واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: آب شرب خراسان شمالي هيچ گونه مشكلي ندارد
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي خراسان شمالي گفت: آب شرب اين استان هيچ گونه مشكلي براي شرب ندارد.
به گزارش سرويس استان هاي باشگاه خبرنگاران، به نقل از روابط عمومي شركت آب و فاضلاب خراسان شمالي، علي نيكسرشت در نشست چهار جانبه با حضور مدير عامل شركت آب و فاضلاب شهري، مدير عامل شركت آب منطقه اي و معاون عمراني فرمانداري شهرستان بجنورد اظهار داشت: در كيفيت آب سه آيتم فيزيكي ( رنگ، بو و طعم )، ميكروبي و شيميايي ( املاح موجود در آب) مطرح است و آبي را گوارا ميگويند كه در آن مواد اضافي وجود نداشته باشد.
وي افزود: با توجه به نظارت دقيق اين دانشگاه بر آبهاي توزيع شده توسط شركتهاي آب و فاضلاب شهري و روستايي مدعي هستيم كه آب شرب استان هيچ گونه مشكلي از نظر شيمايي، فيزيكي و خصوصاً ميكروبي ندارد اما سختي آب در اين استان كه متأثر از جغرافياي محيط است كمي بالاست و هيچ ارتباطي بين سختي آب با سنگ كليه كه اكثر هم استانيها نگران آن هستند وجود ندارد.
نيكسرشت اظهار داشت: به دليل اينكه استفاده از دستگاههاي تصفيه آب تمام املاح موجود در آب، حتي املاحي مانند يد و فلورايد كه براي سلامتي انسان مفيد است، را حذف ميكند، استفاده از آن توصيه نميشود.
وي تصريح كرد: در شهر بجنورد بهترين گزينه براي كساني كه ميخواهند از آب مطلوبتري براي شرب استفاده كنند، برداشت آب از شيرهاي برداشت آب شركت آب و فاضلاب استان كه در دو نقطه شهر وجود دارد، است كه آب اين شيرها از چاههاي منطقه اركان كه داراي كيفيت مناسب، سختي بسيار پايين و يد و فلورايد در حد استاندارد است، تامين ميشود.
مدير عامل شركت آب منطقهاي خراسان شمالي نيز با اشاره به وظايف اين شركت گفت: به طور كلي مديريت منابع آبي در استان بر عهده شركت آب منطقه اي بوده كه تأمين منابع آب شرب و قرار دادن آن در اختيار شركتهاي آب و فاضلاب نيز جزو اين وظايف است.
عليرضا عامري اظهار داشت: كيفيت آب شرب هر منطقهاي متأثر از نوع خاك آن منطقه است كه باعث ميشود آب در مسير خود تا رسيدن به حفرههاي زير زميني موادي را در خود حل كرده و با خود داشته باشد كه باعث سنگيني يا سبكي آب ميشود.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب خراسان شمالي نيز در اين نشست گفت: در مجموع 18 شهر استان، 17 شهر از منابع زير زميني و فقط يك شهر از منابع سطحي آب مشروب ميشوند.
سيد ابراهيم علوي تصريح كرد: در استان 94 حلقه چاه، پنج دهنه چشمه و پنج دهنه قنات در اختيار شركت آب و فاضلاب شهري است كه از اين تعداد فقط 84 حلقه چاه، دو دهنه قنات و دو دهنه چشمه در حال بهره برداري بوده و توان توليد آب شرب در استان با تمام پتانسيل 1450 ليتر در ثانيه است و در تراز آبي استان فقط 3/2درصد از كل آب استان در اختيار اين شركت براي توزيع بين مشتركان است و 130 هزار مشترك آب در استان وجود دارد كه از اين ميزان بهرهمند ميشوند.
وي در مورد كيفيت آب شرب در خراسان شمالي نيز گفت: براي آب استانداردهايي تعريف شده و آبها را در سه بازه طبقه بندي كردهاند كه عبارتند از آبهاي غير مجاز، آبهاي مجاز و آبهاي مطلوب كه آب شرب استان در شهرها در بازه آبهاي مجاز قرار دارد و به اين معني است كه آب كيفيت شرب و بهداشت را دارا و هيچ چيز منفي براي استفاده از آن وجود ندارد.
معاون عمراني فرمانداري شهرستان بجنورد نيز گفت: در كيفيت آب بحث نوع خاك و كيفيت منابع بايد در نظر گرفته شود كه خوشبختانه در شهر بجنورد ارتقاء كيفيت آب به سوي آب مطلوب در حال پيگيري است.
محمد شكري اظهار داشت: نمونه بارز آن انتقال آب سد شيرين دره به شهر بجنورد است و اختصاص 30 درصد از كل هزينههاي شهر بجنورد به بحث آب بيانگر اين واقعيت است.
وي بر فرهنگ سازي مناسب در بحث صرفه جويي و جداسازي آب شرب از فضاي سبز تاكيد كرد./ر
شنبه|ا|8|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 165]