واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: حدود 15 برابر آمار فوتي تصادفات، مصدوم داريم؛ بار اقتصادي تصادفات جادهاي
رئيس مركز تحقيقات پزشكي قانوني گفت: «در 9 ماه امسال، 237 هزار و 925 مورد مصدوم به سازمان پزشكي قانوني مراجعه كردهاند كه آمار مصدومان 6 و 4 دهم درصد، كاهش داشتهاست.»
"محمود خدادوست" با تاكيد بر بار رواني، اقتصادي و اجتماعي مصدومان در خانواده و جامعه اعلام كرد:« هر ساله، حدود 14 تا 15 برابر آمار فوتي تصادفات، مصدوم داريم.» وي افزود: اين آمار با توجه به مراجعان به مراكز پزشكي قانوني، استخراج ميشود. رئيس مركز تحقيقات پزشكي قانوني تاكيد كرد: « بررسي سطح مصدوميت حوادث رانندگي، نيازمند كار پژوهشي جدي است كه سازمان پزشكي قانوني آمادگي انجام اين كار را دارد.» خدادوست در پاسخ به پرسش ايلنا در مورد خام بودن آمار مصدوميت حوادث رانندگي كه از سوي سازمان پزشكي قانوني ارائه ميشود، گفت: «اعلام اين آمار در حيطه وظايف سازمان پزشكي قانوني نيست، چون تفكيك اين آمار با توجه به ميزان مصدوميت، اگر چه بسيار مهم اما نيازمند منابع و امكاناتيست كه بايد به سازمان پزشكي قانوني داده شود تا سازمان بتواند اين آمار خام را جمعبندي و تكميل شده، به جامعه و نهادهاي تصميم گير ارائه كند.» وي تاكيد كرد: «اينكه چقدر بار اقتصادي، به دنبال حوادث رانندگي به كشور تحميل ميشود، نكتهاي مهم است كه بايد بين نهادهاي درگير اين حادثه تفاهم صورت گيرد تا بتوان در مورد پيشگيري از مصدوميتهاي رانندگي چارهاي انديشيد.» خدادوست در پاسخ به پرسش ديگري در زمينه وسيله نقليه مسئول در تصادف، نيز گفت: «طرح تحقيقي از سوي سازمان پزشكي قانوني به پليس راهور پيشنهاد شدهاست كه وسيله نقليه و حتي وضعيت عابر در جريان تصادفات را بررسي كنيم. اين طرح حدود يكماه پيش به پليس راهور ارائه شدهاست.» به گفته وي، بر اساس برنامه سوم توسعه قضايي، وظايفي بر عهده سازمان پزشكي قانوني قرار گرفته تا براي پيشگيري از وقوع جرم، برنامههاي مشتركي با دستگاههاي مرتبط اجرا كند.
كاهش 25 درصدي آمار فوتيها، در آذرماه امسال
براساس اعلام سازمان پزشكي قانوني كشور، آمار فوتي ناشي از تصادف در آذرماه امسال، نسبت به سال گذشته 25 و 4 دهم درصد كاهش داشتهاست. اين آمار در آذرماه سال گذشته، يك هزار و 957 مورد بوده كه امسال به يك هزار و 460 مورد كاهش يافتهاست. به نظر ميرسد علت اصلي اين كاهش آمار، مرتبط به اعمال جرايم شديد رانندگي باشد. "محمود خدادوست" رئيس مركز تحقيقات پزشكي قانوني، با اعلام آمار متوفيان و مصدومان حوادث رانندگي اعلام كرد:« هر ساله دستكم به اندازه يك زلزله 6 يا 7 ريشتري در حوادث رانندگي تلفات ميدهيم ولي به سادگي از كنار اين آمار سوانح ميگذريم.» رئيس مركز تحقيقات پزشكي قانوني افزود: در 9 ماه امسال، 16 هزار و 437 نفر در حوادث رانندگي جان خود را از دست دادند البته اين آمار نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته، 14 و 3 دهم درصد كاهش داشتهاست. در 9 ماه سال گذشته، 19 هزار و 176 نفر در تصادفات رانندگي كشته شده بودند. در آمار تلفات 9 ماه امسال، 12 هزار و 795 نفر؛ مرد و 3 هزار 642 نفر؛ زن بودند. مطابق آمارهاي گذشته بالاترين آمار تلفات حوادث رانندگي مرتبط با جاده هاي برونشهري است كه از اين بين، 10 هزار و 50 مورد مربوط به جادههاي برونشهري، 4هزار و 735 نفر جاده هاي درون شهري و يك هزار و 525 نفر در جاده هاي روستايي، جان خود را از دست دادند. به گفته اين مسئول سازمان پزشكي قانوني، بالاترين آمار از تلفات حوادث رانندگي، با يك هزار و 377 نفر كشته در استان خراسان رضوي ثبت شده كه تهران با يك هزار و 305 نفر، در مرتبه ي دوم تلفات رانندگي قرار گرفتهاست. پايين آمدن رتبه تلفات رانندگي در تهران، مرتبط با تفكيك شدن آمار استان البرز از تهران در امسال است، برهمين اساس، تلفات رانندگي استان البرز در 9 ماه امسال، 281 مورد بودهاست.
كمترين تلفات
خدادوست، در مورد بيشترين كاهش تلفات حوادث رانندگي در بين استانهاي كشور گفت: «استان هرمزگان با 31 درصد كاهش (327 كشته در 9 ماه امسال در مقايسه با 474 نفر در مدت زمان مشابه سال گذشته)، خراسان جنوبي با 27.3 درصد كاهش ( 160 نفر كشته در 9 ماه امسال در مقايسه با 220 نفر در مدت زمان مشابه سال گذشته) و پس از آن استان مركزي با 25 درصد كاهش (522 نفر كشته در 9 ماه امسال در مقايسه با 696 نفر در مدت زمان مشابه سال گذشته) بيشترين كاهش را در تعداد تلفات حوادث رانندگي در 9 ماه امسال داشتهاند.»
ارسال نظر
دوشنبه|ا|10|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابتکار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 202]