واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: هنرمندان نبض تپنده راديو
خبرگزاري آريا- نشست اول ديدار با هنرمندان تئاتر همزمان با برگزاري سي امين جشنواره بين المللي تئاتر فجر با تقدير از هنرمندان پيشكسوت در خانه هنرمندان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري آريا، نشست اول ديدار با هنرمندان تئاتر همزمان با برگزاري سي امين جشنواره بين المللي تئاتر فجر؛ عصر روز گذشته 10 بهمن ماه در تالار استاد جليل شهناز مجموعه خانه هنرمندان ايران برگزار شد. اين مراسم با حضور محمد حسين صوفي معاون صدا جمهوري اسلامي ايران و رحمت اميني دبير سي امين جشنواره تئاتر فجر و جمعي از هنرمندان همراه بود و از داود رشيدي، ايرج راد، ثريا قاسمي، داريوش مودبيان و قطب الدين صادقي، به پاس سال ها فعاليت در زمينه هنر تئاتر در راديو و صحنه تقدير به عمل آمد.
محمد حسين صوفي معاون صداي سازمان صدا و سيما در ابتداي اين مراسم گفت:« قطعا اين روز يكي از روزهاي باشكوه و بياد ماندني دوران فعاليت من در حوزه فرهنگ است.»
وي ادامه داد: «كشوري موفق و ماندگار است كه در جهت توسعه اقتصادي، صنعتي و عمراني تلاش داشته باشد كه از درخواست كمك از كشورهاي ديگر بي نياز باشد؛ زيرساخت توسعه اقتصادي، صنعتي و عمراني، توسعه و رونق فرهنگي است و در حال حاضر توسعه رسانه اي يكي از شاخه هاي مهم توسعه فرهنگي است و در بين مجموعه فعاليت ها و توليدات رسانه، توليد نمايش بر جذاب و تاثير گذاري رسانه مي افزايد.»
معاون صداي سازمان صدا و سيما افزود:« خوشحال هستيم كه در كشوري زندگي مي كنيم كه هم داراي نمايش سنتي، آييني و بومي خود است و هم توانسته است نمايش هاي مدرن و كلاسيك را كه محصول كشورهاي ديگر است بومي كند و در اين عرصه توليدات منحصر به فردي داشته باشد. اين زمينه باعث به صرافت افتادن دست اندركاران رسانه شد تا توليدات نمايشي راديو را افزايش دهند.»
صوفي ادامه داد:«حدود شش ماه پيش كه راديو نمايش راه اندازي شد، همه شناختي كه من از توان هنر نمايش و سابقه هفتاد ساله نمايش راديويي در كشور داشتم، باز هم نگران بودم كه آيا بضاعت نيروي انساني، فرهنگي، هنري، متن، بازيگر، افكتور و ساير عوامل موجود مي توان بستري براي شبكه اي اختصاي و مستقل براي نمايش داشته باشيم؟. اما با كمال افتخار امروز عرض مي كنم كه بيش از شش ماه از راه اندازي راديو نمايش در كشور ما مي گذرد و چند اتفاق مهم افتاده است، در ابتدا كه اين شبكه كار خود را آغاز كرد از ساعت 17 تا 24 بود اما در حال حاضر اين شبكه تقريبا به صورت 24 ساعته فعاليت دارد، ميزان توليدات افزايش پيدا كرده و چند برابر شده است، نيرو هاي جوان، مستعد و خلاق در كنار پيشكسوتان، بزرگان و اساتيد جذب و رشد پيدا كردند.»
وي افزود: « تئاتر زندگي است و ما بايد در تئاتر همان گونه زندگي، غم، شادي و سختي را عرضه كنيم، ليكن آنچه كه مردم از ما توقع دارند اين است كه نمايش ها و برنامه هايي كه توليد مي شود، باعث انبساط خاطر شود و آنهارا به آينده روشن رهنمون كند كه حتما اين ظرفيت و بضاعت در افكار و انديشه هنرمندان ما وجود دارد. در كنار توليد و پخش برنامه براي راديو نمايش هنرمندان براي توليد برنامه براي شبكه هاي مختلف ديگر نيزغافل نبوده اند.»
صوفي در پايان با تقدير از تلاش هنرمندان مركز هنر هاي نمايشي گفت: « اين نشست حركتي بود براي اينكه من و دوستانم در مركز هنرهاي نمايشي تقدير و سپاسي داشته باشيم از يك عمر تلاش و كوشش صادقانه كساني كه واقعا مخلصانه و بدون چشم داشت صرفا بر اساس يك تعهد هنري و فرهنگي در راديو و رسانه ملي مشغول توليد و انتشار پيام در بستر نمايش هستند. اگر راديو زنده است به خاطر هنرمندان است پس هنرمندان هم بايد زنده پويا و فعال باشند.»
در اين مراسم، ايوب آقاخاني كه اجراي آن را بر عهده داشت نيز گفت:« هنرمندان راديو دوست داشتند تا با هنرمندان صحنه اي گپي دوستانه داشته باشند و اين امر موجب شد تا عصري با راديو نمايش شكل بگيرد.»
در ادامه ايرج راد هنرمند پيشكسوت تئاتر به روي صحنه دعوت شد و اشاره داشت: «راديو در زمينه نمايش بسيار از تلويزيون جلوتر است، گرچه با زياد شدن شبكه هاي تصويري اين شبكه ها مي توانند در معرفي تئاتر بسيار مفيد باشند. با توجه به اينكه تبليغات درتئاتر بسيار محدود است راديو نمايش مي تواند در اين امر و همچنين نقد و تحليل تئاتر به اين هنر كمك شايان توجهي كند.» سپس دهقان نيري مدير راديو نمايش و مركز هنرهاي نمايشي راديو از ايرج راد تقدير كرد.
در ادامه ثريا قاسمي بر روي صحنه حاضر شد و پس از بازگو كردن چند خاطره از راديو از همه فعالان در راديو كه همچنان مشغول فعاليت در رسانه هستند تشكر كرد و اظهار اميدواري كرد تا هنرمندان راديو هميشه احترام به كار خود را حفظ كنند. سپس خسرو فرخزادي پيشكسوت عرصه هنرهاي نمايشي راديو با حاضر شدن بر روي صحنه از ثريا قاسمي تجليل به عمل آورد.
داريوش مودبييان ديگر هنرمندي بود كه در اين مراسم توسط جواد پيشگر پيشكسوت هنرهاي نمايشي راديو از او تجليل شد. اين هنرمند تئاتر تاكيد كرد:«راديو به دليل ارتباط شنيداري اش رابطه اي صميمانه تر را بين رسانه هاي جمعي با مخاطب برقرار مي كند و اين بستر خوبي براي علاقمندان به هنر نمايش است.»
«نوآوري و خلاقيت مهمترين عاملي است كه مي تواند نمايش راديوي را در بين مردم ماندگار كند» اين سخنان قطب الدين صادقي بود كه توسط صدر الدين شجره پيشكسوت هنرهاي نمايشي راديو از اين هنرمند تجليل به عمل آمد.
داود رشيدي آخرين هنرمندي بود كه در اين مراسم توسط محمد حسين صوفي معاون صداي سازمان صدا و سيما مورد تجليل قرار گرفت. اين پيشكسوت هنرهاي نمايشي در اين مراسم گفت: « به عقيده من راديو يك وسيله ارتباط جمعي است كه خيلي راحت به دست ميآيد و در عين همين راحتي و سادگي ميتواند بسيار تاثيرگذار باشد.»
اين مراسم با عنوان «عصري با راديو نمايش» در قالب نشستي با هنرمندان عرصهي تئاتر و راديو برگزار شد و هنرمندان همچون مسعود رايگان، سعدي افشار، صدرالدين شجره، فريدون محرابي، رامين پورايمان، جواد پيشگر، بيوك ميرزايي و.. از حاضرين اين مراسم بودند.
يادآوري مي شود سيامين جشنواره بينالمللي تئاتر فجر به دبيري رحمت اميني از تاريخ 5 تا 22 بهمن سال جاري در تهران و استان هاي البرز، گلستان، كرمانشاه، لرستان و خراسان شمالي برگزار ميشود.
سه|ا|شنبه|ا|11|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]