تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837341253
هشدار معاون رييس جمهور به خودرو سازان
واضح آرشیو وب فارسی:ايپنا: هشدار معاون رييس جمهور به خودرو سازان
معاون رييس جمهوري بابيان اينكه در تامين حقوق مردم در حوزه محيط زيست با احدي تعارف ندارم، تاكيد كرد: براساس مصوبه هيات دولت اگر شركت هاي توليدكننده داخلي خودرو و موتورسيكلت نتوانند استانداردهاي مورد نظر را رعايت كنند به طور يقين با اين واحدها برخورد قانوني مي كنيم .
"فاطمه واعظ جوادي" روز جمعه درگفت وگويي مشروح با ايرنا به سوالات متعدد آنها در زمينه هاي مختلف زيست محيطي كشور پاسخ داد و اهم فعاليت هاي دولت نهم دراين زمينه مطرح كرد.جايگاه ايران از نظر زيست محيطي در جهان، پديده كشندقرمز ،ايجاد بانك اطلاعات ژن گونه هاي جانوري ، نقشه رقومي زيست محيطي كشور ، آلودگي هواي تهران، تالابها و مشكلات آنها ،معضلات محيط بانان و يگان ويژه حفاظت ،آخرين وضعيت مصوبات استاني دولت و آلودگي هواي منطقه عسلويه از مهمترين محورهايي بود كه در اين مصاحبه به آنها اشاره شد.
**ايران سومين كشور منطقه از نظر زيست محيطي
معاون رييس جمهور و رييس سازمان حفاظت محيط زيست با بيان اينكه ايران در سال 2008 ميلادي ازنظر شاخص هاي زيست محيطي EPI در ميان 24 كشور منطقه جايگاه سوم را به خود اختصاص داد گفت: اين رتبه نسبت به دو سال پيش يك پله صعود كرده است.
واعظ جوادي به رشد جايگاه منطقه اي ايران از نظر شاخص هاي زيست محيطي نسبت به سالهاي گذشته اشاره كرد و گفت: به لحاظ شاخص هاي EPI در سال 2006 با شاخص 70 در رده چهارم كشورهاي منطقه قرار داشت كه اين رتبه در سال گذشته ميلادي با رقم 9/76 به جايگاه سوم صعود كرده است.
"آلودگي هوا و تاثيرات آن بر اكوسيستم" ، "آب و تاثير آن بر اكوسيستم ها" ، "تنوع زيستي و زيستگاه ها"، جنگل داري"، "ماهيگيري"، "كشاورزي" و "تغيير اقليم" از جمله شاخص هاي بررسي وضعيت كشورها در عملكرد زيست محيطي EPI است.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست در مورد وضعيت جهاني عملكرد زيست محيطي كشورنيز گفت: ايران در بررسي شاخص هاي زيست محيطي در سال 2001 در ميان 105 كشور رتبه 105 ، در سال 2005 رتبه 132 ، در سال 2006 در ميان 133 كشور رتبه 53 و در سال 2008 رتبه 67 را به خود اختصاص داده است.
* موضوعات زيست محيطي و مصوبات استاني دولت
معاون رييس جمهور و رييس سازمان حفاظت محيط زيست با بيان اينكه توجه به محيط زيست يكي از موضوعات محوري در فعاليتهاي دولت است گفت: بيش از 60درصد مصوبات استاني هيات دولت با توجه ويژه به موضوعات زيست محيطي تنظيم مي شود.
وي از دقت و نگاه ويژه رييس جمهوري به موضوعات محيط زيستي در مصوبات دولت تجليل كرد و گفت: اعضاي دولت اين موضوعات را به صورت جدي پذيرفتند،بنحوي كه دستگاه هاي اجرايي موظف هستند پيش از انجام طرح هاي عمراني اثرات زيست محيطي آنها را مورد مطالعه و بررسي قرار داده و پس از تاييد محيط زيست اقدام به اجرايي كردن آنها كنند.
*محيط بانان و يگان ويژه حفاظت
"فاطمه واعظ جوادي" كمبود پرسنل محيط بان در عرصه هاي طبيعي ، دريايي و انساني را يكي از مشكلات اين سازمان برشمرد و گفت: اكنون حدود دو هزار محيط بان در سطح كشور مشغول حفاظت ازمنابع محيط زيستي كشور هستند.
وي درعين حال استفاده از راهكارهاي نوين در زمينه گشت زني و حراست از منابع محيط زيست كشور را از روشهاي تازه در سازمان محيط زيست نام برد و گفت: سازوكار اداري براي انجام گشت هاي هوايي حفاظت از محيط طبيعي، انساني، حيواني و گياهي كشور انجام شده و اكنون پنج فروند هواپيما براي انجام اين گشت هاي حفاظتي در استان هاي تهران، سمنان ، اصفهان و فارس فعال شده اند.
واعظ جوادي با بيان اينكه براساس برنامه چهارم توسعه ،سازمان مجاز به استخدام هزار محيط بان در سطح 30 استان كشور است گفت: اين تعداد نيرو در مراحل مختلف جذب يگان حفاظت محيط زيست خواهند شد.
خبرنگار ايرنا از رييس سازمان حفاظت محيط زيست درمورد فاصله ايران از نظر محيط باني با استاندارهاي جهاني سوال كرد كه واعظ جوادي پاسخ داد: اكنون هر محيط بان در كشور در وسعتي حدود 15 تا 30 هزار هكتار فعاليت مي كند كه اين رقم براساس استانداردها بايد 3 تا 5 هزار هكتار باشد.
وي گفت: براي رسيدن به اين نرم علاوه بر بكارگيري گشت هوايي و دروبين هاي مدار بسته نياز به يك هزار و 500 محيط بان ديگر نيز داريم.
واعظ جوادي با اشاره به منابع دريايي شمال و جنوب كشور گفت: در اين استان ها براي محافظت از منابع طبيعي نيازمند گشت هاي دريايي هستيم ،اقدامي كه براساس شاخص هاي جغرافيايي و زيست محيطي ابزار مختلفي را مي طلبد و دراين زمينه در منطقه جنوب كشور تعدادي شناور براي انجام گشت ها ، نمونه برداري و مراقبت از محيط زيست دريايي خريداري شده است.
* تالابها و مشكلات آنها
خبرنگار ايرنا با اشاره به اينكه روز دوم فوريه -14ماه جاري- روز جهاني تالاب ها نامگذاري شده است،از رييس سازمان حفاظت محيط زيست در مورد چالش هاي اين بخش سوال كرد كه واعظ جوادي پاسخ داد: در كشور ما براي حفاظت از تالاب هاي طبيعي تلاش هاي بسياري انجام شده اما طبيعي است كه باتوجه به روند رشد جمعيت و توسعه كشور برخي از تالاب ها دستخوش تعرض و تخريب شده اند.
وي از تالاب ميان كاله در استان مازندران به عنوان منطقه اي با بهترين شرايط زيست تالابي كشور ياد كرد و گفت: ميان كاله از بكرترين و زيباترين تالاب هاي كشور است، كه باتوجه به تلاش هاي سازمان،شرايط بسيار خوب و سالمي دارد و همواره يكي از بهترين زيستگاه هاي پرندگان مهاجر است .
به گفته وي اكنون پرندگان مهاجر در حال زمستان گذري درتالاب ميان كاله هستند.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست با تاييد وضعيت ناگوار برخي از تالاب ها در كشور ، گفت: اين مشكل تابعي از روند توسعه و افزايش دو برابري جمعيت كشور در 30 سال گذشته و پيشرفت سكونت گاه ها به سمت تالاب ها و تغييرات آب و هوايي است .
واعظ جوادي با بيان اينكه تالاب ها دچار تعرض و تغيير شده اند، گفت: به عنوان مثال تالاب انزلي مورد تعرض قرار گرفته به گونه اي كه تا سال گذشته فاضلاب شهري نيز وارد اين تالاب مي شد اما به دليل توجه ويژه دولت ، هماهنگي با وزارت نيرو و بهره برداري از تصفيه خانه فاضلاب شهري انزلي، از ورود فاضلاب و پسماند به اين تالاب جلوگيري شده است.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: موضوع عبور كنارگذر تالاب انزلي مشكل ديگر اين تالاب است كه طرح آن مصوب دهه 60 بوده واين معضل اكنون با نگاه ويژه دولت و تلاش هاي كارشناسان سازمان حفاظت محيط زيست درحال رسيدگي است.
وي گفت: بر همين اساس قرار شده سازه هاي طراحي شده وزارت راه براي احداث اين زير گذر تغيير پيدا كرده و وزارت راه سازه هاي جديدي را طراحي كند كه حداقل دهانه آن 60 متر باشد.
واعظ جوادي خشكسالي را يكي ديگر از عوارض تهديد حيات تالاب ها در كشور دانست و گفت: در استان فارس ،كرمان ،اصفهان و خوزستان تالاب هاي طبيعي به لحاظ كاهش شديد باران با مشكل جدي حفظ حيات خود مواجه هستند.
* وزيران سبز كابينه
واعظ جوادي درپاسخ به سوال ايرنا درمورد همكاري وزارتخانه هاي ديگر با سازمان حفاظت محيط زيست گفت : همكاري و هماهنگي خوبي در زمينه محيط زيست با مجموعه دولت داريم و درهمين ارتباط وزيران نيرو و صنايع به دليل فعاليت گسترده دراين زمينه به عنوان وزيران سبز دولت معرفي شدند.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست درعين حال گفت: مهم ترين چالش ما در حوزه محيط زيست و تالاب ها در حوزه كارهاي عمراني و اجرايي با وزارت راه و عمليات هاي راهسازي است كه گاها موجب بروز خسارت هايي به منابع طبيع كشور از جمله تالاب ها مي شود.
* آلودگي هواي تهران بيشتر است يا .. .
رييس سازمان حفاظت محيط زيست در پاسخ به اين سوال كه آلودگي هواي تهران مهمترين چالش زيست محيطي كشور است يا خير گفت : آلودگي هوا يكي از معضلات جدي زيست محيطي كشور است اما امسال اصفهان وضع بدتري نسبت به تهران داشت به گونه اي كه درسال جاري در تهران 60روز هوا ناسالم بود كه اين رقم در اصفهان تاكنون به 106 روز هم رسيده است.
وي با بيان اينكه عامل 80درصد آلودگي هوا در كلان شهرهايي مانند تهران تردد خودروها
است، افزود: متولي اصلي ترافيك شهري و حمل و نقل عمومي شهرداري است ، شهرداي بايد باهمكاري نهادهايي مانند نيروي انتظامي و سازمان محيط زيست معضل ترافيك و حمل و نقل تهران را به صورت جدي حل كند.
وي به ماده شش قانون حفاظت محيط زيست اشاره كرد و گفت: براساس اين قانون شهرداري ها ، نيروي انتظامي ، وزارت خانه ها و سازمان هاي ذيربط موظفند نحوه تردد وسايل نقليه موتوري و سيستم حمل ونقل شهري را به صورتي طراحي و سامان دهند كه ضمن كاهش آلودگي هوا جوابگوي سفرهاي روزانه شهري باشد.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست با بيان اينكه در زمينه آلودگي هوا ما با دو منابع آلوده كننده ثابت و متحرك مواجه هستيم، تصريح كرد: وظيفه اصلي سازمان حفاظت محيط زيست برخورد با منابع آلاينده ثابت مانند كارخانجات است.
واعظ جوادي گفت: در اين خصوص سازمان حفاظت محيط زيست اقدامات گسترده اي را انجام داده كه از آن جمله مي توان به خروج كارخانجات مختلف از شهر و انتقال آنها به محدوده خارج از شهر اشاره كرد.
وي افزود: خودروها از منابع اصلي آلاينده شهرها هستند و در اين زمينه به تمامي كارخانجات خودروسازي ابلاغ شده كه بايد براساس مصوبه هيات دولت استانداردهاي مورد نظر در توليد خودرو را رعايت كنند.
واعظ جوادي در مورد نظارت بر توليد خودروهاي داخلي بر اساس معيارهاي زيست محيطي گفت: درحال حاضر خودروهاي توليد داخل داراي استاندارد يورو 2 هستند و تمامي خودروهاي ساخت داخل بايد تا سال 1389 استاندارد يورو سه و در سال 1391 استاندارد يورو چهار را داشته باشند.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست از موتور سيلكت ها به عنوان يكي ديگر از منابع آلوده كننده جدي هوا نام برد و گفت : تا چندي پيش هيچ استانداردي براي توليد موتورسيكلت در كشور تعريف نشده بود.
وي با بيان اينكه اكنون موتورسيكلت هاي توليد داخل بايد داراي استاندارد يورو يك باشند ، تصريح كرد: در سال 89 استاندارد يورو دو و در سال 92 استاندارد يورو سه براي توليد اين وسيله نقليه در كشور اجباري است.
*ايجاد بانك اطلاعات ژن گونه هاي جانوري و نقشه رقومي زيست محيطي كشور
رييس سازمان حفاظت محيط زيست يكي از فعاليت هاي ماندگار در دولت نهم را تاسيس بانك اطلاعات ژنتيكي گونه هاي جانواري اعلام كرد و گفت: حفاظت ذخاير ژنتيكي يكي از اقدامات موثري است كه در اين دوره انجام شد و در يكسال و نيم اخير 773 نمونه از 125 گونه جانوري در كشور تهيه و جمع آوري شده است.
وي بابيان اينكه امسال بيشترين فعاليت ها در زمينه خزندگان بوده است ، گفت: اكنون پنج مركز تحقيقات بانك ژن در استان هاي تهران ،اصفهان، كهگليويه و بويراحمد، آذربايجان شرقي و هرمزگان فعال هستند.
به گفته واعظ جوادي تاكنون اطلاعات مربوط به 378 نمونه از 31 گونه پستانداران، 126 نمونه از 40 گونه پرندگان، 245 نمونه از 50 گونه خزندگان ، 9 نمونه از سه گونه دوزيستان و 15 نمونه از يك گونه ماهي ها در بانك تحقيقات ژن تهيه وگردآوري شده است.
* پديده كشندقرمز غير بومي و غيرسمي است
رييس سازمان حفاظت محيط زيست در خصوص پديده كشند قرمز در سواحل خليج فارس نيز گفت: كارهاي تحقيقاتي با همكاري مركز تحقيقاتي شيلات جنوب براي بررسي اين پديده انجام شده است.
واعظ جوادي گفت: كشند قرمز يك پديده طبيعي است و معمولا در همه جاي دنيا اتفاق مي افتد ولي محدود است.
به گفته وي، گونه اي كه اكنون در درياي عمان و خليج فارس وجود دارد، يك پديده خاص غير بومي و غير محدود است و به طور يقين از محل ديگري وارد آبهاي منطقه شده است.
وي درعين حال گفت : براساس بررسي هاي انجام شده پديده كشند قرمز منطقه خليج فارس گونه سمي نيست ولي بدليل بلوم جلبكي و مصرف بالاي اكسيژن آب موجب مرگ و مير (خفه شدن) آبزيان و كفزيان دريا مي شود.
وي با اشاره به اينكه اين پديده در منطقه خليج فارس بسيار وسيع است افزود: پديده كشند قرمز از منطقه هرمز وارد خليج فارس شده و در اين مدت سواحل عمان ،سيستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر را دربرگرفته و اكنون با سرعت كمي به سوي سواحل خوزستان در حال حركت است.
وي گفت:سه نظريه در مورد علت ورود پديده كشند قرمز به منطقه خليج فارس وجود دارد كه ازجمله آن مي توان به طوفان گونو ، آب توازن يا كف كشتي ها اشاره كرد .
واعظ جوادي با بيان اينكه براساس بررسي هاي انجام شده گونه جلبكي پديده كشندقرمز خليج فارس بومي اقيانوس هند است، افزود: به همين دليل نظريه انتقال از طريق طوفان گونو كه سال گذشته در منطقه اقيانوس هند روي داد براي ورود اين گونه به خليج فارس منطقي تر است.
وي درمورد راههاي مقابله با اين پديده كه سبب وارد كردن خسارتهايي به منابع آبهاي طبيعي ساحلي كشور شده است افزود: سازمان و نهادهاي مسئول در حال بررسي موضوع و مقابله با خسارت هاي ناشي از آن هستند.
* آلودگي هواي منطقه عسلويه
رييس سازمان حفاظت محيط زيست در خصوص آلودگي هواي عسلويه نيز گفت: در مورد اين موضوع كه هواي منطقه عسلويه آلوده است شكي نيست ولي باتوجه به اينكه آنجا منطقه آزاد و ويژه اقتصادي است شرايط خاص خود را دارد .
وي گفت: پتروشيمي جم بيشترين ميزان آلودگي را دراين منطقه دارد و مقرر شده كه وزارت نفت نسبت به جمع آوري اين محل اقدام كند.
واعظ جوادي گفت: شركت نفت قرار است طرح آماك را كه براساس آن گازهاي خروجي مراكز پالايشگاهي را به مسير توليد برمي گرداند در منطقه عسلويه اجرا كند و اين اقدام تاثير بسياري در پاكسازي منطقه خواهد داشت.
* چهار برنامه جدي و محوري سازمان محيط زيست
رييس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: هنگام ورود به اين سازمان چهار برنامه محوري را براي اجرا در حوزه محيط زيست به رييس جمهوري ارايه كردم و امروز شاهد اجراي دو برنامه آن به صورت كامل و يك برنامه در مرحله مقدماتي هستيم.
وي گفت: برنامه ايجاد بانك اطلاعاتي ژن و جمع آوري اطلاعات ژنتيكي گونه هاي مختلف جانوري در كشور به عنوان يكي از اين موارد اكنون به صورت كامل اجرا شده است.
واعظ جوادي گفت: برنامه GIS يا نقشه هاي رقومي زيست محيطي نيز برنامه اي بود كه موفق به اجراي آن در سازمان حفاظت محيط زيست شديم .
رييس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: برنامه سوم من براي اجرا در سازمان حفاظت محيط زيست كه نقش مهمي در تدوين راهبردها و برنامه هاي اجرايي اين سازمان به صورت بلند مدت دارد، برنامه شبكه مصنوعي مديريت
ARTIFICIAL NEURO NETWORK MANEGEMENT بود كه متاسفانه تاكنون موفق به اجراي كامل آن نشدم.
وي تصريح كرد: با اجراي اين سيستم شبكه اطلاعات زيست محيطي دركشور اعم از دريايي، طبيعي و انساني ،مدير محيط زيست هر فردي كه باشد نمي تواند بدون بررسي هاي علمي و غيرمستند اقدام به انجام طرح و برنامه اي در اين زمينه ها داشته باشد.
نظرات كاربران:
جمعه|ا|18|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايپنا]
[مشاهده در: www.ipna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 276]
-
گوناگون
پربازدیدترینها