واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: كمك يك ميليارد ريالي مردم به كشتي چوخه استان
آگاهي به مناسبت دهه فجر و هم زمان با ولادت امام محمد باقر(ع) يك دوره مسابقات كشتي باچوخه در سالن ملت بجنورد و در 5 وزن برگزار شد.
مثل هميشه كشتي چوخه با استقبال زيادي از سوي تماشاگران همراه شد كه طبق گفته رئيس هيئت ورزش هاي روستايي و عشايري از شهرستان هاي اسفراين، آشخانه و شيروان آمده بودند.
يكي از چوخه كاران شهرستان آشخانه كه سابقه 10 سال فعاليت در كشتي باچوخه را دارد، گفت: چون ورزشكاران كشتي باچوخه از نظر مالي به خوبي تأمين نمي شوند، آن چنان كه بايد و شايد نمي توانند به اين رشته بپردازند.
مهدي جعفري اضافه كرد: مربيان كشتي باچوخه نيز چون درآمدي ندارند با انگيزه كار نمي كنند و اين موضوع باعث شده است تا كشتي باچوخه به لحاظ فني پيشرفت چنداني نداشته باشد.
وي كمبود مسابقات رسمي و هم چنين برگزاري مسابقات فرا استاني را از ديگر علل پيشرفت نكردن اين ورزش به لحاظ فني دانست و نبود سالن مناسب و كمبود امكاناتي مانند تشك را از ديگر مشكلات در اين رشته عنوان كرد.
كشتي گيري از بجنورد كه 12 سال سابقه فعاليت در اين رشته را دارد، افزود: كشتي باچوخه، ورزش سنتي ماست كه با خون ما عجين شده است و از بزرگان ما به ارث رسيده است اما به آن توجه كافي نمي شود.
عيسي پورنادري خاطر نشان كرد: امروز اگر خراسان شمالي در كوراش و جودو افتخارهايي كسب مي كند به خاطر اهميت كشتي چوخه در بين مردم است و بيشتر ملي پوشان كوراش و جودو از چوخه شروع كرده اند.
وي با اشاره به كمبود سالن مخصوص و سالن بدن سازي، خواستار حمايت مالي بيشتر كشتي گيران باچوخه و مربيان آن ها شد.
يك مربي نيز مهم ترين مشكلات كشتي باچوخه را در استان، نبود سالن تخصصي براي برگزاري مسابقات هفته اي عنوان كرد.
گل علي وحداني نيز به اهميت كشتي باچوخه در پيشرفت كوراش و جودو اشاره كرد و افزود: بيشتر ملي پوشان كوراش و جودو از كشتي باچوخه شروع كرده اند.
مصطفي دليريان، قهرمان كوراش و جودو نيز با تأييد صحبت هاي اين مربي بر اهميت توجه بيشتر به كشتي باچوخه تاكيد كرد.
پزشك يار اين مسابقات نيز گفت: با توجه به اين كه درصد مصدوميت در مسابقات كشتي باچوخه بالاست، وجود تجهيزات كامل پزشكي مثل آمبولانس، برانكارد و ... ضروري است و هم چنين حضور تنها يك پزشك يار براي اين مسابقات كافي نيست.
عليرضا عطارزاده خاطر نشان كرد: براي داشتن يك جامعه سالم، مسئولان بايد توجه بيشتري به ورزش به خصوص ورزش كشتي باچوخه بكنند كه در اين استان طرفداران بسياري دارد.
وي توجه بيشتر به پيشكسوتان اين رشته و تجليل از آن ها را براي تشويق جوانان به اين رشته ضروري دانست.
مسئول كميته داوران كشتي باچوخه استان نيز بيان كرد: در اين مسابقات از 16 داور استفاده شده كه 12 داور آن دوره داوري درجه 3 را گذرانده بودند و 6 داور ديگر نيز به طور آزمايشي مورد استفاده قرار گرفتند تا براي مسابقات بعدي آماده شوند.
محمد خاني تصريح كرد: هر تيم كه در اين مسابقات شركت مي كند بايد 2 داور همراه خود داشته باشد و هم اكنون در هر شهرستان حدود 10 داور وجود دارد.
مسئول كميته كشتي باچوخه خراسان شمالي در خصوص اهميت اين رشته گفت: كشتي باچوخه در انسان شهامت، شجاعت و قدرت فرماندهي ايجاد مي كند.
سرهنگ پاسدار شمس علي شعباني افزود: در زمان جنگ تحميلي و به دليل آن كه چوخه كاران از قدرت بدني بالايي برخوردار بودند براي گذر از مناطق سخت گذر از ميان اين ورزشكاران انتخاب مي شدند.
وي افزود: در يكي از همين مناطق خود شاهد بودم كه يكي از چوخه كاران خراسان شمالي چطور با گذاشتن ديگر رزمندگان روي كول خود از اين مناطق گذر مي كرد.
وي اظهار داشت: اين رشته ورزشي در استان آن قدر است كه مي تواند به يك ورزش بين المللي تبديل شود و براي اين منظور مسئولان بايد حمايت بيشتري از آن داشته باشند و براي اين ورزش سنتي، پهلواني با توجه به استقبال خوب آن در ميان مردم سرمايه گذاري كنند.در گفت و گو ميان پيشكسوتان كشتي باچوخه استان و رئيس هيئت ورزش هاي روستايي و عشايري آن ها از رئيس هيئت خواستار حمايت بيشتر و تجليل از پيشكسوتان اين رشته شدند. آن ها گفتند با حمايت از پيشكسوتان جوان ها براي گرايش بيشتر به اين رشته تشويق خواهند شد. رئيس هيئت ورزش هاي روستايي و عشايري خراسان شمالي در خصوص اين مسابقات بيان كرد: مسابقه امروز به مناسبت فرا رسيدن دهه فجر و انتخابي تيم كشتي باچوخه خراسان شمالي در مسابقات منطقه اي كه در نيمه دوم اسفند ماه و در سالن عليدخت بجنورد برگزار مي شود انجام شد.
غلامحسين شاكري افزود: 60 كشتي گير در وزن هاي 65 كيلو، 75 كيلو، 85 كيلو، 95 كيلو و 95+ كيلو و از شهرهاي بجنورد، اسفراين، شيروان، فاروج، آشخانه و راز و جرگلان در اين مسابقات شركت كردند.
وي در خصوص سالن مخصوص كشتي باچوخه گفت: با توجه به استقبال خوب مردم خراسان شمالي از اين رشته هنوز يك سالن ورزشي مخصوص كشتي باچوخه در خراسان شمالي وجود ندارد.
وي بيان كرد: به همين دليل پيشكسوتان و ورزشكاران اين ورزش گلايه مند هستند كه چرا هنوز اين رشته سنتي با اين همه تماشاگر و علاقه مند نبايد يك سالن ورزشي مخصوص داشته باشد.
او تصريح كرد: از زمان تأسيس هيئت ورزش هاي روستايي و عشايري امكانات زيادي براي گسترش و توسعه اين ورزش هزينه شده است اما اين اعتبارات پاسخ گوي نيازهاي علاقه مندان و ورزشكاران آن نبوده است.
وي خواستار حمايت استاندار و مدير كل تربيت بدني در راستاي تقويت و تجهيزات كشتي باچوخه و سالن مخصوص اين رشته شد.وي يادآور شد: در طول سال مسابقات كشتي باچوخه در سالن هاي اجاره اي برگزار مي شد و هزينه هاي مربي و اجاره سالن از طرف هيئت ورزش هاي روستايي و عشايري پرداخت مي شد.
شاكري هم چنين بيان كرد: در طول سال در هر شهرستان 6 دوره مسابقه برگزار مي شود كه تنها 30 درصد از هزينه هاي اين مسابقات و جوايز آن ها را هيئت ورزش هاي عشايري و روستايي پرداخت مي كند و بقيه آن توسط كمك هاي مردمي جمع آوري مي شود.وي افزود: از ابتداي سال 87 تاكنون حدود يك ميليارد ريال كمك هاي مردمي براي اين رشته جمع آوري شده است.
وي بيان كرد: هيئت ورزش هاي روستايي و عشايري در راستاي توسعه و تقويت اين رشته ورزشي و استعداديابي در روستاها 12 تشك كشتي باچوخه به مراكز دهستان هاي استان، اهدا كرده است.
رئيس هيئت ورزش هاي روستايي و عشايري هم چنين بيان داشت: دو سوم روستاهاي خراسان شمالي از بيستم اسفند تا سيزدهم فروردين هر سال اين مسابقات محلي را برگزار مي كنند.
وي در خصوص افزايش سطح فني مربيان نيز اظهار داشت: براي اولين بار در تاريخ كشتي باچوخه از طرف فدراسيون ورزش هاي روستايي و عشايري كشور براي 20 نفر از مربيان و 30 نفر از داوران كشتي باچوخه خراسان شمالي كارت مربي گري و داوري صادر شده است.
به گزارش خبرنگار ما در پايان اين مسابقات در وزن 65 كيلو به ترتيب مهدي شعباني از شيروان، مصطفي محمديان از شيروان و رضا نوري از اسفراين مقام هاي اول تا سوم را به دست آوردند.
در وزن 75 كيلو ابراهيم وليان، مهدي نظرزاده و مجتبي كلانتري از اسفراين مقام هاي اول تا سوم را كسب كردند.در وزن 85 كيلو نيز محمد صداقت از مانه و سملقان مقام اول، ابراهيم پاكدل از بجنورد مقام دوم و مرتضي يزداني از مانه و سملقان مقام سوم را كسب كردند.
براساس اين گزارش در وزن 95 كيلو علي وفايي از بجنورد مقام اول و رضا فيروزه اي از شيروان و مهدي جعفري از مانه و سملقان مقام هاي بعدي را به دست آوردند و در وزن 95+ كيلو نيز عيسي پورنادري مقام اول را كسب كرد و مقام هاي دوم و سوم را نيز اميد آزادي از مانه و سملقان و حسن جعفري از بجنورد كسب كردند.
چهارشنبه|ا|16|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 585]