واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: اردوغان و هنر بهره جستن از لحظهها
1) داووس شهر كوچكي در دامنه كوههاي آلپ سوييس كه روزهاي پاياني هفته گذشته شاهد يكي از رويدادهاي نادر بينالمللي بود، 39 سال است كه در چنين روزهايي جمع بزرگي از رهبران سياسي، نخبگان اقتصادي و شخصيتهاي بزرگ جهان در داووس جمع ميشوند تا در خصوص مهمترين مسائل اقتصادي و بينالمللي به تبادل نظر بپردازند. اجلاس سالانه كه همه ساله در اين منطقه سرد و كوهستاني سوييس برگزار ميشود برگرفته از نام همين شهر كوچك به اجلاس داووس شهرت يافته و اكنون يكي از مهمترين گردهماييهاي بينالمللي است. مجمع جهاني اقتصاد بنيادي غيردولتي است كه در سال 1971 توسط يكي از اساتيد تجارت و بازرگاني بينالمللي پايهگذاري شد. فارغ از اينكه با داووس موافق باشيم و يا با آن مخالفت كنيم، بايد بپذيريم كه اين يكي از مهمترين نشستهاي بينالمللي بخصوص در حوزه اقتصاد جهاني است كه نمايندگان قويترين كمپانيهاي جهان، سازمانهاي اقتصادي و با نفوذترين نهادهاي سياسي جهان در نشستهاي سالانه آن حضور مييابند و يكي از كانونهاي تاثيرگذار در جهان است.
2) ترديد نبايد كرد كاري كه رجب طيب اردوغان در اجلاس اخير داووس انجام داد كاري بود كارستان. كسانيكه با طبيعت اينگونه اجلاسها آشنايند ميدانند كه رهبران جهان در هر اندازهاي كه باشند، معمولا قواعد و آداب نوشته و يا نانوشته اينگونه نشستها را رعايت ميكنند و حرفهاي ولو تند سياسي در لفافههاي خوشرنگي از زبان ديپلماتيك بر زبان آنان جاري ميشود. شايد طراحان اين نشست كه طي جلسات متعدد در مورد چيدمان شخصيتهايي كه بايد در آن حضور يابند بحث كرده و نهايتا آن چند نفر را در نشست مربوط به تحولات خاورميانه انتخاب كرده بودند، هرگز در مخيلهشان هم نميآمد كه نخست وزير كشوري كه از روابط ديپلماتيك نيرومندي با رژيم صهيونيستي برخوردار و ارتش آن بخش بزرگي از پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) است در مقابل صدها دوربين كه به شكار لحظات اين نشست ميپردازند، اينگونه در مقابل سخنان توجيهگرانه رئيس رژيم صهيونيستي براي لشكركشي به باريكه كوچك غزه و قتلعام دسته جمعي كودكان و زنان فلسطيني قد علم كرده و فريادگر گلوهاي در خون تپيده زنان و كودكان غزه گردد. ارزش كاري كه اردوغان كرد را با هيچ چيزي نميتوان سنجيد.
3) جنايات كه اقدام شجاعانه اردوغان در تشريح ارتش رژيمصهيونيستي و بيان آلام و زخمهاي پيكر خونين غزه، عليرغم سيطره صهيونيستها بر گلوگاههاي رسانههاي جمعي جهان با بازتابي فراتر از انتظار در سطح جهان روبرو شده و خشم مقامات رژيم صهيونيستي و حاميان آن را در پي داشته است. سخناني كه اردوغان، محكم، منطقي و با آرامش در مقابل ياوهسراييهاي شيمون پرز گفت، فرياد خونين زنان و كودكان مظلوم غزه در يك تريبون بينالمللي بود كه دل صدها ميليون انسان حقطلب در اقصي نقاط جهان را شاد كرد. اردوغان به تمامي معناي كلمه شيمون پرز و حاكمان صهيونيست را رسوا كرد. استناد اردوغان به سخنان دو تن از نخستوزيران رژيم صهيونيستي در اينكه چگونه سوار بر تانك از له كردن كودكان فلسطيني لذت ميبرند، كوه را به لرزه درميآورد تا چه رسد به وجدان و ضمير انسانهاي پاكي كه در جهان به وفور يافت ميشوند. تروريست هاگانا كه خالق قتلعام دير ياسين بود و امروز در كسوت سياستمدار در داووس نشسته بود، هرگز تصورش را هم نميكرد كه اينگونه در مقابل سخنان نخست وزير كشوري كه متحد و همپيمان رژيم صهيونيستي است، كيش و مات شود.
4) اين از حوادث نادر روزگار ماست كه حوادث خونين غزه در آغازين روزهاي محرم روي ميدهد. براساس آنچه كه در خبرها آمده بود، اردوغان چند روز قبل در مراسم سوگواري اباعبدالله الحسين(ع) در كشورش، حوادث خونين غزه را به عاشورا تشبيه ميكند و اگر اين نقل قول از او درست باشد (و در استفاده از اين تشبيه بر من خرده گرفته نشود) خود او پيامآور حوادث خونبار غزه و رسواگر يزيد و ابنسعد زمان و قاتلان كودكان فلسطيني ميشود. حماس با تمجيد از اردوغان، سخنان او را در رسواكردن پرز، پيروزي قربانيان رژيم صهيونيستي در غزه توصيف كرد. عربها مثلي دارند كه ذكر آن در اين مناسبت خالي از لطف نيست. آنها ميگويند اين اوج تعصب عربي است كه در جنگ ظالمانه عراق عليه انقلاب نوپاي اسلامي، آن را به عيان مشاهده كرديم. ولي نميدانم چرا در ماجراي غزه آنان برادر عرب فلسطيني خود در غزه را تنها گذاشته و برخي به لشكر ابنسعد پيوستند و برخي ديگر مصداق شدند و اين بار يعني مسلمانان غيرتمند غير عرب بودند كه به كمك كودكان و زنان مظلوم عرب غزه شتافتند در حاليكه اعراب برادر همصدا و همراه با لشكر ابن سعد زمان آب را هم بر كودكان و زنان محاصرهشده مظلوم غزه بسته بودند.
5) به فراز اول اين سخن برگرديم. امروز صحنه بينالمللي واقعيتي است انكارناپذير. هنر بهره جستن از اينگونه نشستها نيازمند احترام به افكار و عقايد ديگران و با به زباني ناآشنا زبان سخن گفتن است. بكارگيري زبان استهزاء و كنايه و تحقير ديگران و يا به زباني آشنا نامربوط سخن گفتن، هنري نيست كه نيازمند طي دورههاي سياستمداري و ديپلماتيك باشد. نفي مجامع بينالمللي آنهم با زبان ناكارآمد و الكن پرخاشگرانه به يقين از اهميت اين مجامع نميكاهد و ايبسا كه موجب تحقير خود گردد. دفاع جانانه اردوغان در اجلاس داووس نشان داد كه هنر نسل جديد رهبران مسلمان تركيه لائيك آتاتوركي، تنها در عبور از عقبههاي نفسگير داخلي، مانند موانع قانوني آتاتوركي و سياستمدارانه پنجه در پنجه ارتش حافظ سكولاريسم، چالشهاي حجاب و عفت عمومي و ساماندهي اقتصاد ورشكسته تركيه به اقتصادي شكوفا نيست. آنان تعامل با جامعه جهاني را در بالاترين حد خود بخوبي درك ميكنند كه رويداد غرورآفرين داووس از نمونههاي اين كياست نسل جديد رهبري اسلامي تركيه است. كساني كه توانستهاند بين قوانين اسلامي و زندگي در شرايط نوين جهاني پيوندي منطقي ايجاد نمايند هرچند كه ممكن است اين راهي طولاني باشد.
اين كلام مولايمان علي(ع) است كه ميفرمايد: چنين باد.
چهارشنبه|ا|16|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 214]