واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: كودكان و دنياي اسباب بازي ها
ساوه - كودك در مراحل مختلف رشد نيازمند بازي، شادي و نشاط است و در اين راستا اسباب بازي يكي از نيازهاي مهم و اساسي كودك به شمار مي رود.
به اعتقاد روانشناسان، اسباب بازي شوق زيستن را در وجود كودك برمي انگيزد و موجب پرورش قواي جسمي، ذهني و رواني عاطفي كودك مي شود.
گذشته از تاثيرات جسمي و ذهني اسباب بازي بر كودكان، در درازمدت يك عروسك يا شخصيت كارتوني مي تواند به عنوان الگو و قهرمان براي كودك مطرح شود.
يك كارشناس روان شناسي در اين خصوص گفت: در بسياري از كشورها مفاهيم اجتماعي، فرهنگي و گاه اعتقادي ازطريق شخصيت هاي كارتوني و عروسك هاي محبوب كودكان آموزش داده مي شود.
"مرضيه بياتي" در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: در كشور ما يك شخصيت كارتوني يا عروسك ملي كه اين گونه مفاهيم را منتقل كند، وجود ندارد و كودكان ما سالهاست كه با شخصيت هاي وارداتي مانند عروسك هاي باربي، اسپايدرمن، شرك، بتمن و... مانوس هستند.
وي بيان كرد: تاثير اين شخصيت ها از حد يك عروسك يا اسباب بازي فراتر رفته تا جايي كه با شروع سال تحصيلي كيف و نوشت افزارهايي با تصاوير اين شخصيت ها كه اغلب هيچ سنخيتي با فرهنگ ما ندارند، كودكانمان را در دوره دبستان و گاه فراتر از آن همراهي مي كنند.
يك مدرس جامعه شناسي درباره تاثيرات بلندمدت و كوتاه مدت اين شخصيت ها بر اذهان كودكان و نوجوانان گفت: تاثير كوتاه مدت اين است كه ذائقه فرهنگي و ارزشي كودكان و نوجوانان را تغيير و در بلندمدت هم الگو به آنها ارائه مي دهد.
"علي گرانمايه پور" افزود: در گذشته افرادي همچون مرحوم تختي الگو مي شدند كه از لحاظ معنوي جايگاه بالايي داشتند، اما امروز ماديات جاي خود را به اين ارزش اصيل ايراني و اسلامي داده است و نشانگر ضعف شديد ما در حوزه شخصيت سازي براي كودكان و نوجوانان مي باشد.
وي اظهار داشت: در كشورهاي سازنده اين عروسك ها و شخصيت ها، كارشناسان علوم مختلف انساني همچون ارتباطات و رسانه، جامعه شناسي، آموزشي و هنري دركنار هم قرار مي گيرند و شخصيت هايي را براي كارتونها و سريالها مي سازند كه تاثير بي بديل در جهان دارد، اما در كشور ما صدا وسيما، آموزش وپرورش و ساير سازمان هاي فرهنگي و مسوول، در اين زمينه باهم هماهنگ نيستند.
در سال 1375 ايران سفارش توليد عروسك هاي "دارا و سارا" را به كشور چين داد، اين عروسك ها قرار بود همبازي كودكان ايراني شود و به همين منظور با پوشش هاي اقوام مختلف ايران به بازار عرضه شد.
اما اين عروسك هاي به اصطلاح ملي و بومي به دلايل گوناگون از جمله گراني، سنگيني و چهره نه چندان جذاب و...، محبوبيت چنداني دربين بچه ها به دست نياورد.
اين درحالي است كه چندي پيش خبر ممنوعيت فروش "عروسك هاي باربي" در مغازه هاي اسباب بازي فروشي اعلام شد اما اين عروسك ها هنوز در ويترين برخي مغازه ها ديده مي شود.
صاحب يك مغازه اسباب بازي فروشي در ساوه گفت: اكنون عروسك هاي باربي، بتمن و اسپايدرمن فروش خوبي دارد هرچند گفته مي شود كه عروسك هاي باربي اغلب قاچاق و غيرقانوني وارد مي شود اما تاكنون تذكر كتبي يا شفاهي درباره ممنوعيت فروش آن دريافت نكرده ام.
اما جاي تامل دارد كه با وجود ممنوعيت فروش يا حتي ورود اين عروسك ها و اسباب بازي ها، جايگزين مناسب براي آنها نداريم كه اگر اين عروسك ها را از دست كودكان بگيريم، بتوانيم جايگزين بهتري به او بدهيم.ك/4
7336/686/ 684
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30786042
يکشنبه|ا|9|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 179]