تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 21 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):حق بزرگ‏تر خداوند اين است كه او را بپرستى و چيزى را با او شريك نسازى، كه اگر خال...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1814986790




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

خبري خوش براي فرهنگيان حق‌التدريسي


واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: خبري خوش براي فرهنگيان حق‌التدريسي
آنچه اين نيروها را با نگراني روبه‌رو كرده، تعويق مجلس در بررسي وضعيت حق‌التدريسي‌ها به خاطر تصويب لايحه بودجه 88 است.
فرهنگيان حق‌التدريسي همچنان در انتظار صدور حكم استخدامند. آيا وزارت آموزش و پرورش برنامه‌اي براي ساماندهي آمار نامعلوم و مجهول حق‌التدريسي‌ها دارد. پاسخ اين پرسش را حتي مديران اين وزارتخانه نمي‌دانند.
خبر استخدام رسمي 10 هزار مربي پرورشي و معلم حق‌التدريسي، آذرماه امسال در كميته آموزش و پرورش فراكسيون فرهنگيان مجلس مطرح و قرار شد اين تعداد معلم طي دهه فجر از بلاتكليفي خارج شوند.
هر چند با وجود گذشت چند روز از آغاز دهه فجر هنوز بخشنامه‌اي مبني بر صدور حكم استخدامي معلمان پذيرفته شده در آزمون استخدامي به سازمان‌هاي آموزش و پرورش تهران و ديگر استان‌ها ابلاغ نشده، اما وزارت آموزش و پرورش استخدام 10 هزار نيروي حق‌التدريسي را قطعي مي‌داند.
اين در حالي است كه تعدادي از فرهنگيان (اعم از معلمان و مربيان پرورشي)‌ كه در آزمون استخدامي سال 86 پذيرفته شده‌اند، عنوان مي‌كنند طي مراجعات پي در پي به سازمان‌هاي آموزش و پرورش استان‌ها هنوز بخشنامه‌اي ابلاغ نشده و حتي كاركنان اين سازمان‌ها از چنين تصميمي اظهار بي‌اطلاعي مي‌كنند.

داستان حق‌التدريسي‌ها ادامه دارد
از سوي ديگر، با اعلام خبر استخدام 10 هزار نيروي پرورشي و معلم حق‌التدريسي، جمع ديگري از فرهنگيان حق‌التدريس كه خود را محق به خروج از بلاتكليفي مي‌دانند، در تماس با رسانه‌هاي جمعي خواستار انتشار گزارش‌هايي از وضعيت خود هستند.
اين معلمان كه معمولا در روستاها و شهرستان‌هاي كوچك و حتي نقاط دورافتاده خدمت مي‌كنند، در آزمون استخدامي وزارت آموزش و پرورش پذيرفته شده و بيش از 6 سال سابقه خدمت دارند.
آنچه اين نيروها را با نگراني روبه‌رو كرده، تعويق مجلس در بررسي وضعيت حق‌التدريسي‌ها به خاطر تصويب لايحه بودجه 88 است.
يكي از معلمان حق‌التدريسي از شهرستان اراك مي‌گويد: 5 ماه است حقوق نگرفته‌ايم، زماني كه وزارت آموزش و پرورش آزمون استخدامي برگزار مي‌كرد به ما نگفت كه قرار است ماه‌ها بدون حقوق و دستمزد بمانيم.
او ادامه مي‌دهد: بارها خواسته‌ام اين شغل را رها كنم، اما وقتي مي‌بينم كودك روستايي كلاسم، برايم نان تازه مي‌آورد و با چه عشقي براي درس حاضر مي‌شود يا پدر و مادران روستايي چه محبتي به معلمان دارند، پشيمان مي‌شوم. شما بگوييد چه كنم؟ به هر حال زندگي خرج دارد....

آموزش و پرورش برنامه‌اي براي حق‌التدريسي‌ها ندارد
اين كه چرا با گذشت ماه‌ها از الزام وزير آموزش و پرورش توسط مجلس به اعلام آمار دقيق حق‌التدريسي‌ها، هنوز تعداد دقيق اين افراد مشخص نيست، نشان‌دهنده نبود برنامه دقيق براي ساماندهي اين نيروهاست.
زماني عليرضا علي‌احمدي شمار حق‌التدريسي‌ها را بيش از 400 هزار نفر عنوان كرد كه البته با موضعگيري نمايندگان مجلس روبه‌رو شد و پس از مدتي تريبون رسمي مجلس به آمار 53 تا 40 هزار نفري تعداد اين نيروها رضايت داد.
از سويي امور اداري وزارت آموزش و پرورش، نيروهاي غيررسمي اين وزارتخانه را بيش از 100 هزار نفر مي‌داند.
ناصر سليمان‌زاده كه قرار است بزودي معاون منابع انساني و برنامه‌ريزي امور اداري در وزارت آموزش و پرورش شود، در اين‌باره توضيح مي‌دهد: «ما مشكل كسري بودجه داريم، اگر همه اين افراد را استخدام كنيم، نمي‌توانيم به آنها حقوق بدهيم، ضمن اين كه همه آنها شرايط استخدام ندارند و ما بايد به نيازمان نگاه كنيم.»
سليمان‌زاده با رد اين مطلب كه آموزش و پرورش هيچ برنامه و تعهدي در قبال نيروهاي حق‌التدريسي ندارد، مي‌گويد: «واقعيت اين است كه آمار دانش‌آموزان كشور در حال تغيير است. طرح ساماندهي نيروي انساني بايد منابع موجود را به تعادل برساند، به هر حال هر سال جمعي بازنشسته مي‌شوند و جمعي به استخدام درمي‌آيند، فعلا اولويت با 10 هزار نفر است، اگر به ما رديف استخدامي بدهند، مطمئن باشيد حق‌التدريسي‌ها را ساماندهي مي‌كنيم.»

آزمون‌هاي بي‌‌فايده
برخي از معلمان حق‌التدريسي كه در حال حاضر با سابقه‌اي بيش از 5 سال مشغول تدريسند، در چند نوبت آزمون استخدامي وزارت آموزش و پرورش شركت كرده‌اند. به گفته اين افراد تصور بر اين بوده كه قبولي در آزمون به معني استخدام رسمي است، در حالي كه بتازگي آموزش و پرورش موضع ديگري اتخاذ كرده است.
معاون منابع انساني امور اداري در اين‌باره هم اضافه مي‌كند: «ما كتمان نمي‌كنيم كه به اين نيروها نياز داريم، هر سال تعدادي بازنشسته مي‌شوند و عده‌اي هم بايد جايگزين شوند، ولي اين كه چه كساني استخدام شوند، بايد بررسي كرد آيا ما به تخصص آنان نياز داريم؟ آيا سازمان مديريت رديف جديد داده است؟
قانون از ما خواسته تا با برگزاري آزمون و در يك عرصه رقابتي، نيروي جديد جذب كنيم. مطمئنا كسي كه از اين آزمون‌ها نمره قبولي مي‌گيرد در اولويت است.
سليمان‌زاده تصريح مي‌كند: ما در زمان اجراي آزمون اعلام كرديم كه اين آزمون براي جذب نيروي حق‌التدريسي است نه نيروي رسمي.
همچنين مسوولان وزارت آموزش و پرورش اعتقاد دارند در صورت استخدام رسمي نيروهاي حق‌التدريسي، آنان بسرعت تقاضاي نقل و انتقال كرده و در نتيجه بخش‌هاي عمده‌اي از نقاط روستايي، محروم و شهرستان‌هاي كوچك با خلا نيرو روبه‌رو مي‌شوند.
در حال حاضر وضعيت حق‌التدريسي‌ها به گونه‌اي است كه برخي با وجود بومي بودن در استان‌هاي شمالي كشور در نقاط جنوبي به خدمت مشغولند بنابراين تقاضاي انتقال سريع اين افراد به محض رسمي شدن، چندان دور از ذهن نيست. چنين وضعيتي قطعا آموزش و پرورش را با فشار بار مالي روبه‌رو مي‌كند.
سليمان‌زاده با تاكيد بر اين كه ما دنبال راهكاريم، مي‌گويد: «شما نمي‌توانيد صددرصد بگوييد به اين افراد ظلم شده، ما سعي مي‌كنيم از آنها حمايت كنيم. مثلا بيمه آنان را در اولويت قرار داده‌ايم.

شايد شرايط سخت‌تر شود
اجراي لايحه خدمات مديريت كشوري يا همان نظام هماهنگ در وزارت آموزش و پرورش ، خبر خوشي است كه از اول فروردين سال 88 اجرا خواهد شد.
فرهنگيان تاكنون بارها خواستار اجراي اين لايحه بوده‌اند كه قطعا بر سطح حقوق و دستمزد آنان تاثير مي‌گذارد ؛ اما اجراي اين لايحه شايد براي حق‌التدريسي‌ها، دشواري جديدي ايجاد كند.
براساس اين گزارش، وزارت آموزش و پرورش تاكنون استخدام 50 درصد حق‌التدريسي‌ها را به ازاي بازنشستگي نيروها در برنامه داشت، يعني طبق مقررات به ازاي 2 نيرو، يك حق‌التدريسي استخدام مي‌شود؛ در حالي كه شنيده مي‌شود با اجراي لايحه نظام هماهنگ حقوق و دستمزد، اين امر به يك‌سوم كاهش مي‌يابد، يعني انتظار مي‌رود به ازاي بازنشستگي 3 نيرو، يك حق‌التدريس رسمي شود.
ادامه اين كسر بودجه در وزارت آموزش و پرورش، روند استخدام‌ها را با كندي روبه‌رو خواهد كرد، مگر اين كه نمايندگان مجلس با شروع سال جديد، با حمايت‌هاي مالي از اين وزارتخانه، برنامه جديدي براي نيروهاي حق‌التدريسي بنويسند.
كتايون مصري

جمعه|ا|18|ا|بهمن|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: هموطن سلام]
[مشاهده در: www.hamvatansalam.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 661]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن