح دام و طيور، 3 طرح صنايع كشاورزي، يك طرح زراعت ، دو طرح باغباني، پنج طرح ترويج كشاورزي، دو طرح شيلات و يك طرح منابع طبيعي است افزون بر 377 ميليارد و 356ميليون ريال هزينه شده است.
وي گفت: با بهرهبرداري از طرحهاي يادشده ضمن بهرهمندي 28 هزارو 117خانوار روستايي از خدمات زيربنايي زمينه اشتغال 655 نفر درمنطقه فراهم خواهد شد.
وي به طرحهاي شاخص اين سازمان با نگاه افزايش بهرهوري در بخش كشاورزي اشاره كرد و گفت: تاكنون 25 هزار و 500 هكتار از اراضي دشت قزوين تحت پوشش آبياري تحت فشار و مدرن قرار گرفته است.
دكتر صفري افزود: 11 اولويت در برنامههاي سال جاري در بخش كشاورزي پيش بيني شده است كه با تامين اعتبارات اجرا ميشود.
وي افزود: طرح آبياري مدرن و تحت فشار در اراضي باغي و زراعي، طرح زهكشي در اراضي شورهزار، اتمام عمليات سد شاكين، چنگوره، پرسپانچ، نوسازي باغات سنتي انگور، توسعه باغات زيتون در اراضي شيبدار، اجراي شبكه راهبردي پايش اقليم كشاورزي، توسعه آبزي پروري و اصلاح سيستم سوخت مرغداري و دامداريها و ترويج روشهاي آي پي ام در مبارزه با آفات و بيماري علفهاي هرز از جمله اين برنامههاست.
رييس سازمان جهادكشاورزي استان قزوين تصريح كرد: در سه دوره قبلي سفر رئيس جمهور مصوبات ارزشمندي مبتني بر تفكر نوين كشاورزي به تصويب رسيد كه به توسعه پايدار كشاورزي استان كمك خواهد كرد.
وي يادآورشد: استان قزوين با داشتن موقعيت خاص كشاورزي در دامداري در رديف 9 استان كشور، انگور، زغال اخته رتبه اول، زيتون رده دوم و محصولات باغي مانند هلو و شليل در رده سوم جاي دارد و در صنعت طيور و توليد تخم مرغ نيز سوم كشوري است.
صفري از اجراي طرحهاي بهينهسازي مصرف در بخش كشاورزي استان خبر داد و افزود: تا سال 86 فقط حدود 9 هزار هكتار از اراضي استان تحت پوشش شبكه آبياري قرار داشت كه اين روند در سال 88 به ميزان 15 هزار هكتار و در سال جاري به 25 هزار و 500 هكتار و حدود سه برابر افزايش يافته است.
وي گفت: با اجراي طرح آبياري تحت فشار زمينه صرفهجويي سالانه 29 ميليون و 800 هزار مترمكعب آب در بخش كشاورزي فراهم شده است.
رييس سازمان جهادكشاورزي استان قزوين بيان كرد: 20 هزار هكتار پروژه نيز آماده اجراي آبياري تحت فشار است كه شش هزار و 600 هكتار وارد فاز اجرايي شده است كه با اجراي اين كار از چهار حلقه آب به طور متوسط تعداد سه حلقه چاه مسدود ميشود.
وي اظهاراميدواري كرد با اجراي طرحهاي بهينه سازي مصرف سوخت و آب در بخش كشاورزي زمينه كاهش هزينه و ارتقاء بهرهوري در توليد فراهم شود.
رييس سازمان جهادكشاورزي استان قزوين گفت: با 30 ميليارد ريال اعتبار بيش از 450 هكتار از باغهاي انگور سنتي استان به روش ايستاده و مدرن به باغات الگويي تبديل شده است.
دكتر صفري اظهاركرد: با اجراي طرح ايستاده كردن باغات انگور زمينه افزايش توليد در واحد سطح فراهم شده است.
وي افزود: در دو سال پيش تنها پنج هكتار از باغات استان به روش ايستاده تبديل شد كه امسال اين ميزان به 450 هكتار رسيده كه ميانگين توليد را از 15 تن در هكتار به 40 تا 70 تن افزايش داده است.
دكتر صفري گفت: با اختصاص 120 ميليارد ريال اعتبار دولتي و 300 ميليارد ريال تسهيلات، هفت هزار و 500 هكتار از باغات استان در اراضي شيبدار زير كشت محصول زيتون خواهد رفت كه در فاز اول پنج هزار هكتار اجرايي خواهد شد كه تاكنون 55 ميليارد ريال براي عملياتي شدن آن هزينه شده است.
اين مسئول يادآورشد: اين طرح بزرگترين طرح توليد زيتون در كشور است كه با هدف توليد روغن زيتون اجرا ميشود.
وي از راهاندازي شبكه اقليم شناسي در استان خبرداد و گفت: در اجراي شبكه پايش كليماتولوژي و مديريت هوشمند كشاورزي با اعتباري بالغ بر 260 ميليارد ريال تعداد 50 ايستگاه راهاندازي خواهد شد كه امسال 15 ميليارد ريال اعتبار ابلاغ شده كه با اجراي آن زمان كاشت، داشت، برداشت، مبارزه با آفات، پيش بيني وقوع سرمازدگي، مبارزه با آفات به روشهاي علمي مشخص و به كشاورزان اطلاعرساني خواهد شد.
وي گفت: در اجراي قانون هدفمندي يارانهها و بهينهسازي مصرف سوخت در واحدهاي دامداري و مرغداري زمينه صرفهجويي سالانه 56 ميليون ليتر سوخت در اين واحدها فراهم شده است.
وي خريد تليسه، ادوات كشاورزي، دام سبك، استفاده از انرژيهاي نوين، اصلاح ساختار مرغداريهاي گوشتي و تخمگذار را از كارهاي انجام شده ذكر كرد.
رييس سازمان جهادكشاورزي استان قزوين يادآورشد: براي اولين بار در كشور سه واحد دامداري با ظرفيت سه هزار راس به سيستم انرژي خورشيدي مجهز شده كه بزودي به مرحله بهرهبرداري ميرسد.
اين مسئول اجراي طرح خاك ورزي حفاظتي را از ديگر كارهاي خوب انجام شده در راستاي كاهش هزينهها و ارتقاء ميزان توليد دانست و بيان كرد: در سال 88 حدود يكهزار هكتار و در سال گذشته پنج هزار هكتار از اراضي تحت پوشش اين طرح قرار گرفت و امسال در 35 هزار هكتار از اراضي استان طرح خاك ورزي حفاظتي اجرا شده است.
وي گفت: با اجراي اين طرح 58 درصد در مصرف انرژي و 57 درصد در هزينه تمام شده صرفه جويي شده و هزينه هاي كاشت نيز با كم شدن عمليات آماده سازي زمين تا 50 درصد كمتر شده است.
دكترصفري از اجراي طرحهاي آبزي پروري در استان هم خبر داد و تصريح كرد: با راهاندازي مجتمع آبزيپروري خوزنان با ظرفيت يكهزار تن و اشتغالزايي 200 نفر، مجتمع آبزي پروري باغدشت با ظرفيت 500 تن بيش از 250 تن به توليد آبزيان و شيلات استان اضافه شد.
وي ميزان ظرفيت توليد ماهيان سردآبي و گرمابي استان را دو هزار و 100 تن و توليد ماهيان زينتي را يك ميليون قطعه عنوان كرد.
صفري بيان كرد: امسال همچنين 25 استخر پرورش ماهي به ظرفيت استان اضافه شده است.
رئيس سازمان جهادكشاورزي استان قزوين يادآورشد: توسعه روشهاي مبارزه با آفات و بيماريها از رويكردهاي امسال است كه مطالعه بر روي هشت محصول آغاز شده و رها سازي عوامل بيولوژيك در 10 هكتار از گلخانهها و مجتمعها آغاز شده است.
به گفته وي، در اجراي اين طرح 24 كلينيك مجهز شده و با برگزاري 24 كارگاه آموزشي 109 كارشناس و مهندس كشاورزي نيز براي عملياتي شدن طرح آماده شدهاند.
صفري با اشاره به اين نكته كه توسعه بخشهاي مختلف بخش كشاورزي به ويژه دام و طيور طي سالهاي بعد از پيروزي انقلاب اسلامي چشمگير بوده است، خاطرنشان كرد: طي33سال گذشته توليد مواد پروتئيني به ويژه گوشت قرمز و مرغ در استان افزايش قابل ملاحظهاي داشته است.
به گفته وي، در قبل از پيروزي انقلاب اسلامي توليد گوشت مرغ در استان قزوين يازده هزار تن در سال بو دكه توليد اين محصول طي 33 سال گذشته با حمايتهاي دولت و تمايل سرمايه گذاري دراين بخش به 61 هزار تن افزايش يافته است.
دكتر صفري افزود : همچنين طي مدت يادشده ظرفيت واحدهاي طيور استان از دو ميليون و 550 هزار قطعه مرغ گوشتي به بيش از 10 ميليون قطعه رسيده است .درهمين راستا طي 33 سال گذشته توليد و ظرفيتي مرغداري هاي استان 4 برابر افزايش داشته است.
رييس سازمان جهادكشاورزي استان قزوين اضافه كرد : بيش از30 درصد واحدهاي طيور گوشتي استان مربوط به قبل از انقلاب و 70 درصد بعداز انقلاب مجوز فعاليت دريافت كرده اند.
دكتر صفري تاكيدكرد: همچنين توليد تخم مرغ دراستان در اوايل انقلاب 33 هزار تن در سال بود كه توليد اين محصول با افزايش نسبي به 61 هزار تن در سال 90 رسيده است، توليد شير نيز از هفتاد و دو هزار تن در سال 57 به 460 هزار تن در سال جاري افزايش داشته است .
به گفته وي، اين استان در توليد محصولات كشاورزي نيز بعداز انقلاب موفقيتهايي داشته است از جمله در توليد گندم و ساير غلات رشد چشمگيري را شاهد هستيم.
رييس سازمان جهادكشاورزي استان قزوين گفت: در زمينه توليد ساير محصولات كشاورزي همچون برنج ، جو ،ذرت با بكارگيري روشهاي مناسب كاشت، داشت و برداشت افزايش در توليد داشته است.
دكتر صفري افزود: عملكرد توليد محصولات كشاورزي طي سالهاي گذشته يك روند مطلوبي داشته است كه دليل آن نيز استفاده مناسب از سيستمهاي آبياري تحت فشار و جلوگيري از هدر رفتن آب استحصالي از چاهها و استفاده از توليد كشت محصولات كشاورزي با دانش نوين است.
وي گفت: در توليد محصولات باغي نيز سطح زيركشت باغات بارور 18 هزار و 349 هكتار افزايش داشته كه درمقايسته با اوايل انقلاب 40 درصد رشد داشته است.
رييس سازمان جهادكشاورزي استان قزوين در پايان ياد آور شد : محصولات عمده و شاخص همچون زيتون ، انگور، بادام ، گيلاس ،گردو و زغال اخته سير صعودي خوبي در توليد طي اين سالها داشته است كه عمده علت افزايش نيز اجراي طرح طوبي و طرح هاي توسعه وزارت جهادكشاورزي است.
انتهاي پيام
سه|ا|شنبه|ا|11|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 397]