واضح آرشیو وب فارسی:ايران ورزشی: عباسي: باشگاهها بايد براي تيم ملي بسترسازي كنند گردهمايي بزرگان فوتبال ربطي به انتخابات فدراسيون ندارد
ايران ورزشي- ميزباني از گردهمايي ديروز خانواده فوتبال را محمد عباسي وزير ورزش و جوانان به عهده داشت و صحبتهايش با اهالي فوتبال را اينگونه آغاز كرد: در مورد تاثيرگذاري ورزش در ملتها زياد گفته شده. با وجود كاركردي كه ورزش دارد، مشخص است كه جامعه كم تحرك از بازدهي لازم برخوردار نيست، پس توسعه ورزش يعني ايجاد نشاط، كمال، شادي و سرزندگي. اگر به چنين توصيفهايي توجه كنيم، به ارزش قدمهاي بلندي كه افراد در هر جايگاهي در اين راه بر ميدارند، پي ميبريم.
اگر به هدفهاي متعالي توجه كنيم، ميبينيم كه فردي پسنديده است كه از لحاظ روحي رشد يافته و از نظر جسمي پرتوان باشد. اين يعني چيزي كه در ورزش به دنبال آن هستيم. ورزش في نفسه مهم است. همه ميدانيم كه تاثير فوتبال بالا است و به همان مقدار بايد ظرفيت را افزايش بدهيم. با اتحاد و صميميت جامعه ميتوانيم كارهايي كه تاكنون محقق نشده را به نتيجه برسانيم. آنچه كه در حال حاضر اتفاق افتاده، مربوط به زحمت كساني است كه از سال 1300 كار كردهاند.
به دوستان گفتيم با اينكه انتخابات فدراسيون را در پيش داريم اما اين جلسه هيچ ارتباطي به آن ندارد چون اين موضوع را از قبل آغاز كرده بوديم و لازم بود براي فوتبال اين جلسه را برگزار كنيم.» وزير ورزش صحبتهايش را اينطور ادامه داد: «وقتي ميخواهيم بحث كنيم، ميبينيم در فوتبال آموزههايي وجود دارد كه حكمت آميز است و از ميان آنها ميتوان به اتحاد، انسجام، دگرخواهي، پرهيز از خودخواهي و مديريت مناسب اشاره كرد. تمام آحاد جامعه ميتوانند از همين جا انسجام را ياد بگيرند و خوشبختانه اين موضوع كاملا وجود دارد.
اگر بخواهيم در مورد راه آينده صحبت كنيم، مواردي وجود دارد كه مربوط به تمام دورههاست و همه در آن نقشآفريني كردهايد و خوب است در ارزيابيها مطلق نگر نباشيم و منصفانه قضاوت كنيم. بايد نسبت به آينده اميدوار و هم بيمناك و همچنين به گذشته افتخار كنيم و در عين حال اندوهناك باشيم زيرا فرصتهاي زيادي بود كه ميتوانستيم از آنها استفاده كنيم اما در عين حال به آينده نيز اميدواريم ولي بيخيال هم نيستيم. نگرانيهاي زيادي وجود دارد كه آيا ميتوانيم اين سكان به اين بزرگي را حفظ كنيم و با همان صلابت به مقصد برسانيم يا نه! اين دغدغهاي است كه همه آن را احساس ميكنيم و در جمع خودمان هم بايد اين احساس را داشته باشيم.
اينكه ميگويند رو به جلو هستيم، حرف درستي است چون مهم است كه رو به رشد قدم برداريم. ايستايي خوب نيست زيرا همه چيزي كه ميشناسيم و شانسهايي كه وجود دارد را بايد مطرح كنيم تا ديگران متوجه شوند كه چرا ميگوييم وضعيت خوب است يا كمبودهايي داريم. در حال حاضر لايههاي زيرين فوتبال در تحرك است و در اين رگها خون جريان دارد.
فوتبال تنها رشتهاي است كه در هر چهار رده از جمله ليگ برتر، دسته يك، دو و سه فعاليت ميكند و پس از آن واليبال و بسكتبال هم تقريبا چنين وضعي دارند اما آنها ليگ دسته سه ندارند. به هر حال در فوتبال تحركي وجود دارد و بيشتر بايد به نقاط قوت توجه كنيم تا تقويت شوند. شاخصهاي ديگري هم وجود دارد كه وضعيت مناسبي دارد. يكي از آنها اين است كه به سمت استانداردهاي بينالمللي پيش ميرويم. در پنج سال گذشته اتفاقات خوبي افتاده و ليگ ما به حرفهاي شدن نزديك ميشود. اينكه به زمان حرفهاي شدن نزديك ميشويم، بشارت خوبي است و همه بايد به آن توجه داشته باشيم. در حال حاضر ليگ درآمد خوبي كسب ميكند و اين بخش بهعنوان يكي از مولفههاي رو به رشد بايد مدنظر باشد.
شاخص ارتقاي مربيان نيز شاخص خوبي است. از پيشكسوتان ميخواهم حضورشان در كلاسهاي مربيگري را بيشتر كنند و توجه به اين كلاسها نيز نكته قابل توجهي است.
در مساله داوران نيز بايد حمايتهاي ديگري شود. گاهي اوقات از داوران گلايه ميشود اما هيچ داوري نميخواهد با تصميماتش اعتبار خودش را زير سوال ببرد. در اين عرصه نيز اتفافات خوبي ميافتد كه بايد آنها را در نظر بگيريم. راهاندازي آكادمي فوتبال اقدام مناسبي بود كه آن را از نزديك ديدم و اينها موازيني است كه ميتوانيم به سمت علمي شدن پيش ببريم.»
او با اشاره به بخش كميته انضباطي و همچنين ورزش بانوان هم گفت: «همه بايد در يك مجموعه نظم خاصي پيدا كنيم و مجموعه نامنظم نميتواند ابعاد مختلف را كنار هم قرار دهد. در ورزش بانوان توانستيم در غرب آسيا ظهور كنيم و بانوان ما با حجاب در مسابقات حاضر شدند و به دنيا و خصوصا كشورهاي مسلمان نشان دادند كه با رعايت حجاب اسلامي ميتوان در مسابقات حضور پيدا كرد.
اتفاقات خوبي هم در ليگ برتر انجام شد؛ اينكه قرار است ليگ برتر در ارديبهشت به پايان برسد و همچنين نكته قابل توجه اين است كه جام حذفي بايد در اسفند و قبل از اتمام ليگ به پايان برسد كه اين مساله كمتر اتفاق ميافتد. اينها رويدادهايي است كه ميتواند كمك كند و من تنها بخشي از فرازها را گفتم.» وزير ورزش و جوانان در ادامه با بيان اينكه دغدغههايي در عرصه فوتبال دارد اينطور گفت: «چند دوره است كه به المپيك راه پيدا نكردهايم و اين مساله دلايل متعددي دارد. يكي از اين دلايل ميتواند عدم هماهنگي باشد و همچنين دليل ديگر عدم همكاري بعضي از باشگاهها در تبادل بازيكن. به هر حال همين باشگاهها هستند كه ميتوانند بستر تيم ملي را ايجاد كنند. مردم به برد افتخار ميكنند و در چنين بستري است كه غرور ملي شكل ميگيرد. پس بايد به توقع مردم بيشتر توجه كرد.
كلا عرصه ورزش را پاك ميدانم زيرا همه براي پاكي در اين عرصه قدم ميگذارند. مگر نميگوييم كه ورزش سلامتي و نشاط ايجاد ميكند، پس مكانش هم مبدل چنين چيزي است. عرصه ورزش با همكاري بخشهاي متعدد از جمله رسانهها ميتواند جلوه داشته باشد. ممكن است در بعضي بخشها اشتباهاتي وجود داشته باشد اما اينكه محيط ورزش را بد معرفي كنيم، خلاف قاعده است. اگر مردم بشنوند كه از ورزش تبليغات بدي ميشود، از جايي كه اميدوار بودند هم نااميد ميشوند. به اين دليل بايد از بعضي از كارها پرهيز شود و مراعات بيشتري انجام شود.
كساني كه الگو هستند بايد بيشتر مراقب باشند. حتي در كشورهاي غربي كه از نظر فرهنگي رو به اضمحلال هستند، ميگويند كه بايد براي بخش قهرماني مراعات كنيم. وقتي در اروپا با يك بازيكن قرارداد ميبندند، اگر آن بازيكن در ميهمانيهاي شبانه شركت كند يا مسائل ديگر را رعايت نكند، ميتوانند قرارداد اين بازيكن را لغو كنند.»
عباسي سپس صحبتهايش را با اين چند جمله به پايان برد: «در بحث زير ساختها در دولت اقدامات خوبي انجام شد و به اندازه 50 سال زير ساختهاي ورزشي شكل گرفت. در حال حاضر بخش زيادي از زيرساختها در حال شكلگيري و بسترها آماده و ارادهها مصمم است و جوانان باهوش و خانوادهدار نيز حامي هستند.»
دوشنبه|ا|10|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران ورزشی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]