تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1838027581
مردگان هم گراني را لمس ميكنند
واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: مردگان هم گراني را لمس ميكنند
مجيد زندي
بعد از بيماري سخت و بلند مدت و درمانهاي پي درپي و انبوهي از هزينههاي بيمارستاني، وقتي كه مرگ بسراغش آمد ديگر هيچ در بساط نداشت و فرزندش ميگفت فقط 100 هزار تومان در ته حساب بانكي پدر مانده بود و بيمارستان هم قبول نميكرد جنازه را تحويل دهد مگر اينكه قبلا بدهي را ميپرداختيم. متأسفانه جنازه را دو روز در سردخانه بيمارستان نگه داشتنه بودند و با كلي آه و ناله نداريم و ندارد و... با ديدن اين آشنا و آن مسئول در نهايت جنازه با پرداخت بخشي از بدهيها ترخيص شد.
امّا، به محض پايان كار بيمارستان، دلنگراني هزينه كفن و دفن و جايابي بهشت زهرا مصيبت ديگري شد كه پس از قائله تلخ بيمارستان و نگه داشتن جنازه،براي ما پيش آمد. اين مصيبت هم آنقدر تازه بود كه اصل مصيبت از دست دادن پدر را كاملا فراموش كرده بوديم و دوست داشتيم هرچه زودتر از آن هم خلاص شويم.اما كو آن پولي كه بخواهيم رضايت دسته دوم پس از رهايي جنازه از بيمارستان را به دست آوريم؟! آن قدر از اين در و آن در خواهش تمنا و تماس تلفني داشتهايم كه همه داغ را در همين كارهاي پس از مرگ پدر ديده و خلاصه كرده بوديم.
انگار اگر آن مرحوم از داغ نداري و درد بيماري مرد و آن شد كه نبايد ميشد، داغ نداري براي كفن و دفن هم داغ ديگري گشت كه بردست ما ماند، چرا كه بايد گفت تا قبل از دفن هم جنازه روي زمين مانده است.
تا آن زمان هم هيچگاه فرصت نكرديم به فكر مراسم سوم و هفتم يا شام غريبان باشيم و.... تا اينكه دستي از عاطفه آمد وبه كمك يك شهروند دلسوز كه مدد رساندتا جنازهاي برزمين نماند و گوشهاي از خاك را مأمن خود قرار دهد والاّ سيستم اجرايي كفن و دفن مانند همان بيمارستان كمكي نخواهد كرد و طبيعي هم هست كه اين بيمارستانها و سازمانهاي مربوط به امور اموات نتوانند به همه خواستهها و تقاضاها پاسخ مثبت دهند. آدمهاي مثل ما فراوان هستند و چنان كه بخور و نمير زندگي ميكنند، بعد از مرگ هم فقر آنها را رها ميكند و فاصله طبقاتي بسياري از مردگان را هم عذاب ميدهد.
البته اين گرفتاري فقرا را بايد در اجتماع بيسرو سامان ديد.چون كار به جايي ميرسد كه كسي ميآيد قبري 20 ميليون توماني و بيشتر براي خود يا درگذشتگان خويش خريداري ميكند و كسي ديگرهم در اين شهر و شهرهاي بزرگ و پرجمعيت ميميرد كه بازماندگانش نميتوانند تا 200 هزار تومان بپردازند. نه براي قيمت خاك، كه براي حاشيههاي آن يعني قيمت كفن و هزينه غسالخانه بپردازند و شرمنده وارثان خود ميشوند و روح آنها نيز از گراني قبر در عذاب قرار ميگيرد.
*
ما اگرچه براي زندگي خلق شده و به شدت هم مأمور حفظ حيات شده ايم، اما مرگ نيز از آغاز خلقت بشر همزاد ما بوده و همچنان پابرجاست. هيچ انسان عاقلي از مرگ نميترسد. همچنان كه زندگي هم ترس ندارد، چرا كه ميداند مرگ و زندگي، به دست خداست و همان خدايي كه زندگي را به او عطا كرده و از عدم به بودن آورده است، همان خدا هم جسم اورا از بودن به نبودن خواهد برد. انساني كه ميداند نه فقط براي او، بلكه براي همه ابناء بشر و هر موجود زندهاي، مرگ قرار داده شده است و روزي به سراغش خواهد آمد او را از ديار فاني به ديار باقي خواهد برد.
اما آنچه مدتي است در كشورمان به خصوص در شهر بزرگ و پر جمعيت تهران ـ و طبيعتاً با بيشترين تعداد فوتيها و بزرگترين گورستان ـ رخ نموده و در دل زندگان وحشت انداخته و مردگان را هم معذب ساخته و روح آنها را آزرده است، هزينههاي سنگين كفن و دفن و گورهاي چندين ميليوني است. در چنين حالتي است كه فقط ميتوانيم آرزو و دعا كنيم كه خداوند مرگ ما را تا به دوران ارزاني قبور به تأخير اندازد!!
اما نرخهاي پيشنهادي شهرداري كه سبب اعتراض اعضاي شوراي شهر شده است چيست؟
براساس لايحه جديد اجرايي در مورد بهشت زهرا كفن و دفن شهدا، اهدا كنندگان عضو، كودكان تا هفت سال، كاركنان سازمان تمام وقت و بازنشستگان بهشت زهرا(س) رايگان است. همچنين كفن و دفن كاركنان تمام وقت شهرداري تهران و واحدهاي تابعه و خانواده كاركنان سازمان بهشت زهرا(س)، نامآوران، ورزشكاران، هنرمندان و مداحان در قطعات غير جاري حداكثر تا 50درصد تخفيف است.اما براساس همين لايحه رزرو هر طبقه از قبور قطعه جاري ـ قطعه روز كه عمده دفن در آن انجام ميپذيرد ـ به مبلغ 5 ميليون ريال است. همچنين رزرو و دفن در هر طبقه از قبور فاز 3 به مبلغ 15 ميليون ريال، هر طبقه از قبور فاز 2 به جهت تنوع قطعات اين فاز و نوع خدمان از مبلغ 27 ميليون 500 هزار ريال تا 75 ميليون ريال است و هر طبقه از قبور فاز 1 نيز 150 ميليون ريال است.
منظور از فاز يك قطعات 1 تا 12، فاز دو قطعات 202 تا 258 و فاز سه قطعات 301 تا 320 است.
همچنين شهرداري براي آرامگاه خانوادگي باز با تعداد 10 قبر مبلغ 1 ميليارد و 500 ميليون ريال و با تعداد 10 قبر سه طبقه به مبلغ 1 ميليارد و 700 ميليون ريال با تعداد 25 تا 24 قبر سه طبقه به مبلغ 2 ميليارد ريال پيشنهاد داده است.
هزينه تغسيل و تكفين و تدفين و حمل جسد با آمبولانس 4 متوفي در سال جاري 2 ميليون ريال است ودر صورت در خواست آمبولانس خصوصي براي متوفي 450 هزار ريال است. همچنين هزينه حمل متوفي در تهران با آمبولانس عمومي 400 هزار ريال و آمبولانس خصوصي 850 هزار ريال است.
البته براي دفن رايگان رقم 200 هزارتومان دريافتي صرفاً براي هزينههاي جاري است كه ربطي به قيمت قبر ندارد.
جالب است ما پذيرفتيم به همراه اموات خود زينتها و لباسهاي گرانقيت را دفن نكنيم و جز يك لباس ساده سفيد ـ كفن ـ بر او نپوشانيم، اما در ديگر سو مكان قبر را مايه احترام به اموات به شمار ميآوريم و سازمان متولي بهشت زهرا را به اين صرافت مياندازيم كه متناسب با نوع تقاضا، قيمتهاي اشرافي و تزئيني براي قطعات تعيين كند.
آقاي حسن مراد خاني كه به تازگي مادر عزيز خود را از دست داده است و به اصطلاح علاوه بر داغ از دست دادن مادر، داغ قيمتها را نيز ديده است، ميگويد: متأسفانه سازمان بهشت زهرا با ملاك قرار دادن وجود افكار غلط در ميان برخي از مردم، آن را زمينه برنامهريزيهاي خود قرار ميدهد و براي كسب درآمد بيشتر از اين باورها سوءاستفاده ميكند.
وي ميافزايد: مسئولان بهشت زهرا به اين نتيجه رسيدند چون باور غلطي ريشه دوانيده، آنها نيز با تعيين نرخهاي جديد براي قطعههاي جداگانه گورستان، تورم سالانه را در قيمت گورها لحاظ كنند و به جذب درآمد بيشتر روي آورند در حاليكه آنها براي دريافت بخشهاي جديد گورستان در محدوده باقر شهر پولي پرداخت نكردند.
درچند هفته گذشته عليرغم تاييد و تكذيبها افزايش غير رسمي قيمت قبرهاي بهشت زهرا(س) سبب نگراني شهروندان شده است تا از اين طريق بتوانند به طور غير مستقيم هزينههاي بزرگترين آرامگاه كشور را تأمين كنند در حالي كه انتخاب همين شيوه، آغاز انحراف محسوب ميشود. معاون شهردار تهران تاكيد كرده بود كه افزايش قيمتها مبناي منطقي دارد. نرخ جديد بهاي خدمات قابل عرضه در سازمان بهشت زهرا چند هفتهاي است كه نگرانيهايي را ايجاد كرده تا آنجا كه دو هفتهاي طرح آن در صحن شورا به تاخير افتاد و براي بررسي بيشتر به كميسيونهاي عمران و اجتماعي رفت.
جالب اين كه اين وضعيت با اعتراض اعضاي شوراي شهر همراه و قرار است امروز در جلسه شوراي شهر به آن بپردازند.
حمزه شكيب، رئيس كميسيون عمران شوراي شهر تهران يكي از مخالفان اين لايحه بود كه بارها در خصوص افزايش نرخها در صحن تذكر داد. وي در خصوص نتايج بررسيهاي كميسيون عمران ميگويد: اعضاي كميسيون عمران بيش از دو ساعت در خصوص جزئيات اين لايحه بحث و تبادل نظر كردند و در انتها كميسيون به اين نتيجه رسيد كه هيچ افزايشي در بهاي خدمات قابل عرضه در بهشت زهرا نداشته باشيم.
او ادامه ميدهد: پرداخت 50 درصدي هزينهها براي ورزشكاران، هنرمندان، مداحان و نام آوران نيز مورد موافقت اعضاي كميسيون قرار نگرفت و اعضا خواستار رايگان ماندن اين خدمات بودند.
اعضاي شورا در حالي برعدم افزايش قيمتها در بهشت زهرا تاكيد دارند كه معاون خدمات شهري شهرداري تهران ميگويد: استدلالهاي شهرداري تهران درباره نرخهاي پيشنهاد شده در لايحه منطقي است.
او در خصوص رايگان بودن قبور براي هنرمندان ميگويد: به رايگان بودن قبور اعتقاد نداشتيم و اكنون نيز، به اين موضوع اعتقاد نداريم؛ بنابراين پيشنهاد ما در اين لايحه، درنظرگرفتن تخفيف براي اين گروهها است.
البته حبيب كاشاني عضو ديگر شوراي شهر از اجرايي شدن قيمتهاي اين لايحه دربهشت زهرا خبر ميدهد و ميگويد: گزارشهايي به شورا رسيده است كه نرخ جديد قبور قبل از تصويب در حال اجرا است.
كاشاني با بيان اينكه محيط بهشت زهرا بايد آرام باشد،مي افزايد: نبايد آرامش مردم را در اين مكان بگيريم. همچنين بهشت زهرا نيازي به سنگفرش و آسفالتهاي چند باره ندارد و نبايد از پول بيت المال اينگونه هزينه كرد.
ايازي هم در پاسخ به پرسشي مبني بر چگونگي توسعه گورستان بهشتزهرا به سمت باقرشهر، ميگويد: 160 هكتار زمين شهرداري قبلا تملك كرده و توافقاتي براي توسعه بهشتزهرا با باقرشهريها صورت گرفته است.
سخنگوي شهرداري تهران اضافه ميكند: قرار بود در ازاي توسعه بهشتزهرا خدماتي به شهروندان باقرشهر داده شود.
وي به احداث زيرگذر بهشتزهرا اشاره ميكند و ميگويد: همچنين تبديل كهريزك به بوستان از ديگر اقدامات انجام شده در اين محدوده بوده است.
سخنگوي شهرداري تهران در پاسخ به اين پرسش كه قرار است بهشتزهرا بعد از تكميل ظرفيت دوباره به سمت باقرشهر توسعه يابد، ميافزايد: 160 هكتار فعلي تا ده سال پاسخگوي شهروندان تهراني است.
ايازي اضافه ميكند: در ضلع غربي بهشتزهرا نيز در حال ايجاد فضاي براي دفن هستيم تا مشكلي ايجاد نشود.
اعضاي شوراي شهر تهران از اعمال قيمتهاي جديد قبور و ساير خدمات سازمان بهشتزهرا(س) پيش از تصويب نهايي در شوراي شهر، انتقاد كرده و با اشاره به غيرقانوني بودن اين اقدام خواستار توقف اين رويه از سوي شهرداري تهران شدند.
محمدعلي نجفي ديگر عضو كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران هم در اين رابطه با بيان اينكه تصويب نرخ خدمات سازمان بهشتزهرا(س) در دستور كار شوراي شهر قرار داشت كه از دستور خارج شد، تاكيد ميكند: هر چه زودتر بايد نرخهاي جديد به تصويب برسد تا مردم از بلاتكليفي خارج شوند.
در مقابل يك فرد مطلع در شهرداري تهران كه تا قبل از تصميم نهايي شوراي شهر علاقهاي به اعلام نام و مسئوليت خود ندارد، در باره وضعيت پيش آمده ميگويد: متأسفانه بسياري از مباحث در هم خلط شده و با همين نظرات هم هياهوي رسانهاي و سياسي ايجاد شده است. البته به خود اجازه نميدهم روي حرف و نظر اعضاي داراي راي شوراي شهر حرفي بزنم ؛ اما هياهوي رسانهاي به گونهاي جريانها را هدايت ميكنند كه در بسياري موارد نميتوان كاري جز صبر و سكوت انجام داد. به عنوان نمونه ميگويند چرا بايد آرامگاه خانوادگي 200ميليون تومان باشد؟ اما همانها نميگويند در اين آرامگاه ظرفيت گنجايش دفن 75 متوفي وجود دارد كه اگر بر200ميليون تومان هم تقسيم كنند حدود 2ميليون و 700 هزار تومان خواهد شد كه كاملاً براي يك فاميل پرجمعيت به صرفه است و چه بسا افرادي ميتوانند اين را خريداري و به قيمت گرانتر بفروشند و به ريش شهرداري هم بخندند!!
وي ادامه ميدهد: به اين قيمت بايد هزينههاي ساخت بنا و تامين آب و برق و راه دسترسي و هزينههاي 50سال آينده راهم اضافه كنيم كه نوعي رانت به عدهاي محسوب ميشود.آنگاه طرفداران اين افراد مدعي ميشوند بايد ارزانتر شود تا خودشان سود بيشتري ببرند!!
وي درباره نظر برخي افراد براي در پيش گرفتن شيوه ديگر كشورهاي اسلامي براي دفن اموات هم ميگويد:اين كه كسي بخواهد در باره شيوه دفن، مثلاً مانند بقيع رفتار كند موضوعي فقهي است كه نميتوان كاري كرد كه موجب متلاشي شدن سريعتر جنازه مسلمان شد چرا كه فقه شيعي با حساسيت خاصي به آن پرداخته است.
*
واقعيت اين است كه گراني يك متر قبر و پاسخگويي به باور غلط مردم براي صرف هزينه فراوان سبب شده به اين فكر كنم كه توصيه پيامبر(ص) و ائمه(ع) درباره احترام به اموات در نظر ما با افراط توأم شده است.در چنين شرايطي تنها برخي افراد فدا ميشوند ولي افراد ديگر هم كه ميآيند چارهاي ندارند جز اين كه برهمين سياق ادامه دهند.
اگرچه نخواهيم راه تفريط را طي نمائيم و با سوزاندن اموات خود شيوههاي عجيب و غريب موجود در برخي كشورها را راه حل كاهش سطح گورستانها و كاهش قيمت قبر معرفي كنيم، لااقل بايد بپذيريم كه هزينههاي چندين ميليوني براي نوع سنگ مزار، گرفتن تالار و ارسال كارت دعوت و خريد آرامگاههاي خانوادگي و دفن در قطعات خوش نشين بهشت زهرا و.. ديگر سنت حسنه احترام به اموات محسوب نميشود بلكه با برقراري فاصله طبقاتي در گورستان و كمبود محل دفن، با افزايش قيمتها و رسيدن مكانهاي پرت به عامه اموات، بياحترامي را به شيوه جديد رواج دادهايم و غافل از اصل ماجرا فكر ميكنيم با درپيش گرفتن چنين روشي، ميخواهيم به اموات خود احترام بگذاريم!
رفتار جامعه امروز ما، اختصاصا در مورد صرف هزينههاي فراوان و رقابت در اين زمينه، اگر نگوئيم به شدت مخالف باورهاي اصيل اسلامي است و در مواردي در مقابل آن هم قرار دارد، بايد اعتراف كنيم كه ابزار قرار دادن مكان قبر به شرف و بزرگي فرد متوفي و برپايي مجالس بزرگ و اسراف گرايانه، باور غلطي است كه به مرور وارد آداب و رسوم مخصوص كفن و دفن شده و انسانهاي فقير و آبرومند را هم شرمنده و هم در ماتم هزينههاي مخصوص گورستانها گرفتار كرده است و ايجاد نوعي فخرفروشي به مكان دفن اموات و مباهات به داشتن قبرستان خانوادگي و اشرافي، به نوعي رنگ و بوي بازگشت به جاهليت پيش از اسلام را دارد؛ رفتارهايي كه با مخالفت صريح اسلام نيز مواجه شده بود.
پس مشكل ما در ايران مشكلات فرهنگي است كه در برخي آرامگاهاي معروف قيمت 270ميليون تومان هم فقط براي يك قبر پول پرداخت ميكنند و اين پولها را اگر توليت همان بقعه مقدسه يا شهرداريها نگيرند، با توجه به رواج فرهنگ ارزش جاي قبر در كشورما گروههاي واسطهاي ميدانداري خواهند كرد!!
پس اگر واقعاً ميخواهيم اموات ما گراني را حتي در گور لمس نكنند، بايد راه خود را از بيراهه جدا كنيم و اعتبار اصلي را به اعمال دنيايي خود قرار دهيم و مطمئن باشيم با اعمال نيك ما، مردم هرجا كه باشيم به سراغ ما خواهند آمد.
* مدتي است در شهر بزرگ و پر جمعيت تهران ـ و طبيعتا با بيشترين تعداد فوتيها و بزرگترين گورستان ـ حادثهاي رخ نموده كه در دل زندگان وحشت انداخته و مردگان را هم معذب ساخته است: هزينههاي سنگين كفن و دفن در گورهاي چندين ميليوني!
* براساس لايحه جديد اجرايي در مورد بهشت زهرا كفن و دفن شهدا، اهدا كنندگان عضو، كودكان تا هفت سال، كاركنان سازمان تمام وقت و بازنشستگان بهشت زهرا(س) رايگان است؛ اما سازمان بهشت زهرا از افزايش شديد هزينههاي خود نگران است و ميانديشد بقيه بايد در هزينهها بيشتر مشاركت كنند
* اعضاي شوراي شهر اگر چه به صورت اختصاصي از افزايش قيمتها حمايت نكردند، اما تصميم نهايي خود را به جلسه امروز شورا حواله كردهاند.
* باور غلط مردم به ويژه افراد مرفه براي صرف هزينه فراوان جهت خريد قبور اموات، سبب شده به اين فكر كنيم كه در گورستانهاي ما توصيه پيامبر(ص) و ائمه(ع) درباره احترام به اموات با افراط توأم شده كه سبب ميشود برخي افراد فدا شوند و قيمت گور سرسامآور افزايش يابد
* گرفتاري عمده اين است كه متأسفانه برخي رفتارهاي خاص سبب عرف عمومي جامعه ميشود و براي اعلام وفاداري و ارادت به اموات، خود را پيش مردم ميكشيم!
شنبه|ا|8|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[مشاهده در: www.jomhourieslami.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]
-
گوناگون
پربازدیدترینها