واضح آرشیو وب فارسی:موج: رئيس سازمان نظام مهندسي ساختمان استان اصفهان: هنوز مولفه هاي شاخص معماري اسلامي- ايراني تعريف نشده است خبرگزاري موج -
۱۱ بهمن ۱۳۹۰ (۱۵:۳۴ب.ظ)
رئيس سازمان نظام مهندسي ساختمان استان اصفهان:
هنوز مولفه هاي شاخص معماري اسلامي- ايراني تعريف نشده است
خبرگزاري موج - مصطفي بهبهاني گفت: بعد از 15سال كه از تصويب قانون نظام مهندسي ساختمان مي گذرد، هنوز پاسخ درخوري به اين سوال كه معماري و شهرسازي اسلامي چه شاخصه هايي دارد، داده نشده است.
به گزارش خبرنگار موج از اصفهان، بهبهاني در اولين گردهمايي روساي گروه هاي تخصصي معماري سراسر كشور اظهار داشت: معماري اسلامي بايد دغدغه گردهمايي تخصصي معماري و شهرسازي قرار گيرد و اين موضوع درصدر فعاليت هاي اين گروه قرار گيرد.
وي با اشاره به اهداف قانون نظام مهندسي افزود:تقويت و توسعه فرهنگ و ارزش هاي اسلامي در معماري و شهرسازي از اهداف اصلي قانون نظام مهندسي عنوان شده و در بند 4 اهداف اين قوانين نيز ترويج اصول معماري و شهرسازي و رشد و آگاهي عمومي نسبت به آن اشاره شده است.
وي با بيان اينكه قانون انتظار دارد مبحث معماري و شهرسازي اسلامي از دغدغه هاي اصلي قرار داده ، اظهار داشت: در اصفهان جلسات متعددي پيرامون اين موضوع از جمله نشست هاي تخصصي شهر اسلامي برگزار شده است، اما هنوز پاسخي كه مورد انتظار باشد دريافت نكرده ايم.
مهندس بهبهاني با اشاره به اينكه عده اي سعي برنفي وجود معماري و شهرسازي اسلامي دارند اظهار داشت: نفي معماري اسلامي امكان پذير نيست زيرا اگر به طور عميق فكر كنيم، به وجود اين مبحث در عرصه معماري و شهرسازي ايراني پي خواهيم برد كه البته درگذر زمان با حضور فرهنگ ها و مكاتب بيگانه كم رنگ شده است
رييس سازمان نظام مهندسي ساختمان استان اصفهان با اشاره به ارتباط تفكر اسلامي هر ايراني با محيط اطراف بيان داشت: در يك شهر يا اجتماع، انسان محور زندگي است چرا كه انسان باعث توسعه مي شود و قطعا اثرات توسعه به صورت عمل و عكس العمل رفت و برگشت بين انسان و محيط وجود دارد و از اين رو نمي توانيم به عنصر تعيين كننده انسان بي توجه باشيم.
وي افزود: بنابراين جهان بيني انسان و تفكر اعتقادي و فلسفي او نقش تعيين كننده در شكل گيري محيط دارد كه در مورد ما قطعا اسلام به عنوان جهان بيني اثرگذار نقش را خواهد داشت.
مصطفي بهبهاني در ادامه به معماري شهر اصفهان اشاره كرد و تاكيد كرد: معماري اصفهان ريشه در فلسفه اسلامي به ويژه فلسفه صدرايي دارد و مي توانيم مولفه هاي اين فلسفه را معماري ببينم؛ همانند اصل وحدت كه در مجموعه هاي زمان صفوي ديده مي شود.
وي افزود: همچنين اصل از فرش تا عرش در معماري اصفهان نمايان است، مانند رنگ خاك و رنگ آبي آسمان كه دراكثر بناهاي تاريخي اصفهان به وفور ديده مي شود.
مهندس بهبهاني تصريح كرد: در گذشته شهرسازي شهرها اغلب مسجد محور بوده و اطراف آن توسعه يافته است اما متاسفانه در شهرهاي جديد اين مهم ملاك قرار نگرفته است.
وي با بيان اينكه مسكن در تعريف معماري اسلامي بايد محل سكونت و آرامش باشد، خاطر نشان كرد: بر همين اساس در خانه هاي قديمي احساس آرامش مي كنيد اما در خانه هاي جديد چنين احساسي وجود ندارد، در واقع مولفه هايي كه در گذشته ريشه در اعتقادات ما داشته در حال حاضر به آن بي توجهي مي شود.
رئيس سازمان نظام مهندسي ساختمان استان اصفهان با اشاره به وضعيت فعلي سيماي شهري اصفهان اظهار داشت: علي رغم همه اين مباحث خط اصلي را از دست داديم و شاهد آن هستيم كه بناهاي بي ضابطه و بدون الگو در شهر اصفهان ساخته شده كه خوشبختانه اخيرا جلوي آن گرفته شده است.
بهبهاني با بيان اينكه در هر مقطعي الگوهايي وارد معماري شده است، و به طور نمونه در دهه 70 به يكباره نماي رومي رواج يافت و همه به سمت آن رفتند ولي در حال حاضر ديگر كسي به دنبال اين سبك نمي رود، تاكيد كرد: بعضي از طراحان بناهايي را طراحي مي كنند كه بيشتر براي سود جويي اقتصادي طراحي مي شود كه متاسفانه هماهنگي با محيط را مورد توجه قرار نمي دهند.
وي افزود: خوشبختانه بعد از اينكه دستور العمل شوراي عالي معماري و شهرسازي در خصوص سيما و منظر شهر صادر شد، به همت سازمان نظام مهندسي استان اصفهان و شهرداري اصفهان، فعاليت هايي در راستاي بومي سازي اين دستور العمل صورت گرفت و به تصويب كميسيون ماده پنج نيز رسيد و با ايجاد جايگاه قانوني قوي براي آن اميد به رعايت آن نيز بيشتر شده است.
سه|ا|شنبه|ا|11|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1271]