واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: سرطان در كشورهاي در حالتوسعه رو به افزايش است
عمومي- همشهري آنلاين:
كارشناسان بهداستي ميگويند كه سرطان در كشورهاي در حال توسعه هر سال بيشتر از ايدز، سل، يا مالاريا مردم را مي كشد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه گزارش اين كارشناسان چهارشنبه 4 فوريه (16 بهمن) كه در آستانه روز جهاني سرطان منتشر شد، بيانگر آن است كه در سال 2008 بيش از 12 ميليون مورد جديد سرطان در سراسر جهان تشخيص داده شده است، كه به 7.6 ميليون مورد مرگ و مير ميانجامد.
بيش از نيمي از همه موارد سرطان و حدو د 60 درصد موارد مرگ و ميرهاي ناشي از آن در كشورهاي در حال توسعه رخ داده است، يعني كشورهايي كه زيربناي ضعيف پزشكي در آنها اغلب به معناي آن است كه سرطان يك حكم مرگ قطعي است.
ديويد كر، استاد داروشناسي باليني و درمان سرطان در دانشگاه آكسفورد كه در نوشتن اين گزارش مشاركت داشته است، در اين باره ميگويد: "سرطان در كشورهاي در حال توسعه عمدتا گزارشنشده، تشخيصدادهنشده و درماننشده باقي ميماند."
"ميزان بقاي مبتلايان به سرطان در كشورهاي درحال توسعه به شدت پايين است. فقدان آگاهي، داغ ننگ گذاشتن، و اتكا به شفادهندگان سنتي به معناي آن است كه اغلب افراد تا زماني كه بيماريشان پيشرفته و اغلب غيرقابلعلاج نشده است، به دنبال كمك پزشكي نميروند."
بر اساس اين گزارش، كه بوسيله بنياد بهداشت و مشاوره Axios International منتشر شده است، تا سال 2030 ممكن است 20 ميليون مورد جديد سرطان در هر سال تشخيص داده شود، و 13 ميليون مرگ و مير رخ دهد.
اين گزارش به دلايل متعددي اشاره ميكند كه باعث شدهاند سرطان -كه پيش از اين در كشورهاي ثروتمند رواج داشت- به اين سرعت در كشورهاي فقيرتر گسترش پيدا ميكند.
يك دليل اين است كه اهالي اين كشورها عمر طولانيتري پيدا كردهاند، و خطر سرطان با بالارفتن سن افزايش مييايد.
دليل ديگر رواج يافتن سبكهاي زندگي مدرن است، كه با سيگاركشيدن، مصرف مشروبات الكلي، فعاليت جسمي كم و رژيمهاي غذايي پرچربي و قند و بدون فيبر مشخص ميشوند.
اما عامل سوم ، شيوع سرطانهايي است كه با عفونت مربوط هستند،مانند ويروس پاپيلوم انساني (HPV) كه در ايجاد سرطان گردن رحم و راستروده و روده بزرگ نقش دارد، سرطان كبد به ويروسهاي هپاتيت B و هپاتيت C مرتبط است، سرطان معده كه ناشي از باكتري هليكوباكتر پيلوري است، و ساركوم كاپوسي- نوعي از سرطان- كه به ويروس تبخال مربوط است.
حساسيت به سرطانها در صورت تضعيف دستگاه ايمني بوسيله ويروس ايدز افزايش مييابد.
در كشورهاي با درآمد كم و متوسط، سه سرطان بيش از همه تشخيص داده ميشود، سرطانهاي ريه، معده و كبد در مردان، و سرطانهاي پستان، گردن رحم و معده در ميان زنان.
اما متاسفانه زيربناهاي هشداردهنده براي آگاه كردن افراد در معرض خطر- و همچنين دكترها و داروهايي كه آنها را به طور موثر درمان كند- در اين كشورها وجود ندارد.
براي مثال،در كشورهاي توسعهيافته، 63 درصد زنان به غربالگري براي سرطان گردن رحم دسترسي دارند، اما در كشورهاي درحال توسعه اين رقم تنها 19 درصد است.
جوزف سابا، مدير اجرايي ارشد، Axios، در اين باره گفت: "امروز پيشرفت قابلتوجهي در شناسايي زودرس بسياري از سرطانها، به خصوص سرطانهاي پستان و گردن رحم به عمل آمده است، با اين وجود تقريبا از هر پنج مورد سرطان در كشورهاي در حال توسعه، چهار مورد آن تشخيصدادهنشده باقي ميماند، تا زماني كه بيماري به مراحل پيشرفته خود ميرسد."
چهارشنبه|ا|16|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]