واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: 23 درصد از روستاييان فاقد بيمه ازنظام تامين اجتماعي برخوردارشدند
رييس صندوق بيمه اجتماعي روستاييان و عشاير اعلام كرد : از سال 84 تاكنون كه 23 درصد از اين جمعيت يعني 710 هزار خانوار تحت پوشش صندوق ياد شده قرار دارند.

"سيد مجيد موسويان " روز چهارشنبه در نشست خبري با اعلام اين مطلب افزود : براساس سرشماري سال 85 شمار خانوارهاي روستايي و عشاير را پنج ميليون و 67 هزار و 815 خانوار هستند و به غير از خانوارهايي كه توسط صندوقهاي ديگر بيمه شده اند، سه ميليون و 147 هزار خانوار فاقد بيمه تامين اجتماعي مي باشند.
وي تصريح كرد : رقم 23 درصدي در نظام بيمه اختياري قابل قبول است و اميدواريم اين رقم به صددرصد برسد.
مدير عامل صندوق بيمه اجتماعي روستاييان و عشاير اضافه كرد : مردان متولد سال 1332 و زنان متولد 1337 روستايي و عشاير با توجه به ايجاد سقف سني در اين صندوق تنها تا پايان اسفند ماه امسال فرصت دارند عضو صندوق بيمه اجتماعي روستاييان و عشاير شوند.
وي در پاسخ به سوال خبرنگار ايرنا درخصوص مقايسه بيمه اختياري روستاييان و شهرنشينان گفت : روستاييان و عشاير وضعيت بهتري به لحاظ نظر برخورداري از تامين اجتماعي در حوزههاي بيمهاي و حمايتي دارند و به نسبت محدوديتهاي موجود براي بيمه شهرنشينان ، روستاييان امكان بهتري براي بيمه شدن يافته اند.
مدير عامل صندوق بيمه اجتماعي روستاييان و عشاير با بيان اين كه تا پايان سال 84 ، 173 هزار خانوار و تا پايان سال 85 ، 322 هزار خانوار به عضويت اين صندوق درآمدهاند، يادآور شد: اين در حاليست كه در سال گذشته 646 هزار خانوار و تا به امروز حدود 710 هزار خانوار تحت پوشش صندوق بيمه اجتماعي روستاييان و عشاير قرار گرفتهاند.
موسويان تصريح كرد: هر بيمه شدهاي كارنامهاي اعم از افراد تحت تكفل، مشخصات و همچنين حق بيمه پرداختي نزد اين صندوق دارد و بر اساس امكانات فراهم شده، هر روستايي و عشايري ميتواند با مراجعه به سيستم صندوق، كارنامه خود را از هر كجاي كشور دريافت كند.
مدير عامل صندوق بيمه اجتماعي روستاييان و عشاير با تاكيد بر اين كه هر زن و مرد تحت پوشش با 15 سال سابقه پرداخت حق بيمه كه حداقل 65 سال سن داشته باشند ميتوانند از مزاياي مستمري پيري استفاده كنند، بيان كرد: در حال حاضر نيز زنان سرپرست خانوار معرفي شده به اين صندوق از سوي نهادهاي حمايتي حق بيمهاي نميپردازند و به صورت رايگان تحت پوشش قرار گرفتهاند.
موسويان درباره رقم حق بيمه پرداختي خانوارهاي روستايي و عشاير براي بهرهمندي از مزاياي صندوق مذكور، اظهار كرد: اگر اين خانوارها سطح درآمدي 90، 100 و تا 180 هزار تومان را اعلام كنند، به همين نسبت ميزان حق بيمه پرداختي آنها متفاوت است.
وي گفت : حق بيمه پرداختي آنها معادل پنج درصد سطح درآمديشان است كه دو برابر آن رقم را دولت به صندوق ميپردازد.
وي با بيان اين كه مستمري پرداختي به تحت پوششيها معادل كسي است كه 20 سال سابقه پرداخت حق بيمه دارد، بيان كرد: مستمري پرداختي هر ساله و بنا به ميزان رشد تورم، افزايش مييابد.
به گفته مدير عامل صندوق بيمه اجتماعي روستاييان و عشاير، مستمري پرداختي صندوق به واجدان شرايط (بازنشستگان، از كار افتادگان و بازماندگان) در سال گذشته حداقل 60 هزار تومان و حداكثر 100 هزار تومان بوده است كه اين رقم از ابتداي امسال با افزايش 25 درصدي اعمال خواهد شد.
وي افزود: آخرين سال حق بيمه پرداختي، مبناي محاسبه براي برقراري مستمري به شمار ميرود.
موسويان با اشاره به محاسبات بيمهاي براي تعيين سقف سني بيمهپردازي گفت : بر اساس اين محاسبات بايد سقف سني اعمال مي شد چرا كه در غير اين صورت، تمامي افراد صبر ميكردند تا در روزهاي پاياني عمر خود را بيمه كنند، لذا سقف سني در حال حاضر 55 سال براي مردان و 50 سال براي زنان در نظر گرفته شد.
وي بااشاره به اين كه در سال 83 و 84 كه شرط سقف سني اعمال نميشد، ميزان ورودي افراد بالاي 60 سال حدود 41 درصد بود، خاطر نشان كرد: با كنترل اين امر و با وجود روند بيمهاي، در حال حاضر اين افراد جوان هستند كه جذب صندوق ميشوند.
مدير عامل صندوق بيمه اجتماعي روستاييان و عشاير در زمينه حداقل و حداكثر حقوق پرداختي به بيمهشدگان اين صندوق، اذعان كرد: در حال حاضر حداقل مستمري پرداختي 60 هزار تومان و حداكثر آن 125 هزار تومان است كه در حال حاضر حدود سه هزار خانوار از اين صندوق مستمري دريافت ميكنند .
به گفته وي اين در حاليست كه در صورت تصويب هيات امناي صندوق، حداكثر حقوق پرداختي صندوق به مستمريبگيرانش در سال آينده 220 هزار تومان خواهد بود.
ذكر اعتبارات از ابتداي ايجاد اين صندوق يعني سال 84 تاكنون از ديگر موضوعاتي بود كه موسويان درباره آن تصريح كرد: در سال 84 اعتبارات دولتي تعلق گرفته به صندوق 30 ميليارد تومان، در سال 85 ، 120 ميليارد تومان، در سال گذشته، 112 ميليارد تومان و براي سال جاري 152 ميليارد تومان در نظر گرفته شده است كه پيشبيني ميشود دولت براي سال آينده با پنج درصد افزايش 168 ميليارد تومان به اين صندوق بپردازد.
وي در مورد كسريهاي صندوق نيز گفت : اين كسريها زماني كه افراد را بدون در نظر گرفتن سقف سني جذب كرديم به صندوق وارد شد، چرا كه اين افراد با سابقه كمتر بيمهپردازي مشمول مستمري صندوق شدند كه محاسبات بيمهاي نشان ميدهد در آينده مبلغي را براي ارائه خدمات به اين افراد نياز داريم، حدود 400 ميليارد تومان است كه به تدريج از دولت دريافت ميكنيم.
مدير عامل صندوق بيمه اجتماعي روستاييان و عشاير افزود: اگر فردي بالاي سقف سني معمول به عضويت صندوق درآيد، اين فرد از كارافتاده قبل از ورود در نظر گرفته ميشود كه از دو مزاياي بازنشستگي پس از 15 سال بيمهپردازي و در صورت فوت، خانوادهاش از مستمري بازماندگي استفاده ميكنند.
وي ادامه داد: اين در حاليست كه اگر فردي در زمان اشتغال وارد صندوق و سپس از كار افتاده شود، بايد ادعاي خود در رابطه با از كار افتادگياش را ثابت كند كه عامل بروز بيماري و يا حادثه پس از بيمه شدنش رخ داده است و در اين رابطه بايد اسناد لازم را ارائه كند.
موسويان با بيان اين كه از نظر ما كسي از كارافتاده كلي تلقي ميشود كه دوران معالجه و توانبخشي خود را طي كرده و پس از آن از كار افتاده باشد، گفت: در صورت اثبات اين موضوع از همان روز اول از كارافتادگي مستمري فرد پرداخت ميشود كه در حال حاضر 12 پرونده در اين رابطه در كميسيون پزشكي سازمان تامين اجتماعي براي رسيدگي به ادعاهاي اين افراد وجود دارد.
وي ادامه داد: در سال 84 ، 173 هزار خانوار جذب شدند كه 11 هزار نفر آنها خانوارهاي زن سرپرست و 162 هزار نفرشان مرد سرپرست خانوار بودند.
به گفته مدير عامل صندوق بيمه اجتماعي روستاييان و عشاير، 94/40 درصد اين افراد بالاي 55 سال سن داشتند.
وي اضافه كرد: همچنين در سال 85 ، 151 هزار خانوار به اين جمعيت اضافه شدند كه 78/40 درصد بيش از 55 سال سن داشتند كه دو سال ذكر شده، سالهايي بودند كه بدون در نظر گرفتن شرط سني افراد مسن روستايي و عشايري ميتوانستند جذب صندوق شوند.
وي افزود: در شش ماهه اول سال 86 و با كنترلهاي صورت گرفته از نظر اعمال شرط سني، ورودي صندوق 6/11 درصد كاهش يافت.
موسويان خاطر نشان كرد: در حال حاضر سه هزار و 400 كارگزاري كه از منتخبان روستاييان هستند در راستاي خدمات بيمهاي و جذب روستاييان به اين صندوق ايجاد شده است.
وي بااشاره به تصميم رژيم گذشته براي ايجاد بيمه اجتماعي روستاييان گفت : اين طرح هيچگاه محقق نشد تا زمانيكه پس از انقلاب اصل 29 قانون اساسي برخورداري از تامين اجتماعي را حق مردم ذكر و دولت را مكلف كرد حتي با استفاده از منابع عمومي اين امكان را فراهم كند.
موسويان مشاركت مردم و برخورداري نيازمند و توانمند از امكان بيمه شدن را از جمله مزاياي نظام تامين اجتماعي نسبت به نظام حمايتي ذكر كرد.
وي با اشاره سند چشم اندار 20 ساله نظام گفت : بايد تمامي آحاد جامعه تا سال 1404 تحت پوشش بيمه قرار بگيرند.
موسويان ، يكي از عوامل اصلي مهاجرت روستاييان به حاشيه شهرها را فقدان نظام تامين اجتماعي براي روستاييان و عشاير دانست و گفت : براساس آمارها و شاخصهاي رشد جمعيت بايد در حال حاضر 33 ميليون جمعيت روستايي و عشاير داشته باشيم كه كمتر از 21 ميليون نفر روستايي و عشاير در حال حاضر در كشور وجود دارند.
چهارشنبه|ا|16|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 230]