تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نـادانى، مايـه مرگ زندگان و دوام بدبختى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836316322




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

*ايجاد كارگاه‌هاي فرآوري خيار دريايي در چابهار* رييس موسسه تحقيقات شيلات: خيار دريايي مي‌تواند به‌عنوان فيلتر در مزارع پرورش ميگو عمل كند


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: *ايجاد كارگاه‌هاي فرآوري خيار دريايي در چابهار* رييس موسسه تحقيقات شيلات: خيار دريايي مي‌تواند به‌عنوان فيلتر در مزارع پرورش ميگو عمل كند


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: كشاورزي و دامپروري

رييس موسسه تحقيقات شيلات ايران با تاكيد بر اينكه خيار دريايي مي‌تواند به عنوان فيلتر در مزارع پرورش ميگو عمل كند، ادامه داد: با توجه به اينكه خيارهاي دريايي از كف مزارع پرورش ميگو تغذيه كرده و گل و لاي كف اين مزارع را تصفيه مي‌كنند در نتيجه در افزايش رشد ميگوها بسيار موثر هستند.

دكتر عباسعي مطلبي در گفت‌وگو با خبرنگار دامپروري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دستيابي محققان ايراني به بيوتكنيك تكثير خيار دريايي را در سال 87 يادآور شد و افزود: تاكنون سه ميليون قطعه لارو كرمي شكل از اين گونه در خارج از محيط دريا تكثير يافته است و البته با همكاري و برنامه‌ريزي‌هاي صورت گرفته با سازمان شيلات ايران سعي داريم علاوه بر بازسازي ذخاير اين گونه‌ در آب‌هاي عمان، پرورش اين گونه را توسط مردم در مزارع كشت ميگو توسعه دهيم.

وي ضمن تاكيد بر اينكه خيار دريايي يكي از گونه‌هاي اقتصادي در حوزه‌ي آب‌هاي درياي عمان و خليج فارس است، ادامه داد: اين گونه از شرايط تكثير ويژه‌اي برخوردار است، به‌طوري كه وقتي آن را به دو نيم مي‌كنيم دوباره به دو موجود كامل تبديل مي‌شود.

مطلبي با بيان اينكه اين گونه از لحاظ اقتصادي كاربرد وسيعي دارد، خاصيت دارويي و ارزش غذايي آن را يادآور شد و گفت: در بسياري از كشورهاي آسياي جنوب شرقي از اين گونه به دليل پروتئين و ارزش غذايي بالا حتي براي مصارف انساني و خوراكي نيز استفاده مي‌شود.

مطلبي گفت: باوجود اينكه محيط دريايي منبع عظيمي از اين موجودات را در اختيار ما گذاشته است، متأسفانه به دليل عدم آگاهي از فوائد تغذيه‌اي، دارويي و حتي سودآوري ارزي در رابطه با صادرات آنها استفاده چنداني از اين جانوران باارزش در ايران نمي‌شود.

رييس موسسه تحقيقات شيلات ايران خاطرنشان كرد: در حال حاضر براي فراوري خيار دريايي قراردادي با بخش خصوصي كشور هند داريم و آنها به دنبال ايجاد كارگاه‌هاي فرآوري خيار دريايي در چابهار و صادرات اين فرآورده‌ها به كشورهاي مصرف‌كننده هستند.

به گزارش خبرنگار ايسنا، خيار دريايي از نظر ساختاري و فيزيولوژيكي جزو عجيب‌ترين اعضاي رده خارپوستان است. رده خيار دريايي خارپوستاني است كه بطور مستقل حركت مي‌كند و اين جانوران از اجزاي مهم زنجيره غذايي در اكوسيستم‌هاي معتدل و آبسنگ‌هاي مرجاني هستند.

گفتني است عمق زندگي خياران دريايي نيز متفاوت است. اكثر گونه‌ها در منطقه بين جزر و مدي زندگي مي‌كنند، اما تعداد كمي نيز در اعماق اقيانوس‌ها بسر مي‌برند و طول آنها از چند ميليمتر تا بيش از دو متر متغير بوده و رنگ‌هاي متنوعي دارند.

براساس اين گزارش در حال حاضر 1400 گونه خيار دريايي در آب‌هاي سراسر جهان شناسايي و گزارش شده است، در درياهاي اطراف هند نزديك به 200 گونه شناسايي شده كه 75درصد آنها در آب‌هاي كم عمق زندگي مي كنند و نزديك به 50 گونه در نواحي بين جزر و مدي قابل جمع‌آوري هستند.

ياران دريايي را در آسيا ترپانگ و در فرانسه بچ ديمرگويند. تاريخچه مصرف آن توسط چيني‌ها بويژه ساكنان نواحي ساحلي به سال‌هاي 1644-1368 قبل از ميلاد برمي‌گردد. از آنزمان چيني‌ها خيار دريايي را بعنوان غذا و دارو مصرف مي‌كنند. همچنين از برخي گونه‌ها براي تغذيه اردك‌ها استفاده مي‌شود.

لازم به ذكر است كه رده خياران دريايي به 5 راسته خياران دريايي شاخك درختي‌ها، شاخك سپران، درختي پا پهلو، بشكه‌اي و بدون پا تقسيم مي‌شوند.

براساس اين گزارش در ميان گونه‌هاي خياران دريايي انواع سمي هم وجود دارد كه بررسي آزمايشگاهي بر روي سموم بدست آمده از دستگاه ايمني خياران دريايي نشان داده است كه اين مواد خواص ضد ويروسي، ضد تومور، ضد سرطان و ضد بارداري داشته و در صنعت داروسازي كاربرد گسترده‌اي دارند.

انتهاي پيام

چهارشنبه|ا|16|ا|بهمن|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 418]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن