واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: انتقاد دانشجويان از كمتوجهي وزارت صنعت، معدن و تجارت به قانون عفاف و حجاب
بسيج دانشجويي دانشگاه امام صادق(ع) با صدور نامهاي به مهدي غضنفري از كمتوجهي وزرات صنعت، معدن و تجارت به قانون عفاف و حجاب و عدم انجام تكاليف و بندهاي اين قانون انتقاد كرد.
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه باشگاه خبرنگاران، بسيج دانشجويي دانشگاه امام صادق(ع) از كمتوجهي و كوتاهي وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره قانون عفاف و حجاب انتقاد كرده و با صدور نامهاي مواردي در اين رابطه به غضنفري وزير صنعت، معدن و تجارت اعلام داشته است.
چندي پيش بسيج دانشجويي دانشگاه امام صادق عليه السلام بنابر وظيفه شرعي خود و بر اساس رسالتي كه بر دوش خود احساس ميكرد با سرلوحه قرار دادن فرمايش مقام معظم رهبري حضرت امام خامنهاي حفظهالله راجع به ضرورت وجود روحيه مطالبهگري در دانشجويان، نامهاي خطاب به وزير صنعت، معدن و تجارت جناب آقاي غضنفري پيرامون كم توجهي و كوتاهي اين دستگاه مهم كشوري درباره قانون عفاف و حجاب - كه چندين سال از تصويب آن ميگذرد- نگاشت و اميد آن را داشت كه جوابي قابل قبول از ايشان دريافت كند اما با گذشت بيش از 10 روز از تاريخ ارسال نامه و نيز پس ازچندين بار پيگيري، جوابي از ايشان دريافت نگرديد؛ لذا تصميم بر آن گرفت كه مردم عزيز را هم در جريان اين نامه بگذارد. متن نامه به شرح ذيل است :
بسم الله الرّحمن الرّحيم
وَ الَّذينَ آمَنُوا وَ هاجَرُوا وَ جاهَدُوا في سَبيلِ اللَّهِ وَ الَّذينَ آوَوْا وَ نَصَرُوا أُولئِكَ هُمُ الْمُؤْمِنُونَ حَقًّالَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَ رِزْقٌ كَريمٌ (انفال74)
"من بارها گفتهام؛ از آن روزى بايد ترسيد كه جوان ما، دانشجوى مادر دانشگاه انگيزه طرح مسئله، طرح سؤال، طرح درخواست نداشته باشد. همه همت ما بايد اين باشد كه اين روحيهى مطالبه، خواستن و مدعا داشتن در زمينههاى گوناگون را در نسل جوان كشورمان - بخصوص جوان علمى - گسترش بدهيم."
بيانات مقام معظّم رهبري در ديدار دانشجويان نخبه، برتران كنكور و فعالان تشكلهاى سياسى فرهنگى دانشگاهها۱۷/07/1386
جناب آقاي دكترغضنفري، وزير محترم صنعت، معدن و تجارت
سلام عليكم
چنانكه ميدانيد دفاع در جبهه جنگ نرم به سان دفاع در جبهههاي نظامي و جنگ فيزيكي است. تفاوتي در جنگ بودن و وجوب دفاع در اين دو تقابل نيست. اما بدون شك دفاع در جبهه جنگ نرم از جهات مختلف، پيچيدگي و دشواري خاصي دارد كه شكل و جنس دفاع را متفاوت مي رداند. يكي از حساسترين و اثرگذارترين ابعاد اين تهاجم، تضعيف اعتقادات و باورهاي ديني جامعه است كه از آن تعبير به تهاجم فرهنگي شده است. موضوعي كه مكرراً از طرف مقام معظم رهبري مورد گوشزد و تاكيد واقع شده است.
يكي از تاكتيكهاي زيركانه و ماهرانه دشمن در حمله به ارزشها و باورهاي ديني، تضعيف تدريجي به منظور كم رنگ كردن و حذف آنهاست. ترويج بيبندوباري و از بين بردن عفت و حيا در جامعه، نقطه شكننده يك جامعه بوده كه دشمن سابقه استفاده از اين حربه را در زمينههاي ديگر نيز داشته است. شكستن چهارچوبها و هنجارهاي هر جامعه، گام به گام جامعه را از هويت واقعي خود دور كرده و زمينه براي نابودي آن را فراهم ميكند. تبليغات گسترده و مداوم در معرفي الگوها و مدهاي پوشش توسط رسانههاي دشمن تنها بعدي از تهاجم در اين عرصه است. حمله به بنيان خانواده، شكستن قبح روابط غيرشرعي، عادي جلوه دادن الگوهاي رفتاري غرب در تعامل با نامحرمان، تشويق جامعه به هنجارشكني در استفاده از پوشش و ترويج بدحجابي و ... ازجمله برنامههايي است كه نتيجه و اثر آن در جامعه به وضوح قابل رويت است.
دلسوزان و دلبستگان به حركت مقدس انقلاب اسلامي بايد بدانند كه امر دفاع در جبهه نرم همانند دفاع نظامي واجب بوده و هركس بايد در حد توان و ظرفيت خويش پاي به اين ميدان بگذارد و لازم است با چشماني باز و هوشيار، حركت هاي دشمن به درستي رصد شده و با برنامه ريزي منسجم و مستمر به دفاع از هويت و فرهنگ ديني اقدام شود. حركتهاي مقطعي و كوتاه مدت اگر چه بي اثر نيست، اما عدم تداوم آن نميتواند به هدف اصلي نايل شود.
لزوم دفاع، هم براي دستگاهها و سازمانهاي رسمي و هم دغدغهمندان و دلسوزان به نظام جمهوري اسلامي مسجل است. متأسفانه برخي با سهل انگاري وكم توجهي در اين عرصه به تكليف و وظيفه شرعي و عقلي خود بيتوجهاند. جاي تأسف است كه حتي برخي نهادهاي دولتي در عمل قانون مصوب شوراي عالي انقلاب فرهنگي در مقابله با بدحجابي كوتاهي نموده و به وظايف محوله عمل نكردهاند.
كميته ضربان ( كميته عفاف و حجاب) بسيج دانشجويي دانشگاه امام صادق عليه السلام بر اساس تكليف و رسالتي كه در حفظ و ترويج دستاوردهاي انقلاب اسلامي بر دوش خود دارد، لازم ميداند در خصوص كم توجهي (و يابهتر بگوييم بيتوجهي) اكثر دستگاههايي كه بر اساس قانون راهكارهاي اجرايي گسترش فرهنگ عفاف و حجاب مصوب شوراي عالي انقلاب فرهنگي در تاريخ 13 دي 1384 مكلف به انجام وظايف تخصصي در اين حوزه شدهاند هشدار داده و اين سوال و مطالبه جدي را مطرح كند كه تا چه ميزان دستگاههاي موظف به تكليف خود عمل كردهاند؟ چرا بايد چنين قانون جامع و مهمي مغفول واقع گردد؟ قانوني كه اگر از همان سال 84 مورد توجه و اهتمام قرار مي گرفت قطعاً امروز رويش ميوههاي آن را شاهد ميبوديم اما متأسفانه آنگونه كه ميبايست به آن توجه نشد و اين چنين قانون جامعي با بي مهري بسيار مواجه شد.
مطابق اين قانون 13 بند براي وزارت صنعت، معدن و تجارت مشخص گرديده است. در حالي كه جاي سوال از وزارت صنعت، معدن و تجارت وجود دارد كه تا چه ميزان به وظايف خود عمل كرده است ؟
وزارت صنعت، معدن و تجارت يكي از مسئولين عرضه لباس متناسب با شئونات اسلامي و جامعه ديني است كه متاسفانه اين مهم در كشور مورد غفلت واقع شده است و وزارت صنعت، معدن و تجارت بايد به وظيفهاش در اين خصوص عمل كند.
لازم به يادآوري است كه بر اساس اين قانون، وزارت صنعت، معدن و تجارت مكلف به انجام وظايف زير شده است:
۱- حمايت عملي از طراحان و توليد كنندگان پوشاكساده و اسلامي در جهت ايجاد تنوع در الگوهاي پوشش اسلامي.
۲- نظارت مستمر و مؤثر بر عملكرد واحدهاي توليدي پوشاك از طريق سازمانهاي مربوطه.
۳- حمايت كامل - حتي يارانهاي - از واحدهاي توليدي پارچههاي چادري.
۴- كنترل اماكن تجاري عمومي (شامل فروشگاهها، مجتمعهاي تجاري، نمايشگاهها و ...) از نظرپوشش و بدحجابي.
۵- تدوين قوانيني براي ممنوعيت عرضه لباس دست دوم خارجي در كشور.
۶- اجراي شيوهنامه و ملزم ساختن، واحدهاي توليدي جهت نصب نام تجاري (Brand) بر روي پوشاك توليد شده در داخل.
۷- اطلاعرساني و ارتقاء سطح دانش و بينش واحدهاي توليدي، توزيعي، آرايشگاهها، دستگاههاي عرضه لوازم بانوان در مورد حجاب و عفاف.
۸-حمايتهاي همه جانبه از برگزاري جشنوارههاي ادواري و نمايشگاههاي عرضه البسه و لوازم زنان منطبق با الگوهاي ارزشي اسلامي و معرفي واحدهاي نمونه در سطح كشور و خارج از كشور.
۹- پيشنهاد قوانين مشخص در مدت ۳ماه براي نظارت بهتر بر توليد و توزيع پوشاك و نحوه برخورد با متخلفان واحدهاي توليدي و استانداردسازي آن به شوراي عالي انقلاب فرهنگي و مجلس شوراي اسلامي.
۱۰- اهتمام براي اجراي مناسب تر مقررات در چيدمان آرايش يا تزيين ويترينها و استفاده از مانكنها جهت حفظ عفت عمومي.
۱۱- نظارت بر رعايت اصل عفاف در نوع بستهبندي و عدم استفاده از تصويرهاي نامناسب در تبليغات تجاري كالا.
۱۲- تهيه احكام شرعي مرتبط با اسناد و آموزش آن به اصناف توسط وزارت بازرگاني قبل از اخذ مجوز فعاليت.
۱۳- برگزاري نمايشگاههاي لباس - ملي و مذهبي - جهت ارائه الگوهاي اسلامي و سالم به توليدكنندگان و مصرف كنندگان.
وزارت صنعت، معدن و تجارت ميتواند در ترويج فرهنگ عفاف و حجاب نقشي بنيادين ايفا كند و با عرضه البسه اسلامي و جلوگيري از عرضه و فروش لباسهايي كه هيچ سنخيتي با فرهنگ ديني و ملي ما ندارند، گامي بزرگ در رسيدن به جامعه ديني بردارد.
آقاي وزير! سوال ما – به نمايندگي از دانشجويان بسيجي- از شما اين است كه چرا بايد شاهد عرضه لباسهايي كاملاً مغاير با ارزشهاي ديني و اسلامي و حتي ملّي، در فروشگاهها و مراكز عرضه البسه باشيم و اين اوضاع تا چه زماني بايد ادامه يابد؟ چرا قشر مذهبي ما كه عمده جامعه را هم تشكيل ميدهند بايد در يافتن لباسهايي مناسب و درخور خود با مشكل مواجه شوند؟ چرا و تا چه زماني ما بايد شاهد اين اوضاع اسفبار در مراكز توزيع و فروش لباس باشيم و دندان بر جگر بگذاريم؟ و به اين مسائل، عرضه كالاها و لباسهايي كه به صورت هدفمند در جهت توهين به اسماي متبركه معصومين عليهم السلام بوده و هر چند وقت، خبر آنها به گوش ميرسد را نيز بيفزاييد. آيا وقت آن فرا نرسيده است كه درسياستها و برنامهريزيهاي خود بازنگري كنيم؟ آيا وقت آن نرسيده است كه با حمايت از توليديهاي داخلي، گامي بزرگ در جهت توليد پوشاك و البسهاي كه متناسب با فرهنگ ايراني- اسلامي خودمان باشد، برداريم؟
جناب آقاي وزير! شما خود بهتر ميدانيد كه لباس و هر كالاي ديگر صرف يك لباس و يا كالا نيست كه بتوان ساده از كنار آنها عبور نمود بلكه در باطن خود، حامل فرهنگ و نوع تفكر هستند؛ لباس غربي يعني فرهنگ غربي و فرهنگ غربي يعني ابتذال، يعني بي بند و باري، يعني نفي آخرت ( چه به صورت فلسفي، چه به صورت عملي).
پس ملاحظه ميفرماييد كه وزارت بازرگاني در اين نبرد فرهنگي در چه جايگاهي قرار دارد و عملكرد اين نهاد تا چه اندازه مهم و اثرگذار است و همين امر هم، داعي ما در نگارش اين نامه بوده است. ما مجدداً تأكيد ميكنيم كه اين وزراتخانه با عمل به وظايفي كه قانون عفاف و حجاب براي اين وزرات خانه برشمرده است نقشي مهم در اين نبرد فرهنگي ايفا خواهد كرد. شايد اين اقدام در ابتدا با توجه به كمبودها و عدم نبود زيرساختها با مشكلات جدي مواجه باشد اما سخن حضرت اباعبدالله عليه السلام را به خاطر داشته باشيم كه فرمودند: « يُحِبُّ الله تعالي معالي الامور و اشرافها و يُكرِهُ سفساها» همانا خداوند كارهاي بزرگ و دشوار را دوست دارد و از كارهاي سهل و پايين مرتبه كراهت دارد.
البته ما تلاشها و اقدامات حضرت عالي در اين مجموعه را ناديده نميگيريم و نگرفتهايم اما توقع و انتظاري كه از شما و سازمان تحت امر شما ميرود اين است كه جديت و تداوم بيشتري در اين امر داشته باشيد و در استفاده از تمام ظرفيت و توان براي فعاليت در اين عرصه مهم و سرنوشتساز ، كوتاهي نكنيد و فراموش نكنيد كه مديران و مسئولان هميشه تكاليف و وظايف بيشتر و سنگينتري بر عهده دارند و انتظاراتي هم كه از آنها ميرود، طبعاً بالاتر ميباشد. همه ما مسؤوليم و مسؤولين ما بيش از همه.
كميته امر به معروف و نهي از منكر بسيج دانشجويي دانشگاه امام صادق عليه السلام ضمن آرزوي توفيق روزافزون براي حضرت عالي و همكاران گراميتان، منتظر پاسخهاي شما ميباشد و خواستار اين است كه عملكرد اين وزارت خانه را در خصوص نحوه اجراي قانون عفاف و حجاب بشنود. در پايان نيز اضافه ميدارد كه هرگونه تعلّل و كوتاهي در ارائه پاسخ مستند، منطقي و قابل قبول در اين امر به منزله بي توجهي به آرمانهاي انقلاب و قصور در تبعيت از فرامين رهبري و ولايت امر است.
والسلام علي من اتبع الهدي
بسيج دانشجويي دانشگاه امام صادق عليه السلام/ص3
دوشنبه|ا|10|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 200]