واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي: عبدالرضا ترابي اعلام كرد: راههاي رونق توليد و خاتمه دلالبازي
عضو كميسيون اقتصادي مجلس اعلام كرد: مدتهاست بخش توليد در كشور ما دچار چالش شده و همين موضوع زمينه كندي و حتي توقف چرخه توليد در كشور در بعضي از بخشها را فراهم كرده است.
عبدالرضا ترابي در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري خانه ملت؛ گفت: توليد مولفه اصلي صنعت و اقتصاد كشور را تشكيل ميدهد و شاخصهاي مهم آن ايجاد اشتغال، افزايش صادرات و رونق اقتصادي است. پس در اهميت اين بخش ضروري در كشور جاي بحثي وجود ندارد.
وي اعلام كرد: با وجود اين تاثيرات، بايد به اين موضوع بپردازيم كه چرا توليد در كشور ما دچار ركود شده و بازار كسب و كار از رونق افتاده است؟ چه عواملي سبب شده سرمايههاي سرگردان جذب اموري به جز توليد شود و مشكلات جدي براي توليدكنندگان ايجاد كند و زمينه ضرر و زيان سرمايهگذاران را فراهم كند؟ صادرات در كشور دچار ركود شده و اين سبب ميشود ما بيشتر به واردات روي بياوريم. اكنون با توجه به آنكه چشمانداز ۲۰ ساله را پيش رو داريم رسيدن به اهداف چشمانداز با اين شرايط دشوار شده است در حاليكه امروز مجلس و مجموعه نظام و دولت بهدنبال تحقق اهداف ۲۰ ساله در كشور است.
وي گفت: در بررسي مسائلي كه توليد را دچار ركود كرده است ميتوان چند عامل اساسي را برشمرد: اول از همه آنكه در جريان هدفمندي يارانهها سهم بخش توليد پرداخت نشده است. دومين عامل افزايش هزينههاي توليد از جمله افزايش قيمت مواد خام، حاملهاي انرژي و دستمزد در كشور است. مشكل ديگر بخش توليد نبود نقدينگي لازم در دست توليدكنندگان و صاحبان صنايع بهدليل بدهيهاي بانكي با سود زياد و جريمههاي بالا بهدليل ديركرد در پرداختهاست كه توان مالي و اعتباري توليدكنندگان را گرفته است بهنحوي كه ديگر نميتوانند واحدهاي صنعتي خود را از ركود درآورده و حركت دوبارهاي به آن بدهند و با بازسازي مجدد اين واحدها آنها را به سمت درآمدزايي سوق دهند.
نماينده مردم گرمسار در مجلس: از طرف ديگر در شرايط كنوني ما در واحدهاي توليدي و صنعتي و بنگاههاي اقتصادي خود نياز به ابداع تكنولوژيهاي نويني داريم كه با جايگزيني آن به جاي روشهاي قديمي و قبلي هم انرژي كمتري مصرف شود و هم راندمان واحدهاي توليدي را از لحاظ كار و ميزان توليدات افزايش دهد كه انجام اين راهكار هم بهدليل كمبود نقدينگي و مشكلات مالي غيرممكن است.
وي گفت: يكي ديگر از مشكلات موجود اين است كه بانكها در اعطاي وام و همكاري با واحدهاي توليدي بسيار ضعيف عمل كردهاند و به عبارتي با اين واحدها همكاري نداشتهاند. اين مشكل و عدمهمكاري بهخصوص بعد از تخلف مالي ۳ هزار ميلياردي بيشتر ديده ميشود و كليه بانكها براي پرداخت تسهيلات به بخشهاي صنعتي و توليدي مقاومت ميكنند.
عبدالرضا ترابي خاطرنشان كرد: تمام اين موارد و مشكلات سبب شده زيانهاي جبرانناپذير و پيدرپي گريبان بخش توليد را بگيرد و لطمات جبرناپذيري به بخش توليد وارد شود. اين زيانها تا جايي پيش رفته است كه اگر راهكار اساسي براي برون رفت از اين مشكلات پيدا نكنيم در آيندهاي نه چندان دور ديگر هيچ سرمايهگذاري جذب بخش توليد نميشود و براي فعاليت و سرمايهگذاري در اين بخش اعلام آمادگي نميكند. زيرا در اين شرايط ريسك سرمايهگذاري در بخش توليد بهشدت بالاست و همين ريسكها از ورود توليدكنندگان به عرصه توليد جلوگيري ميكنند.
راهكارهايي براي برون رفت از اين مشكلات
وي گفت: در قدم اول بايد سهم بخش توليد و واحدهاي صنعتي را از هدفمندي يارانهها بپردازيم. در مرحله بعد بخشهاي توليدي متضرر كه با تزريق مجدد منابع مالي ميتوانند احيا شوند، بايد از طرف بانكها و وزارتخانههاي مربوطه كمكهاي نقدي و تسهيلات لازم را دريافت كنند و حمايت مالي شوند.
او اعلام كرد: همچنين لازم است به واحدهاي توليدي كه براساس سياستهاي نادرست و شرايط نامناسب اقتصادي ضربه خورده و متضرر شدهاند وامهاي دراز مدت با بهره بسيار كم تعلق بگيرد. لازم است تدابير و سياستهايي اتخاذ شود تا توليدكنندگان ايراني بتوانند بازار كالاهاي خود را چه در داخل و چه در خارج از كشور دوباره به دست بياورند. با اين اقدام هم توليدكنندگان داخلي ميتوانند كالاهاي خود را صادر كنند و صادرات كالاهاي ايراني مجددا رونق ميگيرد هم زمينهاي براي رقابت بين واحدهاي توليدي در كيفيت محصولات و بستهبندي آنها ايجاد ميشود.
اين نماينده گفت: بديهي است انجام اين اقدامات نيازمند توانايي مالي اين واحدهاست و نميتوان در شرايط نامطلوب مالي فعلي كه واحدهاي توليدي مقروض هستند چنين انتظارات و خواستههايي داشته باشيم. البته با توجه به وضعيت نامطلوب اكثر واحدهاي توليدي بايد توجه و تمركز اوليه خود را معطوف واحدهاي توليدي كنيم كه محصولات استراتژيك و حياتي توليد ميكنند مانند صنايع تبديلي و مولد مانند فولاد، آلومينيوم، صنايع فعال در بخش زيرساختها، قطعات يدكي و صنايع نفت و گاز كه ميتوانند بهرهوري را افزايش دهند بايد در اولويت ارائه تسهيلات قرار بگيرند.
عضو كميسيون اقتصادي گفت: راهكار ديگر براي حمايت از بخش توليد، جذب سرمايههاي سرگردان جامعه از بخش دلالي به بخش توليد است براي رسيدن به اين هدف لازم است سود سپردههاي سرمايهگذاري بانكها را بهنحوي افزايش دهيم كه مردم براي سرمايهگذاري در بانكها تشويق شوند و اين سرمايههاي موجود در بانكها به سمت توليد حركت كند. همچنين راهكار ديگر اين است كه سود اوراق مشاركت همواره چند درصدي بيشتر از سود سپردهگذاري در بانكها باشد تا مردم نقدينگي خود را در قالب خريد اوراق مشاركت در پروژههاي بزرگ ملي سرمايهگذاري كنند. با افزايش سود اوراق مشاركت و گرايش نقدينگي به سمت توليد، دلالبازي هم در جامعه به پايان ميرسد و جلوي آن گرفته ميشود.
وي تاكيد كرد: تثبيت نرخ دلار در بودجه سنواتي و جلوگيري از نوسانات دائمي قيمت آن از ديگر راهكارهايي است كه بايد مورد توجه قرار بگيرد. زيرا در يكي ۲ ماه اخير بهدليل بيتدبيري مسئولان ۲ نرخي شدن قيمت دلار و ارائه آن با نرخ آزاد و دولتي مشكلات و مسائلي را بهوجود آورد لازم است نرخ دلار در اين شرايط تثبيت شود و مجلس هم از آن حمايت كند.
اين عضو كميسيون اقتصادي تصريح كرد: با انجام اين اقدامات و راهكارهاي ارائه شده ميتوان اميدوار بود كه مشكلات و معضلات بخش توليد تا حدودي حل شود و اين بخش دوباره به فعاليت خود ادامه دهد.
پايان خبر/.
شنبه|ا|8|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]