واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: گزارش كامل مراسم رونمايي از شش داروي جديد با فناوري بالا؛ احمدي نژاد: اصل شبكه دارويي دنيا در دست صهيونيستهاست/ دستجردي: به توليد 12 داروي نوتركيب با فناوري بالا دست يافته ايم
مراسم رونمايي از شش داروي جديد با فناوري بالا صبح امروز با حضور رئيس جمهور، وزير بهداشت و جمعي از محققان، داروسازان و سياست گذاران حوزه دارويي برگزار شد.
به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، مراسم رونمايي از شش داروي جديد با فناوري بالا صبح امروز با حضور رئيس جمهور، دكتر سلطانخواه، معاون علمي و فناوري رئيس جمهور، دكتر مرضيه وحيد دستجردي، وزير بهداشت و جمعي از محققان، داروسازان و سياست گذاران حوزه دارويي كشور در نهاد رياست جمهوري برگزار شد.
براساس اين گزارش، اين داروها شامل دو قلم داروي نوتركيب و چهار نوع ماده اوليه دارويي است كه براي نخستين بار ساخت آنها توسط محققان كشور انجام ميگيرد و به عنوان دستاورد بزرگ علمي و فناوري محسوب ميشود.
احمدي نژاد: اصل شبكه دارويي دنيا در دست صهيونيستهاست
دكتر محمود احمدينژاد امروز در مراسم رونمايي از اين 6 دارو گفت: در حال حاضر بيش از 140 داروي نوتركيب در دنيا عرضه ميشود كه با اقدامات صورت گرفته در حال حاضر به دانش توليد 12 از اين داروها در كشور دست يافتهايم.
وي افزود: توليد اين 12 قلم دارو دستاورد بسيار بزرگي براي كشور است اما تا 140 قلم داروي نوتركيب فاصله زيادي داريم اما با توجه به سرعت و شتاب علمي كشور بايد بتوانيم اين داروها را در داخل كشور توليد كنيم.
رئيس جمهور تاكيد كرد: متخصصان، محققان، داروسازان، مراكز تحقيقاتي، وزارت بهداشت، معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري و شركتهاي داروسازي بايد در جهت توليد داروهاي نوتركيب در داخل كشور مشاركت و همكاري داشته باشند تا بتوانيم به يكي از صادركنندههاي دارو در دنيا تبديل شويم.
احمدينژاد تصريح كرد: در حال حاضر اصل شبكه دارويي و تجهيزات پزشكي دنيا در دست عده معدودي است كه نقل ميشود صهيونيستها هستند و ما نيز اين امر را قبول داريم و چه بسا آنها با ترويج بيماري در ساير كشورها نسبت به عرضه و فروش داروهاي خود اقدام ميكنند.
وي تاكيد كرد: شبكه دارويي دنيا با رواج بيماريها از جمله ايدز و آنفلوآنزا به دنبال فروش داروهاي خود هستند و شيوع ناگهاني يك بيماري يك جنگ بيولوژيك و برنامهاي دقيق است كه توسط اين شبكه دارويي اجرا ميشود.
رئيس جمهور تاكيد كرد: در صورتي كه ما بتوانيم در حوزه توليد دارو در داخل كشور پيشرفت كنيم نه تنها به ملت ايران خدمت كردهايم بلكه راه را براي نجات ساير ملتها از سيطره شبكه دارويي صهيونيستها باز كردهايم.
احمدينژاد با بيان اينكه ما بايد سالانه 10 تا 20 داروي نوتركيب و با فناوري بالا در كشور توليد كنيم، گفت: دولت نيز حمايتها و پيگيريهاي لازم را براي ورود به بازار جهاني انجام ميدهد.
وي در پايان خاطرنشان كرد: مبلغي در بودجه براي صندوق نوآوري و شكوفايي در نظر گرفته شده بود كه به دلايل مختلف تاييد نشد اما به زودي بودجه بسيار خوبي به صندوق حمايت از پژوهشگران به منظور حمايت از پژوهشهاي اساسي، توليد فناوريها و تجاريسازي آنها واريز خواهد شد.
وحيد دستجردي: طي فراخواني توليد 9 واكسن و سرم در كشور بر عهده محققان گذاشته شده است
دكتر مرضيه وحيددستجردي امروز در مراسم رونمايي از شش داروي نوتركيب در نهاد رياست جمهوري گفت: در پايان سال 88 تفاهمنامهها و قراردادهايي به منظور توليد دارو و واكسن با معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري به امضا رسيد و به دنبال آن فراخوان براي توليد اين داروها اعلام شد.
وي با بيان اينكه پس از اعلام ليست داروهاي پيشنهادي، 12 دارو در فراخوان اول انتخاب و به محققان اعلام شد و در نهايت اقدامات لازم براي توليد و ساخت اين داروها از 26 خرداد سال 89 در كشور آغاز گرديد.
وزير بهداشت ادامه داد: پس از تلاشهاي محققان و داروسازان كشور، شش دارو از داروهاي نوتركيب اعلام شده، شامل دو داروي بيولوژيك و چهار مواد اوليه دارويي در كشور به پايان رسيده است.
وحيددستجردي با بيان اينكه داروي لتروزول يكي از اين داروهاي توليدي در داخل كشور است، گفت: اين دارو در درمان بيماريهاي سرطان سينه و سرطان پورستات كاربرد دارد كه توليد آنها براي نخستين بار در كشور توسط محققان ايراني آغاز شده است.
وي ادامه داد: داروي بوتوكس (توكسين بوتولنيم) يكي ديگر از اين داروها براي درمان ضايعات پوستي است كه البته علاوه بر بيماريهاي پوستي براي 50 نوع بيماري ديگر نيز كاربرد دارد.
وزير بهداشت داروي سالمترول و ريلوزول را از ديگر داروهايي دانست كه محققان كشور موفق به توليد آن شدهاند و گفت: داروي ديگر داروي فاكتور 7 است كه تنها در دانمارك، يكي از كشورهاي دارويي توليد ميشد و ايران دومين كشوري است كه موفق به توليد اين دارو شده است.
وحيددستجردي اضافه كرد: داروي زولندرونيك اسيد داروي ديگري است كه در درمان بيماري پوكي استخوان كاربرد داشته و در حال حاضر محققان به دانش توليد آن در كشور دست يافتهاند.
وي ادامه داد: از 12 داروي اعلام شده، شش دارو امروز رونمايي شده و شش داروي ديگر نيز بزودي رونمايي ميشود.
وزير بهداشت افزود: فراخوان دوم و سوم توليد داروهاي نوتركيب و با فناوري بالا نيز در كشور اعلام شده؛ همچنين توليد داروهاي ديگر در كشور پذيرفته و تهيه آن به محققان سپرده شده است؛ علاوه بر اين، در اين فراخوانها توليد 9 واكسن و سرم (ضد مارگزيدگي و عقرب گزيدگي) در كشور بر عهده محققان گذاشته شده است.
وحيددستجردي با تاكيد بر اينكه توليد تجهيزات پزشكي نيز جزو طرحهاي حمايتي وزارت بهداشت و معاونت علمي و فناوري رئيس جمهور است، گفت: دستگاه شتابدهنده خطي و استنتهاي قلبي از جمله دستگاههاي پر استفاده در درمان بيماريها هستند كه فراخوان توليد آنها در كشور اعلام شده است.
وي در پايان خاطرنشان كرد: دارو علاوه بر اينكه ميتواند در درمان بيماريها موثر باشد، ممكن است عوارضي نيز داشته باشد، لذا توليد آنها بر اساس استانداردها يكي از مهمترين مباحثي است كه مورد توجه قرار دارد.
سلطان خواه: سهم داروهاي گياهي در نسخههاي پزشكي يك تا 2 درصد است
دكتر نسرين سلطان خواه امروز در مراسم رونمايي از 6 داروي نوتركيب و با فناوري بالا در نهاد رياست جمهوري با بيان اينكه رابطه بين مردم و جامعه علمي و فناوري كشور رابطه يك طرفه نيست، گفت: از طرفي جامعه علمي انتظار پشتيباني و حمايت توسط دولت و مردم را دارد و از طرف ديگر مردم نيز انتظار دارند نتيجه و حاصل سرمايهگذاري و تخصيص منابع به حوزه علمي و فناوري را ببينند.
وي با بيان اينكه در بودجه سال 90 در بخشهاي مختلف اعتباراتي به بخش پژوهش اختصاص پيدا كرد، افزود: بخشي از اين اعتبارات مربوط به اعتبارات پژوهشي دستگاههاي اجرايي بوده و بخشي ديگري مربوط به فصل توسعه علوم و فنون در بودجه ميشود همچنين علاوه بر اين موارد رديفهاي مختلفي در لايحه بودجه براي بخش پژوهش اختصاص پيدا كرده است.
معاون علمي و فناوري رئيس جمهور با اشاره به بند قانوني اختصاص نيم تا سه درصد از اعتبارات هزينهاي دستگاههاي اجرايي به بخش پژوهش در قانون تصريح كرد: در صورت اختصاص ميانگين نيم تا سه درصد حدود 5 هزار و 500 ميليارد تومان اعتبار و در صورت اختصاص 3 درصد حدود 6 هزار و 900 ميليارد تومان اعتبار پژوهشي در اين خصوص ديده شده كه اين اعتبارات غير از اعتبارات پژوهشي وزارت بهداشت است.
سلطان خواه افزود: در صورتي كه بيش از ميانگين اين درصد حدود 1.75 درصد محقق شود 1.2 بودجه سنواتي و در صورت تحقق سه درصد حدود 4 درصد بودجه سنواتي دولت به بخش پژوهش اختصاص يافته است كه اين ميزان حاكي از رشد بودجههاي پژوهشي نسبت به سالهاي گذشته است.
وي در ادامه با تاكيد بر اينكه مسئله مهمتر از سرمايهگذاري بحث مديريت درست منابع و اعتبارات است، گفت: چه بسا بودجههاي پژوهشي و اعتبارات بسياري در سالهاي گذشته نيز به بخش پژوهش اختصاص داده شده اما هنر ما مديريت هر چه بهتر اين منابع براي افزايش بهرهوري بوده است.
معاون علمي و فناوري رئيس جمهور، مديريت هر چه بهتر منابع را از مهمترين اهداف ايجاد اين معاونت دانست و گفت: بخش كمي (حدود 3 درصد از كل بودجه پژوهشي) از اعتبارات اين معاونت براي مديريت، هماهنگي و تقويت بخشهاي مختلف اختصاص داده ميشود كه معمولا نيز 80 درصد آن محقق ميشود و به طور كلي حدود 2 درصد از بودجههاي پژوهشي صرف امور ستادي معاونت علمي و فناوري ميشود.
سلطان خواه با بيان اينكه برنامههاي معاونت علمي و فناوري رئيس جمهور حول 4 محور اجرا ميشود، گفت: يكي از مهمترين محورها شناسايي خلاءهاي موجود در چرخه علم و فناوري است كه در برنامهريزيهاي اين معاونت مورد توجه قرار دارد و بر اساس آن خلاءهاي موجود در بخشهايي است كه يا متولي خاصي ندارند يا چندين متولي دارند و يا پيوند لازم بين دستگاه اجرايي و بخش خصوصي ايجاد نشده است.
وي استفاده حداكثري از ساختارها و ظرفيتهاي موجود و اجراي برنامهها بدون ايجاد ساختار و ظرفيت جديد را از ديگر محورهاي فعاليت اين معاونت دانست و گفت: همچنين در پيشبرد برنامههاي اين معاونت نظارت، پيگيري، كنترل و مشخص شدن بهرهوران نهايي نيز مورد توجه قرار دارد.
معاون علمي و فناوري رئيس جمهور ادامه داد: انجام حمايتهاي مالي به موقع نيز چهارمين محور در پيشبرد برنامههاي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري است.
سلطان خواه تصريح كرد: طي 2 سال گذشته سعي شده 16 طرح كلان فناوري ملي با اعتبار بيش از 140 ميليارد تومان سرمايهگذاري شود كه تاكنون بيش از 500 جلسه كميته اجرايي و شوراي راهبري براي اين طرحها تشكيل شده است.
وي با اشاره به انتقاد برخي از افراد نسبت به ايجاد معاونت علمي و فناوري گفت: بنا به اظهار اين افراد اعتبارات پژوهشي بايد در اختيار خود دستگاهها قرار گيرد در حالي كه معاونت علمي و فناوري، مديريت منابع و هماهنگي و اراده برنامهها براي افزايش بهرهوري را در دستور كار دارد.
معاون علمي و فناوري رئيس جمهور در ادامه با تاكيد بر اينكه تمركز براي صادرات داروهاي نوتركيب توليد داخل در برنامههاي آتي وزارت بهداشت و معاونت علمي و فناوري رئيس جمهور قرار دارد، گفت: به دنبال اين هستيم تا با رعايت استانداردها شرايط ورود اين داروها به بازارهاي جهاني را ايجاد كنيم كه تمهيداتي نيز در اين زمينه با همكاري وزارت صنايع ديده شده است.
سلطان خواه تاكيد كرد: بايد با ارائه برنامههاي مناسب بتوانيم سهم صادرات محصولات دانشبنيان را تا پايان برنامه پنجم توسعه به 5 درصد صادرات نفتي برسانيم.
وي در ادامه با تاكيد بر لزوم احياي نظام طب ايراني در كنار نظام پزشكي نوين گفت: شرايط بايد به گونهاي باشد كه مردم براي درمان بيماريهاي خود بتوانند يكي از اين دو نظام را انتخاب كنند.
معاون علمي و فناوري رئيس جمهور با تاكيد بر اينكه ايران داراي ظرفيت غني از گياهان دارويي است، گفت: تا سال 84 حدود 200 قلم داروي گياهي در كشور توليد ميشد در حالي كه در حال حاضر توليد بيش از 600 قلم داروي گياهي در داخل كشور انجام ميگيرد.
سلطان خواه در پايان تاكيد كرد: در حال حاضر سهم داروهاي گياهي در نسخههاي پزشكي يك تا 2 درصد است كه بايد تلاش شود تا پايان برنامه پنجم اين ميزان به 5 درصد برسد.
دوشنبه|ا|10|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]