واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: "فست فودها" دشمنان كبد و قلب كارشناس ارشد تغذيه: ساندويچهاي خانگي ميتوانند جايگزيني براي مواد غذايي آماده باشند
خبرگزاري دانشجويان ايران - كرمانشاه
سرويس: شهرستانها
از نظر كارشناسان تغذيه، به غذاهايي كه سريع آماده ميشوند و ارزان قيمتتر و خوشمزهاند، فست فود (Fast Food) يا فينگر فود (Finger Food) گفته ميشود كه شامل انواع ساندويچها، پيتزا، فلافل، سمبوسه و ... است.
علي اشرف رشيدي، كارشناس ارشد تغذيه در گفتوگو باخبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه كرمانشاه، با بيان مطلب فوق، بيشترين طالب اين غذاها را جوانان و نوجوانان و برخي زنان شاغل دانست و گفت: فست فودها يا غذاهاي آماده دشمن جاني قلب و كبد هستند، زيرا كه چربي بالاي استفاده شده در اين غذاها، افزايش انرژي و به تبع آن چاقي و اضافه وزن را به همراه دارد، بنابراين فردي كه به طور مداوم از اين غذاها استفاده ميكند با دريافت چربي بالا، به اضافه وزن و چاقي مبتلا شده و در معرض بيماريهاي قلبي عروقي، اختلالات چربي و فشار خون قرار ميگيرد و يا در صورت مبتلا بودن به اين بيماريها، بيماري در فرد تشديد شده و عوارض بدتري را در بدن خود مشاهده ميكند.
وي افزود: تشكيل لختههايي كه در عروق قلب ايجاد ميشود به دليل مصرف روغنهاي جامد و اشباع در تهيه اين مواد غذايي به اثبات رسيده است، علاوه بر اين، مصرف زياد نمك در اين مواد غذايي (fast food) در ايجاد فشار خون بالا مؤثر واقع ميشود.
وي با اشاره به ايجاد چاقي در افراد در پي استفاده مداوم از اين فست فودها، گفت: در افراديكه چاق هستند گيرندههاي انسولين در سطح سلول دچار مشكل ميشوند و اختلال در عملكردشان بوجود ميآيد، بنابراين متابوليسم طبيعي قند و چربي در فرد دچار اختلال شده و در نتيجه قند و چربي خون بالا رفته و فرد را مستعد ابتلا به ديابت ميكند.
رشيدي در ادامه با اشاره به كاركرد كبد در بدن، تصريح كرد: متابوليسم چربي در غذاهاي آماده بيش از ديگر غذاهاست و اين مورد فشار زيادي به كبد وارد مي كند، زيرا كه براي هضم چربي، كبد متحمل زحمت زيادي مي شود، بنابراين زمانيكه ما به طور مداوم غذاهاي چرب مصرف كنيم، اين عضو از بدن زودتر دچار مشكل مي شود و رفته رفته فرد را به سوي كبد چرب ميكشاند.
وي افزود: كبد چرب اختلال عملكردي در كبد ايجاد مي كند و هضم ساير مواد مغذي در بدن نيز دچار مشكل اساسي شده و بدن را با عوارض بعدي رو به رو خواهد كرد.
اين كارشناس ارشد تغذيه، فضاي نامناسب تهيه و فروش و عدم رعايت بهداشت فردي و مواد غذايي در اكثر مكانهاي فروش اين مواد غذايي (فست فودها) را از ديگر مخاطرات در زمينه سلامتي افراد ذكر كرد و گفت: متأسفانه در اكثر فروشگاههاي فست فود و مواد غذايي آماده و يا ساندويچ فروشيها، عدم رعايت موارد بهداشتي در تهيه و فروش مواد غذايي آماده به چشم ميخورد كه اين قضيه مخاطرات زيادي را براي سلامتي افراد در پي داشته و آنها را مبتلا به بيماريهايي ميكند كه عوارض آن تا سالها در بدن باقي ميماند.
وي با تاكيد بر اينكه در تهيه فست فودها بايستي از روغن و نمك كمتر استفاده شود، به وظايف كارخانجات و افراد تهيه كننده اين مواد غذايي اشاره كرد و گفت: چنانچه كارخانجات توليد كننده موادغذايي آماده و فستفودها بتوانند با رعايت موارد بهداشتي، استانداردها را به كار بگيرند مي توان به يك غذاي نسبتاً سالم رسيد، ولي متاسفانه در اكثر موارد اين چنين نيست و صرفاً براي سود دهي خود حتي در تهيه اين غذاها از آشغال گوشت به جاي گوشت و روغن و نمك زياد براي خوشمزه تر شدن اين مواد استفاده مي كنند.
رشيدي با بيان اينكه خانوادهها ميتوانند وظيفه تهيه و توليد اين مواد غذايي را كه طالب زيادي در بين افراد دارند بر عهده بگيرند، افزود: با رعايت نكاتي مي توان از بروز چاقي و بيماريهاي ناشي از مصرف اين مواد كاست كه اين مهم بر دوش خانوادههاست.
اين كارشناس ارشد تغذيه، تهيه ساندويچهاي مرغ و ماهي همراه با گوجه فرنگي و سبزيجات سالم و بهداشتي را به جاي ساندويچهاي سوسيس و كالباس همراه با خيارشور زياد يكي ديگر از اين راهكارها ذكر و بيان كرد: بايستي سعي شود در تهيه اين ساندويچها از روغن و نمك كمتر استفاده كنيم.
رشيدي رعايت بهداشت فردي و مواد غذايي را از مهمترين ويژگيهاي تهيه اين ساندويچها در منزل عنوان كرد.
انتهاي پيام
جمعه|ا|18|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 323]