واضح آرشیو وب فارسی:مهر: شعر صائب تبريزي آينه تمام نماي اجتماع
نشست بررسي ابعاد تربيتي شعر صائب تبريزي با حضور محمدحسن حائري و محمدحسين محمدي، در سراي اهل قلم خانه كتاب برگزار شد.
![](http://www.bornanews.com/Images/News/Smal_Pic/16-11-1387/IMAGE633693609324062500.jpg)
به گزارش سرويس فرهنگي برنا به نقل از ستاد خبري كنگره شعر اجتماعي معاونت اجتماعي ناجا، در ابتداي مراسم فيلم كوتاهي از چگونگي برگزاري همايش شعر اجتماعي بوشهر پخش شد.
محمدحسين محمدي، صائب شناس و استاد دانشگاه در ابتداي صحبت هاي خود گفت: براي من جالب است كه نيروي انتظامي چنين نشستي را برگزار مي كند و بيشتر از ايراد سخنراني براي دست مريزاد و كشف رابطه پليس، صائب و سبك هندي آمده ام.
وي عملكرد نيروي انتظامي را در برگزاري كنگره اي با عنوان شعر اجتماعي مثبت ارزيابي كرد و افزود: پرداختن به حاشيه و جوانب هر هدفي از روش هاي نتيجه بخش است و نيروي انتظامي دقيقا به چنين نكته اي رسيده و با پرداختن به حواشي چون شعر صائب براي رسيدن به هدف اصلي يا همان نظم اجتماعي تلاش مي كند.
اين استاد دانشگاه صائب تبريزي را اين گونه معرفي كرد كه "روح حافظ بعد از مرگ در قالب صائب تبريزي به دنيا بازگشته است".
به گفته وي علاقه زياد اساتيد دوره اول ادبيات فارسي به سبك خراساني از دلايل اصلي ناشناخته ماندن سبك هندي و شاعر معروف آن، صائب تبريزي است.
محمدي الهام گرفتن از مسائل پيش و پا افتاده زندگي را از ويژگي هاي سبك هندي دانست و اظهار كرد: يكي از ستون ها و پايه هاي شعر سبك هندي اين است كه شاعر به اطراف خود بنگرد و با مواردي كه از آن مي يابد شعري اجتماعي بسرايد.
وي با بيان اين كه بين ادبيات و اجتماع ارتباط جالبي حكم فرماست، تصريح كرد: به اعتقاد كنفوسيوس "يكي از بهترين راه ها براي شناختن وضعيت جامعه بررسي ادبيات آن است" و از اين نظر سبك هندي بيشتر از هر سبك شعري ديگر آينه جامعه است.
محمدي صائب تبريزي را مهم ترين شاعر سبك هندي معرفي كرد و ادامه داد: اين اهميت تا جايي است كه صائب تبريزي در وصف خود مي گويد "هم چو دريا ژرف بين شو تا شوي صائب شناس/ گوهري شد موج و آن گاه گوهر را شناخت".
سخنران ديگر اين نشست محمدحسن حائري، عضو هيات علمي دانشگاه بود. وي به بررسي شعر صائب تبريزي پرداخته و سبك هندي را نتيجه سير تحول ادب فارسي دانست.
اين استاد دانشگاه دوره تاريخي سبك هندي را فرهنگي ترين دوره در طول تاريخ ايران توصيف كرد و گفت: دوره تاريخي سبك هندي زماني است كه مردم از كفاش و نجار و بزاز گرفته تا سمسار و خياط و... همه شاعراند اما متاسفانه اهميت اين دوره در غفلت مانده است.
حائري افزود: انعكاس اجتماع در شعر هندي به خوبي ديده مي شود و اين مساله به قدري محسوس است كه مواردي چون زندگي روزمره مردم نيز در شعر صائب مطرح مي شود.
در ادامه عليرضا عليزاده؛ دبير كنگره شعر اجتماعي با اشاره به بعد ملي اولين همايش، گفت: پس از برگزاري نخستين كنگره شعر اجتماعي در گستره ملي قرار شد در شهرهاي مختلف نيز همايشي برگزار شود و به دنبال آن همايش شعر اجتماعي در 4 استان در حال برگزاري است.
وي در ادامه به موضوع نشست اشاره كرده و در اين خصوص گفت: الهام برگزاري نشستي با عنوان "بررسي ابعاد اخلاقي و تربيتي شعر صائب" را از فرمايشات مقام معظم رهبري گرفتيم كه فرمودند "اگر فقط غزليات اخلاقي و نصيحت گونه هاي صائب را جمع آوري كنيد يك كتاب قطور مي شود".
در پايان مراسم عليزاده از چاپ مجموعه گردآوري شده شعرهاي تعليمي و تربيتي صائب تبريزي در آينده اي از سوي معاونت اجتماعي ناجا خبر داد.
چهارشنبه|ا|16|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 415]