واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: آموزش هاي مردمي اداره كل آموزش كاركنان اداري قوه قضاييه برگزار كرد: كارگاه آموزشي حقوق كودك در فرهنگسراي قرآن
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: اداره آموزش هاي مردمي قوه قضائيه كارگاه آموزشي حقوقي كودك و نوجوان را در فرهنگسراي قرآن برگزار كرد .
به گزارش روز چهار شنبه خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"غلامرضا اخلاقي مستشار دادگاه تجديدنظر استان تهران در اين كارگاه آموزشي به مفهوم حق اشاره كرد و گفت : همه افراد دو نوع اهليت يعني اهليت تمتع(دارا شدن، توانا بودن) و اهليت استيفاء دارند.
وي افزود: اهليت تمتع يعني هر موجود زنده اي اين شايستگي را دارد كه از همه انواع حقوق بهره مند شود حتي جنين به شرط اينكه زنده بدنيا آيد و اهليت استيفاء يعني اهليت اجرا و اينكه شخص بتواند حقي را كه به دست آورده است به اجرا بگذارد.
اين قاضي دادگستري در خصوص حقوق كودك به موضوع صغير و كبير اشاره كرد و افزود:سن بلوغ در پسر، پانزده سال تمام قمري و در دختر 9 سال تمام قمري است كه در اين صورت به آنها بالغ مي گويند پس قبل از آن بچه ها صغير هستند بنابراين صغير كسي كه به سن بلوغ نرسيده باشد.
اخلاقي گفت: صغير دو نوع است ، صغير مميز ، صغيري كه مي تواند خوب و بد را تشخيص دهد و صغير غير مميز كه چنين تشخيصي را ندارد صغير مميز مي تواند ببخشد ، صلح نمايد(چون تعهدي برايش ايجاد نمي كند) اما از انجام معامله ممنوع است زيرا قادر نيست به تنهايي اموال خود را اداره كند، لذا هر دو نوع صغير از تصرف در اموال و حقوق مالي خود ممنوع مي باشند.
مستشار دادگاه تجديدنظر استان تهران درباره رشيد گفت: رشيد كساني هستند كه هم بالغ شده اند و هم سود و ضرر خودشان را تمييز مي دهند به عنوان مثال دختري كه9 سال سن دارد هر چند بالغ است اما ممكن است ضرر و زيان خود را نتواند تشخيص دهد بنابراين طبق قانون كسي كه 18 سال داشته باشد هم بالغ است و هم رشيد، ممكن است بعضي بعد از بلوغ يا پيش از 18 سال رشيد شوند كه اينچنين افراد بايد به دادگاه مراجعه نمايند و رشد خود را ثابت كنند.
وي افزود:بنابراين صغار ـ اشخاص غير رشيد ـ مجانين اشخاصي هستند كه محجور و از تصرف در اموال و حقوق مالي خود ممنوع هستند و اداره اموال اين افراد به عهده ولي يا قيم آنان است.
اخلاقي در پايان تصريح كرد:نگاهداري اطفال ، هم حق و هم تكليف ابوين است ، در صورت فوت يكي از ابوين حضانت طفل با آن كه زنده است خواهد بود در صورت فوت پدر ، مادر در سرپرستي اولي است با ارائه گواهي فوت متوفي و كپي شناسنامه در اداره سرپرستي فرم تنظيم
مي گردد و به كلانتري محل جهت صحت و سُقم اظهارات ارسال مي شود به محض اعلام نظر و صلاحيت ، قاضي اداره سرپرستي از دادگاه تقاضا مي كند كه حكم قيوميت (قيم نامه) به نام مادر را صادر نمايد.
وي افزود:مادر صرفاً در مسايل غير مالي مي تواند امور فرزند را سرپرستي و اداره نمايد ، جهت تصرفات مالي حتماً بايد اجازه دادستان و با نظر و مشورت او عمل نمايد و يا حكم رشد بگيرد به غير از مادر همه اقوام در سرپرستي علي السويه هستند هر كسي زودتر اقدام نمايد سرپرست خواهد بود./110
چهارشنبه|ا|16|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1658]