واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: شرايط ارسال مدارك به جشنواره «كوثر پرفروغ» اعلام شد
خبرگزاري آريا- معاون فرهنگيهنري ستاد عالي كانونهاي مساجد با تاكيد بر اينكه بايد تلاش كنيم تا مسابقههاي كانونهاي فرهنگيهنري به سمت كيفيتر شدن حركت كند و بحث آموزش به شكل جديتر پيگيري شود، گفت: جاي جشنواره «مساجد و رسانهها» خالي، اما اين پيشنهاد قابل بررسي است.
به گزارش خبرگزاري آريا، مرتضي طاهريان درباره جشنواره «كوثر پرفروغ» افزود: كوثر پرفروغ، جشنوارهاي با محوريت شخصيت حضرت فاطمه معصومه(س) و ويژه خواهران عضو كانونهاي فرهنگيهنري مساجد سراسر كشور است.
وي با اشاره به اينكه وجود اين بانو همواره با خيرات و بركات بسياري براي جهان تشيع به ويژه ايران همراه بوده است، ادامه داد: با اين حال به نظر ميرسد آن طور كه شايسته و بايسته است، در رابطه با سيره آن حضرت(س) و آشنايي مردم با شخصيت ايشان تلاش نشده، اگرچه تاكنون كارهاي خوبي انجام شده است، اما تا نقطه ايدهآل فاصله داريم.
معاون فرهنگيهنري ستاد عالي كانونهاي مساجد تاكيد كرد: لازم است همه دستگاههاي فرهنگي براي معرفي و شناسايي شخصيت حضرت معصومه(س) همكاري كنند و در اين راستا، همكاران ما در دبيرخانه كانونهاي فرهنگيهنري مساجد كشور استان قم به منظور آشنايي اقشار مختلف مردم و حضور هنرمندان، جشنوارهاي با عنوان «كوثر پرفروغ» برگزار ميكنند.
طاهريان ادامه داد: اين جشنواره با آغاز دهه كرامت در اول ذيقعده آغاز شده و تا سالروز ورود اين بانوي مكرم اسلام(س) به قم، يعني 23 ربيعالاول ادامه دارد؛ ضمن اينكه اين جشنواره ويژه بانوان است و در رشتههاي عكاسي، نقاشي، خوشنويسي، وبلاگنويسي، مقالهنويسي، شعر و يك سري آثار ابتكاري برگزار ميشود.
وي خاطرنشان كرد: شركتكنندگان در سه قالب سني هشت تا 12، 14 تا 30 و 35 تا 45 سال تقسيمبندي ميشوند.
معاون فرهنگيهنري ستاد عالي كانونهاي مساجد ضمن اعلام اينكه با استفاده از آثار برگزيده، نمايشگاهي در حاشيه مراسم اختتاميه برپا خواهد شد، شرايط حضور در اين جشنواره را اين طور بيان كرد:
مدارك مورد نياز تمامي رشتهها جهت ارسال به دبيرخانه استان قم:
1. دو قطعه عكس 4×3
2. تصوير صفحه اول شناسنامه (يك برگ)
3. تكميل فرم درخواست
4. گواهي عضويت در كانون ممهور به مهر دبيرخانه استان
شرايط و ضوابط عمومي:
1. محوريت آثار در اين جشنواره با موضوع ابعاد وجودي شخصيت حضرت معصومه(س) است.
2. تمامي شركتكنندگان در جشنواره بايد عضو كانونهاي فرهنگيهنري مساجد باشند.
3. شركتكنندگان در تمامي رشته ها بايد فرم شركت در جشنواره را به تاييد كانون و دبيرخانه استان برسانند.
4. آثار غير مرتبط با موضوعات جشنواره از داوري حذف خواهند شد.
5. آثار شركتكنندگان با توجه به رده سني، بررسي و داوري خواهد شد.
6. ارسال اصل آثار برگزيده پس از داوري به استان قم الزامي است.
شرايط و ضوابط اختصاصي
الف) شرايط و ضوابط اختصاصي بخش طراحي و نقاشي
1. بهرهگيري از همه سبكها و تكنيكها آزاد است.
2. حداكثر سايز آثار ارسالي بايد 50×70 سانتيمتر باشد.
3. موضوعات اين بخش شامل سه مورد است:
- عفاف و حجاب
- مسجد و جوانان
- حرم مطهر حضرت معصومه(س) و جوانان
ب) شرايط و ضوابط اختصاصي بخش خوشنويسي
1. ابعاد آثار ارسالي بايد حداقل 35×50 و حداكثر 70×100 سانتيمتر باشد.
2. گرايشهاي آثار، خط شكسته، نستعليق، نسخ، ثلث، معلي و تحرير باشد.
3. خوشنويسان آثار خود را بايد از موارد زير انتخاب نمايند:
- سوره مباركه كوثر
- عمه سادات سلام عليك روح عبادت سلام عليك
- يا فاطمه اشفعي لنا في الجنه
- كوثر نوري به كوير قمي آب حيات دل اين مردمي
- قال الجواد(ع): من زارها قبر عمتي بقم فله الجنه
- آن قبر كه در مدينه شد گم پيدا شده در مدينه قم
ج) شرايط و ضوابط اختصاصي بخش عكس
1. عكسها به صورت آنالوگ يا ديجيتال و ميبايست روي كاغذ مخصوص عكاسي چاپ و ارسال شوند.
2. تصاوير ميتوانند به صورت رنگي يا سياه و سفيد چاپ و ارسال شوند.
3. تمامي تصاوير بايد در ابعاد حداقل 25×20 و حداكثر 40×30 سانتيمتر باشند.
4. عكسهاي راهيافته به نمايشگاه عودت داده نميشود.
5. موضوعات اين بخش شامل موارد ذيل مي باشد:
- مسجد؛ جشن دهه كرامت
- مسجد؛ عامل توسعه عفاف
- مسجد؛ جوان، نماز
- حرم مطهر حضرت معصومه(س)
- حرم مطهر حضرت عليبنموسيالرضا(ع)
د) شرايط و ضوابط اختصاصي بخش مقالهنويسي
1. آثار ارسالي تحقيقي و مستند باشد و همچنين آثار ارسالي ميتواند تاليف (توليدي)، تصحيح يا ترجمه باشد.
2. آثار مشترك (گروهي) پذيرفته ميشود.
3. هر پژوهشگر ميتواند حداكثر سه اثر ارسال كند.
4. آثار توليد شده در هستههاي پژوهشي كانونهاي مسجد از امتياز ويژه برخوردار است.
5. آثار حتماً، به صورت تايپ شده باشد. (با فرمت WORD 2003 در صفحات A4)
6. آثار ارسالي بايد حداقل 10 صفحه A4 باشد.
7. مقالهها بايد شامل چكيده، كليدواژه، مقدمه، بدنهاصلي، نتيجه و فهرست منابع باشد.
8. مقالات ارسالي بايد در يكي از موضوعات زير باشد:
- عفاف و حجاب و حضرت معصومه(س)
- بررسي شخصيت حضرت معصومه(س)
- بررسي جايگاه علمي حضرت معصومه(س)
- مسجد، عفاف و حجاب
- ولايتمداري و حضرت معصومه(س)
- تحليل هجرت حضرت معصومه(س)
ه) شرايط و ضوابط اختصاصي بخش وبلاگنويسي:
1. هر نفر ميتواند حداكثر سه وبلاگ معرفي كند.
2. وبلاگهاي گروهي نيز مورد قبول است.
3. وبلاگ معرفي شده بايد حداقل پنج مطلب در يكي از موضوعات مسابقه داشته باشد.
4. وبلاگ بايد فعال باشد. (از آخرين بهروزرساني نهايتاً يك ماه گذشته باشد)
5. هر يك از قالب هاي زير پذيرفته است:
- وبلاگ متني
- فتو وبلاگ (وبلاگي كه تنها از تصوير براي انتقال پيام استفاده ميكند)
- پادكست (وبلاگي كه تنها از صوت براي انتقال پيام استفاده ميكند)
- ويديوكست (وبلاگي كه تنها از صوت براي انتقال پيام استفاده ميكند)
6. موضوعات اين بخش عبارتند از:
- بررسي يكي از ابعاد شخصيت حضرت معصومه(س)
7. ملاكهاي ارزيابي وبلاگها به شرح ذيل است:
- عنوان وبلاگ
- جذابيت محتواي وبلاگ
- موضوعات و انتخاب سوژه وبلاگ
- مستند بودن مطالب وبلاگ
- زيبايي و نظم قالب وبلاگ
- نوآوري در قالب وبلاگ
- سرعت بارگذاري
- بهروزرساني منظم وبلاگ
مرتضي طاهريان در بخش ديگري از اين گفتوگو با تصريح اينكه اين جشنواره ميتواند سرآغاز يك جريان خوب فرهنگي هنري براي شناساندن بيشتر حضرت معصومه(س) باشد، ابراز اميدواري كرد: بعد از چند سالي كه اين جشنواره پشت سر گذاشته، ميتوان اميدوار بود كه اين جشنواره شكل بينالمللي بگيرد و مانند حوزههاي علميه كه تنها متعلق به ايران نيستند بلكه متعلق به جهان تشيعاند، اين جشنواره نيز آثار بينالمللي داشته باشد.
وي در ادامه اين گفتوگو به بررسي جشنواره بزرگ جوانان مساجد پرداخت و با اعلام اينكه 12 هزار كانون فرهنگيهنري مساجد در كشور داريم، افزود: قطعاً در اين ميان با استعدادهاي متعدد و متكثري مواجه هستيم كه در نخستين قدم، بايد شناسايي شوند تا بتوانند پلههاي ترقي را طي كنند.
معاون فرهنگيهنري ستاد عالي كانونهاي فرهنگيهنري مساجد درباره نقش مساجد در مسير ترقي اين استعدادها تصريح كرد: طبيعتاً ما بايد يك عرصه رقابتي سالم براي اينگونه افراد ايجاد كنيم تا هم نخبگان را شناسايي و پس از آن شرايطي براي تجليل آنها فراهم كنيم. اين ميتواند اهرمي براي پيشرفت و حضور آنها در سطوح و عرصههاي بالاتر باشد.
طاهريان با تاكيد بر اينكه، نكته مهم در اينجا كشف استعدادها، تجليل از آنها و ايجاد فضاي رقابتي است، ادامه داد: جشنوارههاي مساجد يك آغازيست براي كادرسازي در حوزه فعاليتهاي فرهنگي و هنري، چراكه مسجد در طول تاريخ منشأ آثار بسياري بوده و طبيعي است توليدات مسجد و مسجديها با توجه به جنس ديني كه دارند، توليدات ديني باشد.
وي خاطرنشان كرد: ما در گام اول به دنبال انسجام مساجد و در گامهاي بعدي توليد آثار فاخر ديني هستيم، زيرا ماندگاري آثار هنري ديني بيشتر است و از سوي ديگر مساجد با آثار هنري گره خوردهاند تا جايي كه ميليونها گردشگر را جذب خود كردهاند.
معاون فرهنگيهنري ستاد عالي كانونهاي مساجد با اشاره به اينكه مساجد ما مانند گالري شدهاند، بيان داشت: مساجد اين فرصت را فراهم كردهاند كه تازهكارها با قديميترها آشنا شوند و از يكديگر الهام بگيرند، در اين زمان كادرسازي اتفاق ميافتد. براي مثال، هنرمندان در رشتههاي خوشنويسي، نقاشي و... را شناسايي ميكنيم و سپس اينها فردا روزي وارد بدنه فرهنگي و هنري كشور ميشوند و طبيعي است به دليل جنس فرهنگ ديني كه دارند ميتوانند تاثيرت بسياري داشته باشند؛ همانطور كه بسياري از آثار هنرمندان در حال حاضر با ارزشهاي ديني گره خورده است.
طاهريان افزود: هنرمندان تلاش دارند اثري خلق كنند كه اثر فاخري باشد و تلاش ما نيز براي شناسايي اين استعدادهاست، هرچند ميدانيم در زمينه آموزش در قدمهاي نخست هستيم، اما با اين حال، با كمك معاونت هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بحث آموزش را پيگيري ميكنيم.
وي درباره ضرورت ورود كانونهاي فرهنگي هنري مساجد به عرصه فرهنگي و هنري كشور اظهار داشت: ورود كانونها به اين عرصه يك پاسخ به نياز هنرمندان آنهاست؛ از سوي ديگر، مجموعه فرهنگي كشور از ما يك توقعي دارد و آن اين است كه مسجد از صدر اسلام تاكنون نقشآفريني كرده و بايد در عرصه فرهنگي اين نقشآفريني را ادامه دهد.
معاون فرهنگيهنري ستاد عالي كانونهاي مساجد تاكيد كرد: اين نقشآفريني ميتواند كمك كند آينده فرهنگ و هنر كشور از يك ويژگي خاصي برخوردار باشد و آن اين است كه مسجد در كنار جايگاه اصلياش يك محيط فرهنگيهنري براي تمام اقشار به وجود بياورد نه يك قشر خاص؛ به همين سبب در مسجد با كساني آشنا ميشويم كه شايد در جاي ديگري فرصتي براي ارايه استعداد خود نداشته باشند و اين مسجد است كه به آنها اجازه شكوفايي ميدهد.
طاهريان تصريح كرد: اگر خانوادهها ميخواهند نوجوان و جوان آنها با فرامين ديني گره بخورند، آنها را روانه مسجد ميكنند تا در مسايل علمي، هنري، ورزشي و... نقشآفريني كنند. مثلاً در مسجد كلاس نجوم برگزار ميشود، طبيعيست كه كلاس تخصصي نيست، اما احتمال دارد از بين 20 شركتكننده يك نفر شاخص باشد و به سبب علاقهاي كه در اين كلاسها برايش ايجاد ميشود، راهش را ادامه دهد و به عنوان يك نخبه در رشته مورد علاقهاش شناخته شود. بنابراين اين خدمت عمومي سبب ميشود هر كس جايگاه خود را پيدا كند.
وي با اشاره به اينكه هنر ما اين است كه از حضور عمومي در اين جشنوارهها بهترين بهرهبرداري را ميكنيم، يادآور شد: به نظر ميرسد جشنوارهها از حيث موضوعات از يك عموميت خوبي برخوردار است، اما به هر حال از ما توقع ميرود در بعضي رشتهها از جمله خوشنويسي با توجه به نظر برخي مراجع عظام بهتر ورود كنيم و حضور جديتر داشته باشيم؛ اگرچه تاكنون اقداماتي شده است اما به نظر ميرسد سرمايهگذاري بيشتري نياز است.
معاون فرهنگيهنري ستاد عالي كانونهاي مساجد با تاكيد بر اينكه بايد تلاش كنيم تا رشتههاي مورد مسابقه به سمت كيفيتر شدن حركت كند و بحث آموزش به شكل جديتر پيگيري شود، جاي جشنواره «مساجد و رسانهها» را خالي، اما اين پيشنهاد را قابل بررسي دانست.
گفتني است؛ متولي اصلي برگزاري هفتمين جشنواره بزرگ جوانان مساجد، ستاد عالي هماهنگي و نظارت بر كانونهاي فرهنگي و هنري مساجد كشور است و اخبار توليدي ستاد خبري دبيرخانه دايمي جشنواره بزرگ جوانان مساجد بر روي پايگاه اينترنتي WWW.JAVANANEMASAJED.IR منتشر ميشود و علاقهمندان و همچنين خبرنگاران رسانههاي گوناگون ميتوانند با مراجعه به اين پايگاه از آخرين اخبار و تحولات مربوط به هفتمين جشنواره بزرگ جوانان مساجد مطلع شوند
دوشنبه|ا|10|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 397]