واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مدرس دانشگاه فردوسي: نيازمند نظام نقادي شايسته در فضاي علمي كشور هستيم رسالت بسيجيان رساندن دانشگاه به جايگاه توليد علم است
خبرگزاري دانشجويان ايران - مشهد
سرويس: شهرستانها
مدرس دانشگاه فردوسي مشهد گفت: امروز به جاي اين كه دانشگاه مركز توليد علم باشد، مصرف كننده آن شده است و رسالت بسيجيان، رساندن دانشگاه به جايگاه توليد علم است.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) - منطقه خراسان، دكترعليرضا باونديان در دومين همايش تجليل از بانوان نخبه بسيجي، با اشاره به اينكه دانشگاه بايد تبديل به مجموعهاي مولد شود، خاطرنشان كرد: متاسفانه دانشگاههاي ايران تبديل به موسسههاي خدماتي - آموزشي شدهاند.
وي با بيان اينكه بين دانش نظري و عملي اكنون انطباق چنداني نيست، ادامه داد: دانش عملي، ما را با جهاني كه در آن به سر ميبريم به شكل اصولي مرتبط ميكند.
وي گفت: مسوولان با تساهل نسبت به فرهيختگان، دامنه حضور آنها را گسترش داده و ميدان را براي بيان آرا و نظرات باز بگذارند و با جديت كرسيهاي نظريه پردازي را احداث كنند.
دكتر باونديان با تاكيد بر اينكه دانشگاه بايد جامعه علمي باشد، يادآور شد: جامعهعالمان، حاصل جمع فيزيكي شماري از انديشمندان است كه ارتباطي با يكديگر ندارند در صورتي كه در جامعه علمي آن چه مهم است، ارتباط و حشر و نشرهاي علمي و ذهني ميان عالمان است.
وي گفت: ثمره اين تعامل علمي، بروز و ظهور ايدههاي جذاب علمي است. بايد جامعهاي علمي بسازيم پيش از آن كه به دنبال ساختن جامعه عالمان باشيم.
دكتر باونديان تاكيد كرد: سعي كنيم جوانان را با زمينههاي فرهنگي و تاريخي در حيطه علوم اسلامي آشنا كنيم، زيرا بيگانگي با بسترهاي اجتماعي، عاملي براي جدايي جوانان از جامعه و هويت ملي خواهد شد.
وي با مهم خواندن اين موضوع كه دانشگاه علاوه بر نگاه پيش زمينهاي به علم از ديدگاه پس زمينهاي و نرم افزاري نيز غافل نشود، يادآور شد: استفاده از صاحبان انديشه در مصادر مديريتي و اجرايي كشور بايد مد نظر قرار گيرد و مسوولان كشور نسبت به فرزانگان توجه بيشتري داشته باشند و از دستاوردهاي علمي آنها استفاده كنند.
دكتر باونديان با تاكيد بر اينكه بيرق مرجعيت علمي در جهان به دست ايرانيان بايد برافراشته شود، خاطرنشان كرد: براي نيل به اين هدف، نيازمند استراتژي كارآمد در زمينه توسعه علم هستيم زيرا در پي آن، سياستگذاري كارآمد نيز ايجاد مي شود و برنامه ريزيها به ثمر ميرسد. در اين استراتژيها بايد از نيروهاي جوان بسيجي استفاده شود.
وي اظهار داشت: براي تحقق جامعه اي علمي، دو مساله "ساده زيستي نظري" و "راحت طلبي عملي"را بايد ترك كنيم، زيرا غفلت از فلسفه آموزش، فاجعه آفرين است.
عضو هيات علمي دانشگاه فردوسي مشهد يادآور شد: عدم توفيق در انتقال هويت تاريخي به دانشجو آسيبرسان است بر اين اساس بايد از انزواي انديشهها جلوگيري كنيم زيرا فرار مغزها را در پي خواهد داشت. نبايد اجازه دهيم انديشهها به پستوي عزلت بروند. ايران نيازمند نظام نقادي شايسته در فضاي علمي كشور است.
وي با اشاره به اين كه اگر از آمريكا سينماي هاليوود را بگيرند ديگر اسلحهاي نخواهد داشت، گفت: ايران بايد فرهنگ را با فرهنگ پاسخ دهد. چرا دانشكدههاي هنر و معماري اسلامي نداريم؟ اين فرهنگ اسلامي زبان اسلام است كه ميتواند با تمام ابناي بشر ارتباط برقرار كند.
باونديان گفت: جاي دانشكده هنر و معماري اسلامي، دانشكده هنرانقلاب و دانشكده ادبيات دفاعمقدس در ميان دانشكدههاي كشور خالي است. نيازمند تاسيس رشتههايي هستيم كه بتواند مفاهيم ارزشي را تثبيت كند و تا وقتي اين امكان در نظام آموزشي وارد نشود، تثبيت ارزشها مفهوم خارجي نخواهد داشت.
وي با تاكيد بر اين كه نبايد با تغيير مديران به توليد علم خدشه اي وارد شود، گفت: بسترهاي امنيت شغلي محققان، پژوهشگران و صاحبان انديشه يكي از وظايف مسوولان است.
وي تصريح كرد: دانشگاه نهادياجتماعي، فرهنگ ساز و مبدا تحولات علمي است و بايد ايدههاي با طراوت و جوان داشته و از عقبه علمي درخشان و ژرفي نيز برخوردار باشند.
انتهاي پيام
چهارشنبه|ا|16|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 223]